Logarjeva preiskovalna komisija bo na zaslišanje prisilno privedla dva nekdanja banksterja NLB

Foto:STAfoto

Nekdanji vodja hčerinske družbe NLB v Nemčiji LHB Frankfurt Boris Zakrajšek in nekdanji direktor züriške družbe NLB Interfinanz Gorazd Jančar nista ustrezno opravičila izostanka na današnji seji preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu. Zato je komisija soglasno odločila, da se ju prisilno privede na naslednje zaslišanje 8. maja.

“Žal moram ugotoviti, da sta se obe priči na nek način izognili pričanju pred preiskovalno komisijo na današnji dan, čeprav so bila vabila pravočasno posredovana,” je dejal predsednik komisije Anže Logar in dodal, da je Zakrajšek poslal opravičilo, da se seje ne bo udeležil zaradi obveznosti, ki so bile načrtovane pred prispetjem vabila komisije. Logar je ocenil, da je bilo vabilo poslano pravočasno in da bi priča lahko prilagodila svoj urnik.

Komisija je pričama nato poslala tudi dopis, s katerim ju je seznanila, da sta se seje dolžni udeležiti, razen če posredujeta pisno dokazilo o bolniški odsotnosti ali neodložljivi obveznosti. Če dokazil ne pošljeta, se šteje, da se pričanju izogibata. Kot je povedal Logar, komisija teh dokazil ni prejela, piše STA. “Če bo to postalo praksa, glede na težo problema, s katerim se ukvarja komisija, obstaja verjetnost, da bodo podoben način ubrale tudi ostale priče,” meni Logar, ob čemer predlaga prisilno privedbo prič. Predsednik komisije je tudi ocenil, da če ima kdo čisto vest in dela v skladu s standardi, pričanje pred preiskovalno komisijo zanj ne bi smelo biti težava.

Zmagovalec tranzicije na lepe oči odobril kredit bratu nekdanjega predsednika hrvaške vlade
Boris Zakrajšek, ki so ga nekateri mediji poimenovali kar kot »zmagovalca tranzicije«, je v sistemu največje državne banke služboval kar 16 let. Leta 2002 je prevzel vodenje hčerinske banke NLB  LHB Frankfurt, to mesto pa je zapustil 2008. Zadnja afera, povezana z najbolj znano hčerinsko družbo NLB, je v javnosti odmevala lansko leto, ko so mediji razkrili, da je frankfurtska banka LHB leta 2007, torej v času, ko jo je vodil Boris Zakrajšek, “na lepe oči” Krešimirju Milanoviću, bratu nekdanjega hrvaškega premiera Zorana Milanovića, odobrila visok kredit. Gre še za eno izmed zgodb o slabih kreditih, ki se je odvijala v hčerinskih družbah NLB na Balkanu. Po pisanju enega izmed slovenskih časopisov, ki je pridobil kreditno dokumentacijo, le-ta kaže, da je banka LHB Frankfurt od odobritve posojila v oktobru 2007, čeprav bi to moralo biti vrnjeno do leta 2009, podpisala devet aneksov  zadnjega maja 2012 , s katerimi se je spreminjalo predvsem zavarovanje kredita. Dolg, ki ga je NLB prevzela od LHB Frankfurt, naj bi v vsem tem času s 3,25 milijona narasel že na 4,28 milijona evrov. Mediji so omenjeni posel poimenovali kar “smrtni greh” hčerinske družbe NLB.

Boris Zakrajšek (foto: STA).

V medijih je odmevala tudi gradnja Zakrajškovega zimskega dvorca na Blokah, ki ga je bančnik zgradil po svojem odhodu iz NLB. Zimski dvorec Bloke leži na 1.749 kvadratnih metrov veliki parceli na Godičevem, zgrajena stavba pa obsega 995 kvadratnih metrov. Zgodba je več kot zanimiva predvsem zato, ker je Zakrajšek še leta 1997 zatrjeval: “Nikakor ne obžalujem, da nimam materialnega bogastva, niti v moji naravi ni, da bi kopičil in malikoval materialne dobrine. Rad pa imam kakovost, kolikor si jo pač lahko privoščim.”

