Zgodovinar in politični analitik: Največji problem so “otroci udbašev in komunistov, ki držijo ključne položaje v medijih, nevladnih organizacijah, kulturnih institucijah in drugod”

Marko Orešković na čelu bataljona Đuro Đaković (vir: Wikipedia)

Nekdanji hrvaški politik, zgodovinar in nadvse pronicljiv politični analitik je v nedavnem intervjuju med drugim spregovoril tudi o problemu udbaštva in naslednikov komunizma. Poudaril je, da so danes največji problem ravno otroci udbovcev in komunistov, ki so zasedli ključne položaje v medijih, nevladnih organizacijah, kulturnih ustanovah in drugod.

Dr. Zdravko Tomac se je pogosto znašel v središču napadov tako z leve kot desne. Zaradi svoje predanosti resnici ter zavezanosti hrvaškemu narodu je postal trn v peti komunistični oblasti v Jugoslaviji že leta 1972 s knjigo Tražio sam crvenu nit, ki je nastala na temelju dolgih pogovorov z visokim predstavnikom komunistične partije Jugoslavije Jakovom Blaževićem.

Dr. Tomac je zaradi svoje knjige nemudoma ostal brez službe, ker naj bi bil nacionalist. V knjigi je bila namreč zapisana resnica o povojnih dogodkih v komunistični Jugoslaviji. Namreč, “hrvaški komunisti so postopoma izgubljali svoje položaje, nekateri pa so bili likvidirani tako kot Marko Orešković“. Oreškovića naj bi po uradni verziji v Liki v boju ubili četniki. V resnici so ga lastni komunisti, saj se ni strinjal z načrti komunistične partije na Hrvaškem.

Zgodovinar in politični analitik Dr. Zdravko Tomac (Vir: Twitter)

Dr. Zdravko Tomac se je v knjigi osredotočil tudi na same začetke hrvaških ustašev in komunistov. Tako piše, “da so se hrvaški nacionalni revolucionarji, ki so se takrat imenovali ustaši, na začetku borili skupaj s komunisti za interese hrvaškega naroda, a sta se ti dve skupini začeli razlikovati v dveh poglavitnih vprašanjih”.

Ljudje ne poznajo lastne zgodovine
Kakor pripoveduje dr. Tomac v intervjuju za Kamenjar, so bili med komunisti Hrvati vedno bolj izrinjeni, nadomestili pa so jih Srbi in Jugoslovani, ki so se zavzemali za Jugoslavijo in nasprotovali vsakršni ideji o hrvaški državi. Hrvaški nacionalni revolucionarji so bili po drugi strani prepričani, da se z reševanjem socialnih vprašanj ne more rešiti nacionalnega vprašanja; da bi dosegli samostojno hrvaško državo so bili pripravljeni žrtvovati vse.

Prizadevanje za resnico je dr. Zdravka Tomca z leti vedno bolj oddaljevalo od njegovega nekdanjega zaščitnika in prijatelja Blaževića. Blažević je bil najprej komunist, Tomac najprej Hrvat. Ko je Blažević pred razpadom Jugoslavije podprl Miloševića, zato da bi se obdržala skupna država – in z njo komunistična partija -, sta s Tomcem prekinila vse stike.

Nekdanji predsednik izvršnega sveta Ljudske republike Hrvaške Jakov Blažević. (Vir: Wikipedia)

“Mislim, da je problem, da številni naši politiki ne poznajo zgodovine lastnega naroda, saj je zgodovina ponarejena,” je povedal dr. Tomac. To vodi do tega, da v državi ponovno nastajajo razprtije, ki so se pojavljale že v preteklosti. Zaradi nepoznavanja lastne zgodovine in zgodovinskih dejstev se ljudje ne morejo učiti iz napak svojih prednikov, temveč so obsojeni na ponavljanje teh istih napak.

Otroci udbašev in komunistov zasedajo ključne položaje v družbi
Dr. Tomac je pojasnil, da se razlog, zakaj na Hrvaškem dandanes prevladujejo razprave o Jasenovcu, pozdravi “Za dom spremni” in podobne teme, skriva v dejstvu, da niso “uspeli namesto ponarejene in lažne hrvaške zgodovine, ki so jo vsilili ‘velikosrbi’ in komunisti, napisati resnične hrvaške zgodovine o tem, kaj se je dogajalo v stari Jugoslaviji med 2. svetovno vojno in kasneje”. Ideološki boji bodo trajali, dokler se ne potrdi resnica.

Zgodovinar in politični analitik dr. Zdravko Tomac je še izpostavil, da je “najstrašnejše, da so udbaši in komunisti izvedli več lustracij hrvaških domoljubov”, medtem ko prava lustracija na Hrvaškem, tako kot v Sloveniji, ni bila nikoli izvedena. “Večji problem” so danes “otroci udbašev in komunistov, ki zasedajo ključne položaje v medijih, nevladnih organizacijah, kulturnih institucijah in drugod”. Ti namreč še dandanes s položajev, ki jih zasedajo, vplivajo in usmerjajo javno mnenje.

Ivan Šokić

 • montyamp

  Madona , že 20 let vam dopovedujem prav te stvari .
  Poskrbeli so komunistični fašisti za svoje topoglave mladiče , saj če bi bili vajenci zazidarske struje kaj vredni , danes ne bi crkovala treja država na tem prostoru in to v zadnjih 100 letih .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO STALINOVI HLAPCI IN NJIHOVI MLADIČI NA OBLAST .

 • Valter BraniSlav

  Nah pa necaki?

  • KAPIBARA

   Dolge lovke majo komunjare

   • SIMON ROZIC

    …in krvave!

    • KAPIBARA

     Bora DžordževiĆ poje: Za ideale, ginu budale..

     Zaradi tega je imela oblast gonjo, proti njemu in če se ne motim, je še sedel..

 • Djuro Sumar

  Dr. Zdravko Tomac je ustaš.

  • KAPIBARA

   Pa ni več “aktiven”, so ga odstavili

 • Miha

  Vi se zelo radi bratite z Ustaši.
  Zakaj ?????????

  • učko

   Ustaši so bli (neprimeren) odgovor na Četnike oziroma še prej diktaturo Srbijanskega kralja. Preber si mal na netu !

   • SIMON ROZIC

    V šoli je šprical, ko so to “jemali”…sicer pa so v šolah prikzovali
    lažnivo zgodovino!!!

