fbpx

Umrl je nekdanji poslanec in ekonomist Veršnik

Umrl je nekdanji poslanec SDS Rudi Veršnik. (Foto: STA)

“Po težki bolezni je umrl nekdanji poslanec stranke SDS Rudi Veršnik. V preteklosti je bil član občinskega sveta Občine Kamnik, pred leti predsednik OO SDS Kamnik in še bi lahko našteval. Pozitiven človek z veliko zdravega razuma! Odličen sogovornik! Domoljub! Naj počiva v miru!” je ob njegovem odhodu zapisal urednik Demokracije Metod Berlec. 

V 73. letu starosti nas je po težki in dolgotrajni bolezni zapustil nekdanji poslanec, politik in ekonomist Rudi Veršnik (rojen 24. julija 1950 v Ljubljani, umrl 17. januarja 2023). Med drugim je deloval kot predsednik občinskega odbora SDS v Kamniku. Veršnik je leta 2004 nastopil mandat poslanca SDS v Državnem zboru, ko je trenutno največja opozicijska stranka prvič slavila na parlamentarnih volitvah, poroča Demokracija.

V letih 2004–2008, je deloval kot član parlamentarnega odbora za področje financ in denarne politike. V istem obdobju je bil tudi član parlamentarnega odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter član komisije za nadzor proračuna. Bil je tudi član sveta občine v Kamniku.

Poslanca SDS Miro Petek in Rudi Veršnik, 22. 6. 2007. (Foto: STA)

Poslanca SDS Alenka Jeraj in Rudi Veršnik, 1. 7. 2008. (Foto: STA)

Poslanec NSi Janez Drobnič in poslanci SDS Mirko Zamernik, Milenko Ziherl, Rudi Veršnik, Zvonko Černač, 30. 5. 2007. (Foto: STA)

Domen Mezeg