fbpx

ZBR razkriva Ivana Galeta: Javno je priznal ponarejanje uradnih poslovnih listin in kršenje pogodb! Poglejte njegove odgovore na naša vprašanja

Ivan Gale. (Foto: STA)

“Pravkar, uradno: Ivan Gale je javno priznal ponarejanje uradnih poslovnih listin v obdobju, ko je vodil ZBR. Javno tudi priznal, da je v imenu ZBR prevzemal zaščitno opremo od dobaviteljev po preteku pogodbenih rokov in tako sam zavestno kršil podpisane pogodbe,” je komentiral razplet sodnega razpleta, med Zavodom za blagovne rezerve in nekdanjim uslužbencem, novinar Bojan Požar. Zavod za blagovne rezerve očita Galetu več kršitev zakonodaje. Svojo zgodbo po razsodbi je predstavil tudi Gale na družbenem omrežju Facebook, kjer je zanikal vse navedbe ZBR in napoveduje, da bo še naprej razkrival nepravilnosti sedanjega direktorja ZBR Tonija Rumpfa. Dali smo mu priložnost, da odgovori na očitke a jih ni želel pojasniti, ampak je arogantno odgovarjal z besedo “laž”.

Zavod za blagovne rezerve in nekdanji dolgoletni sodelavec zavoda Ivan Gale sta se pogodila. Nekdanji delodajalci mu bodo izplačali odpravnino nekaj čez 50 tisoč evrov bruto, obe strani pa sta se zavezali molčečnosti. To je včeraj prekinil Gale z objavo na Facebooku, kjer je v obširnem odgovoru na sodbo zapisal, da boj ni končan, in da si bo prizadeval, da bo sedanji direktor Toni Rumpf sam plačal odpravnino za Galeta, ne pa slovenski davkoplačevalci. Sedaj so svojo plat zgodbe predstavili še v ZBR, kjer trdijo, da je Gale na sojenju vse priznal.

Preberi tudi: Junak pa tak

V ZBR so v izjavi za javnost zapisali, da je Gale na sodni obravnavi priznal, da se je vseskozi dogovarjal s pričami, ki jih je navedel tekom postopka. Jasno se je razkril njegov namen, da je preko dogovarjanja s pričami želel zmanipulirati postopek na sodišču. Preko svoje pooblaščenke je hotel v sodni vpis vložiti dodatno gradivo, kar po mnenju vodstva ZBR kaže “na manipulacijo in željo po “pravdanju iz zasede.” Do poravnave in dogovora je prišlo na zahtevo Galeta. Na zaslišanju je tudi priznal, da je prevzemal zaščitno opremo od dobaviteljev po poteku pogodbenih rokov. Tako je zavestno kršil pogodbena določila in javno priznal, “da je ves čas, zavestno kršil zakonodajo,” so sporočili iz ZBR.

Zavod za blagovne rezerve očita Ivanu Galetu hude kršitve 
Nadalje v ZBR svojemu nekdanjemu sodelavcu očitajo sporne poteze, ki si jih je privoščil kot pooblaščen podpisnik pogodb. Eno hujših kršitev si je privoščil dne 16.4.2020, ko je ponaredil poslovno listino. To je bilo prav takrat, ko je eksplodirala prva izmed Tarč  na tematiko kupovanja zaščitne opreme v času prvega vala epidemije. S tem Gale zavestno zavaja javnost.

ZBR izpostavlja, da je Gale sam sebe postavil na laž z izjavami v medijih istega dne. Izjavo za medije je dal potem, ko je ob pogodbi podpisal še dodatno naročilnico za storitve prevoza. Ob koncu sporočila za javnost ZBR še izpostavlja, da je Gale storil več hujših kršitev z znaki kaznivih dejanj.

Ugotovljene so bile hujše kršitve zlorabe bank, ponarejanja poslovnih listin in zlorabe uradnega položaja. Zavod za blagovne rezerve je zaradi teh ugotovitev proti Galetu vložil več sodnih postopkov, ki so v teku.

Ivan Gale vse zanika in zatrjuje, da gre za še eno lažnivo objavo Zavoda za blagovne rezerve
Ivan Gale je svoj vidik zgodbe objavil na družbenem omrežju Facebook. Med drugim je izpostavil, da v poravnavi ni več klavzul o zaupnosti poravnave, “moji molčečnosti in načinu komuniciranja v zvezi z njo.” Po njegovem mnenju je vsebina poravnave takšna, kakršno je bil sam pripravljen podpisati že pred tedni, “če Zavod ne bi tik pred zdajci želel vključiti spornih klavzul.”

Vprašanja smo zastavili tudi Galetu. Na vsa je odgovoril z besedami, da gre za laž vodilnih na ZBR. V odgovoru je tudi zapisal, da nam je odgovoril na kratko, da bo avtor prispevka imel “več časa za morebitno vključitev raznih izmišljotin. Upam, da bo vaš prispevek kratek in jedrnat, da ne bom imel preveč dela z zahtevo za objavo popravka.

 

Odgovori Ivana Galeta na naša vprašanja.

 

 

Sporočilo Zavoda o blagovnih rezervah o primeru Gale. (Foto: Twitter)

Luka Perš