 • učko

  Jah, zmagovalci poberejo vse, ostali in luzerji pa nafukajo ! Gorej premaganim ! Jajo pa še naprej z veseljem špila disidenta, političnega luzerja, Kalimerota itd. Le tako naprej z nijm: za domovino z Janšo v globino !

  • montyamp

   V 100 letih še nikjer na svetu na enem prostoru ni bilo toliko bankrotov , kot pod komunistično golaznijo v Sloveniji .

   • SIMON ROZIC

    …in po svetu ! Kjer komunajzer živi, se še trava posuši !

  • SIMON ROZIC

   I D I O T !

 • if

  Ustaši, hrvaški nacionalnirodni revolucionarji, in komunisti, interancionalistični revolucionarji, so se na začetku borili za interese hrvaškega naroda. Razšli so se zaradi dveh najpomembnejših vprašanj.
  Komunisti so izrinili Hrvate, jih nadomestili s Srbi in Jugoslovani, ki so se zavzemali za Jugoslavijo in proti nastanku samostojne hrvaške države.
  Ustaši so se zavzemali za samostojno Hrvaško na osnovi stališča, da je ni mogoče doseči z reševanjem socialnih vprašanj.
  __________________________
  Zgodovina je dala prav ustašem.

  Komunisti so propadli, Hrvaška je postala smostojna država.

  Prihodnost držav Hrvatske in Slovenije je v politično gospodarskem modelu sosednje Avstrije.

 • if

  Izguba slovenskega ozemlja v Istri je posledica učinkov komunistov SRS in SRH.
  Komunizem v SRS in SRH je bil nelegitmen in nelegalen, zato so nične vse posledice izražene v izgubljenem slovenskem ozemlju do leta 1989.

  Za arbitražni fiasko so odgovorni neokomunisti s Pahorjem in njegovo SD na čelu!

 • if

  Edvard Kardelj v svoji knjigi Razvoj slovenskega narodnega vprašanja: “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”
  ___________________________________________________
  To kardeljansko komunistično načelo je prizadelo tudi Hrvate, Tomac ga poudarja takole: “Komunisti so izrinili Hrvate, jih nadomestili s Srbi in Jugoslovani, ki so se zavzemali za Jugoslavijo in proti nastanku samostojne hrvaške države.”

  • david23

   Ampak tukaj so pozabili na eno preprosto dejstvo – jezik! Ker namreč ljudje komuniciramo v nekem jeziku in to je osnova naroda! Sicer so poten poskušali nasilno (uradni jezik v JLA je bil neka umetna tvorba – srbohrvaščina in potem tudi z učenjem srbohrvaščine v osnovnih šolah (1 leto v okviru osnovne šole v Sloveniji; vsaj v osemdesetih letih prejšnjega stoletja)), vendar to ni šlo, ker so ljudje seveda 99 % časa komunicirali v svojem maternem jeziku ter je tako bil vzpostavljen narod. In ravno Edvard Kardelj, ki je bil po osnovni izobrazbi pedagog je to spregledal; to je res zanimivo, in sicer z več vidikov!

   • if

    Edvard Kardelj ni spregledal antislovenskega delovanja, izvajal ga je naklepno, ker je bil po “osnovni izobrazbi” zločinec in veleizdajalec slovenskega naroda.

    Tako ga deklarira njegova idejna in praktična rešitev slovenskega narodnega vprašanja vključno z izgubami, ki jih je pridelal v škodo slovenskega nacionalnega ozemlja.

    • SIMON ROZIC

     In mi, idioti Slovenci, ujčkamo njegovega lažnivega vnuka, ki se je s
     prevaro spravil v Bruselj ! Sram nas je lahko!

    • večni srb

     Največjo škodo nam delajo dananšnji slovenci, ki so po rodu hrvati, celo čestitajo hrvatom, ki nam jemljejo ozemlje in kapital.

   • SIMON ROZIC

    E- Kardelj je bil navaden sfaliran učitelj ! Moj sin se je uprl v
    5. r. o.š. in je bojkotiral “srbohrvaščino” z besedami: “klinopisa
    (cirilice) se ne bom učil !” ….naprej pa tako veste; narodni sovražnik,
    otrok pri 12 letih!?! -Imel je srečo, da takrat “upornike” niso več streljali!
    Pa še nekaj : tovarišica s.h. ga je “razumela”….

   • večni srb

    Srbohrvaščina je bila jugoslovanski esperanto, ki se ga ni nihče naučil, vsak posameznik se je spakoval rahlo po svoje, vendar se je lahko 22 milijonov jugoslovanov jasno pogovarjalo med sabo. Poskusi se danes pogovarjati z italijani ali nemci, tudi albanci, ja vidiš, da pojma nimaš kaj žlabudrajo.
    Mene najbolj moti Toporišičeva nova slovenščina, še Googleje je večkrat ne loči od grde, polomljene hrvaščine, kadar kaj iščem, je pol zadetkov na strani iz hrvaških portalov.

 • bubamara

  Hrvat je vedno najprej Hrvat in potem komunist ali udbaš ali ustaš. Levičarji pravijo takšnim nacionalisti, desničarji pa domoljubi. Amoak, Hrvat te bo nategnit tako ali drugače -> nekaj kar Slovencem še danes ni jasno.

  • հեթանոս

   Potem je tale “Šarčeva 6-ica “, ki nas nategujejo že od 3. junija dalje Hrvatje ?
   Neke takšne potegavščine – mislim, da svet še ne pozna. Vso kredibilnost bomo, kot država izgubili. Sram me je in strah, med kakšnimi živimo.

   • bubamara

    Ne vem, ampak če še nisi opazil, Slovenija ni kredibilna v tujini že nekaj let. Polom pri arbitraži je neposreden dokaz, da smo nepomembni v svetu. Hrvaška nas pelje kjerkoli. Pravnik Cerar še vedno misli, da v svetu vlada pravo. Slovenci smo majhni; tudi v glavah.

 • if

  Slovenstvo so uničevali jugoslo komunisti, sedaj ga slovenski neokomunsti.
  Znotraj slednjih je antislovenstvo zbrano v strankah Levica, SMC, LMŠ, Desus in SD. Z omenjenim antislovenstvom kolaborirajo tudi politiki Slovenci, med njimi najbolj znani Kučan, Pahor, Cerar, Židan, Mesec, Kordiš, Erjavec in Šarec.

