Neprijetno spraševanje za potomce zločincev: “Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali …”

Mitja Ribičič (Foto: STA)

Oblikovali smo predlog nove tanatopolitike, ki naj jo vzpostavi demokratična Slovenija? Tanatopolitični model, če poenostavimo, pove, da živi z mrtvimi vedno ravnajo po nekih svojih interesih. To pretirano samovoljo skušajo zadnjih približno 150 let vsaj nekoliko umiriti mednarodni predpisi, ki določajo obveznosti vojskujočih se strani do trupel in grobov. Takim načelom je sledila prva Jugoslavija. V njeni zakonodaji je bil člen, ki je določal, da se vse grobove obravnava enako.

Tak tanatopolitični princip pa je bil leta 1945 popolnoma podrt. Podrt je bil za poražene, ki so izginili brez groba in spomina, podrli pa so ga tudi za zmagovalce. To se je lahko zgodilo, ker so novi oblastniki sledili načelu, da človek kot posameznik po smrti ni nič. Oziroma velja le in samo toliko, kolikor je uporaben za komuniste. Posledice so bile jasne: če je bilo prvo leto po vojni še upoštevano načelo, da imajo družine pravico dobiti svoje mrtve, je, domnevam, da po tem, ko so ugotovili, da so bili ti mrtvi pokopani katoliško v družinskih grobovih, prišlo do propagandističnega pojava, ki se mu reče “skoncentracija grobov”.

Žal refleks te neumne, nore politike ni bil prihranjen niti suvereni Sloveniji, v kateri so leta 2003 z zakonom o vojnih grobiščih izbrisali vse družinske grobove. To je pomenilo, da so bili partizanski katoliški grobovi izbrisani iz državnih evidenc. Tudi če pogledamo popis žrtev druge svetovne vojne, ki so ga naredili v Inštitutu za novejšo zgodovino, ugotovimo, da za več deset tisoč žrtev grobovi sploh niso vpisani. Za prikrita grobišča to lahko razumemo, saj so bile njihove žrtve izbrisane že od vsega začetka, ampak tudi na partizanski strani je neverjetno veliko zapletov.

Razdelili so mrtve in vse, še živeče, njihove sorodnike
Smrt ima torej “politični potencial”, pri čemer velja, da je delitev mrtvih uporabna predvsem za delitev živih. Slovenci smo bili s titoističnim tanatopolitičnim modelom resnično presekani na pol. Proti temu rasističnemu masakru je otročje, da kdo škofu Mahniču, kot si je to drznila Spomenka Hribar, očita, da je razdelil Slovence. Od nekako sto tisoč so jih v titoizmu “v komunistična nebesa” vzeli nekaj čez 50.000, “v pekel” so jih poslali nekaj čez 40.000. Tako so bili razdeljeni tudi njihovi sorodniki. In tak razločevalni ključ so ponovili z razrednim bojem, bojem proti veri in Cerkvi itd.

Spomenka Hribar (Foto: STA)

Mi pa moramo z novim tanatopolitičnim modelom priti do tega, da so to vsi naši mrtvi, da moramo dopolniti podatke o grobovih v popisu žrtev, začeti grob za grobom preverjati dejansko stanje, predvsem pa žrtvam iz prikritih morišč in grobišč zagotoviti ustrezen grob. To tudi pomeni, da moramo vstopiti v zahteven dialog s Hrvaško, ki trenutno ne prevzema posmrtnih ostankov Hrvatov, da se bomo morali še več pogovarjati z Nemčijo, Italijo, Srbijo, Črno goro …

Ivan Maček Matija je v svoji “nevednosti” debelo lagal
Če se pomudimo še pri srbskih in črnogorskih arhivih, ki so tudi predstavljeni v prispevku, ki je sestavni del četrtega poročila komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč. Kot je razvidno iz tega prispevka, seznami umorjenih dobesedno “naplavljajo” pred oči javnosti. Kar je tudi sporočilo za Slovenijo! Srbski in črnogorski prispevek v poročilu jasno povesta, da se je Ivan Maček Matija v svoji “nevednosti” debelo lagal. V Sloveniji je bilo umorjenih več kot 4.000 Črnogorcev in poročila to povedo po dnevih natančno: Pohorje, tega in tega maja, pobiti ta in ta in ta; enako za Zidani Most pa Kočevje …

Milan Kučan in Ivan Maček – Matija si podajata roke. (Foto: Demokracija)

Dobršen del podatkov je iz seznamov partizana, ki je na divizijski ravni dobival poročila in jih pretipkaval. Ker se je na smrt bal, je te podatke skril. Narekoval jih je šele leta 2000, ko se je očitno znebil strahu. Dodaja tudi zelo nazorne pripombe, kako so ob prihodu Tita v Slovenijo nehali pobijati; kako se poveljnik v Kamniku upre, da bi pobil črnogorsko pravoslavno duhovščino, pa se general Svetozar Vukmanovič zadere nanj, češ da nima o tem kaj odločati, saj tudi on sam ne more rešiti svojega brata duhovnika … To se je tedaj dogajalo, ker je poboj nepreklicno ukazal Milovan Djilas, ki se je to zmenil s Starim, torej z Josipom Brozom. Djilas je torej po dogovoru s Titom svojim ukazal pobijanje Črnogorcev, Kardelj pa je Kidriču ukazal pobijanje Slovencev … Srbi imajo arhivirane knjige ustreljenih. To pomeni, da so se take evidence vodile tudi za Slovence.

In znova se pokaže nemoč laži Mačka, Ribičiča, Polaka …
In jih sprašujem: “Zakaj vam je bilo treba uničevati arhive, zakaj vam je bilo treba živeti v veri, da se da zločine skriti? Saj bomo po analogiji lahko sklepali, kaj ste počeli. Tudi za potomce lažnivcev bo zelo neprijetno spraševanje. Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali?”

Časnik

 • Antonius

  Spravni spomenik, brez priznanja bratomornega zločina in opravičila, sam po pripoveduje, da je revolucionarno komunistični zločin čist, kot krvava solza.
  Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo je majorja Ribičiča učil, jahati svoje zaporniške žrtve.
  Kardelj?! Kardelj je bil pa itak zakompleksani pedofil, ker je občudoval mrcino, pardon, maršalaTita.

 • Jan Kovalski

  Izjave komunistov iz obdobja, ko so menili, da bodo večni kaže, kakšna farsa je bil prejšnji režim. V posnetku, samo kakšni dve minuti. Maček razlaga kako so hoteli ustanoviti močno vojsko (mimogrede, nehote je priznal da so imeli samo tolpe in ne prave vojske – na koncu 2. dela), pa so pri tem naleteli na sovražnike. In kdo so bili ti sovražniki? Tisti, ki so boj vzeli kot avanturo in boj proti Nemcem in Italijanom, namesto, da bi sprejeli ideološkost revolucije. Torej, za sovražnika so imeli tiste, ki so prišli v partizane z mislijo, da se borijo proti okupatorju. Napaka!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=5iZTIvX4oCs&fbclid=IwAR0vc6SQjPen2LDJikO5cDfrzuqtjjzXQHoQBOdMcChFGxnbxJmBeNaCwZo

  Borba proti Italijanom in Nemcem je bila za njega lahka stvar, narediti revolucijo pa težka, ker je bilo potrebno ljudi prej ideološko obdelati!!!

