Zamolčane skrivnosti udbovca Janeza Zemljariča

Janez Zemljarič (Foto: STA)

Letos mineva 45 let od številnih udbovskih akcij, ki jih je v svojem času sprožil tedanji udbovski funkcionar Janez Zemljarič, danes poslovnež in stric iz ozadja. Denimo akcija “Rafael”, prek katere je Udba skušala čim bolj nadzorovati katoliške duhovnike in omejiti njihov vpliv na ljudi.

V tistem času je bil Janez Zemljarič namestnik republiškega sekretarja za notranje zadeve ter v letih 1975 in 1976 tudi formalni šef SDV, zato je neverjetno, kako se skuša danes sklicevati na človekove pravice. V zadnjem času se je znova znašel na prvih straneh časopisov. Še vedno aktiven lobist in nekdanji šef Udbe očitno ne miruje. Ob tem so se njegovi interesi znašli v navzkrižju z interesi botrov sedanje vlade. Pred dvema tednoma so namreč mediji objavili informacijo, da je pri razpisu za vzdrževalca informacijske opreme v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana prišlo do telefonskega klica na vodstvo UKC Ljubljana. V UKC Ljubljana so v zvezi s tem pojasnili, “da je eden od članov vodstva UKC Ljubljana prejel klic, povezan z javnim razpisom, ki je bil tedaj v teku. Klical je nekdanji visoki funkcionar UKC Ljubljana, ki je skušal vplivati na odločitev o izbiri izvajalca pri vzdrževanju informacijske opreme. Zaposlenega v UKC Ljubljana je skušal prepričati, da cenejši ponudnik ni primeren za našo organizacijo, in je hvalil konkurenčno (dražje) podjetje”.

Zemljaričev klic na UKC Ljubljana je očitno koristil tako dosedanjemu generalnemu direktorju UKC in novemu ministru za zdravje Alešu Šabedru kot premierju Marjanu Šarcu. Očitno so svojo vlogo odigrali vazali mafijskih navez iz KOS JLA. (Foto: STA)

Od šefa Udbe do lobista
Izkazalo se je, da je bil ta visoki funkcionar sam Janez Zemljarič, ki je bil v svoji bogati funkcionarski karieri med letoma 1968 in 1973 tudi direktor Kliničnih bolnišnic v Ljubljani. To je bilo prav v času graditve UKC v Ljubljani, kjer je leta 1980 umrl tudi jugoslovanski državni in partijski poglavar Josip Broz Tito. Po letu 1973 je Zemljarič napredoval na funkcijo namestnika republiškega sekretarja za notranje zadeve, po petih letih pa je postal republiški sekretar za notranje zadeve in to funkcijo opravljal dve leti. Med letoma 1980 in 1984 je bil predsednik izvršnega sveta SRS (tedanje republiške vlade), od leta 1984 do 1989 pa podpredsednik jugoslovanske vlade – njegova šefa sta bila Milka Planinc in nato Branko Mikulić. Približno v tem času je bila Zemljaričeva žena, znana partijska funkcionarka Tina Tomlje, predsednica Skupščine mesta Ljubljane, županja slovenske prestolnice torej. Po vrnitvi iz Beograda je bil Zemljarič predsednik delovne skupine za izvajanje avtocestnega programa v Sloveniji, tu pa se njegov “uradni” življenjepis tudi konča, saj je nato uradno odšel v pokoj, dejansko pa je bil ves čas dejaven kot stric iz ozadja. Njegovo ime pa se resneje pojavlja v javnosti šele zadnjih pet let, ko so nekateri zgodovinarji, arhivisti in raziskovalni novinarji začeli postavljati v ospredje Zemljaričevo vlogo pri udbovskih umorih, zaradi česar je Zemljarič vložil tudi precej tožb. No, seveda pa ni brez pomena, da je bil Zemljarič v letih 1975 in 1976 direktor Službe državne varnosti, preoblikovane in reorganizirane Udbe torej. Ta funkcija mu je kasneje zagotovo zelo pomagala, ko se je v gospodarstvu angažiral kot lobist.

Koliko se interesi Janeza Zemljariča ujemajo z interesi Milana Kučana in Foruma 21? Nekateri “kratki stiki” med njima v preteklosti kažejo, da je Zemljarič precej samovoljen.

So v ozadju kadri KOS JLA?
A vrnimo se k zadnji aferi v ljubljanskem UKC. Naj spomnimo, da je bil v času, ko je prišlo do Zemljaričevega klica, generalni direktor UKC še Aleš Šabeder, ki pa je še isti teden postal novi minister za zdravje, potem ko je odstopil prejšnji minister Samo Fakin. To pa pomeni, da Šabeder verjetno vsaj sedaj ne sodi v Zemljaričev krog, saj je na zaslišanju pred izvolitvijo za ministra dejal, da Zemljariča ne pozna in da z njim ni bil v kontaktu (čeprav je treba ob tem povedati, da visoki funkcionarji s ključnimi osebami ne komunicirajo neposredno, pač pa prek t. i. kurirjev). Da je Zemljaričev klic sploh prišel v javnost, pove veliko. Najprej predvsem to, da znotraj globoke države očitno prihaja do spopadov med posameznimi karteli, kar se je dogajalo že v partijskih časih. Kot je znano, za vlado Marjana Šarca stoji Kučanov krog. Ta na položaju predsednika vlade potrebuje človeka, ki je ideološko sicer na strani NOB, vendar še vedno nekako “odprt” in “ljudski”, Šarec pa povsem ustreza temu profilu. Ni pa skrivnost, da se je Zemljaričev lobi v zadnjem času znašel na stranskem tiru in da se ga je prevladujoči kartel znotraj globoke države – očitno so v ozadju tudi kadri nekdanje KOS JLA − želel na neki način odkrižati, kar je storil tako, da je Zemljaričev klic spravil v medije in s tem spet nekoliko utrdil v zadnjem času omajano javnomnenjsko podobo premierja Marjana Šarca.

