fbpx

Zgrožena Kranjčanka: Napadli so me, ker sem na shod prišla s slovensko zastavo

Foto: S. K.

Zgrožena in ogrožena je bila včeraj občanka, ki se je udeležila kranjskega shoda radikalne levice, ki je bil bojda v podporo migrantom. Tudi ona je želela izraziti svoje sočutje, pa je doživela bridko razočaranje. “Tako sem doživela, da so me verbalno napadli, da naj me bo sram, da v roki držim SLOVENSKO ZASTAVO in naj me bo sram, da sem si sploh upala priti!!!!!” je zapisala v svojem pismu.

Razočarani Kranjčanki (njeno polno ime hranimo v uredništvu) so udeleženci shoda radikalne levice dejali, naj izgine, naj se odstrani in neha provocirati s svojo zastavo, ter kako si drzne priti na shod s slovensko zastavo. ”S slovensko zastavo sem bila edina. Ostali so nosili rdeče zastave, kar se vidi tudi na slikah. Tudi transparenti so bili obarvani z rdečo barvo, opremljeni z gesli levičarjev in dodana je bila zvezda,” je v pismu, ki nam ga je poslala na uredništvo, dejala razočarana protestnica.

Foto: S. K.

Foto: S. K.

Napadel jo je tudi eden izmed organizatorjev
Naj se umakne, ji je dejal celo eden izmed organizatorjev shoda, a kot je zapisala v pismu, se ni dala odgnati. ”Odvrnila sem mu, da sem Kranjčanka in da me nima pravice poditi stran,” nam je povedala Saša. Grozil pa ji je tudi eden izmed fotografov dogodka, ki je dejal, naj sname sončna očala in pokaže svoj obraz.

Povod za napad že slovenska zastava
Kranjčanka mu je odgovorila, da je njen obraz odkrit, za razliko od protestnikov na Kotnikovi. Čeprav se imajo udeleženci teh skrajno levičarskih shodov za strpne in miroljubne, pa so s tem dogodkom še enkrat več dokazali, da v resnici ni tako. Že na shod na Kotnikovi so prišli oboroženi, zamaskirani, skandirali pa so sovražna gesla. Včeraj pa je bil dovoljšen povod za napad že majhna slovenska zastavica.

Na shodu izkoristili tudi otroke
Tudi sicer so shod v Kranju časovno tako natančno umestili, da jim je uspelo izkoristiti nič hudega sluteče otroke in njihove starše. Udeleženci shoda in prisotni novinarji so začeli udeležence fotografirati ravno takrat, ko so po končani predstavi otroci in starši, ki sicer niso prišli na shod, stopili iz gledališča. Na predstavi je bilo skoraj 200 staršev z otroki, končala pa se je ravno v času, ko se je začel napovedani shod v podporo migrantom.

M. G.