  In….in, konec leta 1942 so začeli z veliko ofenzivo. Proti komu? Proti Slovencem!!!
  (rekli so jim belogardisti)
  Ko se nekateri izgovarjajo in opravičujejo revolucijo češ, da so eno komunisti in njihov teror nekaj drugega pa naj bi bili partizani, jim odgovorim. Verjamem, da so nekateri prišli v partizane z mislijo, da se bodo borili proti okupatorju (za Mačka avanturisti), vendar so kmalu spoznali, da ne gre za skoraj nič drugega kot za revolucijo in je upor postranska stvar. V vsaki še tako majhni enoti (in take so bile skoraj vse) so imeli politkomisarja in redne politične ure. Partizanstva in revolucije se ne da ločiti!!! Vse to pove Maček v minuti in 16 sekundah. Vsi od prvega do zadnjega so bili izgrajeni politično ideološko. Kdor se ni pustil so ga ubili. Partizani so ubili cca 4000 partizanov!

  • if

   Tudi Janka Premrla Vojka, nečaka Stanka Premrla, duhovnika, avtorja glasbe slovenske himne.
   Janko Premrl je bil veren.

   • janezxy

    Žena od Borisa Pahorja je bila Vojkova sestra.Ima pa tudi Vojko nekaj zločinov nad sabo v Vipavski dolini.

    • if

     Zoper slovenski narod ne. To povedo vsi še živeči vipavci.

 • Jan Kovalski

  Še ena znana, legendarna izjava:

  https://www.youtube.com/watch?v=eHWVc-VVF-E&feature=youtu.be&t=802&fbclid=IwAR05rUcuwUXnezxwcU1Hi-ZA5PYA81T9uuyO2sTSGVh5eZOH3-xJa7RZ-tQ

  Vrhunski komunist, strah in trepet režima, je priznal, da so bili prevaranti, ki so pred svojimi kameradi (tovariši) skrivali resnico o Rusiji. O resnici slovenskega komunizma sem se najprej učil pri njih samih, ko so bili še prepričani, da bodo večno vladali in so zato povedali marsikaj kar danes ne bi.
  Malo pozneje komentator ponosno navaja kako so ob prihodu iz Rusije pripravljali revolucijo. Danes na veliko zanikajo, da bi jo, in blefirajo, da so se šli samo osvobodilni boj.
  “Ideja velikega oktobra, …, zdaj je bilo treba z vsemi močmi in sredstvi ustvarjati razmere v katerih bo delavski razred lahko izvedel svojo zgodovinsko nalogo: REVOLUCIJO”

  Ivan Maček Matija (ki je na posnetku) je naredil samomor 1. aprila leta 1993.
  Njegova sestra Pepca, poročena z Edvardom Kardeljem, je naredila samomor 15. aprila leta 1990, malo po zmagi Demosa na volitvah.

  • VERRZIFIKATOR

   Pepca je bila krvavčeva sestrična, Mačkovi sorojenci pa menda vsi po vrsti precej drugačni.

 • Jan Kovalski

  In kako je bilo potem, ko so izvojevali svojo revolucijo?
  Celo v mirnodobskem času se niso upali nikamor brez orožja:

  https://www.youtube.com/watch?v=5iZTIvX4oCs&feature=youtu.be&t=1264&fbclid=IwAR1VNe13RyomwIlOQn7iXDE1O9HGK5W2hP5mz10MtUsYUjZ7Y2V66owwYOQ

  S puškami na Triglav. Kateri norec bi v mirnodobskem času hodil na Triglav s puškami. So blefirali, da so lovci, v resnici pa se niso upali nikamor brez varnostnikov in orožja, tudi na Triglav ne:

  Ni imel puške samo lovec (ta prvi), tudi drugi so jo nosili na Triglav!!!!

 • VERRZIFIKATOR

  VRSTO GLEDAM

  Vrsto gledam, zgoraj je na sliki,
  štirje asi, pokerska naveza,
  kjer najmanjši v starešino dreza,
  klavrni so ti kvartaški liki.

  Vrsto gledam in si svoje mislim,
  trije že odšli so zgornji asi,
  drug za drugim, sicer bolj počasi,
  eden je še tu z obrazom kislim.

  Vrsto gledam in samo odštevam,
  kombinacija je pokra šibka,
  vrsta ni več prožna, ni več gibka,
  enega samo še v njej najdevam.

  Vrsto gledam, dobro se zaveda
  ta, ki v njej edini zdaj samuje,
  tudi on da z njimi odpotuje,
  ki s hudičeve podobe gleda.

 • sloustava

  Ce je kdo se do vceraj mislil, da je Kucan nenevaren, naj pomisli se enkrat. Vsi njegovi obiski na Gregorcicevi ali pitje kave z dolocenimi, so vedno pokazali in dokazali aksiom, da je podajanje roke imeli in ima strahoten pomen! Laz in kominizem imata kratke noge…pa ne nekdo jih ima…kratke noge. A poglej ga vraga, tov. Igor Krsinar/Reporter in tov. Maja Suncic/Reporter, v nedogled onanirata z SDS in JJ, Kucanu postaviti eno vprasanje, pa si ne upata. Kdo torej vodi Slovenijo? Presstituti in presstitutke, kucanizem in denar. Ne ideologija, menda se tov. Kucanu “sisa “ za komunizem, kapital ima moc.

  • Steiermark

   Potrebno ga je ovaditi zaradi ščuvanja in sovražnega govora, ki ga redno izvaja, če mu le daj možnost! Ta tip ni nič manj nevaren od islamskih teroristov….

 • Frank Novak

  …”“Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali …””…
  MENI JE STRIC BOJAN KARDELJ POVEDAL SE V 60 LETIH DA SE BO KOMUNIZEM SESEDEL.
  ISTO SEM CUTIL TUDI JAZ.
  Zato nisem tako kot Jansa, Vasle, Zver, Gorenjak rinil v partijo, pac pa sem se odlocil da bom namesto primerjalne knjizevnosti studiral ekonomijo in da bom obogatel na zahodu.

  Dajte no dajte. Komunizem je tak nerealen projekt da bi moralo biti vsakemu jasno da ne bo nikoli uspel. Jaz sem to dojel ze ko sem bil najstnik. Iz Titove SFRJ sem potegnil izobrazo in leta 1977, 23 let star, takoj po koncani ekonomiji odsel v ZDA.

  Vi ste ostali. Sedaj se prezirate v neskoncnost. Pa ne bo nic pomagalo.

  • Silos

   Pa si res pametnjakov”IĆ”

  • Steiermark

   Pod katerim “mostom” si dočakal to “razsvetlitev” z napako – še vedno se ti ni jasno, da so zločinci, zločinci, pa naj boddo škrlatno rddeči ali črni teer da si in še živiš na naš račun, kot vsa “tvoa” karddeeljansko mačkovska zločinsko morilska drhal, katere ponovno zastopa, kar v EU parlamentu, njihov potomec …

  • diler resnice

   Ampak Mencinger-Tito ekonomija vam ni dala ravno tistega začetnega znanja, oziroma intelektualnega pripomočka, da ste eksistenčno uspeli v USA ! Po vsej verjetnost je bil v ozadju družinski Kardeljev kapital, povojnega obveznega oddajanja, skratka nacionalizacije v vrednostni obliki dragega kamenja rubinov, safirjev, smaragdov, zlatega nakita itd, ki so v Ameriki našla plodna tla v nepremičninskem stanju oplajanja ali v kakšnem megalomanskem projektu, korupcijske narave ozirma ponarejanja ? Bogastvo ni vedno odraz znanja in sposobnosti, inovativnosti! Čestokrat pa prestižno bogatenje pelje v osebnostni razkroj kot ga je doživel eden najbogatejših Američanov
   J. Hugnes !?

   • Frank Novak

    …”Bogastvo ni vedno odraz znanja in sposobnosti, inovativnosti! Čestokrat pa prestižno bogatenje pelje v osebnostni razkroj kot ga je doživel eden najbogatejših Američanov
    J. Hugnes !?”…
    TOCNO TAKO KOT STE NAPISALI. Jaz sem imel sreco da sem zelo zgodaj nasel dobro zeno ki mi je komplementarna v vsem kar mi primanjkuje, zlasti je zelo dobra mama in stara mama.