Bankir, ki je posloval po Balkanu
Druga priča Gorazd Jančar pa je bil vrsto let direktor švicarskega podjetja v stoodstotni lasti največje slovenske banke NLB Interfinanz, ki je svoje poslovanje s hčerinskimi družbami nato razširilo tudi v nekatere evropske države na jugu in vzhodu. Skoraj tri četrtine bančnega portfelja je imelo podjetje osredotočenega v Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji in Črni gori. Potem ko so iz NLB Interfinanz dolga leta prihajale novice o odličnem poslovanju, Jančarja pa prikazovale kot odločnega direktorja, se je v času svetovne gospodarske in bančne krize ter po njej tako kot pri mnogih drugih bankah razkril velik obseg slabo zavarovanih bančnih kreditov. Gorazd Jančar je iz banke odšel z letom 2013.

M. P.

 • rubec

  Boris Zakrajšek, poročen Zemljarič.

  • skrajna resnica

   taki brki pašejo samo udbovcem

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! IN OSTALIM POKVARJENCEM TER IZTIRJENIM DUŠEVNIM BOLNIKOM !!! ! !!!

  • Mojca pokraculja

   Kaj ti spet ni všeč, človk si je privoščil kakovost. Butast folk sploh nima pojma kaj je to kakovost !

   • skrajna resnica

    Folk le ne razume partizanščine, zato jim bom prevedel: “Nikakor ne obžalujem, da imam nakradeno bogastvo, v moji naravi je, da bi kopičil in malikoval materialne dobrine. Rad pa imam krajo, kolikor si jo pač lahko privoščim.”

    • Zgornji

     DOOOOOOOBRO “PREVEDENO” !!! ! !!!
     HVAAALAAAAAAA !!! ! !!!

   • rubec

    Kakovost? To sem videl samo na Montenapoleone v Milanu. Brki Giovanni della Terra po € 100. Če vprašaš za skonto dobiš po tintari.

    • Mojca pokraculja

     Za 100 eur so pa fejk, ti bi pa še skonto ! Ja sej ni čudn, da nimaš pojma o kvaliteti.

 • zokispoki

  A je ta b(g)angster brat od Della Terre?

  • tohuvabohu

   Ne, brat (Stane) je umrl lani.

  • Dragan Krstič

   Giovanni della Terra je poštenjakar v primerjavi z Zakrajškom.

 • Olga

  Lustracija sodstva je nujna! Sodniki, ki ONEMOGOČAJO preiskavo bančne luknje, namesto, da bi bančni kriminal preganjali in sankcionirali, sami sodijo v zapor! Seveda, gre za udbaške bankomate!

  • b323130

   Res je nujna, edini problem, ki sem ga že omenil pred meseci, pa ga niste mogli dojet, je, da je med neplačniki kreditov ogromno podjetnikov, ki nimajo nobene veze z udbo ali z goljufanjem, ampak so enostavno propadli zaradi negativnega poslovanja in zato niso mogli odplačevat kreditov.

   No, pa tudi Bavčar je pridelal precejšno luknjo, pa zvonovi, seveda ima pa tudi udba svoj delež neplačanih kreditov.

   • Dragan Krstič

    Igor Bavčar je veliki prijatelj Borisa Zakrajška.

    • Zanimivo.

    • tohuvabohu

     Na Blokah sta soseda.

     • Dragan Krstič

      Ja, pa tudi Arhar ni daleč od tam doma. Sicer je pa en od Zakrajškovih staršev od tam doma. Zidar tudi. Zakrajšek je bil predsednik nadzornega sveta SCT. Sama mafija na kupu.

     • tohuvabohu

      To je bila partijska aristokracija. Zakrajškovi so bili moji sosedje, vendar se nismo družili. Vsi smo se jih bali.

     • indijanka

      Zanimivo. Tudi Jančar je povezan s Kamnikom.

     • tohuvabohu

      Za tega pa prvič slišim in nič ne vem o njem.

     • Dragan Krstič

      Tudi tega ne vem. Če je tako kot praviš potem je te ljudi Zakrajšek novačil v NLB da mu ščitijo hrbet.