Usluga prihodnjemu ministru
Zanimivo je, da so novinarji Zemljariča ujeli na “levi nogi”. Slednji se je vidno nejevoljen odzval, češ da je star že 90 let in nima interesa, da bi koga klical v UKC. Nato je spremenil izjavo in dejal, da se ne spomni, ali je res tja koga klical. Ko ga je prorežimska POP TV seznanila, da je njegov klic prijavljen na protikorupcijsko komisijo in policijo, pa je dejal, da je pred nekaj tedni tja klical, vendar pa se ne spomni, koga ali zakaj, zagotovo pa ne z namenom, da bi vplival na izbiro kateregakoli podjetja na razpisu. Zanimivo je, da so v zvezi s tem primerom na Policijski upravi (PU) Ljubljana za STA odgovorili, da so prejeli informacijo UKC Ljubljana, na podlagi katere so preverjali obstoj morebitnih razlogov za sum uradno pregonljivih kaznivih dejanj. “Razlogi za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja niso bili potrjeni, tako da PU Ljubljana predkazenskega postopka ne vodi,” so sporočili. Tudi na KPK so za STA potrdili, da so prejeli prijavo, ki se nanaša na poskus vplivanja na vodstvo UKC pri izbiri vzdrževalca informacijske opreme. “Prijava je trenutno v fazi predhodnega preizkusa, zato vam drugih informacij v zvezi s prijavo še ne moremo podati,” so prejšnji teden sporočili s KPK. No, mogoče pa je šlo tudi za teater, ki je bil namenjen za pohod Šabedra na funkcijo ministra za zdravje, češ da gre za človeka, ki si upa policiji prijaviti samega Zemljariča.

O številnih udbovskih akcijah v sedemdesetih letih piše knjiga Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča.

Španovija z Antonom Ropom
Ime Janeza Zemljariča pa se je že malo pred “afero UKC” pojavilo tudi v zvezi z novimi nepremičninskimi posli. Kot so poročale Finance, je Zemljarič na tem področju “luzer”, saj mu je leta 2016 sodišče po skrajšanem postopku ugasnilo podjetje Projekt Obala Izola, ki ga je ustanovil leta 2010, da bi na območju izolske ladjedelnice gradil nepremičninski objekt. Kljub njegovim obiskom pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku je ideja propadla. A resnica se verjetno spet skriva v bojih med mafijskimi karteli, kjer je Zemljarič precej osamljen, zato se je moral nasloniti na osebo iz politične nomenklature. Zavetje je našel pri nekdanjem premierju Antonu Ropu, s katerim je ustanovil nepremičninsko družbo Carantanium, in sicer v sodelovanju s podjetjem Esquilino investicije s sedežem na Tavčarjevi 4 v Ljubljani, kjer je tudi sedež novega podjetja. Edini lastnik podjetja Esquilino investicije je Marko Kosmač, direktorja pa sta Roman Kosmač iz Spodnje Idrije in Aleš Grobovšek iz Ljubljane. Isti trije se na enakih funkcijah na naslovu Tavčarjeva 4 Ljubljana pojavljajo tudi pri podjetju Quirinale nepremičnine, registriranem za posredništvo v prometu z nepremičninami, očitno s Korotanskim naseljem, ki so ga skušali zgraditi že leta 2007, vendar niso dobili gradbenega dovoljenja, verjetno tudi zaradi vpliva tedaj novoizvoljenega ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Kot je znano, je bil Janković pred tem predsednik uprave Mercatorja (na to funkcijo je bil postavljen leta 1997), pohod na direktorsko mesto pa mu je omogočil Anton Rop. Iz tega lahko sklepamo, da si skuša Zemljarič zagotoviti ustrezno politično kritje za svoje posle in skuša zato vključiti tudi interese Ropa, Jankovića in razvpitega odvetnika Mira Senice. Hkrati bi se izognil čerem. Ne smemo namreč pozabiti, da ima Šarec ob sebi izkušenega obveščevalca Damirja Črnčeca, na njegovo vlogo pri teh poslih pa je nedavno opozoril portal Požareport.

Najnovejša poslovna povezava Janeza Zemljariča z nekdanjim premierjem in nekdanjim predsednikom LDS Antonom Ropom kaže na to, da skuša Zemljarič na svojo stran pridobiti tudi Zorana Jankovića.