    Kaj sem jaz dobil od Kardelja in Macka?
    1) Voljo do zmagovanja.
    2) Letalsko karto Zagreb – NYC

    Drugega nic. Za delo na trgu vrednostnih papirjev ne potrebujes kaksnega posebnega intelekta, saj ljudje papirje kupujejo in prodajajo s custvi in ne z intelektom. Ko kupujejo jih zene pohlep, ko prodajajo pa strah.
    Ekonomist ima lahko Nobelovo nagrado iz matematike, pa mu to ne bo pomagalo nic, ker so stranke povecini ne racionalne.
    Najlepsi primer:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management

   • Frank Novak

    Members of LTCM’s board of directors included Myron S. Scholes and Robert C. Merton, who shared the 1997 Nobel Memorial Prize in Economic Sciences for a “new method to determine the value of derivatives”.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KI PADE IZPOD NACIZMA , POD KOMUNISTIČNI ORTOFAŠIZEM .
  GORJE NARODU , KO DOBIJO NKVD ULTRAIDIOTI , ŠAMPON PROTI UŠEM , OBLEKE IN OROŽJE ZA POBIJANJE DRUGAČEMISLEČIH , OD ANGLEŽKIH MAJMUNOV , V ROKE .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .
  Kaj gorje naredi iz naroda , dokazuje stanje v S loveniji , ki je trenutno sramota za EU , sama sebi , času in prostoru .
  UDBOVSKA DECA , mladiči zločinske gverile , so še najbolj podobni tropu zahrbtnih hijen , saj morate imeti ob kontaktu z njimi oči tudi na hrbtu , če imate željo preživeti .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K , pozdravljajo žveplenega pritlikavca .

 • bubamara

  Primitiven narod je raj za komuniste.

  • montyamp

   A je mogoče primitiven zaradi poklane elite ???

   • Steiermark

    Ne samo zaradi tega, ker bi sicer morali biti 100 % primitivni in indoktrinirani – pa nismo, vsi! Je pa res, da je večini lažje prodajati svojo tazadnjo in kimati debilnim zločincem, jugokmunistom, ter preživeti brez večjega stresa, ki ga imamo ostali, ki smo vedno branili svoje dostoanstvo in se borili proti zločincem in zločinski rdeči jugopolitiki in zato plačali in še plačujemo “visoki davek”….. To je in je bilo isto, kot v muslimanskih deželah, za kristjanie, ki so morali in še morajo plačevati visoki davek, na nemuslimansko pripadnost!

    • Luiggi

     Jaz sem bil sit vasega raja,ze soraj 60 let uzivam gnili kapitalizem na zahodu!

     • Steiermark

      Lahko pojasniš, prosim, katerega – čigavega raja si bil sit? In kako si v 60. letih , brez “šusa v glavi” sploh lahko pobegnil na zahodno stran? To so bili le redki, ki so si lahko kaj takega, za časa živlenja, privoščili…..

 • Anton

  Matija Maček je bil polpismen sociopat, poleg “krvave Mary” največji krvnik lastnega naroda. Take je Tito najraje imel. Poslušne hlapce!

  sarkazem press

  • SIMON ROZIC

   Takšne si je Tito priredil- z ustrahovanjem in parolami o
   bratstvu in enakosti…butasta raja je uživala, za delo jim pa ni bilo!
   Začel se je gospodarski propad države!

 • Steiermark

  Na zgornji fotografiji lahko vidimo samo ugaben prizor, kako se rdeči antislovenski in antidemokratični zločinci rokujejo med sabo! Gliha gliho štriha! Fuj!

 • if

  Vsebina članka in stanje v SRS in samostojni RS očitno izražajo dejstva, da je na delu zločin.

  Kdo so zločinci?
  Neposredno odgovorni za poboje, naročniki.
  Neposredni izvajalci pobojev.
  Odgovorni, ki so desetletja naklepno skrivali poboje.
  Naklepni zlorabneži demokratičnih vzvodov, ki v samostojni Sloveniji vzdržuje zločin v stanju neodgovornosti.

  Samostojna Slovenija je talka naveze “zločin-zgodovinska laž-kraja-krupcija”.
  Dokaz!

  Zdravsto – kaos!
  Šolstvo-kaos!
  Pravosodje-kaos!
  Politika – kaos!
  Pokojninski sistem-kaos!
  Državni kriminal-ORGANIZIRAN!

  • Luiggi

   To pomeni,da vam vlada mafija!

 • Hunyađi

  Mulci na te dogodke odvrnejo: “Kr neki”

  • janezxy

   Vrni duhcu ljubčka.

   • Duhec

    Se takoj opazi, da sva še mlada a ne?! Sej med vami SDS kripli to ni težko.

    • centurion

     Ne sam mlada….Grda tud. …pa omejena.
     Pa bosta morala taka še dost časa živet, hehehe…

     • janezxy

      Pa oba sta Židane volje.

    • ZatonMesecnikov

     Glede na vajin intelektualni nivo, morata biti res še zelo mlada….

   • Hunyađi

    Teb vrnem-spustim golobčka.

    • janezxy

     Zgodaj si začel pit,kakšen boš zvečer.

     • Hunyađi

      Jem polno skledo bogato pripravljene-multikulti solate.

     • Hunyađi

      Ti boš do vecera visel doma na Nora24.

     • Luiggi

      Hvala enako,bedak na kvadrat!

     • Hunyađi

      Dobrodosel v klubu bedakov na potenco.

     • Hunyađi

      Malo bolj temeljito preber moj zapis. Cepc.

  • ZatonMesecnikov

   Tudi komentatorji tukaj so nekoč tako rekli, pri dvajsetih, ko je mama in stara mama jamrala, koliko so jih pobili. Z leti pa pride potem zavedanje o razsežnosti zločina.

   • Hunyađi

    Sam tebe sm čakal, da vališ krivdo na tarčo, ki si jo poiščeš.

    • ZatonMesecnikov

     kakšno krivdo pa?

     • Hunyađi

      Prhaja ti na četnike, ustaše, komuniste… Mal patetika je v teb, da nimaš kaj bol produktivnega za počet

 • Duhec

  Ja, zelo aktualna tema. Kr tko naprej.

  • ZatonMesecnikov

   Seveda, gre za genezo zla, ki vlada sloveniji in slabe karme, ki jo posledično spremlja.

 • piko8

  Po tem branju je očitno, da se MORIVCI Slovenskega naroda še sprehajajo med nami!!!

 • if

  Zločinska naci-komunistična naveza je 2. svetovno vojno vzajemno zagnala in jo dobrih 21 mesecev vzajemno gnala, tudi 6. aprila 1941 in 27. aprila 1941.

  1. maja 1941 sta komunistični kominternovski know-how in nacistični know-how na Rdečem trgu v Moskvi potrdila skupne dosežke na bojiših Evrope.

  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  S preprečevanjem sprejetja resolucije o totalitarizmih levičarski del slovenskega paralmenta še naprej, že četrič zapored pritrjuje temu prazločinu, ki je vzrok vsemu, kar je sledilo!
  Levičarski del slovenskega parlamenta očitno vzdržuje zločin!

 • janezxy

  Spomenka naj vmolkne in uživa svojo visoko NE zasluženo pokojnino.Je totalno pokvarjena baba nastavljena od komunistov,narod ji je pa nasedal.Prav tako njen Tine.

  • centurion

   Spomenka DikliĆĆĆĆ poturica vrinjena Slovencem,
   Tine brezjajčni janičar.
   Oba skupaj pa kup komunističnega kučanovskega dreka.

   • milanček

    100% se strinjam

    • SIMON ROZIC

     Tudi jaz!

    • pupa

     Anka jaz!

  • milanček

   ja, komunistična prasica!