     • Zgornji

      To pa tudi verjamem … !!! ! !!!

     • Dragan Krstič

      Vedno sem bil prepričan da je Zakrajšek vrh slovenske bančne mafije. Zgleda, da je on izbiral “preverjene” kadre iz Kamnika. Zanimivo, ko je bil še Domžalčan je vozil svoje “uspešne” kadre iz Domžal.

     • indijanka

      :) mislim, da ne. Je pa s tega področja veliko bankirjev.

     • Dragan Krstič

      A v Domžalah? Kolikor sem slišal je bil že njegov oče udbovec.

     • tohuvabohu

      Tako nekako. V spominu imam, da je bil oficir JNA.

   • Olga

    Haha! To so pljunek v morje! Miljarde imajo udbovci na računih v tujini in Forum 21 s Kučanom!

    • b323130

     Pljunek tu, pljunek tam, pa se nabere 5 miljard.

     Bavčar je zgleda odličen prijatelj tako Kučana, kot tudi Janše.

     Očrniti cerkev? Pa saj se cerkev sama odloča, kam bodo vlagali, in so tudi sami odgovorni za te stvari.

     • Olga

      Prijatelje si človek izbira sam Vsak, ki ga srečaš, ni prijatelj! Janša sam ve, kdo so njegovi prijatelji!
      “Pljunek tu, pljunek tam, pa se nabere 5 miljard!” Udbaši s Kućanom imajo zunaj nekaj slovenskih proračunov, pa računajte kolikokrat 5 miljard je to! Še danes kradejo naprej! Zadnja ideja – bankomat levakov – je drugi tir!
      “Cerkev” bi lahko odplačala svoje kredite, to je dejstvo, vendar ni bilo interesa tistih, ki so o tem odločali!
      Saj veste, levim gre puf kar v breme davkoplačevalcev: Faktor banka, Probanka… Desne, ki niso “naši” pa je treba uničiti…! Nadškof Stres ni bil po godu levakom, zato ga je bilo treba očrniti!

     • b323130

      Tako levim kot desnim plačujemo. Plačujemo Zvonove, plačujjemo Bavčarja, plačujemo udbo, plačujemo podjetnike, ki so zabredli, plačujemo posameznike, ki so vzeli potrošniški kredit in ga niso vrnili. Mnogi so vzeli kredit, ki ga niso mogli vrnit, brez kakršnih koli zlih namenov.

     • b323130

      Plačujemo tudi Zokija, se razume, Kučana itd. Ampak pač ne plačujemo samo enih, plačujemo vse.

     • Steiermark

      ne palamudi in ne poenostavljaj stvari jugokomunistične murgelske udbe, ki je vse to zakuhala namenoma, ja prav tako, da je lahko uničila slovensko Cerkev ter pridno kleceplazila pred papežem in hodila k njemu po odpustke – prav ta rdeča antislovenska in antikrščanska golazen, z glavno postojanko v murglah!

     • b323130

      Ah, ne bluzi no. Saj sem si pogledal, komu vse moramo plačevat kredite, in med njimi je ogromno s.p.jev in malih podjetij.

 • Morala

  Katastrofa, na koncu pa ne bo nihče odgovarjal!!

 • Primoz Papez

  Čudno da niste nič pisali ko vaš prerok ni prišel na sodišče….

 • Johan

  Z policijo nad bando !

  • Zgornji

   NEBO DOVOLJ … NEBO ZALEGLO, … KER POLICIJA TUDI NEVE KAM BI STOPILA, KOMU BI POMAGALA , …

 • Dragan Krstič

  Boris Zakrajšek je zagotovo najpomembnejši člen bankirske rdeče mafije. Uničil in pokradel je STOL Kamnik in za nagrado ker je navzgor ubogljiv in poslušen dobil mesto podpredsednika uprave NLB. Mafija ga je nastavila da krade za “naše” poleg pa še zase.

 • Dragan Krstič

  Če bi opisal nekaj Zakrajškovih “genialnih” idej kako direktorovati in voditi STOL bi se mi vi smejali in napisali: ne to pa ni mogoče, to ni res, to ni možno. Oja pa je.