Z Udbo nad Cerkev
A glede na to, kako Zemljarič še vedno “šari” po gospodarstvu, se velja vprašati, kaj je v sedemdesetih letih počel kot šef SDV (leta 1980, ko je postal predsednik izvršnega sveta, ga je kot republiškega sekretarja za notranje zadeve nasledil Tomaž Ertl). O tem veliko piše knjiga Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča, v kateri je Roman Leljak zbral številne dokumente iz arhiva, prav v tistem času pa je bilo kar nekaj bombnih napadov, ki jih je zrežirala Udba, zlasti na avstrijskem Koroškem, pa tudi koordiniranih udbovskih akcij, uperjenih proti politični emigraciji, Cerkvi, intelektualcem in celo proti sinu generala Maistra, kar je v predgovoru h knjigi podrobneje opisal poslanec SDS Franc Breznik. Iz dokumentacije, objavljene v knjigi, je razvidno, da je bilo največ Zemljaričevih akcij izvedenih leta 1974, pred 45 leti torej, med njimi pa najdemo tudi zelo zanimive. Denimo obravnava “Rafael”, usmerjena proti domnevnim klerikalnim elementom, kot so – po Zemljariču – p. Roman Tominec, dr. Janez Oražem, dr. Marjan Smolik, dr. Martin Špringer, kanonik Melhior Golob, dr. Drago Klemenčič, škof dr. Stanislav Lenič, Maksimilijan Jezernik, pa tudi nekateri aktivni laiki (dr. Emilijan Cevc, dr. Stane Gabrovec, dr. Anton Bitenc, inž. Janez Kregar in profesor Alojz Rebula). V obdelavi “Apostol” pa je Udba vzela pod drobnogled laike in klerike, “grupacije na verski osnovi, ki kažejo vrsto simptomov, karakterističnih za katoliško akcijo”. Kot je zapisano v poročilu, so v teh krogih navzoči različni poklicni profili, mnogi od njih pa v svojih skupinah delujejo “izrazito sovražno”. Med kleriki tako navajajo Rudija Koncilijo, Franca Boleta, Vinka Kobala, Bojana Ravbarja, Dragana Adama, patra Hieronima Žvegliča, patra Jožeta Kunška, Franca Mačka itd. V tem primeru je šlo za udbovski nadzor nad duhovniki, ki so se ukvarjali s pastoralo mladih (gibanje fokolarov, Taize, gibanje Pot, katoliški študenti itd.). Ena od obsežnih akcij Udbe, ki je bila uvedena že leta 1970, pa je bila akcija “Akademik”, namenjena nadzoru profesorjev in študentov teološke fakultete, predvsem “bolj ekstremnih” profesorjev, ko so ugotavljali “škodljiva delovanja nasproti naši ustavni ureditvi in političnim intencijam naše samoupravne družbe”.

V sedemdesetih letih so bile pod Zemljaričevim vodstvom sprožene številne akcije, namenjene nevtralizaciji Katoliške cerkve.

Kako so zatirali Levstika
Seveda je to le vrh ledene gore vseh akcij, ki jih je Udba v tistem času izvajala proti Cerkvi. Naj spomnimo, da so na tem področju udbovci tudi onemogočali vsakršno humanitarno in karitativno delovanje, denimo sklada “Lačni otrok”, ki ga je komunistična oblast prepovedala, češ da Cerkev na takšen način širi svoj vpliv na ljudi. Pa seveda akcije, s katerimi je Udba tudi v tujini onemogočala ne samo emigracijo, ampak tudi izseljenske duhovnike, denimo Ignacija Čretnika, Cirila Turka, Janeza Zdešarja, Branka Rozmana itd. Spomniti velja tudi na akcijo “Hotelir”, ki je bila sprožena že leta 1966, a intenzivirana leta 1974, nanašala pa se je na Vinka Levstika, hotelirja v Gorici, ki ga je Udba obravnavala kot “nosilca sovražnih aktivnosti”, pri čemer je celo v poročilu navedla, da če ga ne bo mogoče pasivizirati, “bo služba pristopila k ofenzivnejšemu ukrepanju”. Kot je znano, so sedaj že pokojnega Levstika tudi v samostojni Sloveniji sodno preganjali zaradi domnevnega vojnega zločina, kar je bil prav tako sad delovanja Udbe, saj so kot nalogo zapisali, da je treba “urediti dokumentacijo o Levstikovih vojnih zločinih, vključno z operativnimi sredstvi, ter zagotoviti potrebno verifikacijo na pristojnem sodišču. Rok: marec 1975”. Umazano, mar ne? In za te akcije je med drugim skrbel Zemljarič, danes poslovnež.

Gašper Blažič

 • rubec

  Prasec z brki.

  • Mojca pokraculja

   Prase, zato se svinjina draži, ker tegale na dajo v zakol. Pa

  • skrajna resnica

   To niso navadni brki, ampak udbrki. Ponosno jih nosita tudi tovariša Isajlovič in Sekolec.

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Zemljak

  ZEMLJA NOČE

  Zemljo smo prosili, že rotili,
  da upila bi ostanke bedne,
  ni imela jih za v zemljo vredne,
  lastna prst se namreč zemlji smili.

  So odpadki v zemlji se rodili,
  zemljo družno smo prepričevali,
  so po njej celo ime jim dali,
  naj se vendar teh smeti usmili.

  Za odpadke, vrste te izmečke
  zemlja pač bila ni narejena,
  ker do sebe zemlja je poštena,
  predlog dala je: s smetmi kar v vrečke.

  Zdaj pa niti vrečk odpadnih noče,
  pušča jih zato na na površini,
  ve, da enkrat bodo v nje globini,
  iz globin nad tem vnaprej se joče.

