fbpx

Ljudmila Novak: Cerarjeva vlada ne bo zdržala do konca mandata

Ljudmila Novak o aktualni politični situaciji (foto: Nova24TV).

Ljudmila Novak se novih strank na desnici ne boji, saj je prepričana, da jim v stranki podpora vseskozi raste, tako pa bo po njenem ostalo tudi naprej. S predsednico NSi smo se med drugim pogovarjali tudi o odnosih s prvakom SDS Janezom Janšo in o usodi slovenske vlade.

V slovenskem političnem prostoru se obeta precej novih strank. Po Alešu Primcu je to napovedal tudi Bojan Dobovšek, pred kratkim pa smo poročali, da bo enako storil tudi Blaž Vodopivec. Na desnem političnem polu je torej pričakovati nekakšno popestritev. Analitiki ob tem opozarjajo, da je z nastankom novih strank na desnici verjetno najbolj ogrožena Nova Slovenija.

Novakove ne skrbi konkurenca na desnem polu
Novakove pojav novih strank na desnici ne skrbi. “Novi Sloveniji politična podpora stalno raste, zato je kakršnakoli skrb nekaterih tukaj odveč. Mi delamo naprej,” je pojasnila v oddaji Tema dneva.

Celotno oddajo si lahko ogledate na spodnjem video posnetku:

Novakova ne želi pogrevati “starih zamer”
O njenih odnosih s predsednikom SDS Janezom Janšo je Novakova povedala, da so ti normalni. “Zdi se mi neumestno, da se te stare zamere nenehno pogrevajo. Sedaj je ta čas, mi v parlamentu dobro sodelujemo,” je pojasnila. Ob tem je dodala, da bojo v NSi vse tisto, kar bo primerno in pozitivno (kjer se bodo ujemali v političnih programih), podprli.

Po mnenju Novakove je pri Cerarjevi vladi najbolj sporna kadrovska politika in ravnanje z državnim premoženjem. Posebej je izpostavila politično kadrovanje v slovenskem državnem holdingu in Novi ljubljanski banki. Predsednica NSi meni, da Cerarjeva vlada ne bo zdržala čisto do konca mandata. Je pa zatrdila, da bi bila situacija v Sloveniji veliko bolj rožnata, če bi NSi zmagala na volitvah.

Nina Knapič