fbpx

Nenavaden preobrat: Najprej je tožilec Ferlinc Janšo besno preganjal, sedaj pa mu (dobesedno) prepeva

Andrej Ferlinc – drugi z leve – je v četrtek zapel poslancem v državnem zboru.

Znameniti tožilec iz afere Patria Andrej Ferlinc, ki je po ugotovitvah Ustavnega sodišča RS skupaj s sodno vejo oblasti kršil človekove pravice Janezu Janši, Ivanu Črnkoviču in Tonetu Krkoviču, želi očitno nekoliko izboljšati svojo javno podobo – podal se je namreč v pevske vode.

V četrtek so v Državnem zboru RS na poseben način obeležili kulturni dan: na povabilo predsednika parlamentarnega odbora za kulturo Dragana Matića in predsednika državnega zbora Milana Brgleza je v kulturnem programu nastopilo Kulturno društvo Moški pevski zbor Slave Klavora Maribor pod vodstvom zborovodje Sama Podbrežnika.
Sam nastop ne bi bil nič posebnega, če v njem ne bi nastopal tožilec Andrej Ferlinc, ki mu bolj kot tožilsko delo očitno leži pevsko nastopanje v dopoldanskem času.
Zakaj so se v državnem zboru odločili, da povabijo prav ta zbor s pevcem Ferlincem, ni povsem jasno. Prav tako ni jasno, kako je blagozvočne glasove iz Ferlinčevega grla spremljal poslanec Janez Janša, ki je pred tem iz istega grla več let poslušal argumente, ki so se na koncu izkazali zgolj kot kršenje človekovih pravic.
Kako zbor poje, pa si lahko ogledate in poslušate v spodnjem videu, objavljenem na Youtubu.

M. P.