 • Janez Pavel Kanc

  Gašper Blažič ni napisal nič novega, razen reklame za Leljakovo knjgo (Leljak je služboval kot podčastnik v varnostnih organih JLA).
  Glede lobiranja bivšega SDV-jevca Zemljariča v UKC-ju je treba povedati, da skoraj za gotovo ni bil edini, ki je klical. Namreč, pri velikih poslih, in informacijski sistem v UKC je velik posel, je lobiranje registriranih in neregistriranih lobistov nekaj povsem običajnega.

 • Franjo Trojner

  Še vedno je čas za lustracijo in sodni pregon tudi, kajti storjeni zločini proti človeštvu nikoli ne zastarajo!

  • Novakec1

   Bimbo, kdo bo pa to naredu, skorumpirano sodstvo?

   • Franjo Trojner

    Bimbo ti je ata!
    Na bebasto vprašanje, dobiš bebav odgovor. Štajerske Varde, bebo! V zdravi demokraciji, pa to naredijo volilci, ki izvolijo vlado, ki nato izpelje vse tisto kar je potrebno, da pravna država res postane pravna, nato demokracija sama od sebe zaživi.

    • Novakec1

     Take volitve kot so pri nas si nekam utakn, že dvajset let eni in isti na listah, sam rotirajo in se prodajajo kot prostitutke. Ke si najdu vardo, trop vampastih pijančkov.

     • Franjo Trojner

      A ti znaš kaj druga, kot samo nergat? Pa tudi razlagaš si zadeve narobe! Znaš vsaj svojo babo vredi nasadit?
      Zapisal si:” Take volitve kot so pri nas si nekam utakn, že dvajset let eni in isti na listah, sam rotirajo in se prodajajo kot prostitutke”.
      NAROBE TRDIŠ!
      V Sloveniji sta etablirani stranki samo dve, levičarska SD in konzervativna stranka SDS, v to kategorijo bi morda lahko prištel še stranko Nsi, morda. VSE OSTALE parlanentarne stranke na naši politični sceni so muhe enodnevnice, ki nastajajo iz pogorišča nekdanje LDS za potrebe stricev in tet iz ozadja. Torej ta politika novih obrazov, ki so jo izumuli nelustrirani komunisti in njihovi neformalni centri moči, do nezavesti in po naročilu pa propagirali dominatni levici servilni mediji, se zrcali v že propadli Golobovičevi stranki ZARES in v JankovićeviPS, v hitro hirajoči miceni stranki Bratuškove ZAB, V Cerarjevi že skoraj izvenparlamentarni instant stranki SMC in v istant stranki Marjana Šarca LMŠ, ki jo malce prej čaka enaka usoda, kot je že doletela stranko SMC.
      ZDAJ sam vidiš, da že 20 let ena in isti na listah ne rotirajo.
      Zadnja dva sklica parlamenta imata največ novih obrazov, kar pa ni prineslo državi in ne državljanom nobene dodane vrednosti, temveč samo kaos in nazadovanje.
      Če imaš, kaj soli v glavi torej razumeš, da politik ne bi smel biti ravno vsak, vsekakor pa ne mizar z sedmimi popravci in še za povrh brez vseh delovnih izkušen, kot mizar mislim, tudi, da je zraven še komedijant mu to ne daje znanj, da bi lahko vodil državo, mar ne?
      Če ti je to upam sedaj vse jasno, pol ti je upam tudi jasno, da je politika novih, nepreverjenih obrazov poguba za državo in nas vse skupaj, kar se tudi zrcali v neizvedbi vseh nujno potrebnih reform, v prezadolženi državi, v preglomaznem/prepogoltnem javnem sektorju, v šibkem gospodarstvu, v preštevilnih in previsokih davkih, v razpadu za državo vitalnih/pomebnih sistemov in podsistemov in nenazadnje v mizernih penzijah in plačah itd.
      Če ti res uspelo do sem zbrano slediti in razumeti zgoraj zapisano, pol ti je morda sedaj jasno, da je na volitvah bolje glasovati za etablirane stranke, kot pa za nove obraze, ki se vedno izkažejo za mačke v žaklju.
      MED OSTALIMI NESMISLI SI ZAPISAL :” Ke si najdu vardo, trop vampastih pijančkov.”
      Če bi ti razumel prebrano, bi razumel kaj sem ti že prvič zapisal, zato ti bom zdaj ponovil: “Na bebasto vprašanje, dobiš bebav odgovor. Štajerske Varde, bebo”.A ti je zdaj končno jasno? Čuj nea mi piši več, saj vidiš, da tebi nič ni jasno, pol pa same neumnosti klatiš!

     • joza joza13

      … vedno bolj mi je všeč ta forum, tudi kvaliteta argumentacij. Če je pa nekdo zares “kratek” in hkrati še neupravičeno glasen, se mu pa sporoči, da je bebo. To seveda ni neresnica, tudi žalitev ne – lahko je pa lek, ki mu pomaga pri ozdravitvi…

  • Hribouc

   Izpeljala pa jo bo Levica & Šarčevo lutkovno gledališče, blagoslovil pa Kučanov Milan in Roter!

 • sloustava

  Kriv si, Slovenec. Kriv, ker si dvignil roke od volitev in dal dovoljenje, da se gamad siri. Lustracija! Nato ucna ura novejse zgodovine in ucna ura osamosvojitve Slovenije. Osvoboditi se Kucana, Zemljarica, oligarhoc, pomeni osvoboditi Slovenijo. Nujno, za in zaradi nasih zanamcev!

 • totex39

  Udbovc ostane vso življenje udbovc, kar mu še vedno omogočajo komunistični politiki, ki nam vladajo že desetletja.