  • indijanka

   V Stolu pa vseeno ni bil sam. Imel je izjemno žensko podporo v financah za svoje lumparije.

   • Dragan Krstič

    Imaš prav. Bila je Nada i. Tudi ona ima stanovanje v Portorožu, sicer manjše od Zakrajškovega Penthousa.

    • indijanka

     No..nima samo to. Ima še kaj več. Sedaj se s politiko ukvarja njena hči :).

     • Dragan Krstič

      Družina Irt je precej široko zastavljena. V njej je tudi Mitja Meršol in Ajša Šunjić predsednica ameriško slovenske ggospodarske zbornice. Tega pa verjetno nisi vedela. Seveda je stanovanje v Portorožu samo del n……ga.

     • indijanka

      Tudi Ajšo poznam :). Ni predsednica ampak direktorica ameriške gospodarske zbornice. Mesto predsednika zasede vedno tisti, ki je lobist in izjemen direktor in uspe v globalnem resničnem svetu. Jpp. alfa samec. Tudo enga tacga poznam dobro.

     • Dragan Krstič

      Mi za alfa samca daš samo inicialke. Kaj pa mali Ajšin striček Mitja? Je tudi on pripomogel za mesto direktorice?

     • indijanka

      Ne. Sama je ambociozna in se je dokazala.

     • Dragan Krstič

      Jih je bilo v Stolu veliko takih ki so kradli. Medsebojno so se podpirali in so imeli vsak svoj vrtiček kjer so kradli.

 • Dragan Krstič

  V Portorožu ima Zakrajšek veliko Penthouse stanovanje. Sosed tam je še en iz te LDS mafije Zoran Thaler.
  V Kamniku ima vilo, ki pa jo je prepustil prvi ženi.Graščino in vilo pa mu je zidal Ivan Zidar na račun delavcev SCT. V STOL je Zakrajšek priše leta 1983l z 10 let staro Lado in strganimi kavbojkami.

  • tohuvabohu

   Zdaj se bo pa vozil z marico.

   • slosin

    …naš Zoki pa že ne, naivnež…

  • KIKI

   Taki so nevarni! Janković je prišel v Ljubljano s trenerko Rdečega križa….
   Vse ostalo so mu kupili butasti Slovenci z Ljubljančani vred!

 • Dragan Krstič

  A veste kdaj je Boris Zakrajšek najbolj osrečil STOL. Od Miklavža do Novega leta sta z osebnim šoferjem obiskovala njegove tovariše s polnim prtljažnikom dragocenih daril. No, v tem času je vsako leto firmo najmanj
  oškodoval oziroma kar osrečil.

 • tohuvabohu

  Povedno je pa tudi to, da se člani preiskovalne komisije iz SMC in ZL ne udeležujejo sej. Prešpricali so zadnjih pet.

 • dež

  Imam občutek, da bosta oba gospoda nenadoma hudo zbolela.

  • Dragan Krstič

   Zakrajšek je šel v penzijo s 30 leti, ker naj bi imel težave s hrbtenico. Sicer ni čudnega, saj je svoj hrbet vedno upogibal višje rangiranim zato je tudi dobil “nekaj” od tistega kar je nakradel za “naše”.

  • KIKI

   Sta že hudo bolna! Hitro napredujoča demenca, ki je zelo nalezljiva
   bolezen rdečih mafijcev od političnih, fabriških,, dohtarskih , bančnih
   stričkov in tetk. Lahko, da kdo ni bil omenjen; naj oprosti in se sam javi!

 • Iza Demos

  “…da če ima kdo čisto vest in dela v skladu s standardi, pričanje pred preiskovalno komisijo zanj ne bi smelo biti težava….”
  Težav ne, zgubo časa pa zagotovo.
  Tresla se je gora, rodila se je miš.

 • radames

  Zakrajšek. Še vedno je Bavčarjeva honka v Loški dolini prijaznejša bajta, kot tisto betonsko lovsko gnezdo na Blokah!

  • Dragan Krstič

   Pa kaj si pričakoval od tega rdečega vosla.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • MEFISTO

  Vam je glede na tematiko, za katero je specializiran, kaj znan novi stari obraz Primoža Papeža?