 • montyamp

  Kućan je bil Dolančev vajenec .
  Slovenija bi imela konec stabilizacije takrat , ko bi si lahko Dolanc oblekel Šetinčeve hlače . Vsi zakrknjeni komunisti so pocrkali , ostali so pa bankroti države in atenati na poštene ljudi .
  SMRT KOMUNIST–FAŠIZMU — SVOBODA NARODU

  • janezxy

   Naši komuno poslanci so včeraj prvič slišali za komunizem.Samo debelo so gledali in niso podprli resolucije o izenačitvi in obsodbi vseh tre totalizmov.

 • komar marko

  naši rdečkoti se samo borijo za svojo RIT.Hebe se jim za narod. V skladu z MARKSOVO doktrino delajo na način TEŠ 6. Kakšno tulenje pisunčkov bi bilo, čebi bili to POMLADNIKI!

 • komar marko

  Predlagajo nov pokojninski sistem. Zopet bodo lenuhi profitirali. Zakaj se ob spremembi zakonodaje ne spremenijo osnove za lenuhe,ki dobivajo penzijo BREZ delovne dobe.

  • Gavtroža

   Komunisti so na vladi in bodo še zelo dolgo , ker Slovenski narod je butast.
   Delajo kar se jim zahoče in nihče jim ne more do živega.

 • Viktorh

  “Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali?”

  So povedali in dobro vedo. Ko pa jim kaj ne odgovarja, se sprenevedajo, zavajajo. Ti zločinci so tako stari, da tudi njihovi potomci leta 1989 niso bili mladoletni ampak so hodili po njihovih stopinjah in nadaljevali z zaničevanjem drugače mislečih.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++ SE STRINJAM. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • ZatonMesecnikov

  S to dilemo, so se srečevali otroci funkcionarjev delavskih socialistov v 50, 60tih letih preteklega stoletja. Zasledovali so jih iz Spiegla, pa Televizije.

  Pri nas je bilo obratno, da so zasledovali tiste, ki so kaj rekli čez starše otrok komunističnih funkcionerjev. Pa ne novinarji in RTV, ampak ljudska milica.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++++++ RES JE. L.R. JANEZ K. K. KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Naša prva samostojna država vsega SLOVENSKEGA roda je še vedno nepravna in še vedno nedemokratična, kakor tudi nemoralna in neetična.
  Da je temu tako si lahko mirno krivdo pripišejo politiki vseh dosedanjih levih vlad, kakor tudi zakonodajna in sodna veja oblasti.
  Dokler parlament ( zakonodajna veja oblasti) ni zmožen, oziroma celo preprečuje sprejem resolucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme, torej poleg nacizma in fašizma tudi komunizem v naši državi o pravni in demokratični državi ne moremo niti sanjati.
  Dokler vsa politika, DZ, predsednik države, vse veje oblasti, stroka in družba v celoti ne obsodi povojnih pobojev in grobega nasilja komunistične oblasti ves čas njenega totalitarnega obstoja, dokler se vsi mrtvi zverinskh izvensodnih pobojev piatetno ne pokopljejo, dokler se z zakonodajo ne prepovedo vsi totalitarni simboli, se morala in etika, pa tudi vladavina prava in demokracija v naši državi nikakor ne morejo uveljaviti.
  Kakorkoli vzamemo, da živimo danes v Sloveniji v moralnem, etičnem in pravnem kaosu, greznici, smo sokrivi tudi vsi državljani, še posebej volilci, kateri so na volitvah glasovali za stranke katerim se rep vleče v totalitarne komunustične čase.
  Velika kritika gre tudi ministrstvu za pravosodje, notranjem ministrstvu in ministrstvu za šolstvo, ki v vseh letih naše samostojnosti ni delovalo v skladu z veljavno zakonodajo/USTAVO! Ker, če bi, bi danes naša država bila pravna in tudi demokratična!

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++++ SE STRINJAM. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • montyamp

  10 BANDITSKIH ZAPOVEDI
  1. pravilo:
  Ne razkrivaj naših namenov onim, ki niso zreli za našo stvar.

  2. pravilo:
  Bori se odločno proti vsem, zlasti proti hinavskim duhovnikom, kateri bi hoteli soditi in obsojati naše delo. Glasno zagotavljal, da mi nismo proti veri, da ne ubijamo duhovnikov, da ne rušimo cerkva, da ne uničujemo družinske zveze.

  3. pravilo:
  Med smehom in šalo pa povej, da se brez vere živi svobodneje in bolj veselo: da mi lahko delamo, kar nas je volja.

  4. pravilo:
  Tvoja glavna dolžnost pa je, da uničiš moralo. Zato poučuj neizkušene, prepričuj lahkoverne; vsa tvoja okolica naj se hrani s tistim, kar duhovniki nazivajo nemoralno.

  5. pravilo:
  Oddaljuj svoje tovariše od Cerkve, poslužuj se v ta namen vseh sredstev, zlasti očrnjuj duhovnike in škofe, razširjaj obrekovanja. Ako moreš, poišči kak njihov greh iz bližnje ali daljne preteklosti in ga vrzi v javnost. Naj bo predmet in hrana naših razgovorov.

  6. pravilo:
  Druga velika ovira našemu napredku je krščanska družina. Moramo jo uničiti. To bomo dosegli, ako med zakonce zanesemo željo po svobodi. Dosmrtna povezanost moža in žene je nezrušljiva. Ti pa pripoveduj, da se smeta mož in žena dogovorno ločiti, ker to bolj odgovarja člove­ški naravi. Trudi se, da zakon kar najbolj očrniš. Mladina naj se kar največ opaja v prosti ljubezni, zato pa pripravljaj mladeničem in dekletom priložnosti, da se čim večkrat in čim svobodneje med seboj zabavajo.

  7. pravilo:
  Zaneti v srcih mladih delavcev duha nepokorščine do oblasti. Začni z neposlušnostjo v dru­žini. Odtrgaj otroke od roditeljev.

  8. pravilo:
  Delavec mora ljubiti nered, nasilje, maščevanje; ne sme se strašiti krvi.

  9. pravilo:
  Ne nehaj nikdar dopovedovati, da je delavec žrtev kapitalizma in njegovih zaveznikov: Cerkve in duhovščine. Delavec se mora zavedati, da je on “najjači”, on mora zapovedovati. V tem pogledu dajemo mladeničem in dekletom vso svobodo.

  10. pravilo:
  Bodi do vseh vrlo vljuden. A kadar govoriš, dvigni visoko svoj glas, da te slišijo in ubogajo. Kar prihaja dobrega od katoliške cerkve, ocenjuj nizko, zakrivaj, podtikaj mu slabe namene ali ga prikaži, kakor da je izšlo od tebe. Bodi ti na čelu vsega gibanja. Bori se proti vsemu, proti Cerkvi, duhovščini in morali. Narod mora uvideti, da smo samo mi svobodni in da mu samo mi prinašamo svobodo.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++, DOBRO. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • montyamp

  Komunist-fašistično UDBO-levičarsko moralno pravo:
  1. Morala je subjektivna, razen ko jo definiramo mi.
  2. Spol je socialni konstrukt, razen če človek enega spola že od rojstva ve, da je drugega spola.
  3. Rase ne obstajajo. Izjema so belci.
  4. Razredne družbe ni, mi smo najbolj inteligentni, najbolj izobraženi in najbolj vemo kaj je prav za vse ostale.
  5. Feministke se borijo za ženske pravice. Razen če jih posilijo muslimani.
  6. Borijo se za pravice in enakopravnost vseh, razen tistih, ki jim ne koristijo.
  7. Verjamejo v svobodo govora vseh, razen tistih, ki se z njimi ne strinjajo.
  8. Zavzemajo se za revne in zatirane, zato mora takih biti čim več.
  9.Družina je grozna skupnost, polna nasilja in izkoriščanja. Razen če je gejevska.
  10. Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  11. Ne verjamejo v Boga. Verjamejo pa, da so oni bogovi.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++, bravo. L..r. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Iztok Pušnik

  Sposojen komentar:

  učko –> 7 months ago

  Dežman je itak provokator, n’č druzga. Zakur mal ogen, mal piha, da se fajn kadi, pol pa spet ugasne, do naslednjič. Ne bi biu on kustus u Kranju, če bi bil zares neki oponent. Komiji kontrolirajo vse take službe. Za to mi je ta tip sumljiv. Zagovarja kolaboracijo kot kakšen slab, od nasprotne strani podkupljen odvetnik.