  • Slovenec

   Tocno.

 • Amerikanc

  “Zemljo”, zove te zemlja. Grdo ampak resnično !

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  JE KAR POMEMBNO

  EX KP, ZK IN POKOMUNISTIĆNE STRANKE – SD,, LEVICA, DESUS, SMC, LMŠ ITD.
  TER
  MNOGI LJUDJE IZ T.I. INSTITUCIJ PRAVA
  SO
  VERJETNO, SE ZDI – ZRELI
  ZA
  ODHOD IZ JAVNE – V PRIVATNO SFERO – ŽIVLJENJA.
  V DRŽAVI R. SRBBIJI
  SO MNOGOKAJ VEZANEGA NA POSLEDICE 2.. VOJNE
  IN
  EX KP, ZK STALIN, TITO, KARDELJ I.T.D. – NESODNEGA POLIT TERORJA – UREDILI !
  V
  naši R. Sloveniji “žal naši” ex KP, ZK POLITIKI IN PRAVNIKI
  NISO
  UREDILI – PRAKTIČNO – NIČ ALI ZELO MALO. Dejstvo.
  iz
  moje mesečne revije “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si.
  SD
  JE
  ZRELA ZA – ODHOD IZ -POLITIKE NAŠE R. SLOVENIJE. Se tdi. Občutek je tak.
  JE
  PREVEČ POZNO ZA
  OPISOVANJE – KAJ VSE NEGATIVNEGA
  JE BILO V NAD 20 LETIH S STRANI – SD . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NITI
  KOREKTNE, PRAVNE, URADNE, SODNE – KOT V DRŽAVI R- SRBIJI
  “SD”
  V NAŠI R. SLOVENIJI – NI VZPODBUDIL.RAZREŠITVE NEUREJENIH POSLEDICEX KP STALIN TITO TERORJA 1941-1980.
  IZ
  MOJE “SLOVENIANE” O – PRAVNI PRAZNINI GLEDE KAZNOVANJA POLIT. TERORJA !

  ZGLEDUJMO SE PO R. SRBIJI.
  Tam so že ves čas po 1991.letu urejali zakone za korektno, pravno ureditev medvojega in povojnega
  KP STALIB, TITO nesodnega pollitičnega terorja,
  leta 215 so uradno, sodno rehabilitirali Dražo Mihajlovića. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O TEM JE VELIKO NA INTERNETU.
  REHABILITOVAN D. MIHAJLOVIĆ, Blic
  https://www.google.com/sear
  JANEZ KEPIC KERN: REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA. “SLOVENIANA”
  ZAKLJUČNI DEL TEKSTA

  3.5 Napis: “Ban Marko Natlačen, narod je lačen, odpri magacin,
  če ga ne boš ti, ga bo Stalin” je večkrat verodostojno izpričani
  realno javno obstoječ KPS stalinističen javni napis iz let 1935-
  1940. Meni, Janezu Kepic-Kernu je za ta napis povedala moja mama
  46CITATNI PREPOSTNETEK:
  Slika 97: Podobi Stalina in Tita na pročelju Opere, 9. 5. 45 v centru LJ. POVZETO PO:
  https://museu.ms Slika 98: Prazen Zagreb, poštna razglednica. Privat Arhiv Janez K. K.
  FOTOGRAFIJA
  PROČELJA OPERE V LJUBLJANI
  S PODOBAMA J.V. STALINA IN J.B. TITA NA DAN 9.5.1945JE VERODOSTOJNA,
  VSAKOMUR DOSEGLJIVA NA SPLETU i
  nfo
  Janez K.Kern
  TUDI RAZGLEDNICA ZAGREBA IZ POLETJA 1946, 1947 JE AVTENTITIČNA. HRANIM JO V
  MOJEM OSEBNEM ARHIVU.
  info Janez K. Kern
  AVTENTIČNA FOTOGRAFIJA PODOB J.V. STALINA IN J.B. TITA NA PROČELJU “OPERE V LJ, DNE 9.5.1945
  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
  Moja mama Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
  grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
  Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
  v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
  kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
  3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
  ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
  ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
  Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
  prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”
  komunističnim terorjem.
  Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.
  “KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
  Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.
  Za sklep:
  podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.

  Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
  obravnave in razrešitve – si želim
  – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije
  ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
  plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
  Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-

  nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!

  Se v R. Slovenijo 2018
  – “vračajo”
  tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!

  Nedvomno:
  uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”
  po logiki
  – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
  – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

  Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!
  V “naši” državi, R. Sloveniji ?

  Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?
  Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
  morili med seboj?

  In ? Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!

  Se ( zaradi nakazane “pravne praznine” )

  “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

  Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?
  ZGORAJ ZAPISANI SLOVENCEM Z J.V. STALINOM GROZILNI JAVNI NAPIS JE BIL VEČKRAT
  VELJAVNO IZPRIČAN !info Janez K. KERN
  “AVTORJI”
  TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI ZNANI STALINISTI IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA,, TRZIN ITD.
  infoJanez K. Kern

  Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  SODOBNI GRAFIT IZ SODOBNE LJUBLJANE, 2018:
  SLOVENCI ZMOREMO/- NAPISATI TUDI KAJ RES “BISTREGA” !

