fbpx

Obračun na Ptuju – v lase sta si skočila odvetnik in župan

Ptujski župan Miran Senčar (foto: STA).

Na Ptuju so zopet zapele pesti, sicer ne v kakšnem gostilniškem pretepu, kot bi sicer lahko pričakovali, temveč med znanim ptujskim odvetnikom Igorjem Majnikom in ptujskim županom Miranom Senčarjem. Natančneje, odvetnik Majnik je Senčarja s pestjo udaril v obraz, zaradi česar je župan staknil lažje telesne poškodbe. 

Med odvetnikom in županom naj bi že nekaj časa tlelo, antipatije med Ptujčanoma pa so eskalirale na pogostitvi ob 45-letnici območne obrtno-podjetniške zbornice, kjer so zaradi napada morali okrog 15. ure posredovati tudi policisti, ki so obravnavali primer povzročitve lahke telesne poškodbe.

“Kot Miran Senčar se na napad ne bi odzval, kot župan pa to moram, saj gre za nedopusten napad na javno
osebo na javni prireditvi pred ljudmi, zato bomo proti storilcu uporabili vsa pravna sredstva,”  je povedal Miran Senčar, ki trdi, da je moral potem, ko je utrpel udarec v obraz, še prenašati zmerjanje in nadaljnje izzivanje.

Po neuradnih informacijah naj bi bila župan in odvetnik sprta zaradi dogajanja okoli Vrtca Ptuj. Znano je, da je župan hotel že nekaj časa odstaviti, po njegovem mnenju neuspešno, ravnateljico vrtca Boženo Bratuž, ki pa je v zelo dobrih odnosih z odvetnikom Majnikom, sicer članom pripadle LDS, za katero je nastopil tudi na lokalnih volitvah na Ptuju. Vrtec Ptuj naj bi pred kratkim izgubil tožbo proti Mestni občini Ptuj, v sodni zadevi pa ga ni nastopal nihče drug kot odvetnik Majnik. 

V odgovoru, ki smo ga prejeli iz ptujske občine so nam sporočili, da je z županom vse v redu, ter da je utrpel samo površinske poškodbe, kar so potrdili tudi zdravniki, ki jih je obiskal kmalu po dogodku. Senačar se je danes tako vrnil na delo. Župan je kljub temu napovedal, da bo proti odvetniku uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva, o odvetnikovih nasilnih postopanjih pa bo obvestil tudi odvetniško zbornico Slovenije, od katere zahteva strokovno presojo odvetnikovega ravnanja.

Odvetnik Majnik je potrdil, da je prišlo do pretepa, ker se je počutil napadenega, ob tem pa poudarja, da je starejši od župana Senčarja, kar naj bi že samo po sebi pojasnjevalo, kdo je koga napadel. Odvetnik trdi, da je poklical tudi policijo, saj želi, da bi se dogodek obravnaval na nepristranski način. Tako župan kot odvetnik sta prepričana, da imata zaslombo v pričah.

Ž. K.