fbpx

[VIDEO] Živimo vitalno s sejmom Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje, in sicer že 47. po vrsti. Sejem ponuja aktualne vsebine v sklopih Prehrana, Zdravje, Naravna kozmetika, Gibanje, Wellness in Zeleno sobivanje.

Na letošnjem sejmu se predstavlja kar 346 podjetij iz 25 držav. Med njimi so letos prvič vsebine, ki obravnavajo odnos človeka z živaljo.

Sejem nagovarja vse generacije, da na njem najdejo bodisi nasvet za zdravje, boljše počutje ali lepši videz, trajnostno rešitev v preurejanju svojega doma, bodisi namig za spreminjanje prehranjevalnih navad, sprostitev ali rekreacijo zase, usmeritve za delo na vrtu ali v sadovnjaku. Razstavljavci ponujajo izdelke in storitve, ki jih je mogoče kupiti po ugodnih sejemskih cenah.

Živimo vitalno! 2

Ena od nosilnih tem je uporaba konoplje
V bogatem in dinamičnem spremljevalnem programu je mogoče izbirati med prek 100 različnimi predavanji, delavnicami, degustacijami, okroglimi mizami. Ena od nosilnih tem je tudi letos uporaba konoplje v prehrani, industriji in medicini.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Obiskovalci se bodo glede prehrane lahko podučili o lokalni in kakovostni hrani, slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil, superživil in zdravega življenjskega sloga, tradicionalnega slovenskega zajtrka, degustirali pa bodo lahko tako ekološke pridelke kot tudi konopljino olje.

Kako pa kaj vaše zdravje? Po nasvet kar na sejem!
Poskrbljeno pa je, da se bodo obiskovalci lahko podučili tudi o svojem zdravju. Na voljo so brezplačna merjenja in posveti s strokovnjaki (presejalno merjenje mineralne kostne gostote glede osteoporoze, merjenje krvnega tlaka, srčnega utripa, sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi, maščob v človeškem telesu, snemanje EKG), program samopregledovanja za moške in ženske ter mladostnike, delavnice in predavanja o boljšem delovanju možganov v organizaciji Sinapse, možganski fitnes, možnosti trajne odprave dioptrije, nasveti o tem, kako prepoznati prve znake demence in zdravi telesni teži, vse o uporabi konoplje v medicinske namene, pa tudi tradicionalna kitajska medicina in zdravljenje z medicinskimi pijavkami.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Še posebej je letos predstavitveno področje wellnesa in naravne kozmetike, kjer boste lahko dobili vse potrebne informacije o aromaterapiji, eteričnih oljih za žensko dušo in telo, izdelke iz naravne kozmetike ter še mnogo več.

Letošnja novost pa so nasveti veterinarjev Integrativne veterinarske medicine – o zdravi prehrani, zdravljenju živali s homeopatijo in podobno.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Da boste vedeli pravilno izbrati
47. sejem Narava-zdravje spodbuja k ozaveščenemu odločanju in izbiranju. Seznanja nas s pojmi, kot so trajnostno, ekološko, naravno idr. V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije nas osvešča, kako se izogniti zavajanju in kako preveriti certifikate izdelkov. Sejem že leta poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za zdravje.

Sejem poteka v soboto, 26. novembra, do 19. ure, v nedeljo, 27. novembra, pa od 9. do 17. ure.

Marjanca Scheicher