  • հեթանոս

   Na Alenko pa si pozabil ? Vsi so isti. SRAMOTA, česa so sposobni.
   Že med soočenji so napravili peklenski načrt, kako bodo izigrali desnico in to nadaljujejo.
   Ni čudno, da se je Tonin umaknil od takšne druščine. Vsak pošten bi se.

   • if

    Da, pozabil sem.
    Bratušek tudi sodi v nabor antislovensko usmerjenih Slovenk!

 • VERRZIFIKATOR

  OČETJE IN SINOVI

  Turgenjeva Očetje in sinovi
  iz slovenske prirejene zgodbe
  kakor iste členi so pogodbe,
  so podobni njihovi grobovi.

  Iz očeta sence on ne stopi,
  da se ne sesuje ves mu svet,
  ki mu svojčas bil je že odvzet,
  sin zato se vkoplje za okopi.

  Ko nastaviš enemu zrcalo
  od sinov herojskih teh očetov,
  niz konča v preteklost se izletov,
  kaže le sedanjost ogledalo.

  Nova ko prikaže se mu slika,
  ki podoba je bodeče žice,
  prebude se v njem bolezni klice,
  ki imela jo prejšnja je klika.

  Žica se očetu je meglila
  pred očmi mordá na stara leta,
  vezal z njo telesa je objeta,
  ki so mučeniško smrt storila.

  Sinu žica čudne sume vzbuja,
  ne prenesel nanjo bo pogleda,
  bo poskočil in vzkipel seveda,
  ko dokaz zločinov se obuja.

  Ko nekoga besno danes zmerja,
  naj zaveda se ubožec rane,
  že v otroštvu mu prizadejane,
  in tegá, kar greh očetov terja.

 • xtc

  Tomac je zelo dobro zadel bistvo.

 • KP

  Je to govora o Sloveniji??

  • šmentanamuha

   Tudi.

 • RATATA

  Prikrivanje pravih in resničnih dejstev ter lažnjivo predstavljanje dogodkov, je bistvo uspeha nekaterih v Sloveniji.
  Obenem in ravno zaradi te lažne, prirejene zgodovine imamo katastrofalno stanje v Sloveniji!
  Je pa pri nas v primerjavi s hrvatsko ena bistvena razlika:
  hrvati so genocidni, nacifašisti,
  mi pa ne!
  Tomac je lahko čisto tiho!
  “eNDeHa če nam dati Bosnu,
  eNOBe pa Istru” je vedno govoril stari Hebrang!!! (HRT1)!

 • Jaka Sraka

  Povsem enaki so bili revolucionarji v Sloveniji

 • Goran Hvala

  a to je zdej tip pogruntal neki novga. da tist kot je na oblasti dirigira javno mnenje… sej ce bi bli desnaki ga bi pa desnaki….tak pa niso.. so pac levaki..

  • Anton

   Goran treba se je držati dejstev in to je da so predniki današnjih kao levice v duhu revolucije, lastnih ambicij, političnih in drugačnih apetitov, pobijali vse ki se niso hoteli udenjati njihovi ideologiji tisti če, pa prepusti šlogarcam

   sarkazem press

  • sprehajalec

   Citiraš svetlo misel vašega levičarskega teoretika in praktika Staneta Dolanca?

   V tej državi smo na oblasti mi, komunisti, kajti če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, vendar temu ni tako in nikoli ne bo.

 • šmentanamuha

  Dr. Tomac je podal zelo natančno diagnozo stanja.

 • Krtača 20

  Na noritv mate zgleda še zmer ful radi ustaše. Počas bom začel dvomit v to da je tole domobranski portal….

  • sprehajalec

   Če kaj napišeš o hrvaških demokratih, je seveda to po stari jugo srpski kategorizaciji proustaštvo. Ker ta jugo-srpska kategorizacija pozna le dve vrsti Hrvatov. Tiste kooperativne Hrvate, komuniste in vse ostale, ki jih imenujejo Ustaši.

   Situacija na Hrvaškem je identična kot v Sloveniji. Le da so hrvati precej naprej pri zgodovinski objektivnosti in so zločini Borcev NOB bolj ali manj že razkriti.

   • večni srb

    Nekateri hrvati imajo več srbskih genov kot drugi.

    • sprehajalec

     Srbskega gena ni. Tako Srbi kot hrvatje so bili konjeniško pleme, ki je v 7. stoletju prišlo na Balkan. Tako piše Bizantinec Konstantin porfirogenet v svojem delu De adminstratio imperio. prišli so med že tam živeče Slovence.

     Nekateri ocenjujejo, da je Srb in Hrvat pravzaprav dialektalno različen koren, saj se pojavljajo povsod v zgodovini skupaj. SRB-HRV. In zamenljivostjo v izgovorjavi črk H in S ter B in V. Najlažje boš to razumel s primerom. Hrbet – Srbi. Tudi Hrbeti se je spremenilo sčasoma v izgovorjavi v Srbeti

     • večni srb

      Ti si nor.

      Kakšni slovenci, pri nas so živela razna plemena, ki niso imela nobenega svojega karakterja, ker še kulture niso poznali in niso pustili za sabo praktično nobenih ruševin, ker so bili napol ljudožerci. Ni bilo nobene plemenske zveze, vse tiste divjake je imel čez stari Rim, ki je vsake toliko naredil čistko.
      Slovani so se preselili na balkan v 6. stoletju, ne v 7., takrat so se dogajale še druge pomembne zgodovinske stvari, Rim se je postavljal na noge prav zaradi pravoslavnih menihov, Konstantina že par sto let ni bilo več.
      Ker so v tem obdobju nastala tudi prva evropska frankovska kraljestva rečemo, da so bili to začetki civilizacije, ko so se oblikovali tudi prvi narodi, zato smo slovanski Slovenci dejansko avtohton NAROD, ki je poselil območje naseljeno zgolj s posameznimi divjimi družinskimi plemeni, nikomur nismo vzeli nič in nikogar nismo pregnali.
      Dokaz so razni viri, pa tudi sicer ja sam vidiš, da razen rimskih utrdb, pri nas ni nobenih drugih arheoloških ostankov, ker divjaki niso zgradili ničesar. Je pa res, da so tista plemena nekoč porušila cel Rim, ampak tisti goti so prišli in izginili skupaj z germanskimi in mongolskimi hordami.

