fbpx

Zoran Jankovič bo v znamenju multikulturnosti s Tromostovja spuščal balone

Fototgrafija je simbolična (foto: STA/epa/iStock).

Predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani, Islamska skupnost v Sloveniji in Zoran Janković bodo danes popoldne s Tromostovja v Ljubljani spuščali balone in se posladkali s slaščicami z različnih koncev sveta. 

Azerbajdžan bo aprila gostil forum Združenih narodov o zavezništvu civilizacij, že pred tem pa država s številnimi dogodki po svetu promovira multikulturnost. Eden izmed takšnih dogodkov z naslovom Mostovi nas povezujejo bo potekal danes na Tromostovju, kjer se bodo obiskovalci posladkali s slaščicami z različnih koncev sveta in v nebo spustili lampijone želja.

Kot je za STA pojasnil odpravnik poslov Republike Azerbajdžana v Sloveniji Azer Khudiyev, se humanitarnega foruma v Bakuju vsako leto udeležijo številni nekdanji predsedniki in premierji države, letos pa bo prisoten tudi generalni sekretar ZN Ban Ki Moon.

Forum je namenjen zmanjšanju napetosti med zahodnim in islamskim svetom, Azerbajdžan pa zaradi svoje lokacije ponazarja tudi nekakšen simboličen most med dvema svetovoma. Država se promociji dogodka posveti že veliko prej, danes pa bo eden takih dogodkov ob 17. uri potekal v Ljubljani.

Dogodek pripravlja azerbajdžansko veleposlaništvo v sodelovanju z ljubljansko občino, Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani ter Islamsko skupnostjo v Sloveniji. Kot je dejal Khudiyev, se bodo dogodka udeležili predstavniki vseh institucij, zbrane pa bo med drugim nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković.

V. V., STA