fbpx

Lokalni puč stranke SMC: V Mariboru bi zavladali kar brez volitev

Foto: STA

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in svetnik Mestne občine Maribor Andrej Špenga si je omislil povsem nov koncept vladanja. Po Mariboru se že predstavlja kot bodoča zamenjava za Andreja Fištravca in lobira pri svetnikih za podporo. Od sedanjega župana pričakuje, da mu prepusti vse posle. Brez volitev in brez volje ljudstva.

Ideje komaj dve leti stare stranke SMC so se od njene ustanovitve pa do danes drastično spremenile ali pa imajo njihovi razsvetljeni kadri, ki se čutijo poklicane za rešitev države, povsem zgrešen pogled na demokratičen ustroj države.
Državni sekretar na notranjem ministrstvu in mariborski mestni svetnik iz stranke SMC Andrej Špenga se očitno čuti poklicanega, da reši politično situacijo v Mariboru, ki je resnici na ljubo res katastrofalna, vendar na izjemno zanimiv način. Nastalo politično situacijo bi Špenga rešil z “dogovorom o prevzemu operativnih zadev pri vodenju občine,” županu pa bi pustil protokolarno funkcijo.
Številni Mariborčani, tako podporniki župana Fištravca, kot tudi njegovi nasprotniki, so nad njegovimi namerami zgroženi, na družbenih omrežjih in skupinah pa se je že vsul plaz kritik in neodobravanja nad njegovimi načrti.

 

Andrej Špenga:“V Stranki modernega centra se zavedamo, da je za izvedbo projektov v dobro Mariborčank in Mariborčanov potrebno učinkovito vodenje mestnega sveta in občinske uprave. Od župana smo pričakovali, da bo upravičil zaupanje, ki ga je dobil na volitvah. Vendar pa razpad koalicije in odstopi jasno kažejo, da s svojo dosedanjo ekipo tega ni sposoben.

Stranka modernega centra bo vedno zagovarjala zakonito, strokovno, transparentno in konstruktivno delovanje ter politično stabilnost, tako na lokalni kot na državni ravni. Zato bomo svetnice in svetniki SMC nadaljevali s takim delom v dobro Mariborčank in Mariborčanov.

V SMC smo mnenja, da je nastalo situacijo moč rešiti z dogovorom, da nekdo, ki je kompetenten, prevzame vse operativne zadeve pri vodenju občine, župan pa se bolj ali manj posveti le protokolarnim zadevam. SMC je sposobna in pripravljena prevzeti ta del odgovornosti,” je povedal Andrej Špenga, predsednik LO SMC Maribor.

 

Kradel v Bauhausu
Andrej Špenga je decembra lani prišel v medije, ko so ga 28. novembra zalotili in prijeli pri kraji v trgovini Bauhaus v Mariboru, pri sebi pa je imel stvari v vrednosti 40 evrov. Prijavo o kraji so takrat potrdili tudi na policiji, Špenga pa je za medije pojasnil, da je šlo za nesporazum pri nakupu ventilatorja, ki so ga s trgovino tudi rešili.

M. P.