     • Gavtroža

      TI SI NOR Slovenci živimo tu že tisočletja , Smo bili najbolj napreden in naredili ogromno umetni , ki jih pač prisvajajo Rimljani in drugi . zanimiv je eden izrek arheologa -zgodovinarja ki je rekel , ko je kazal Rimski staro gledališče -anfiteater Pravi , to so zgradili BARBARI . ki te razvaline še danes ne znajo obnoviti. Vprašanje , če ste toliko pametni , kdo so bili potem BARBARI
      Osti jarej

     • Gavtroža

      In še to ni dodal, Zgodovinar Barle je že davno rekel, , bodo znali Etruščanščino prebrati-brati le tisti ki znajo Slovenščino

     • RATATA

      Še tako trpežen les sčasoma zgnije, če ni zabit v neprodušnem vakuumu beneškega mulja.
      Rimske postojanke so posejane en dan ježe narazen. Ponoči si niso upali jezditi v manjših skupinah, niti bivati na prostem.

     • Slovenski štor

      No povej,no povej zgodbo še enkrat.!
      Slovane so tam iza Krpatja vozili z avioni na Balkan.Noro!
      Za potrebe politike so, do sedaj, govorili in pisali o naših skupnih prednikih izza Krpatja.Dejstva so malo drugačna.Tiste,ki jih to zanima,naj raziščejo.Jaz sem še naprej Slovenec iz Slovenije,ki je v Srednji Evropi.

  • večni srb

   Res zanimivo kje najdejo te ustaške čudake, verjetno imajo tesne vezi s Hrvaško.

   • Slovenski štor

    Ne nasedaj Krtači20.Je muslo-levičarski provokator!

  • Slovenski štor

   Vsem v vednost!Krtača20 je musli-provokator.Hoče čimbolj vročo zajebancijo med Srbi in Hrvati.Med kristjani.Hkrati je levičarski propagandist,ki odpira vrata migrantom.
   Njegovi teksti so kontaminirani in skrajno glupi.Tu in tam kdo nasede.
   Zlahka ga je preveriti.Musliji se hitro zajebejo.

 • RATATA

  Enmičkeno pa se hrvati sramujejo tiste svoje genocidne eNDeHa. To se vidi po tem, da so novi državni tvorbi nadeli ime eNHaDe.
  Ne sramujejo se pa prav nič čistilne akcije oluja z zaključkom 05.08.1995, ki je rečejo vojno-redarstvena operacija.
  Redarstvena zato, ker so izganjali pravoslavne srbske civiliste na traktorjih in vozovih…

  • Mare Kranjc

   Ne, srbski komuno-fašistični okupatorji, so po 4 letih svojega klanja in uničevanja Hrvaške strahopetno pobegnili, tako kot pobegnejo vedno, ko nasproti njim stoji enakovredna vojska. Zato je srbska zgodovina polna porazov in sramot na bojnem polju, ki jih praznujejo kot svoje zmage! Na Kosovem polju so jim Turki ubili kralja, Srbija pa je postala turška provinca. In to je največji srbski praznik.

   • večni srb

    Na Hrvaškem ni bilo nobenih srbov, samo hrvati, ki so bili po rodu srbi in pravoslavci.

   • RATATA

    Kaj pa ti prebiraš, da je vse skregano z dejstvi in resnico?
    Hrvatski mediji so sami poročali o pobunjenih Srbih.
    Kosovo so pa izgubili zaradi pohlepa in izdajatva srpskih despitov. To te lahko tudi kaj na Slovenijo spomni!

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje .
  Resnica je taka , v politiko se spusti poštene človekoljube in ne ljudomrzniških špekulantov .
  Odločite se kam spadajo rojeni v znamenju kozoroga .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • Demokristjan

  Samo ce bi primerjali stanje s Slovenijo bi ugotovili, da pri nas samo se dve parlamentarni stranki vodita bivsi komunist in bivsi udbovec. In oba sta skrajna desnicarja. Pozabite na lustracijo to je bilo se aktualno dokler je bil Kucan na oblasti danes pa res ni vec.

  • sprehajalec

   Slovenija deluje po vzporednih oblastnih linijah in hierarhijah odločanja. Mišljenje, da gre vse čez parlament je naivno.

   Poznaš nekoga v zdravstvenem domu, pa ga prosiš če ti “zrihta” obisk tam. Poznaš nekoga v banki, pa ga prosiš, če ti “zrihta” kredit. Poznaš nekoga v salonu s tesnimi ugodnimi vozili, pa ga prosiš, če ti “zrihta” takšen avto.

   Tako je tudi na najvišjih nivojih. Kjer se splete omrežje odločevalcev o tudi zelo važnih zadevah. Če grozi Ivanu janezu zmaga na volitvah, takšen odločevalec dvigne telefon, pa naprimer pokliče Štruklja, da svoje punce spravi na cesto štrajkat. Ali pa če se nekdo obrne nanj, da potrebuje posel z Bolnico, pa ta pokliče Zemljariča, naj zrihta ta posel v UKC. Pa javni razpisi pa tisoče drugih stvari.

   če nekdo na poti v službo zjutraj stori pet prometnih prekrškov, takšen ni dosleden do sebe niti ni do drugih. In pričakovanje, da bo špilal neko pošteno igro je naivno. In takšni so Slovenci v večini.

   Socialno omrežje podedovano iz prejšnjega režima in posamezna močna oseba v ozadju, so tisti odločevalci, ki mino vseh formalnih linij lahko “zrihtajo” marsikaj. parlament so samo Muppet Lutke na odru za občinstvo.

   • večni srb

    To je pa res, čeprav ne deluje tako preprosto. Ne morejo nekomu zrediti vse,drugim pa nič in trditi, da je po istem zakonu oziroma tako pač delujejo razni postopki.
    Na tem mestu se strinjam celo z avtorjem članka, saj ves čas trdim, da naši norišnici vladajo bivši politični direktorji in njihovi policaji, to so danes nacional socialisti, odkar ni več komunizma. Imajo nek popačen socialni čut, vendar se v srcu borijo edino za močno vojaško policijsko državo, sploh ne dvomijo, da pri nas ni nobene druge omembe vredne sile,sicer bi jih Udba takoj odkrila in jih obvestila, preko sistema družbene samozaščite.
    Dejansko ne gre samo za nepotizem in klasično klientelstvo, ne gre toliko za osebne koristi kot slepo uboganje avtoritet globoke države, katerih pripadniki so tudi sami. Obnašajo se kot neke sorte ilegala, ki sledi nekim višjim,dolgoročnim načrtom in brani iz vseh strani ogroženo državo, točno ta šizofrenična paranoja je bila značilna tudi za Jugoslavijo, po smrti Tita. Drugače povedano, lahko še tisočkrat zamenjamo državo, za njih se ne bo nič spremenilo,to pa zato, ker so od njihovih zločinov odvisne usode milijonov.

