fbpx

Janez Janša na taboru SDS v Bovcu: “SDS je več kot le politična stranka, je velika družina”

Foto: Nova24tv

Slovenska demokratska stranka danes začenja z 21. tradicionalnim taborom stranke v Bovcu. Dopoldan je v Bovcu potekalo srečanje občinskih odborov SDS, ki so ga začeli s športnimi igrami. Tabor bodo 7. avgusta sklenili s tradicionalnim pohodom na triglav. 

Na osrednji prireditvi bodo podeljene diplome Akademije Jožeta Pučnika. Poleg pozdravnih govorov in nagovora predsednika SDS Janeza Janše pa je vseskozi poskrbljeno za pester kulturni program. Na prizorišču bodo stale tudi stojnice na katerih bodo lokalni odbori stranke ponujali regionalne specialitete iz vse Slovenije.

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Objavljamo govor Janeza Janše v Lepeni“SDS je več kot le politična stranka, je velika družina. SDS nikoli ni bila močnejša kot je danes. Če kdaj, potem Slovenija danes po 25 letih potrebuje politično silo, ki ve zakaj je tukaj. Da Slovenija zmore več smo dokazali že večkrat in to bomo dokazali tudi v prihodnjem mandatu. Slovenija potrebuje SDS in svobodne demokratične ljudi. Predvsem zaradi napak, ki so bile narejene v Evropi in širše glede migrantske in finančne krize. Evropa je sama povečala nevarnost terorizma. Nevarnost, ki preti, da bomo morali spremeniti varen način življenja zaradi napak, ki niso bile potrebne. Ni nam vseeno, da je ta prihodnost zaradi napak v Bruslju ogrožena. To je nekaj kar bo bistveno vplivalo na nas in že vpliva. Mislim, da se še ne zavedamo vseh posledic brexita. Prva vojaška sila EU glede na neto plačnika v proračun zapušča to družino. Ne vemo kaj bo sledilo, bodo pa leta in meseci bistveno bolj viharni kot v preteklosti. Marsikaj se dogaja, kar bo svet naredilo drugačen kot ga poznamo. Praktično ni države v Evropi, kjer se voditelji ne bi posvetovali, kaj narediti, da bodo kos tem časom. Samo pri nas tega ni. Kot da ne bi bilo posledic. Zadnji dve leti sta leti praznega mandata, narejenega na podlagi nepoštenih volitev. Hiša, ki se zida na pesku in ne na skali. Ne gre za demokracijo, če se izrablja institucije, da nekdo ostane na oblasti, če se deluje v nasprotju z vrednotami slovenske osamosvojitve. Če bi teh 80 odstotkov ljudi, ki pravijo, da ne gremo v pravo smer volilo, pa ne pravim da nas, samo da bi volilo, bi bila Slovenija v dveh mesecih drugačna. Tako pa ostanejo doma. V prihodnosti moramo vložiti največ napora v boj z apatijo. Ker ljudje mislijo, da se ne splača, da se ne da. Mislijo, da bo spet prevara. Nikoli se ne sme obupati. Nikoli! Prenašam vam pozdrave naših ameriških prijateljev iz republikanske stranke. Spremembe so neizogibne. Ker je zahodni svet marsikje zašel na stran poti. In takšne zadeve imajo svoje posledice. Če nočemo, da je vsak dan kakšen teroristični napad moramo okrepiti naš obrambni sistem in gospodarstvo. Gospodarska rast je edini temelj narodne blaginje. Nam ni treba govoriti o obljubah, imamo rezultate iz preteklih mandatov. Prej kot v dveh letih bo prišel čas ko bo treba biti konkurenčen s programom. Ko ne bo več mogoče izrabljanje državnih institucij. Mi smo danes tukaj in na naslednjih volitvah bo tekmovanje vizij. V Bovcu delajo skupaj in imajo rezultate. In to je treba prestaviti na državno raven. O tem pa vemo kdo odloča. Tisti, ki je na oblasti. Mi smo edina stranka v Sloveniji z izjemo Demosa, ki je k sodelovanju povabila vse parlamentarne stranke in vedno smo vključili tiste, ki so želele sodelovati. Kakšno je bilo ravnanje druge strani? Nekateri sploh niso žeželi priti. Še vedno smo tu in zato bodo naslednje volitve tekmovanje vizij. Prihaja čas ko se bomo še bolj družili, prihaja čas političnih sprememb, “ je v govoru dejal predsednik SDS  Janez Janša.

V Bovcu so se zbrali mnogi člani in simpatizerji SDS
Poleg Janeza Janše in njegove soproge Urške Bačovnik Janša, so se otvoritve udeležili tudi Milan Zver, Branko Grims, Eva Irgl, Romana Tomc, Patricija Šulin, Danijel Krivec, Alenka Jeraj, Bojan Podkrajšek, Jože Tanko in mnogi podporniki ter simpatizerji stranke SDS.

A. R.