  “V SRCU – STRAHU” – PREBIVA – NEPOVEZANOST “

  UREDIMO, POVEŽIMO, VSE TO ! L. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PRED PREISK. KOMISIJO – PARLAMENTA – VSE VPLETENE
  TUDI DR. D. TURKA,
  PA
  BO HITRO – VSE JASNO. Mar ne ?

  Še 1x.
  Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
  edino res pomembno pa je tole.
  vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

  JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
  VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
  – DR. D. TURKA,
  ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
  Zadeva za
  PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  ŠE 1X
  RES JE POMEMBNO.
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PONAVLJAM.
  VSE BOLJŠI STE – OK NOVA24TV !
  še tu!

  BRAVO NOVA24TV !
  Sporočam Vam,

  da če imate težave S FINANCIRANJEM VAŠE GA POHVALNEGA DELA IN TRUDA
  KAR
  UVEDITE – N A R O Č N I N O – na vaše programe , ki so zahtevnejši.
  Mi
  BOLJ SITUIRANI t.i. “POMLADNIKI IN “VZTRAJNIKI” _ BOMO RADE VOLJE
  PRISPEVALI NPR:
  CCA 20 EVROV _ VSAK MESEC ZA NADALJEVANJE VAŠEGA RES OK DELA!
  Moj predlog je RESEN.
  Jaz Janez Kepic-Kern KOMENDA,
  Vam bom po 20 EVROV
  mesečno resno in redno tudi NAKAZOVAL. L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Kaksna sreca da zivim v ZDA, stebru demokracije in svetilniku svobode.
  Pri nas LOBISTOV NI, tisti ki pa so delajo zastonj, 100% na moralni pogon.
  Pri nas milionarji zivijo na veliki nogi a za to ZAPRAVLJAJO LASTEN, IN NE DRZAVNI DENAR. Nasi bilionarji namrec delajo po stotisoc ur na dan in vse miliarde zasluzijo s trdnim delom.
  V ZDA imamo tudi ZASTONJ ZDRAVSTVO IN SOLSTVO. Nasi bogatasi placujemo raji oboje, tako jih namrec imamo radi.
  SKRATKA, V ZDA TAKIH FALOTOV KOT JE ZEMLJARIC ENOSTAVNO NI. V ZDA ZIVIJO SAMO SVETNIKI…

  • montyamp

   Malo si poglej kaj dela CIA .
   Če si v žlahti s Kardeljem , verjetno ne boš skapiral .
   https://www.youtube.com/watch?v=WsmTZlBAPSQ&t=7912s

   • Valter BraniSlav

    Ne razumem dovolj Nemsko.
    Kaj je rekel?

  • Iztok Kresnik

   Nehaj lagat smrdljiv pezde ti Usa se videl nisi baraba gnoj grd lenuh levičarski pezde posranec titoist butelj?!!

   • Valter BraniSlav

    Bla bla bla…
    Miami ZDA
    Pusti naslov ti posljem kartolino ali kaj za jest ce si lacen

 • JANEZ GUS

  Zemljo naj začne počasi z obkladki iz ilovice.

 • montyamp

  Poslovnež ?????????????
  Zločinec ne pa poslovnež .
  Če bi imeli v Sloveniji sodišča namesto udbovskega krivosodja , bi Kućan in Zemljarić na Dobu crkovala , ne da dajeta zadnje udarce propadajoči Sloveniji .
  Pozdrave imata od K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K

 • Janez Kepic-Kern

  RAZVESELJUJOČE.

  “VREMENA – NAM – KRANJCEM – BODO SE ZJASNILA” Se zdi.

  V SPODNJI OBETAJOČI
  se nam stranki – zna biti
  precej “sexa” zlasti v govorjenju.
  Bomo videli.

  ŠALA
  IZTOK PUŠNIK

  NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANOVITEV SVOJE, NOVE
  – STRANKE,

  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
  – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

  O tem, o imenu svoje stranke
  – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  abstinenti nimajo šanse za vpis v njegovo stranko,
  mi je zaupal Iztok PUŠNIK.
  ŠMARNICA – TRTA
  https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0marnica_(trta)

  KOZA JULIKA

  https://www.google.com/search?q=KOZE+BELE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx466o08zhAhWLpIsKHckUCZ0Q_AUIDigB&biw=1584&bih=740#imgrc=wsVDmFK9NY_nbM:
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JIH SKRBI,
  PONAVLJAM
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Valter BraniSlav

  .Kaksna sreca da zivim v ZDA, stebru demokracije in svetilniku svobode.
  Pri nas LOBISTOV NI, tisti ki pa so delajo zastonj, 100% na moralni pogon.
  Pri nas milionarji zivijo na veliki nogi a za to ZAPRAVLJAJO LASTEN, IN NE DRZAVNI DENAR. Nasi bilionarji namrec delajo po stotisoc ur na dan in vse miliarde zasluzijo s trdnim delom.
  V ZDA imamo tudi ZASTONJ ZDRAVSTVO IN SOLSTVO. Nasi bogatasi placujemo raji oboje, tako jih namrec imamo radi.
  SKRATKA, V ZDA TAKIH FALOTOV KOT JE ZEMLJARIC ENOSTAVNO NI. V ZDA ZIVIJO SAMO SVETNIKI..

  • Iztok Kresnik

   Pezde nicvrednez gnoj Butala gnida smrdljiva grda prasec lazbjivi ti si navaden klošar

   • Valter BraniSlav

    Ocitno ti mislis da klosarji zivijo samo v SLO in ne v ZDA.
    SI PAC CLOVEK Z IZRAZITO NIZKIM SAMOSPOSTOVANJEM . IMAS TI SEBE ZA KLOSARJA?
    PREZIRAS SLOVENIJO , SLOVENCE IN ZLASTI SAMEGA SEBE?