 • Hunyađi

  Neprijetna vprasanja nam bodo zaskrbleno postovil zanamci o klanju in žretju sesalcev in onesnaženi Zemlji

 • Janez Kepic-Kern

  REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA, URADNO, SODNO, BGD 2015.
  V ZVEZI
  Z URADNO, SODNO, PRAVNO IN ETIČNO KOREKTNO UREDITVIJO POSLEDIC
  MEDVOJNEGA IN POVOJNEGA
  KP TITO, STALIN, I. MAČEK, M. RIBIČIČ ITD.
  NESODNEGA POLIT MORJENJA
  POSAMEZNIKOV,
  CELIH DRUŽIN IN MNOŽIC STALINISTIČNEMU KOMUNIZMU NASPROTUJOČIH LJUDI?
  V ZVEZI S TEM
  BODO V NAŠI R. SLOVENIJI – OČITNO – IMELI PRAVNIKI IN OSTALI LJUDJE,
  SODIŠČA ITD.
  OČITNO – ŠE VELIKO . URADNEGA DELA.
  Da bi vsaj približno tako pravno in etično korektno
  uredili omenjene posledice
  nesodno KP, STALIN-TITO, KARDELJ, I. MAČEK,M. RIBIČIČ polit morilskega terorja
  – kot v SRBIJI.
  VSE INFORMACIJE O DOGAJANJU V SRBIJI 2015
  SO PROSTO DOSTOPNE VSAKOMUR NA INTERNETU. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  MOJ, JANEZ K.KERN ZAPIS
  O REHABILITACIJI D. MIHAJLOVIĆA, BGD 2015
  V MOJI REVIJI IN NA E-PORTALU “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_mihajlovic.pdf

  ZAPISI O REHABILITACJI D. MIHAJLOVIĆA
  BGD 2015 NA INTERNETU.
  https://www.google.com/search?q=rehabilitovan+dra%C5%BEa+mihailovi%C4%87%2C+blic&oq=REHABI&aqs=chrome.2.69i57j35i39l2j69i60j0l2.24735j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • Osti jarej

  http://buchela.blogspot.com/2013/

  http://buchela.blogspot.com/2014/

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  http://buchela.blogspot.com/2015/

  http://buchela.blogspot.com/2016/

 • Osti jarej

  ……še naprej glej v svet s široko zaprtimi očmi

 • dob

  Razlika med abnormalnim in normalnim je zdaj razlika med polarizirano družbo – in človeško integriteto. Ta slednja je postala nezanimiva za ljudi, ker se zdi neprivlačna. Neprivlačna in brezizhodna.

  Včasih so ljudje razmišljali pripadnostno, v smislu naroda, plemena, danes se ljudje polarizirajo glede na vero, ideologijo, spolno travmo. Po norosti, torej!

  Naučili so jih, da je tako najbolje in temu demonu so se naučili podrejati. Ne razmišljajo prav dosti kam spadajo, ne kaj so, čakajo da jim drugi povedo kam spadajo, in oni mu verjamejo. Tako močna je želja v ljudeh nekam spadati, ne biti sam.

  Ideologija in religija, oz. manifest gibanja, poskrbijo, da jim ni treba razmišljati. Sledijo histeriji gibanja, več pa nihče ne pričakuje od njih. Niti oni sami od sebe.

  V resnici privoščijo drugim, da se notri v sebi strgajo, ko nikamor ne spadajo. To potem z namišljeno varne razdalje in iz zavetja ideološke ali religijske dogme opazujejo in si rečejo: kaj me briga!
  Še nisem videl jugo-upokojenca, ki bi se spomnil Srebrenice in pri tem pomislil, joj, kaj smo naredili našim otrokom! Umor smo jim zapustili kot dediščino režima, ki smo ga zgradili, ga podpirali in branili, bili nanj ponosni….
  Zdaj pa mislimo, da je moril nekdo drug, ne mi!

  Kaj šele, da bi pomislil: … sram nas je lahko, v dno naše pokvarjene neodgovorne duše nas je lahko sram!

  • Nata

   No, le z enačenjem ideologije in religije se ne strinjam.
   Vsaj moja vera – oz., to kar jaz smatram za mojo vero, je daleč od ideologije.
   Žalostno je pa, da naroda v smislu narodne pripadnosti, kmalu ne bo več .
   Razmišljati v naših časih je pa že kar nevarno !

   • dob

    Tvoja vera je čisto v redu. Pa moja tudi.

 • Frank Novak

  …..”“Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali …””…
  MENI JE STRIC BOJAN KARDELJ POVEDAL SE V 60 LETIH DA SE BO KOMUNIZEM SESEDEL.
  ISTO SEM CUTIL TUDI JAZ.
  Zato nisem tako kot Jansa, Vasle, Zver, Gorenjak rinil v partijo, pac pa sem se odlocil da bom namesto primerjalne knjizevnosti studiral ekonomijo in da bom obogatel na zahodu.

  Dajte no dajte. Komunizem je tak nerealen projekt da bi moralo biti vsakemu jasno da ne bo nikoli uspel. Jaz sem to dojel ze ko sem bil najstnik. Iz Titove SFRJ sem potegnil izobrazo in leta 1977, 23 let star, takoj po koncani ekonomiji odsel v ZDA.

  Vi ste ostali. Sedaj se prezirate v neskoncnost. Pa ne bo nic pomagalo. Takih zagrenjenih pritozevalcev nikjer ne marajo, tudi v Ameriki ne. Pri nas take kot vi klicejo cry baby, fucking loser in podobno.

  https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwihvYOG6YbhAhVIq1kKHXYmAHwQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fgaryherstein.com%2F2016%2F06%2F10%2Fcry-babies%2F&psig=AOvVaw2RppQPqM7RuVMTAFS927dO&ust=1552831107862790

  • tohuvabohu

   Tvoji komentarji so kot porniči: če si videl enega, si videl vse. Sploh se ne zavedaš, kako si nadležen in primitiven, butelj.

   • pupa

    Take ne bi spuščal niti cvekar z osnovno šolsko izobrazbo, pa se hvali, da je fakultetno izobražen. Le kdo mu sploh naseda?

    • Frank Novak

     Pa vendar sem dobil studentsko vizo leta 1977, zeleno karto 1980 in postal drzavljan leta 1985…
     Cvekar ali ne, danes sem zelo bogat in imam veliko druzino.
     NO IN TO JE VSE KAR STEJE. PONOS IMEJTE KAR VI…

     • Tone

      Pa si vseeno zelo ponosen na to, da imaš vse kar šteje. Že kakih 500-tič si to povedal na tem forumu pod različnimi imeni. Verjetno pa še večkrat po drugih forumih. Edino ponos na samega sebe te drži pokonci.

     • Frank Novak

      Ja in?
      Boljse kot poslusati vase cviljenje.
      Obvajljam samo kot Frank Novak in Vlater Branislav. Drugih ne poznam.

     • Tone

      Prav, samo ne govorit, da je ponos za nas, ki nismo bogati.

     • Frank Novak

      Ponosen je lahko vsak. Tudi reven clovek.