    Ljudje nikoli ne pozabimo, smilijo se mi edino ubogi reveži,ki ne znajo razmišljati s svojo glavo in so tako posrani, da nočejo opaziti niti gola dejstva, ker bi jih resnica preveč prizadela. Uničujejo jih namreč njihovi najbližji in najbolj intimni prijatelji, ki jih poznajo že od otroštva, raje verjamejo v nezaslišane teorije zarot, izrojeno politiko in razne medijske laži, sovražijo demone iz preteklosti in palčke kot to kar se jim je v resnici zgodil in imajo vsak dan pred nosom.

   • Slovenski štor

    Več kot dobro zapisano.Od koga smo se to naučili?
    Slovenec pred letom 1919 ni bil takšen.Na žalost,danes je!

  • večni srb

   Pahor je bil zadnji predsednik komunistov in udbovec.

  • lokec

   Razlog: Ostali so pač mlajši, vzgojeni od staršev najhujših komunistv!

  • lili pili

   Ce bi bila lustracija danes bi najbolj prizadela zgoraj omenjeni stranki in njihovo clanstvo..hooo, sem takoj za

 • totex39

  To bi človek verjel, saj so te otroci bili najbolj razvajeni, imeli so vse in zato mislijo, da bodo tudi v tem času še naprej tako živeli in njihovo mišljenje je še vedno tako kot so jih naučili.

  • SIMON ROZIC

   Jabolko ne pade daleč od drevesa !!!!

 • večni srb

  Tomc je zgleda reinkarniran Tuđman.

  • SIMON ROZIC

   Sem mislil, da je Dolanc; podobnost v masi in “lepoti” !

   • večni srb

    Pri nas je vsakdan več tega prekletega ustaštva.

    • sprehajalec

     Če snamemo maske, je Ustaštvo samo protisrbstvo. Nič drugega.

     zato Srbe tako moti. nasprotuje namreč Vukovemu Srbi svi i svuda. Pa mitu, da so najprej bili vsi Srbi, pa da so potem postali hrvatje.

     morda je bilo pa obratno, najprej vsi hrvati, ki so postali deloma Srbi.

     • večni srb

      TI si nor.
      Saj ustaši niso nikoli napadli Srbije, samo hrvate so pobili, ki so bili po rodu bolj srbi in okupirali Slovenijo, kjer so pomagali pobijat tretjerazredne slovence.

     • sprehajalec

      Razlika med Srbom in hrvatom je v veri. Vera je določila, kam kdo spada.

      Za to pa je kriva Srpska pravoslavna cerkev, ki je določila, da je Srb lahko samo Pravoslavec. In tako iz potencialnega narodnega korpusa izločila vse Srbe katolike, ki so potem postali Hrvati.

     • večni srb

      Prej bi rekel, da Srbija ni imela vpliva na Dalmacijo, Istro in Alpe, ker vse do 13.stoletja niso imeli dovolj močne kraljevine. So jo imeli pa zato bosanci, od koder so prihajali slovani na ta ozemlja.

      Razlike v ideologijah so nastale zaradi vpliva različnih tujih gospodarjev.

     • sprehajalec

      Zakaj pa naj bi imela vpliv? Bi ga morda morala imeti?

     • večni srb

      Če se že gremo, nesporno dejstvo je, da so pred 250.000 leti pri nas živeli neandertalci, dokaz je recimo kos piščalke, ki so ga našli v neki medvedji jami Divje babe, na Cerknem. Neandertalci so nesporni, za piščalko pa se še danes kregajo, če so človečnjaki res znali izvrtati okrogle luknje in na tisto kost igrati glasbo ali pa sta luknji nastali naravno, ko je pač nek medved ugriznil v tisto kost.
      Potem so našli pri nas kup keltskih in ilirskih ostankov civilizacije, ki pa sojih organizirali še predkrščanski, poganski rimljani, preden so jih pregnale barbarske horde, ki so za sabo pustili zgolj upostošenje. Domorodce so izbrisali šele krščanski rimljani, ki niso mogli braniti ozemlja, ker je imperij že razpadal, redki preživeli staroselci so se razbežali v gore oziroma so izumrli.
      Takrat so se začeli seliti sem slovani, ki seveda niso preskočili po zraku ampak so se slovanski migranti počasi premikali iz današnje Avstrije in bosne, kjer so za njimi nastajala razna velika plemena. Takrat so začela nastajati tudi prva evropska kraljestva, ki so se organizirala pred vpadi avarov, iz današnje Madžarske in Češke. Pokristjanili so slovenske slovane in nam vladali kar tisoč let, kar pravzaprav ni slabo, ne habsburžani in ne avari namreč niso poznali nacistične teorije in niso izvajali nobenega Zakona o rasni higieni, za njih smo bili vsi enako ničvredni, zato se med seboj nismo toliko kregali.

      Evropa pripada neandertalcem, evropska vera je bila vedno neandertalska.

     • sprehajalec

      Poslušaj prihod naj bi bil v nekem kratkem obdobju. Zgoraj slikaš kot da bi šlo za neke kobilice, ki se počasi selijo iz travnika na travnik.

      vedno postavim ob takšnih opisih vprašanje. Zakaj naj bi praslovani zapustili ukrajinski černozjom, rodovitno zemljo, ki je še danes prazna in se preselili na balkanski krš in hribe? V 100 letih, ko Rimljanom v 500 letih ni uspelo. Ali Avstrijcem v 1000? So imeli boljšo medicino, da so preživeli novorojenci? Boljo tehnologijo od Rimlajnov? Ne.