    • Iztok Kresnik

     V svetu vladajo ne amerika ampak židovski lobiji tudi Tito je bil zid

     • Valter BraniSlav

      In tudi ti si Zid, correct?
      Jaz nisem niti 0%, pa sem se dokopal do ogromnega premozenja v ZDA.
      VSAK BI SE LAHKO, VENDAR:
      Zidje drug drugega pidpirajo
      Slovenci pa ovirajo…
      ZATO JE ZIDOM LAZJE KOT SLOVENCEM.
      ZIDJE SAMI SEBE LJUBIJO, SLOVENCI PA SOVRAZIJO…

   • Valter BraniSlav

    ,,In tudi ti si Zid, correct?
    Jaz nisem niti 0%, pa sem se dokopal do ogromnega premozenja v ZDA.
    VSAK BI SE LAHKO, VENDAR:
    Zidje drug drugega pidpirajo
    Slovenci pa ovirajo…
    ZATO JE ZIDOM LAZJE KOT SLOVENCEM.
    ZIDJE SAMI SEBE LJUBIJO, SLOVENCI PA SOVRAZIJO…

 • Olga101

  Kučan, Zemljarič in ostala levičarska svojat (po Trčku) sodi, zaradi udnomafijskih zločinov, do smrti za rešetke!
  Je Črnčec posredoval Mladini seznam članov SDS?

 • Janez Kepic-Kern

  JE ZANIMIVO, PREBERITE.
  ŠALA
  3. del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče: nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
  Ne zafrkavajte se,
  jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
  a CESTI boste. In brez DENARJA:

  ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:

  AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čiszo OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
  Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
  ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
  Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”. Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
  Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.
  Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE !== milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.
  Reče
  “PLAŠČEK”: ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPČETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
  OKOLI
  ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
  “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
  Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
  rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
  Je
  rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
  da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
  Reče
  ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
  Se
  JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazbe glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ ŠA NE MORŠ.
  Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
  Reče
  “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
  Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
  A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
  Se
  JANEZ CEPEC
  se zadere na “LILI PILIJA”:
  “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
  Noben _ DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
  “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
  “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
  Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV _ VSEEN !.
  Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  3. del.
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE
   ŠALA
   4.. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče:
   “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   -jaz sem že čisto na koncu z živci,
   – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   Na CESTI boste. In brez DENARJA:
   Vedeti morate naslednje:
   V FOND
   IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
   . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
   – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
   vplačujejo
   ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
   – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
   – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
   in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
   A razumete ?
   “LILI PILI”
   reče:
   ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
   – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
   Men gre
   samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
   – PIR PA ŠNOPS
   – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
   Se
   “PLAŠČEK” pokriža in reče:
   “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
   – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
   “LILI PILI”
   rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
   Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
   Reče
   “PLAŠČEK” : Pav, zmenjeno.
   ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
   Eeče
   še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   4. del
   se nadaljuje.

 • Hribouc

  Za Domovino z Udbo/Zemljaričem u Maloro!

  U vražju mater, Banda.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, seveda če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite še neosveščene, saj osvoboditev izpod jarma MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila opcija, ni opcija in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli vsakodnevno dokazujejo.
  Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  1. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata –MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1« in »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu in totalitarističnemu režimu, redu razredov – 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  2. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
  Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
  »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT-Pohar SD_DeSUS_Zares_LDS_sms=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJ€: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Hribouc

  Da je ratala država Slovenija je bila potrebna na videz nemogoča ENOTNOST Lepotice in Zverine.

  Rdeča Zverina se je odlično prodala.
  Za svoj DA 1.Republiki Sloveniji si je izvolila IMUNOST za vse svoje zločine od 1941 naprej!
  Kakšna lustracija neki.
  Stvar je out.
  ——————————————————- AMPAK !
  Rdeči so se zajebali na polni črti!
  SODBA JE SPISANA ŽE DAVNO.
  Noben se ne bo izognil.
  Eden po eden, veliko jih je že , ostali, ki se veselo režijo ku idioti – čisto vsi pridejo na vrsto.100%

 • Janez Kepic-Kern

  KJE PA SO DANES?
  EX KP, ZK PROVOKATORČKI
  IZTOK PUŠNIK&COMP.?
  Agledajo animirane ffilmčke “GO, GO – JETTERS”
  ŠALA.

  Danes so ex KP, ZK provokatorji nekam – PONIKNILI ?!
  Se zdi.
  Morda – se dogovarjajo o novi – “STRATEGIJI PROVOCIRANJA” na tem OK portalu NOVE24TV?
  ALI PA?
  pREPROSTO GLEDAJO KAKE RAZVEDRILNE PROGRAME ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MORDA GLEDAJO
  TOLE?
  https://www.youtube.com/wat
  “GO, GO – JETTERS”

  KONEC ŠALE

 • Slovenec

  Slovenijo izredno tepe zavlačevanje izvedbe lustracije.

 • Valter BraniSlav

  .VRNI SE JOSIP BROZ IN NAREDI RED V TEJ DEZELI

  • Black_hawk

   Kdaj je bil red pod Brozom?

   • Black_hawk

    Josip je slovensko ime?