    • Den456

     Če je res potomec klavca Edija, potem ga ni bilo profesorja, ki bi se mu upal dat negativno oceno, pa čeprav je glup ko točak.

     • Iztok Pušnik

      Edo je bil njegov stric. Sploh razumeš, o čem piše Frank???

     • tohuvabohu

      A ti razumeš, o čem piše Den456?

     • Iztok Pušnik

      Ne, ker ne more bit potomec ne Edvarda I., ne Edvarda II.

     • tohuvabohu

      To imaš prav, je pa še druga možnost: da so profesorji “noname” študentarijo futrali s cenenimi otrobi, medtem ko so se izbrancem režima bolj posvetili. Tale primerek pa se mi zdi preveč bebav za tako varianto.

  • hladnik

   Aha, tvoj stric BOJAN, ti je povedal…. “MENI JE STRIC BOJAN KARDELJ POVEDAL..”
   Vidiš meni pa EDVARD KARDELJ .
   O, ti lažnivi kljukec, ti

   • Frank Novak

    Edo Kardelj je do kraja verjel v komunizem, ali pa se je pretvarjal.
    Njegov brat Bojan pa je bil bol realen in ni zivel v oblakih tako kot Edo.

    Od Kardeljev, otrok gospodinje Ivanke Breceljnik in hisnika Poljanske gimnazije Edvarda Kardelja, je bil najbolj slaven Edvard, teoretik Marksizma. Zanimivo je da je Edo imel dve Pepci, sestro rojeno Kardelj in zeno, rojeno Macek. Poleg Pepce in Bojana so bili sorojenci se Olga in Ivan.

    Na Mackovi strani je tudi bilo veliko sorodnikov.

    IN ZAKAJ BI SE JAZ MORAL OBREMENJEVATI S SVOJIMA STRICEMA?
    Jaz zivim tukaj in zdaj, z preteklostjo se ukvarjate vi ki ste iz sebe naredili nic ali malo.

    • Iztok Pušnik

     Imam eno vprašanje. Na grobu Kardeljevih so zapisani…
     Bojan – 1922 – 1978
     Francka -1913 – 1988
     Borut – 1941 – 1971
     Janez – 1914 – 1942
     Pepca – 1914 – 1990
     Edvard – 1878 – 1955
     Ivana – 1881- 1944
     Pepca – 1904 – 1985

     Zakaj manjka Olga, rojena 1907

     • Frank Novak

      Olga je umrla stara 11 mesecev.
      Edo in Bojan sta imela iste starse: Edvarda Kardelja starejsega (solski sluga Poljanske gimnazije, obcasni krojaski pomocnik); in Ivako Breceljnik, hci Ivana in Toncke.

     • Iztok Pušnik

      Olga je umrla, stara leto in mesec dni…

     • Frank Novak

      Mislim da je umrla 5 Aprila 1908 rodila pa se je 8 aprila 1907. Torej 11 mesecev in 27 dni.
      Ne vem kje je pokopana. Rekli pa so mi da naj bi umrla za pljucnico.

     • Iztok Pušnik

      Rodila se je 8.aprila in umrla 4.maja.

     • Frank Novak

      Mozno. Vem da je umrla kot otrok.

     • Frank Novak

      Umrla na isti dan kot nas najvecji sin…
      Poetic justice.
      Od kod ves za Olgo?

     • Iztok Pušnik

      Na spletu je vse. Tudi nisem vedel, da se je Edvard leta 1935 poročil z Franjo Mužan, ki je bila od Edvarda tri leta starejša.

     • Frank Novak

      Mislim da je to po telem dogodku:
      https://www.youtube.com/watch?v=6R3dVZdFxxo

      Boste napisali kaksno knjigo o nasi druzini?

     • Iztok Pušnik

      Ne. Zakaj??? Rad brskam po spletu in zgodovina mi je blizu. Zdaj pa se poslavljam in grem spat, saj je že nedelja zjutraj…

     • Frank Novak

      Super clanek Mateje Ratej, sem ga prebral v enem susu.
      Mama Ivanka je bila zelo lepa zenska… Umrla je baje v strasni revscini in lacna.

     • Iztok Pušnik

      Jah, dobro jutro. Ni vse zlato, kar se sveti. Namreč, Mateja je v sestavku objavila tudi sličico iz arhiva Edvarda Kardelja. Pospremila jo je z besedami… FOTO 2: risbica enega od Kardeljevih vnukov ob dedkovem rojstnem dnevu (Arhiv Republike Slovenije, fond: Edvard Kardelj. Mateja ugiba, kdo bi naj bil avtor te, otroški roki prilagojene sličice. “Otrok” postavi celo piko, za številko 60. Očitno mu/ji pravopis ni delal preglavic v rani mladosti. Tudi odličen profilni portret Kardelja je risbici dodan, saj je v popolnem nesorazmerju z risanjem otroške roke. Mateja napiše, da je to bržčas delo neke vnukinje Katarince. Kolikor sem uspel izbrskat, je imel Kardelj ob 60. obletnici, januarja leta 1970, le pet in pol let starega vnuka Igorja. Vnukinja Katja pa se je rodila šele leta 1972. Tebi ta uganka ne bi smela delati preglavic.

     • Frank Novak

      Katarinca je Verina hcerka, ki je takrat se delala na Dnevniku.
      Nas vnukov in necakov druzine Kardelj Macek je bilo kar veliko in oba stricka sta na stara leta kar precej casa prezivela z naso generacijo.
      Zlasti ko se je ustrelil Borut se je Edo bolj navezal na ostale sorodnike, npr na mene.
      Bom se pozanimal kdo bi bil avtor te slicice. Tega clanka preje nisem bral, so mi pa vsi govorili da je bila Edova mama lepotica.
      Zanimivo je kako malo ljudi danes ve da Pepca, Edova zena, nikoli ni naredila samomora. Takole je bilo:

      15 aprila 1990 sta prisla Vera in Mihajlo Soltes na obisk k Pepci. Povabila sta jo na kosilo k Macku (ne Ivanu Macku pac pa v gostilno Macek, bila je Nedelja). Pepca se je dolgo mudila v 1. nadstropju tako da jo je Vera sla islat. Nasla jo je mrtvo v spalnici.
      Teta Pepca je umrla nenadoma, zaradi srcne kapi. Kak teden prej je bila v KC na pregledu. Koronarke ji je slikal Dr Andrej Cijan. Nasel je 85% okluzije LAD (left anterior descendent) arterije. Pepci je priporocil sirjenje z balonom.
      Predno je bilo sirjenje opravljeno je Pepca umrla in to na isti dan kot bozanska Greta Garbo.
      NOBENEGA SAMOMORA NI BILO, IN TUDI PISMO V TRIBUNI JE PONAREDEK. Tito in stricka Ivan in Edo so vsi umrli spokojno. Nobene spovedi ni bilo. Do kraja so verjetli da so delali dobro. Samo stricku Edu je bilo do smrti neizmerno zal da ni “izdajalcev” pobil se vec.

      Edo je bil reinkarnacija Tomasa Torquemade.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1s_de_Torquemada

     • Frank Novak

      Se ena zanimivost dvojne povezave mojih strickov Eda in Ivana.

      Edo Kardelj je porocil sestro Ivana Macka Pepco (1914-1990)
      Ivan Macek je porocil sestro Eda Kardeljo Pepco (1904-1985)

     • Frank Novak

      Pa se to, Starsa Ivana Macka sta bila mrzla bratranca.
      Oce Ivana Franc je porocil Marijo rojeno Macek.
      Marijin dekliski in porocen priimek je ostal isti.

     • Iztok Pušnik

      Kaj pa Francka Frančiška?

     • Frank Novak

      Ne vem tocno, utegnila je res biti zena Ivana Janeza Kardelja, ki je bil sicer zobni tehnik, sicer pa se je ukrarjal z igralstvom.
      Bom vprasal, najbrz Igor Soltes to ve.