 • učko

  Zdej bo pa en Anže premagal Udbo mafijo, ki krade milijarde ojrov ?!!!? Kje je tle pamet ?! Tega Anžička udba enostavno zapakira in pošlje mal’ okol Lune !!!!

  • Janez

   O?
   A jih poznaš?
   Meni se je vedno zdelo, da so ti “u..a” gospodje- ex tovariši ?
   Tam?
   Okrog 70, 80, 90 let? Meni se zdi bolj nevarno, da enostavno starostno !
   Pozabijo – kam, pa pod katere”gesla” je morebiti skrit kak pred slo davkarijo?
   Pa – za katerega oni morda ? Vejo.
   Pred kratkim sem plačal zadni obrok davka. A oni jih ne? Po moje, da jih ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • indijanka

  Boga reveža. Gotovo ju pesti izguba spomina, pa ne najdeta Parlamenta. Policijsko spremstvo torej. S sireno :). Zaradi šoka bosta zagotovo pozabila še tisto malega kar sta vedela. Direktorji se itak nimajo časa ukvarjati s podrobnostmi. Pomembno je, da se znajo podpisati in so predani uživanju.

  • Dragan Krstič

   A se ne spomniš kaj je na zaslišanju povedal bankir Narat: do 500 posojilnih pogodb sem podpisal na dan in jih sploh nisem bral. Zakaj niso v NLB namesto njega zaposlili kakšnega bebca, ki ga bi plačali 100 krat manj mesečno.

   • indijanka

    Tudi Matej je kamničan :).

    • Dragan Krstič

     A veš da tega nisem vedel. Sem se večkrat vprašal če je to sin moje sodelavke iz Stol-a, ki je kot “arhitektka” k pisalnim mizam v specifikacijah interierov dajal klubske višine stolov, oče pa je bil en od “višjih” v Lesnini. Tudi Marinič je kamničan. Kot mladeniča ga poznam kot poštenega iz poštene družine. Je pa res da moraš v tropu volkov tuliti kot drugi.

     • indijanka

      Ne. Matejeva mati je delala v Kik-u. Umrla je mlada. Za levkemijo.

     • Dragan Krstič

      Tako kot Stevo I., pokojni Nadin mož.

     • Dragan Krstič

      Resnica.

     • Dragan Krstič

      Zdaj ti bom povedal kaj sem pred 25. leti slišal od kamničana, politika poslanca v YU. Dipl.ecc. zaposlen v Uniles-u, Prekmurec, ki je poznal M.K. mu je potožil kako “poslujeta” danes omenjena v tem združenju lesnih proizvajalcev. In ta M.K. mu je na kratko odgovoril: danes vsak jezdec svojega konja jaha.

     • Dragan Krstič

      Dal ti bom inicialke V.G.

     • indijanka

      Škoda. Se spomniš stolov Rex ali nekaj takega?

     • Dragan Krstič

      Rex stoli. Fama o rex stolih je nekaj enkratnega podobno kot srbsko hvalisanje o poslu stolječa z Yugom. Mogoče bom veliko ljudi razočaral, tudi Niko Kralj je pokojni in ne bo nikoli vedel da STOL ni prodal niti kontejnerja teh stolov v ZDA. Pa veš kaj je vzrok. STOL-ovi vodje izvoza so bili tako majhni možiceljčki da več kot prodajati kolonialne stole za farmarje iz Minneapolisa niso bili sposobni. To je enako kot bi Mercedes ponujal v Sloveniji prodajalcu Dacie svoje model MG. Niti v Evropo ni bilo prodano nič. Je bil pa en mali trgovec iz Nuenchna ki je v malih količinah naročal nekakšne derivate rexa. Prišel s kombijem in odpeljal s kombijem. Nerad se hvalim
      samo posle kot sem napravil jaz v izvozu Stol-a ni zagotovo delal nihče ne pred mano ne za mano. Ni pa mi Zakrajšek dovolil niti udbovec ki sem ga imel za nadzor
      da bi sploh potoval v tujino h potencialnim kupcem. Niti tistih s katerimi sem delal in sem jih sam iza pisalne mize pripeljal v Stol nisem smel obiskati. Nihče ne ve, da sem jaz našel in pripeljal kupca Kamphoener iz Nemčije s katero je STOL opremil prvo elipsasto športno dvorano na svetu, v Stockholmu 14.500 sedežev. V njej je bilo hokejsko svetovno prvenstvo in konkurs za popevko Evrope. Lahko bi še in še našteval. Kar je bilo STOL izvoza so bili državni posli in Libija.