 • Janez Kepic-Kern

  tudi tukaj
  ŠE 5., KONČNI DEL ŠALE
  O SESTANKU V – PARLAMENT – pubu.
  ŠALA
  5… del.
  s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
  Kraj sestanka: lokal
  “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
  “PLAŠČEK”
  resno reče”
  ” no z “LILI PILIJEM” sem se dogovoril – velja najin dogovor – do preklica, a ne LILI PILI”?
  Flegma reče
  “LILI PILI”:
  ” seveda, do preklica. Jaz ne bom dolgo. Me pogosto Matilda otipava, šlata – a sem že za na un svet – al še nisem. MATILDA JE TA BOL DOHTARCA”.
  Mentor
  “PLAŠČEK” še reče:
  ” Nič vam ne morem obljubiti. NAŠI PLAČNIKI IN ŠEFI SO TA ČAS -V KRIZI : pod hudim pritiskom javnosti
  – zaradi arbitraže s HR,
  – zaradi vmešanosti v zdravstvo, v NLB …. ITD. Da vam ne razlagam.
  TUDI VI
  Z VAŠIMI PROVOKACIJAMI JIH NE MORETE REŠITI. Če jih bojo –
  – NAŠEGA LEPPO-FRIZURNEGA ŠEFA – poklicali na
  PREISKOVALNO KOMISIJO V Parlament – ga – PAČ BODO, BO PAČ – MORAL ITI !
  Jaz
  vaš mentor “PLAŠČEK
  SEM GLEDE TEGA – BREZ MOČI.
  Za en čas bom – PONIKNIL, NE IŠČITE ME ! Znajdite se – VSAK PO SVOJE.
  Se
  vidimo – čr se vidimo . ČE VAS BOM RABIL – VAS BOM – POKLICAL.
  Ostanite – v cvetju
  – ROŽE SI PA SAMI KUPITE”.
  In
  “PLAŠČEK” – se napoti – proti izhodu iz “PARLAMENT-puba”
  !RDEČI
  BALON”
  jezno reče:” Ma, nej gre “PLAŠČEK” – k vragu.
  Je res najbolje,
  DA NEHAM S PROVOCIRANJEM – JANŠISTOV, SDS – če ne se bom -ŠE RAZPOČU”.
  “dENARJA NI BLO tkoaltko – skor nič.
  LE VELIK – BREZ VEZE PREPIRANJ, PSOVK – PA TAKE REČI”
  “BOM
  JAZ “RDEČI BALON”
  USTANOVU SVOJO

  STRANKO
  ” Š M A R N I C A”,

  za tiste iz ex KP; ZK strank, KI RADI PIJEJO – ALKO – SEVEDE:
  Moja stranka bo MNOŽIČNA
  _ je ljubiteljev alko pijač v SLOVENIJI – VELIKO !
  Abstinentov
  – SPLOH NE BOM VČLANJEVAL. Nealkoholoki – so tečnobe.
  Za maskoto
  stranke “ŠMARNICA” – bo moja koza JULIKA ! Je OK – lepa KOZA.
  Nš ozdrav pa bo:
  “ŠMARNICA – JE VEČNA”
  še
  “ŠOBCA” – je ves navdušen in
  reče: ” SE BOM KUJ V TVOJO STRANKO VČLANIL – V “ŠMARNICO”
  Tudi jest ga rad pijem. NAS PA RUSOV – BO – 100 MILIONOV – V “ŠMARNICI”
  Se bomo drli:
  “DELU ČAST IN OBLAST – PA ŠMARNICA JE – VEČNA”
  Le
  debelo gleda ex kolege
  – JANEZ CEPEC in reče:
  ” VI STE ENI – BUTLI, . Dost vas mam.
  Jaz grem k OK J. JANŠI in v SDS.
  vi pa – vi pa že enkrat – PEJTE VSI SKUP – U – “BEGNE”. L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  P:s.

  ŠMARNICA, TRTA
  https://sl.wikipedia.org/wi

  KOZA – JULIKA
  https://www.google.com/sear

  KONEC 5. dela ŠALE
  o sestanku v Parlament-pubu.
  PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI JE NAKLJUČNA.

 • Black_hawk

  Eden najbolj pomebnih če ne nabolj pomemben slovenski funkcionar vseh časov. Pravi da je Udba pod njim delala zakonito.Jaz mu ne verjamem.

  • Janez Kepic-Kern

   “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.
   TO JE VZGLED – TRS POZITIVEN.
   TA 990LETNIK – JE V MALOČEM – LAHKO VZGLED.
   “ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
   SO PRED 2. SV. VOJNO
   – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • DEATH TO COMMUNISM

  Pizde komunajzarske! Lustritat, obsodit in zapret!!!

  • Valter BraniSlav

   No naredi to…
   Zemljaric ima 90 let zato ker ti nisi naredil NIC

 • Nata

  + + + + + + + hudir ga pocitraj !!
  Vse je bilo po zakonih !! Seveda. . . . .saj to še danes trdijo.
  Po svojih posebnih zakonih, polnih lukenj, v katere navadni državljan kar naprej pada ??
  Vse je tajno. S tajnimi agenti in zakoni vred !
  Obstajajo pa pri nas tudi dvojni pravilniki ! Eden zate, pa eden zame !

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

    • Get Smart

     PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno …
     LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
     Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke.
     Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
     1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
     2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
     3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • MižekFiga

  SLOVENEC NI KRIV.
  Slovenac je zelo udeležen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!