     • Slovenski štor

      Večni Srb,ne delaj večjega sranja kot je.Ti si to tako posplošil,da bi lahko zapisal:Srbi so direktni potomci neandertalcev in zato izbrani narod,ki ima napačno vero.Morali bi imeti neandertalsko.
      Slovenci smo pred veliko dilemo,smo Veneti ali Slovani.
      To je pomembno vprašanje,ker nas pod svoje hočejo Hrvati(podalpski hrvati) in Srbi(srbi do alp in čez).Odgovor je jezik in še kaj(DNK),tudi kultura.Mi nikoli nismo bili Balkan.Naša kultura je srednjeevropska.Mi bolj sodimo k Višegrajcem kot Balkanu.In tudi bi bili bližje,če ne bi SZ(Stalin) okupirali Višegrajske države.To je bila tragedija.
      Kjerkoli ste se skupaj pojavili Hrvati in Srbi,ste naredili sranje.

     • lili pili

      Kje pa je norisko kraljestvo in njegovi prebivalci, ko so se imenovali nor…. iz znjih so nastale butale…po mojem

     • Slovenski štor

      Piliš naopako!
      Nikoli ne odgovarjaj norcu,ker se lahko hitro nalezeš norosti.Zato končam.

     • lili pili

      Si ze od prej okuzen pa sploh ne ves..

     • Slovenski štor

      Sprehajalec,večnemu Srbu se težko,kaj dopove.
      Za vse nas, je bolj zanimivo to,da bi Srbi še danes imeli probleme s svojo slovnico in jezikom,da ni bilo Jerneja Kopitarja.On je tisti,ki je s svojo vztrajnostjo prepričeval Vuka Karadžića,da se loti jezika in slovnice.In se je!
      Večni Srb,je toliko zaslepljen,da ima sličico Vuka, nima pa sličice Jerneja Kopitarja.
      Če hočejo biti Srbi kredibilni bi morali skoz ob bok Vuka postavljati našega Jerneja,vendar to večnemu Srbu niti na pamet ne pride,ker pri njem prevladuje prepotentnost,napuh in čaršijsko razmišljanje.

    • Slovenski štor

     Ne sodi po krivem!

  • Slovenski štor

   Ti pa buhtelj!

 • večni srb

  Ta tip je navaden šalabajzer, kakšen zgodovinar neki, očitno ne razume osnov in razlogov za nastanek ustaške fašistične tvorbe, katerega jedro je bil Zakon o rasni higieni, tista zgodovinska dejstva, ki jih omenja, so pa navadna okultna mistika, ki nima veze z resničnostjo.
  Če vse to zanemarimo in se delamo norca iz samih sebe, potem ima verjetno prav. Ampak ne moremo, ustaško marionetno tvorboso si izmislili Musolini in Vatikan,ki so rabili vojaško džamaherijo proti slovenom na balkanu, ustaši so največji izrod kar jih je kdaj videl ta planet, ne da se tega opravičevati in maskirati, ne glede na komunizem ali karkoli.

  Zakaj hrvaška akademija še vedno vztraja pri rehabilitaciji fašisitčnega dreka, to je najbolj noro, saj jim ni več treba, lahko bi gradili karkoli drugega.

 • УДБА

  Pa ne že spet. Domobranci in ustaše molite vašega Boga, da narodu ne prekipi in boste izginili za vse čase. :)

  PS: Leta 1945 ste izgubili in obstali, leta 1991 izgubili in obstali, leta 20– pa vas bomo zbirali z obličja zemlje. :)

 • jovan jovan

  “O poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:

  – o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene osebnosti):

  – zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku, župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili odgovornosti za izdajstvo z trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati med okupatorji in uporniki proti okupatorju (naj povem, da smo imeli v mirenski dolini vsi možnost, da posnemamo zgledne partizane: nadučitelja Franca Lunačka /ki so ga belogardisti zverinsko ubili/, Ladota Kocijana, Marka Bulca in druge),

  – psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae),

  – s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”….Dr.Rugelj

  • Slovenski štor

   Osti jarej,a se ti je vtrgalo?Ponavljaš,kot papiga tekst in s tem škodiš dr.Ruglju.Ne moreš spremeniti resnice.Tekst dr.Ruglja je izpoved,ki temelji na videnju še ne petnajstletnega dečka,kateremu so komunisti “oprali možgane” in ga poslali v morijo druge svetovne vojne.Ta deček je videl marsikaj,vendar skozi svoje “oprane možgane”(to so komunisti delali vrhunsko,Stalin jih je nauču) in si ustvarjal svoje mišljenje.Po vojni je ostal v JLA,kjer so ga naprej šolali.Do leta 1970 je bil del JLA.Ni bi bil miren,ko je spoznal kako in kaj.Travma mu je ostala, nepredelana.Na koncu je zapisal,kar je zapisal.Ni pa znano,kako se je končalo.Zato je nekorektno uporabljati,nekaj kar je intimno in ni predelano.Dr.Rugelj si ne zasluži,da se ga izrablja za naše plitko komentiranje nečesa,kar nima veze z njegovo zgodovino v ožjem smislu.
   Osti jarej,lahko te je sram,če imaš vest,moralo,kulturo.Poden.

 • Caetano

  Tomac premalo je, da si le z besedo proti komunistom in udbovcem. Zakaj si bil pa celo kandidat prenovljene partije SDP za predsednika?! Ali te je zdaj ko si star in verjtno tik pred smrtjo dosegla streznitev?!

 • Caetano

  Tomac je bolj tako tako disident. Pravkar preminuli Adem Demachi je bil 28 let v temnicah Titove udbovske diktature. To je disident! In v primeru Patria ni pozabil podpreti svojega slovenskega sotrpina.

  • lili pili

   Ne slovenskega ampak siptarskega dotrpina..

   • Caetano

    Janša je eden izmed največjih sinov slovenskega naroda. Nobena kleveta ne more tega spremeniti!

    • lili pili

     Slovenskega pa ne, je posvojenec ima slo. Drzavljanstvo nikoli pa ne bo slovenec.

     • Caetano

      Janša je še kako naše gore list!

     • lili pili

      Ja vase ce si tudi ti iz kosova…hoooo

     • Caetano

      Kosovci niti tega reka ne poznajo.

     • lili pili

      So pa res but…..

 • Osti jarej
 • Miccy

  Res, kdor ne pozna zgodovine, lahko “kupi” tudi zgodbo o dr. Tomacu kot disidentu. Namreč dr. Tomac je sodeloval pri nastajanju ustave SFRJ leta 1974, v naslednjih letih je bil tesen sodelavec Ivice Račana. Nakar je propadla njegova stranka, ki jo je ustanovil po razhodu z nekdanjimi tovariši (stranka HSD). In šele pred nekaj leti je pričel zagovarjati celo radikalno desnico ter vstopil v HDZ tik pred parlamentarnimi volitvami.

