fbpx

Začel je oddajati Radio London: Večerovim novinarjem sporoča, da se mentalno ne razlikujejo od fašistov in poziva na koncert Thompsona!

Začel je oddajati Radio London. Svoje prvo oddajanje so namenili novinarski hiši Večer, ki ob vseh težavah, ki pestijo Slovenijo, najdejo ravno Thompsonov koncert! Avtor prispevka, bloger in podjetnik, ki je uspel v Londonu, ter idejni član novonastajajoče liberalne stranke Tomaž Štih, novinarjem očita, da se mentalno nikoli niso prav zelo razlikovali od fašistov, zato se raje kot s peko pleskavic na Tromostovju (njihovim pravim talentom) ukvarjajo z inkvizicijo. “Obstajajo samo normalni ljudje, ki bi radi v miru poslušali dobro glasbo. In vi Balaševićeve ‘Lude i psihopate’,” je poziv Radia London na čim večjo udeležbo na Thompsonovem koncertu. 

“Ob vseh težavah, ki pestijo Slovenijo, so novinarji Večera odkrili največjo: Thompsonov koncert v Mariboru! Deklariranim mirovnikom, ki v prostem času prepevajo “Naj mašinca zagode”, samooklicanim demokratom, ki imajo težavo z obsodbo titoistične vojaške h unte in borcem proti sovraštvu vseh živih bitij, razen podjetnikom in vlagateljem, tistim, ki imajo preveč radi svoj narod in tistim, ki imajo preveč radi svobodo, je vse jasno: Novinarji Večera se v življenju ne rabijo nič več naučiti, ker že vse vejo. Razumejo bistvo zla: vse se je začelo v Berlinu, ko je Thompson zapel “Reci brate moj”, od tam dalje pa jim je vse zgodovinsko imperativno do Auschwitza.

Takšna brutalna zloraba zgodovine s strani ljudi, ki se sami mentalno nikoli niso prav zelo razlikovali od fašistov, je tisto, kar je narobe v Sloveniji. Te zmede, ker se jim ne da obračati pleskavic na Tromostovju in bi se raje malo ukvarjali z inkvizicijo, bodo povzročili samo to, da bo koncert Thompsona bolj obiskan, kot bi bil sicer. Če gre ljudem kaj na živce, je to pametovanje obsedencev, ki za vsakim vogalom vidijo domobrance in to samo zato, da jim ne bi bilo treba pisati prijav za delo in da bi staršem lahko razložili, kateri višji cilji pa jim tokrat preprečujejo, da bi se sredi 30-ih odselili od doma. Domobrancev ni več, vse ste jih pobili. Obstajajo samo normalni ljudje, ki bi radi v miru poslušali dobro glasbo. In vi Balaševićeve “Lude i psihopate”. Mi vam gremo na živce samo zato, ker smo spregledali vaše neznanje. Ker ne verjamemo v vaše nore ekonomsko polpismene pravljice in utopije in se imamo kljub temu dobro in se veselimo. Zato je možen samo en odgovor: “Vsi na Thompsona.” Zato bom tudi jaz 20. maja prisoten na koncertu v Mariboru. Priletel bom 1.200 kilometrov, zato ne tarnajte, da jih vi ne morete 12 ali 120. Po besedah Thompsona: Pizda ko izda.” 

C. Š.