     • indijanka

      Lepo. A poznaš tistega, ki je prodal 1 mio stolov v ZDA?

     • Dragan Krstič

      Nisi me razumela popolnoma. Nihče v STOL-u ni prodal za 1mio stolov. Prvič, vse kar se je prodajalo v ZDA je bilo prodano mnogo pod proizvodno ceno, izguba cca 50% pod proizvodno ceno. Razumeš da je STO prodajal kolonialne/kmečke/ stole v rinfuzi, sploh ne montirane ali lakirane. V bistvo prodana lesna masiva v izgubo.
      Na 1 mio izvoza pol milijona izgube. Ali je to zate prodaja? Pa še to je bil indirektern izvoz preko Lesnine in Slovenijalesa, ker ženska
      a, ki je potovala po ZDA in šef Emil Verk nista bila sposobna najti novih boljših kupcev. Sicer pa magister marketinga Emil Verk sploh ni vedel kaj proizvaja STOL.Pa ne se smejat, je hudičevo res. Ali je zate to prodaja če ti prodaš zlat prstan vreden 1.000.-€ za 100.-€. Povej mi kdo je bil tisti sposobnež. Lahko inicialke.

     • Dragan Krstič

      Stolarna STOL-a je propadla po zaslugi butlov ala Zakrejšek želeta 1992. Mislim, da ti mora biti jasno zakaj je tako “renomirana” firma zavozila svojo proizvodnjo lesenih stolov. Samo za primer vzemi firmo iz Radomelj s podobnim proizvodnim programo, pa se je uspela obdržati šele tam okoli leta 2010, ali pa KLI Logatec.
      Povej mi kdo je prodal mio stolov pa se bom samo smejal.

     • indijanka

      Emil Gaspari. Lobist.

     • Dragan Krstič

      Mogoče, samo jaz sem šel iz firme leta 1990, pravzaprav sem dobil suspenz od Zakrajška ker sem po hodnikih vpil kakšnega idiota imamo za direktorja. Sodelavci so se me izgibali kot hudič križa, že po 2 letih so mi pa pritrjevali. Takšni so ljudje pač. Lahko da je prodal rexe ampak pod novim lastnikom čeprav dvomim o tej številki. Jaz sem prodal v Saudsko Arabijo 500 kompletov direktorskih garnitur
      za 500 policijskih šefov. Pa veš kaj sem dobil za to, brco v rit. Precej večkot 1mio USD da ne govorim o drugih poslih. Nekatere so mi moji nadrejeni Emil Verk, Janez Rogelj in Zakrajšek še preprečevali, pa ne boš verjela, zaradi ljubosumja ker sami so bili samo krasti in nič drugega.

     • indijanka

      Aja..sej niso bilo samo Stolovi. Čestitke za uspešno delo. Lepo je to slišati.

     • Zgornji

      NOOO , EVOOO , … TOOOOOOOČNO TOOOOOOO !!! ! !!! O TOČNO TEM TUDI JAZ GOVORIM !!! ! !!! AMPAK, ŽAL , ŽAL JE TEGA PREVEČ V TEJ SLOVENIJI, FOLK PA TAKO ZABITO SLEP, DA TE ZLOBNE HUIDOBIJE NE SPREVIDI, OZIROAM SI ŠE VEDNO KAR ZATISKA OČI , KAKO NEKI FAJN DA JE MED VSEMI TEMI “FAJN” POKVARJENCI … !!! ! !!!

