Zaušnica iz leve: Sedaj Alema Maksutija učijo manir že državni sekretarji

Alem Maksuti (Foto: STA)

Alem Maksuti velja za velikega sovražnika nekdanje vlade. Svoj gnev do drugače mislečih z neprimernimi in sovražnimi komentarji bruha na socialnem omrežju Twitter, pa vendar ga RTV Slovenija in POP TV predstavljata kot cenjenega političnega analitika. Tokrat pa je na račun svoje nove opazke dobil “zaušnico” z leve, ko je državni sekretar opazko označil za “nedostojno”.

Alem Maksuti je s svojim sovražnim govorom večkrat presegel mejo dobrega okusa in praktično ga lahko poimenujemo za državnega prvaka sovražnega govora na levici. Histerični mediji v rokah leve opozicije še niso opazili grdih, neprimernih in žaljivih sporočil Maksutija do tistih, ki ne razmišljajo kot on. Vendar si je kot politični analitik z odlično medijsko podporo in zaščito lahko privoščil vse – do tega trenutka, ko mu je celo državni sekretar iz ministrstva za notranje zadeve Branko Lobnikar očital, da je njegova opazka “degutantna in nedostojna”. Maksuti je seveda takoj z napadom skočil sebi v bran, kot je to značilno za ljudi z nizko mejo strpnosti, ko se počutijo ogrožene.

Po tem, ko je Maksuti ponovno udaril z eno neprimerno in neokusno opazko, tokrat na račun videza enega od državljanov, se je na opazko odzval celo državni sekretar iz ministrstva za notranje zadeve Branko Lobnikar, ki je ob tem zapisal, da gre za “državljana, ki si zasluži enako spoštovanje kot on in da je vsako norčevanje zaradi obleke, videza ali tudi mišljenja degutantno. Tega dostojni ljudje ne počnejo”, je zapisal Lobnikar in Maksutija poučil o prvi lekciji: “Obvladaj se”.

Foto: Twitter

Tipična, kot se za Maksutija spodobi, pa je bila tudi njegova reakcija na Lobnikarjev komentar, in sicer je bil več kot očitno zelo jezen, ko je zapisal: “Kaj se pa vi greste? A zdaj sem jaz problem, po vseh traumah, ki ste jih doživeli v zadnjih dveh letih? Če se prav spomnim, ste bežali iz Twitterja! In zdaj je kar naenkrat moj tvit problem? Zresnite se! Saj ste na račun mojih stališč danes DS, ne pozabite na to.”

Absolutno neprimerno norčevanje Maksutija, ki ga osrednji mediji predstavljajo kot relevantnega političnega analitika. (Foto: Twitter)

Lobnikar, ki je tudi nekdanji podpredsednik stranke Zares, ko je bil njen predsednik Gregor Golobič, je v preteklosti večkrat blago kritiziral tudi ravnanja Janševe vlade, to pa je bila skupna točka, ki sta jo imela z Maksutijem, ki zelo rad opravlja vlogo dežurnega provokatorja na levem političnem polu. V osrednjih medijih ga zelo radi predstavljajo za relevantnega sogovornika, čeprav ponavlja ene in iste besedne floskule. Na družbenem omrežju Twitter pa mu z vsako izjavo uspe dokazati, da želi le sprovocirati pristaše pomladne opcije.

Kdo bo Maksutijeva naslednja tarča?
Maksutijeva izjava, da je Lobnikar na svojo pozicijo prišel zaradi njegovih stališč, pa je skoraj prepotentna, vsekakor pa bi bilo zanimivo videti nadaljnjo medsebojno razpravo levičarjev, ko bi si metali polena pod noge in si pripisovali zasluge za določene stolčke. Maksutijev sovražni govor vsekakor ni neko dostojno zagovarjanje stališč, saj je s svojimi izjavami vse prej kot nek spoštljiv sogovornik z integriteto. Njegovi komentarji, opazke in navsezadnje tudi njegov odziv na kritiko je odraz njegove lastne šibkosti in jeze, ki jo je prej znašal nad vlado Janeza Janše, zdaj pa se sprašujemo, kdo bo njegova naslednja tarča, ko je Janša v opoziciji?

Tanja Brkić