  Še ena fake news v nizu “novic”, ki jih plasira Nova24TV. Dr. Tomac že kar disident….

  • Slovenski štor

   Miccy,ne bereš samo ti niti nisi samo ti bila blizu dogodkom na Hrvaškem.
   V svojem pisanju grobo poenostavljaš in s časovno komponento manipuliraš.Dr.Tomac je bil marsikaj,ne moreš pa mu oporekati,da je zgodovina netočno(blaga beseda) napisana.
   Situacija v Hrvaški je bila vsa leta od 1945 do 1991 bistveno drugačna od slovenske.Razlika po letu 1991,se je še povečala.
   Slovenija je, od vseh republik v bivši Jugoslaviji, bila najbolj socialistična.To se vidi tudi danes.V Sloveniji je bila izpeljana najbolj obširna in temeljita indoktrinacija.V Sloveniji je RKC najbolj trpela in bila preganjana.V Srbiji,Črni gori,Makedoniji niti približno tako niso delali s Pravoslavno Cerkvijo.Celo več, sprejeli so vse izgnane nune,ki so se še kako odolžile tem narodom.V Sloveniji so jim komunisti pokradli vse premoženje.To je le drobec dogajanja.So bile še hujše stvari.Miccy,nima smisla, da dražiš,saj bo vse lepo,počasi ugledalo luč sveta.Boš takrat, lahko,do onemoglosti piskala:fake news.Ne bo nič pomagalo.Resnica pride sama na dan.
   Lahko še naprej, poskušaš diskriditirati dr.Tomca,bistveno je,da ne moreš diskriditirati resnice,ki vreje iz njegovih besed.
   Zajemi zrak in se umiri.Bo šlo?

   • Miccy

    Lahko zgolj dodam, da postaja več kot očitno za Nova24TV, da so desnici najbolj ljubi in zaupanja vredni nekdanji komunisti :)

    • Slovenski štor

     Zakaj pa ne,če so se izčistili indoktrinacije in prišli k pameti.
     Preverjeno preverjeni.
     Miccy,ti ostajaš tam, kjer si bila.Živa muka.

    • lili pili

     Drzi, saj prakticno ni nobenega disitenta na teh prostorih, ki ne bi bil kdaj v partiji..

  • lili pili

   Bivsi komunist kot jansa in drugi iz vrst sds..

 • Osti jarej

  …hitlerjevi klerofašistični podrepniki

  • Slovenski štor

   Osti jarej,kaj hočeš povedati?Dr.Rugelj je bil odličen psihiater.Izkoriščati njegovo čustveno izjavo(še ne petnajstleten je šel v partizane,kjer so mu “oprali možgane”(to so komunisti odlično znali,učili so se v Stalinovi SZ) in potem je bil v JLA do,mislim,1970,polkovnik) za dokazovanje,da je polovica Slovencev “psihopatov”,ker se ne strinja s socializmom in levimi strankami,je poden od podna,je pritlehno,podlo,zavrženo.Iztrgat iz konteksta izjavo človeka,ki ga mnogi cenijo,je tudi za dr.Ruglja podlo.
   Osti jarej,a ti pada na pamet,da bi spet rad polnil “brezna” z nami,ki nismo “primerni” za levo Slovenijo?

 • Osti jarej

  s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”….Dr.Rugelj

 • Osti jarej

  V času okupacije so se slovenski možje samodejno, odvisno od več ali manj zrele osebnosti, razvrstili v tri skupine: partizani, skrivači in belogardisti. Pravi, tvorni Slovenci smo bili edino partizani, ostali so bili neposredni ali posredni Hitlerjevi pomagači. To je nesporna resnica. Bojevniki pač skrivačev in izdajalcev nismo nikoli cenili, saj tega niso zaslužili. Zaslužili so pač prezir zmagovalcev! Tega stališča pač nismo razbobnali, dokler je še veliko skrivačev bilo živih, kajti sodišča bi imela preveč dela z njihovimi manipulativnimi tožbami. Sedaj jih je malo, ki bi imeli ustrezno moč, zato lahko gremo na plan z resnico o bistvu njihove osebnostne motenosti, da se vsaj pred odhodom na nek način spokorijo.

  30.11.2003, Dr. Janez Rugelj

  • šrauf

   Partizan=vojak partije
   Vojaku Partije je na prvemu mestu narod????????????

   • lili pili

    Domobrancu pa branjenje doma, pa so spizdili

  • lili pili

   Ja kam pa uvrstit tiste, ki so morali v nemsko in itslijansko vojsko, teh je bilo vec kot partizanov in domobrsncev skupaj.., pa se taboriscniki..

 • karlina

  TOČNOOOOO, v Sloveniji je še kako zelo, zelo tako, kot piše zgoraj in kakor kaze, se temu ne bodo kar tako odrekli, saj vidimo, kaj se dogaja v zvezi z volitvami-ZMAGAL DESNICA, oz. Janez Janša, sedaj pa nas lahko doleti-čisto leva vlada, v kateri bo imel očitno glavno besedo MESEČNI. Pa to enostavno ne moreš in ne moreš, ne moreš verjeti, banda komunistična je uzakonila sistem volitev, kjer bo na vladi očitno vedno samo in samo LEVICA.

  • Slovenc

   Premalo vas je jansistov..

   • Slovenski štor

    Ni potrebno več janšistov,potrebujemo ozaveščeno volilno telo.
    Samo to!

    • lili pili

     Zamenjat volivce to vam se ostna in to 88%.

     • Slovenski štor

      Ti si gotovo z Balkana,mi živimo v Srednji Evropi.Volilno telo se v demokraciji in v Srednji Evropi ne spreminja tako kot se je v Jugi in na Balkanu.Pri nas se ozavešča.Zato je potreben čas in demokracija in svoboda govora.Vrednote,morala, vest,odgovornost so nujni predpogoj.
      Vem,tebi je to tuje.

     • lili pili

      In koliko casa po tvoje da bo jansa dobil +50%, kolk bo takrat star….

     • slovenski štor

      “Janša” je “NAROD”.Naš narod je star narod.Če smo toliko čakali,bomo še toliko čakali.Ne skrbi, naš čas pride.