     • Zgornji

      JA, … ŽAAALOSTNO JE DELATI, IN CELO ŽIVETI Z TAKIMI IZRODKI ČLOVEŠTVA , KI NISO SPOSOBNI DELATI DRUGEGA KOT SAMO UNIČEVATI IN UNIČEVATI …

     • Zgornji

      FOVŠARIJA JE HUUUUUUUDA PAST ZLOBE, NA KATERO PADAJO MNOGI, PREMNOGI … !!! ! !!!

    • Zgornji

     Tudi n vse dobro kar prihaja iz Kamnika, ker jih poznam nekaj huuudih duševnih bolnikov iz tam , …

 • Dragan Krstič

  Vam bom povedal štorijo o Jankoviću in Zakrajšku. Janković je kot trgovski potnik za hrvaško firmo Grič prišel v STOL naročiti sto stolov za hotel v Istri. Ko mu je referent dal ceno in ostele prodajne pogoje, je Janković zahteval še dodatni 10% popust. Referent je vprašal nadrejenega, ta tega ni hotel odobriti, potem je Janković zahteval naj pride v razstavni prostor generalni direktor Zakrajšek. Referent je vprašal tajnico in jo prosil kaj naj ukrene ker Janković kar čaka. In tajnica mu je odgovorila Zakrajškov odgovor: steraj ga u p.m. Danes se Zakrajšek gotovo ne bi tako obnašal do šerifa.

 • montyamp

  Kje so pijani lovci ???

 • sončnica

  ..ja in??…bo zato narod dobil vrnjene milijarde,ki so bile vržene v bančni krater?….kaj pa slaba banka??…ki naj bi bila ustanovljena za prikrivanje slabih pufov…nima pa nobene moči in je,takoimenovani,brezzobi tiger….brez moči,kjer imajo yebivetri in luftarji ogromne plače in se jim,takopravijo,gladko in sladko yebeza vse !!!!!…yuhu….tudi to je osvobojena slovendžija

  • Dragan Krstič

   Sej so tudi v slabi banki “naši”. Če bodo pa komu pomoitoma dokazali kaznivo dejanje bo pa tudi sodnik “naš” človek.

 • disqus_LPrKgVDNOZ

  Vse skupaj je že tako prozorno , da vsi tule upamo, da se bo zdaj, zdaj strgalo ?
  A upamo zaman. Koliko ima še do konca mandata tale Logarjeva komisija ?
  Ne dosti, ali ne ? Nadaljevanje pozna vsak butec ! Tudi Slovenec-nka !

 • Dragan Krstič

  Zakrajškovo omiljeno letovišče, ko jel še v LHB, je bil St. Moritz, seveda na bančno službeno kreditno kartico.

 • soc

  Gre za ključni vzvod pridobivanja kapitala rdeče aristokracije (“primarne akumulacije” po Marxu). Vsak udeleženi lakaj je dobil svoj delež, vsak udeleženi lakaj ve, da bo šla glava, če spregovori. Zakon omerte.

  Jasno je vsem, ki nas to zanima. Jasno je Logarju. A vsaka čast, da te lopovske izvajalske barabe vsaj kliče z imeni in priimki. Upam, da bo / bom dočakal trenutek, ko bo z imeni in priimki klical male podgane, podpisnike “posojil” murgelskim pooblaščenim privatizerjem v stolpnici na Trgu revolucije (kasneje republike) številka 2.

  Povzročiteljem petmilijardne luknje, ki jo plačujem vsak mesec, da so lahko komunisti svojo oblast pretvorili v lastniški kapital. Velikim podganam.

 • soc

  Hecno. Spet tema, kjer ni rdečih agitpropovcev opaznejše izobrazbene ravni, tarantele/duhca, arona in Tete iz ozadja. Mladinini udbaši se tu raje potuhnejo, šefi že vedo, zakaj.

  • Dragan Krstič

   Verjetno so na posvetu v Murglah kakšno strategijo ubrati.

 • Zgornji

  Jaaaaa, … Ampak, jaz menim da Brezuspešno … :-P Žaaal :-P

 • Hun

  Logzi špila poštenga pametnjakoviča….karavana pa gazi dalje z nobel avtomobili, nobel hisami, nobel čolni….kdaj je pa kaka komisija posledično dobila končni epilog svojega dela…brez veze zapravljen denar za seje zaslišanj