fbpx

Za šolo, ki spoštuje otroke in starše

Franci Donko (Foto: STA)

Na Novi24TV v oddajah na temo socialne problematike odpiramo zamolčane teme iz življenja slovenske družbe. V zadnji četrtkovi oddaji v oktobru z naslovom Za šolo, ki spoštuje otroke in starše smo spregovorili o dogajanju v naših šolah, na katero so nas opozorili zaskrbljeni starši. Homoseksualni aktivisti namreč zlorabljajo šole, kar je nezakonito in izrecno nasprotuje pravici staršev do vzgoje otrok v skladu z njihovim prepričanjem.

Gostja oddaje Angelca Likovič je spomnila na dvojna merila pri financiranju osnovnih šol in opozorila na zlorabo učnih programov za otroke s posebnimi potrebami, ki si še posebej zaslužijo našo skrb. Opozorila je na podobno početje društva Amnesty International, ki je z učbenikom Ljubezen je ljubezen proti volji staršev aktivno propagirala homoseksualnost med našimi otroki. Znana ravnateljica Angelca Likovič je še povedala, da imamo v Sloveniji veliko dobrih ravnateljev in odličnih učiteljev, ki se trudijo za kakovostno vzgojo in izobraževanje naših otrok.

Mamam, očetom in starim staršem je položila na srce, naj nikar ne pozabijo, da je najboljša preventiva pred zlorabo otrok reden pogovor in prisotnost v otrokovem življenju ter kakovostno preživeti čas z njimi. Otroke v prostem času zaupajmo ljudem in organizacijam, ki so vredne zaupanja, saj smo za dobrobit svojih otrok najbolj odgovorni starši sami.

Mama štirih otrok in podjetnica Andreja Gorenc se je med prvimi zavzela za otrokom in staršem, ne pa “LGBT”, prijazno šolo in opozorila na nezakonito vdiranje  homoseksualnih aktivistov v naše šole. Da bi se zlorabam otrok izognili, je po njenem mnenju nujno povezovanje med starši, šolo in organizacijami, ki zagovarjajo ustavno pravico staršev, da svoje otroke vzgajajo v skladu z lastnim verskim prepričanjem. Izpostavila je pomen povezanosti v družini in uravnoteženo vzgojo, ki vključuje pravice in odgovornosti otrok. Ni res, da se ne bi dalo ničesar narediti, je za konec opogumila starše, ki zaradi preobremenjenosti včasih popustijo pri starševski skrbi za svoje otroke.

Stop učnim načrtom, s katerimi homoseksualni aktivisti vzgajajo nekritične generacije novih volivcev skrajne levice
Aktivisti izrojene levice zagovarjajo družbeni model, ki temelji na splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov, prepovedi pokopa zunajsodno pobitih in zasvajanju z drogami. Delovanje teh organizacij in posameznikov, ki zlorabljajo denar davkoplačevalcev in državne ustanove, je danes ključni razlog za nastanek t. i. demografske zime, zaradi katere v Sloveniji manjka 300.000 ljudi, mlajših od 30 let. Na družinskem referendumu decembra 2015 smo dosegli pomembno zmago, bitka za naše otroke pa še zdaleč ni dobljena, saj so nam le nekaj mesecev po referendumu ponovno vsilili levičarsko razumevanje družinskih razmerij, ki ponovno zanemarja materinstvo, očetovstvo, družine in stare starše.

Družini naklonjeni trendi iz tujine kažejo, da je treba vztrajati pri zavzemanju za šolo, ki spoštuje otroke in starše. Na Poljskem je leta 2015 v Varšavi na tisoče staršev  protestiralo proti uvedbi neprimernega poučevanja t. i. spolne vzgoje ter proti predlaganim spremembam obstoječega šolskega predmeta “Vzgoja o družinskem življenju”. Več kot 14 tisoč staršev na Poljskem se že bori proti uvedbi učnih programov, ki spodbujajo abortivno kontracepcijo, splav, zgodnje spolne odnose in homoseksualnost med otroki.

Kaj se dogaja v Sloveniji?
Slovenske šole po Gabrovi reformi žal niso več popolnoma varen prostor za odraščanje naših otrok. V aktualni oddaji smo starše spomnili, da je najboljša preventiva pred zlorabo naših otrok reden pogovor in prisotnost v otrokovem življenju ter kakovostno preživeti čas z njimi. Otroke v prostem času zaupajmo ljudem in organizacijam, ki so vredne zaupanja, saj smo za dobrobit svojih otrok najbolj odgovorni sami.

Za boljšo razjasnitev, kako poteka spolna vzgoja v šolah, v Zavodu za kulturo življenja 24KUL.si javno pozivajo vse starše z območja Ljubljane in vse Slovenije, naj o tem spregovorijo z otroki in jih obvestijo, na katerih šolah spolno vzgojo izvajajo homoseksualni aktivist, ki širijo predsodke zoper materinstvo, očetovstvo ter družino mame, očeta in otrok.

Franci Donko