     • lili pili

      Tako je, kdor caka docaka, eni, ki so ze v letih, takih je pri jajotu veliko, verjetno ne bodo tega docakali,…. zelim vam prijetno cakanje, mi gremo naprej…

   • lili pili

    In jansevikov je tudi premalo, to so bivsi komunisti..v vrstah sds

  • Slovenski štor

   Karlina,ne bo glih tako.Tako bi bilo,če bi bili leta 1950.Danes smo leta 2018.
   Levica in leve stranke lahko sestavijo vlado.Naj jo!Sam Serpetinšek se zaveda nevarnosti,zato tako milo poziva NSI k sodelovanju.Levičarji pa kolnejo NSI.Vse je najslabše,samo stranka ni.Celo ludo milo,pravilno pišejo Ljudmila.Kaj ti to pove?Stranka Levica je “strup” za leve stranke,ki so tako in tako medsebojno ogrožene.Čim Serpentinšek “popije” ta strup,se bo začel proces notranjega razkroja v družbi,volilnem telesu.Ko se bodo ljudje začeli počutiti še bolj nesigurne,življenjski pogoji za delovno rajo bodo nazadovali,lumpenproletariat pa bo boljš živel,bo nastalo “sranje”.V tistem trenutku,bo volilno telo spregledalo.In to je edini način naše preobrazbe.Vse drugo je životarenje in podaljševanje leve agonije.
   Dokler ne razčistimo s preteklostjo,z levimi strankami,Slovenija nima perspektive.

  • lili pili

   Ko se bos zbudil bos dojel, da ni vsaka zmaga dobra in da kljub porazu lahko vladas, ce se znajs dogovarjat ampak sogovornik te sprejme ce si v preteklosti z njim normalno komuniciral.

 • jovan jovan

  Dr. Janez Rugelj je do potankosti razložil domosransko zver! Pametnemu dovolj.

  • Slovenski štor

   Dr.Janez Rugelj ni bil kdor si bodi!Odličen psihiater.Bil je tudi mlad partizan.V JLA polkovnik.In še marsikaj.Za vse nas in tudi za njega velja,da ni bil nezmotlji.Tudi on je delal napake.
   To kar je pisal o domobrancih,bi lahko kot psihiater sam obdelal in marsikaj ugotovil o osebi,ki je to pisala.To so naredili drugi.Analize niso najlepše.
   Njegova izjava je tudi zgodovinsko netočna,neprecizna.
   Izjavo je pisal hudo čustveno prizadet.Vidi se,da je bil močno indoktriniran,namreč v partizane je odšel izjemno mlad.Danes nedvoumno vemo,kako so komunisti indoktrinirali,predvsem mlade,mladoletne..Uporabljali so vse načine,tudi nedovoljene.V Stalinovi SZ so se izobraževali tudi naši komunisti.Med drugim so se naučili “prati možgane” in to so potem pridno koristili med drugo svetovno vojno in po njej.
   Mislim,da se to dogaja še danes.S tem zlom še danes nismo razčistili.
   Jovan jovan,si ti?

 • Slovenc

  Po vasem bi vse ubase in potomce komumjar pobili. Jansizem pac… Aja pa za neuspeh je vedbo najlazje kriviti druge…

  • Slovenski štor

   Ne in ne!Ti dobro veš,kdo je to naredil.Še danes je v Sloveniji čez 600 morišč.
   Potrebna je lustracija,ki je ukrep proti tistim,ki so bili v vrhovih bivše države in partije,če so še delovno aktivni.
   Za druge,ki jih naštevaš,veljajo pravila in zakoni kot za vse državljane,vendar se morajo izvajati za vse.Za vse velja odgovornost in pri vsakem delu nadzor.Ni privilegijev,elit,prvorazrednih,ni popustov,ni dvojnih meril,ni pometanja pod preprogo.V praksi:vsi smo pred zakonom enaki.
   Kdor krši pravila,odgovarja.
   Iz našega vsakdanjega življenja moramo stalno “pometati” izgovore na druge,razna opravičevanja in prenašanje odgovornosti.
   Ne pozabi,med drugim Tomac jasno pove: kako pomembno je poznati zgodovino lastnega naroda.Trdi,da jo mnogi ne poznajo tudi zato,ker je ponarejena.
   Misli!Bo šlo?

   • mginko

    “Misli!Bo šlo?” = NE BO ŠLO Z OPRANIMI MOŽGANI NIKOLI.

 • Get Smart

  @nova24,
  taka podtikanja, kot jih tu izvaja MURGL JUGOKOMUNISTIČNI pes,
  pač enostavno ne smeti dopustiti.
  Blatenja ČLOVEKA (podtikanje LAŽI in celo umorov ČLOVEKU) je tudi v demokraciji KAZNIVO DEJANJE.
  .
  Pamet v glavo.
  .
  .
  Povejmo kaviarŽIDO MURGL SRBO RVACKO skratka JUGOKOMUNISTIČNEMU psu, ki se tu podpisuje s psevdonim sljovenjac nje,
  da
  SLOVENEC ne pobija ljudi in celo MURGL JUGOKOMI psov, kot je ta pasji iztrebek ne,
  ker tega SLOVENCI (ki smo svetu podarili KULTURO ŽIVLJENJA) pač ne delamo,
  razen seveda v trenutku samoobrambe.
  .
  Samoobrambi pa rečemo samoobramba, ne pa pobijanje.
  Pobijanje je to, kar počne kaviarŽIDO KOMINTERNA po svetu,
  tu zanjo MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  ki sleče otroke do golega, jih zveže z žico, ustreli v tilnik in zmeče v jame,
  nato pa si prisvoji njihovo lastnino.
  To je pobijanje = ZLOČIN nad ČLOVEŠTVOM =
  taka so vsa dela MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kzločinskih kreatur.
  .
  Po njihovih delih jih boste spoznali.
  .
  Slediš, pes?
  Tebe in tvoje drugove in drugarice bomo ljudje obsodili po veljavnih zakonih, pravično. Dobil boš točno toliko let bivanja na naš račun (vidiš, ugogega psa z razturenim dupetom te bomo celo hranili in zdravstveno oskrbeli), kot ti LAŽNIVEMU, podtikovalskemu, blatilskemu nastavljaću hrbta in dupeta MURGL JUGOKOMI gazdi pripada, ne več, ne manj.