     • Frank Novak

      Pa se to, Pepca Kardelj rojena Macek je umrla naravne smrti. Nobenega samomora ni bilo in tisto pismo ki ga je objavila Tribuna je ponaredek.
      Sestra Pepca je bila precej omejenega intelekta in kaj takega kar bi bilo proti komunizmu ne bi nikoli napisala.
      Imela je tudi cudne fantazije da naj bi Tito predlagal trojcka z njo in Edvardom.
      Pa ni bilo tako. Josip Broz moskih sploh ni maral, ne mladih ne starih in Edo mu je sel s svojim filozofiranjem precej na zivce.
      Josip tudi ni maral starejsih zensk kot je bila teta Pepca rojena Macek.

     • hladnik

      Če je vse to res, kar navajaš, je Igor Šoltes tvoj bratranec.

     • Frank Novak

      mrzli Bratranec. Njega je vedno bolj zanimala akademska kariera, mene pa denar… mojega stricka Ivana oblast, stricka Edota pa oblast in sanje da je on veliki inkvizitor komunisticne partije.
      Ko so Anglezi vrniki prebeznike v Jugoslavijo maja 1945, je bil stricek Edo tisti ki je preprical Tita da se jih vse po hitrem postopku likvidira.
      Edo je iz dna duse sovrazil one ki se z njim niso strinjali.
      Zacuda, ko je zvedel da bom socialisticni raj zamenjal za kapitalisticno borzo v New Yorku ni imel nic proti. Se celo karto Zagreb NYC mi je kupil.

     • sodnikisozločinci

      Pod tvojim komentarjem meni 17 krat piše: This user is blocked.

      Blokiraj kretena.

  • Jan Kovalski

   V članku ne gre zato ali je kdo verjel ali ni verjel o obstoju komunizma, tudi sami komunisti so priznali, da niso uspeli ustvariti komunizma in so govorili, da se nahajamo v vmesni fazi, ki so jo poimenovali za socializem. Torej je jasno, da komunizem ni mogel propasti, ker ga sploh še niso uspeli doseči.
   Tako, da si že na tej točki zgrešil.
   Zgrešil pa si tudi v tem, ker članek govori o prikrivanju zločinov ki so jih komunisti povzročali, kar se v bistvu, sicer neuspešno, dogaja še danes.
   Tako da si “fucking loser” v razumevanju članka ravno ti.

   • Frank Novak

    Ze mogoce, vendar imam jaz “fucking loser” samozavest ki izhaja iz mojega financnega bogastva in velike druzine, Slovenski “fucking losers” pa samo nekaj javkate in se smilite sami sebi.

    Priznam, lazje je biti samozavesten ce si uspesen drzavljan velike drzave kot npr ZDA, kot pa ce si drzavljan Slovenije in se to neuspesen. Bogve kaksen bi bil jaz ce se leta 1977 ne bi pravilno odlocil in socialisticne sanje zamenjal za kaj bolj konkretnega.

    Mislim da nam ki smo uspesni v ZDA daje samozavest protestanstka delavna etika, vam pa jo odzira katolisko samopomilovanje.

    Ko midva z zeno prideva na dopust v SLO naju takoj obkrozijo sorodniki in prijatelji. Vecina njih javka, se pritozuje in nama razlaga svoje probleme. Vse z enim ciljem da bi se nama zasmilili in da bi jima dala kaj denarja.

    Americani se ne obnasajo tako, razen onih ki po bencinskih pumpah fehtajo ubogajme.

    Kriva je vasa Katoliska ne-delavna etika. Pri nas imamo protestantizem. Delo osvobaja. Zato so protestantske drzave bogatejse od katoliskih.

    Se najslabse pa je v katoliskih drzavah kjer so imeli komunizem…

    • Iztok Pušnik

     vbogajme… ne ubogajme

     • Frank Novak

      Mene ze toliko casa ni da se lahko kdaj malo zmotim.
      Vecina Slovencev se motite ko recete za kaj se gre. V resnici bi morali reci za kaj gre, brez se…

     • Iztok Pušnik

      Ni rečeno, da si se zmotil. Ker sem sumil, da se ti zdi – ubogajme – pravilno, sem te samo opozoril. Nič drugega. Mi Štajerci v gostilni rečemo – zakaj se gre – čeprav vemo, da je takšna raba napačna. Skoraj nihče pri nas, se ob to napako v pogovoru ne obregne…

  • Den456

   Bullshiting od a comi idiot.

   • Frank Novak

    Jaz nikoli sem bil commie, even not a minute… But Jansa, Vasle, Gorenjak and Zver were…

  • Miro Jereb

   A si se ti mal preimenoval ? Slikco zamenu namest stalina…? Poj sem bil jaz “pametnejši” ko sem že pri 16 letih, 1986 šel po stopinjah Čarlesa Dickensa v Londonu. Komunizem je bil za mene vedno fikcija obsojena na neuspeh.

   • Frank Novak

    Saj je bil.
    Takole je, jaz sem ze od nekdaj fizicno zelo bil podoben Dzugashviliju, zato Stalinova mladostna slika.
    Na novo lahko kot Valter objavljam samo iz pametnega telefona. Ta account iz racunalnika ne dela, mislim da ga je Nova blokirala, mogoce je blokirala moj IP iz Miamija, IP iz pametnega telefona pa se menja, pac glede na WIFI od koder se javljam.
    Zacuda Franc Novak iz istega IP deluje.

    NEUSPEH KOMUNIZMA NI FIKCIJA. NARAVA FANTAZIJ JE DA V REALNEM SVETU NIKOLI NE DELUJEJO. Zato multi kulti in komunizem ne bosta nikoli delovala, samo v glavah mojega stricka Eda je komunizem delova, stricek Bojan pa je dobro vedel da ga njegov brat serje.

  • tohuvabohu

   Še ena laž. Komunizem je v tistem, v kar se je namenil, odlično uspel! Komunistom dol visi za blaginjo, socialno državo in človekove pravice, važna jim je le oblast in nadzor nad narodovim imetjem, v tem pa so nenadkriljivi.

   • Frank Novak

    Ja, prav imas.
    Raje povej kaj si ti naredil za sebe.
    Jaz sem iz komunizma za sebe izvlekel zastonj izobrazbo.
    Pa ti?

    • tohuvabohu

     Lej, miško, jaz sem tu, da povem kakšno krepko na kakšno temo, ne pa, da se hvalim. Nismo vsi manijaki kot ti.

     • Frank Novak

      Ja drzave v katerih zivimo vplivajo na to kako vidimo same sebe. Amerosi se vidijo vecje kot so, Slovenci pa manjse kot so.

     • tohuvabohu

      Hmm, jaz bi rekel, da je prav obratno. Ne da pa se mi zdajle razlagati, zakaj je tako. Očitno ne poznaš ne enih ne drugih.

     • Frank Novak

      Saj meni ni potrebno poznati nicesar. Zivim v ZDA in edino kar v prvi dezeli kapitalizma steje je poleg druzine to da imas denar. Cim vec tem bolje…

 • Olga101

  Potem pa razni mesečniki in drugi potomci zločincev pridejo po podporo (glasove) v neuko, obubožano in izropano Zasavje, ki ga “najdejo” samo pred volitvami! Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem!
  Nemci so doživeli svojo katarzo, kdaj Slovenci? Neobsodba zločincev in zločinov pomeni sokrivdo! Kdor zagovarja genocid in zločinski režim, je v civiliziranem svetu kaznovan!

