fbpx

[VIDEO] “Danes nas napadajo in smešijo, jutri nas bodo kaznovali in zapirali”

Aleš Primc in Metka Zevnik (foto: N. K.).

“Kampanja se je odvila tako, kot smo napovedali – objeli smo Slovenijo,” je ob zaključku referendumske kampanje povedala Metka Zevnik iz Koalicije “Za otroke gre!”. Razočarana je le nad pristranskim poročanjem in sovražnostjo nekaterih medijev. Aleš Primc pa je ob zaključku kampanje obljubil, da se bodo v prihodnje zavzemali za to, da se uredijo socialne pravice istospolnih parov.

Metka Zevnik je s potekom kampanje zadovoljna. Bili so v mnogih slovenskih krajih po vseh regijah, kjer so se pogovarjali z ljudmi. “Razlagali smo jim, kaj ta zakon prinaša, nagovarjali k udeležbi, to je bila naša kampanja. Bila je bogata, bilo se je zelo lepo srečevati s toliko ljudmi iz Slovenije.”  Priznala je, da je sedaj tudi sama postala bogatejša, saj je spoznala mnogo krasnih ljudi.

Podporniki zakona so v času kampanje kazali močno nestrpnost
Zevnikova je izpostavila tudi, da so v času referendumske kampanje čutili izrazito enostransko poročanje medijev, še posebej se je to videlo na soočenju na javni televiziji. “Srečujemo se s homolobijem, ki nasprotnike zakona smeši, po internetu delajo različne parodije na soočenja in filme o ljudeh, ki so proti. S tem kažejo močno nestrpnost, ki jo sicer očitajo drugemu polu,” je pojasnila.

Po njenih besedah so tudi mnogi umetniki, ki se izpostavijo in povejo da so proti, takoj napadeni, tudi s tem, da ne bodo več dobili aranžmajev.  “Ljudje v Sloveniji so zastrašeni, kar me močno skrbi. Danes nas napadajo in smešijo, jutri nas bodo kaznovali in zapirali,” je zaskrbljena Zevnikova.

“Mediji nas želijo očrniti in govorijo, kako smo homofobni. Veste, ko ni argumentov, se vedno pojavi izraz homofobija. Mi nikogar ne preganjamo niti ne diskriminiramo,” poudarja Zevnikova.

Primc in Zevnikova še enkrat pozvala k udeležbi na referendumu
Aleš Primc
je še enkrat povabil vse ljudi, da se udeležijo referenduma in glasujejo proti posvojitvam otrok v razmerje dveh moških, dveh žensk in dveh transseksualcev. Zevnikova pa je dodala, da je kvorum visok, ampak da pričakujejo veliko udeležbo ljudi. Povabila je vse starše, stare starše in bodoče starše, da na referendumu oddajo svoj glas. “Mnoge družine se vsakodnevno trudijo za dobrobit svojih otrok, niso ne pijanci, niti nasilneži, kar nam pogosto očitajo,” je povedala.

Primc obljublja, da se bodo po padcu zakona zavzeli za socialne pravice homoseksualcev
Primc je ob zaključku obljubil, da bodo, ko bo zakon zavrnjen – kar trdno verjamejo da bo – v roku enega meseca pripravili zakon, s katerim bodo uredili vse socialne pravice istospolnih partnerjev tako, kot jih imajo raznospolni. Razen tistih, ki se nanašajo na posvojitve, in kar se nanaša na svobodno odločanje o rojstvu otrok.

Ker tega sami s svojimi političnimi zavezniki niso uspeli doseči v 15 letih, bomo mi to naredili v roku enega meseca po zavrnitvi zakona na referendumu. In ta zakon bomo potem predlagali poslanskim skupinam, da ga oni vložijo,” je poudaril. Če poslanci ne bodo sami vložili zakona, Primc obljublja, da bodo sami zbrali pet tisoč podpisov in posredovali predlog zakona v državni zbor. Preden pa bodo to storili, se bodo skušali uskladiti s skupinami homoseksualnih aktivistov, usklajeni zakon pa bodo potem predlagali v državni zbor, je še povedal Primc.

N. K.