 • Frank Novak

  No se ena mala skrivnost.
  Moj sticek Edo Kardelj je imel rad umetnost. Igral je violino ter rad poslusal GLASNO glasbo, npr finale mojstrov pevcev, veliki mars iz Aide. Bil je obcudovalec opere ki je preko mene komuniciral z Hildo Holzl, ki je po njegovem mnenj bila najboljsa Abigail iz Nabucca. Ko sem to povedal Hildi mi je dala mec ki ga je nosila med to predstavo. Ta mec je stricek Edo shranil nad kaminom v Seunigovi vili v Tacnu.

  NEKEGA DNE SEM VIDEL DA JE STRICEK EDO BRAZ POEZIJO BALANTICA … izgoreli bomo kot sop suhe trave. Bil sem presenecen da bere domobransko umetnost. Edo mi je rekel : kaksna skoda da tak pesniski talent kot Balantic ni bil komunist…

 • Miro Jereb
 • Janez Kepic-Kern

  FRANK NOVAK
  verjamem, da je star.
  Ampak – kljub temu naj ga njegov DELODAJALEC IN PLAČNIK NJEGOVIH ZAPISOV
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  POŠLJE NA: tečaj PRAVOPISA SLOVENSKEGA JEZIKA !
  Piše se na PRAVILNO: s preteklostjo,
  NE PA: Z PRETEKLOSTJO – kot je zapisal Frank NOVAK..
  Pisava predlogov – našemu FRANKU NOVAKU – DELA OČITNE TEŽAVE.
  Sploh
  pa je Frank Novak – z 99% verjetnosti – BLEFER!?
  V
  – ZDA – verjetno nikoli sploh še ni bil.
  NOBENEGA DOKAZA O TEM NAM NI PREDLOŽIČ.
  Brez zadrege lahko imamo FRANKA NOVAKA
  – ZA LAŽNJIVCA.- dotlej, da nam predloži VELJAVNE DOKAZE.
  Sicer
  pa naj glede mene F. NOVAK – kar piše. Morda bo pa le
  še kaj realnega povedal. O SEBI PA Z 99% VERJETNOSTI – LAŽE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Frank Novak

   Kdo je moj delodajalec in placnik?
   Mogoce Kucan? Tito? Lenin? Jansa? Kepic-Kern?

  • Frank Novak

   Se bom bolj potrudil glede predlogov. S ali Z se uporablja tako da das skupaj tisto kar lazje izgovoris. To mi je povedal Ivan Macek ki ni bil posebno izobrazen oz sploh ne…

 • Ivan Friderik Novak

  Mahnič je umrl leta 1920.
  . . . .

 • Frank Novak

  …”Neprijetno spraševanje za potomce zločincev: “Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali …””…
  BLA BLA BLA, KOGA TA STARA JAJCA ZANIMAJO?
  Le zakaj bi se moral jaz obremenjevati s tem kaj sta pocela moja stricka Kardelj in Macek?
  Boli me q-rac. Jaz zivim svoje zivljenje in za svoja dejanja odgovarjam svoji zeni in otrokom.
  V boga pa ne verjamem in v partijo tudi ne…

  • MEFISTO MODRI

   Nas vse ostale pa zanima!

   Nisi nikoli vprašal mamo in očeta, kaj sta počela med bratomorno krvavo revolucijo?

   • Frank Novak

    Seveda nisem. Sta mi sama povedala. Bila sta se majhna.

    • MEFISTO MODRI

     Potem hodiš ti šele v tretji razred ljudske šole, kar se vidi tudi iz tvojih komentarjev.

     • Frank Novak

      Moja starsa sta letnik 31 in 32.
      Koliko sta bila stara med NOB?

 • Janez Kepic-Kern

  Spodaj !
  Se je pa neki “Frank Novak” razpisal.
  Samo ni mi jasno – zakaj ravno na tem OK e-portalu NOVE”$TV.
  Svojo “zadnje stališče”
  – o “STARIH JAJCIH” naj kar pošlje tistemu
  g.oz. tov. TITU TURNŠKU iz ex ZB (ZZVB – tako nekako je baje tista kratica – zdaj)
  pa
  tudi raznim t.i.”RDEČEZVEZDAŠEM”, ki stalno organizirajo NEKE “SPOMINSKE ” prireditve
  na
  razne dogodke pred cca 75 leti.
  Ja – F. Novak !
  Njim sporoči, da obujajo spomine – na – “STARA JAJCA” kot praviš
  tistim
  dogodkom izpred 75 let – TI – F.. Novak.
  Seveda tvojega mnenja, da obujajo spomin
  na “STARA JAJCA” – verjetno ne bodo – veseli? . L.r. JANEZ K: KERN KOMENDA
  P:S:
  SKRATKA: tvoje mnenje, da gre pri spominskih prireditvah
  za obujanje spominov na “STARA JAJCA” moraš poslati ex ZB,
  SD stranki, govorniku na teh shodih – ex CKZK Milanu K. itd.
  Da govori o “STARIH JAJCIH” kot poimenuješ dogodke
  izpred 75 let – TI – “FRANK NOVAK”

  • Frank Novak

   Pa saj je SDS polna nekdanjih komunistov: Jansa, Vasle, Gorenjak, Zver in se mnogi drugi…

 • Frank Novak

  Neprijetno spraševanje za potomce zločincev: “Očetje in dedje, mame in babice, zakaj nam niste povedali …”
  KAR MENE VPRASAJTE KARKOLI HOCETE, NEPRIJETNIH VPRASANJ NI, VSAJ ZA MENE NE.

  NA KRATKO:
  Pred kakimi sto leti je ogromen procent ljudi sanjal o boljsem sistemu ki bo nadomestil kapitalizem kjer so se dogajale krivice v tem da so nekateri imeli toliko vec kot drugi.
  Eden najvecjih sanjacev je bil moj stricek Edo Kardelj. Ivan je bil bolj prakticen, bolj kot sanje ga je zanimal sistem v katerem bi on sam ukazoval in bil na vrhu piramide oblasti. Stricek Ivan je hotel biti Napoleon v prasicji farmi, stricek Edo pa veliki inkvizitor.

  Ker je komunizem nerealen sistem ki je temeljil na predpostavki da si ljudje zelijo biti enaki je seveda klavrno propadel, se preje pa je unicil milione ljudi, dolznih in se vec nedolznih.

  In zakaj je bil stricek Edo tak sanjac?

  Zato ker ni bil prevec brihten in se je rad zatekal v dogmaticno misljenje… tako kot danes pocne mnogo bralcev Nove.

  Pridite za menoj v ZDA. Tukaj v kapitalizmu ni dovolj da si poslusen in ubogljiv. Tudi ni dovolj da si dogmaticen. V ZDA vlada prosti trg kjer se moras vsak dan na novo dokazovati.

  Ker sem jaz od leta 1977 do danes precej obogatel, se mi seveda ni treba toliko dokazovati kot bi se moral mlad imigrant. Zato imam cas da pisem poste na Novi in Delu. V ZDA so zakoni pisani v dobro nas bogatih, ne v dobro dobrim, humanin ali principielnim.

  Tako je pac zivljenje, povsod je neke vrste komunizem… jebi ga.

 • Borut Jug

  Kaj je pa bilo narobe z našim “komunizmom”. To, da smo imeli vsi službe, da se nismo sovražili, da smo se zastonj izobraževali, da smo zidali hiše, ni bilo čakalnih vrst in še in še. Zato vsi protivniki, ki sedaj dvigujete glave ustanovite svojo republiko na kakšnem oddaljenem otoku in čimprej sphizdhite.

 • Hribouc

  Jasno je samo, da je in kolikor še ni, do konca s slovenskimi boljševiškimi klavci vse račune poravnal Najvišji.

  Krivosodje Demokratične 1,Republike Slovenije / Udbokučanov parazit Slovenistan zagotovo ne !
  Odgovorna je tudi Opozicija. Točno po miligramih.

  • Tone

   Kolikor mi je znano, je tebi Najvišji namenil enako kazen kot boljševiškim klavcem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!