[Razkrivamo] Kučanovo odvetnico Tjašo Andree Prosenc prijavili Odvetniški zbornici zaradi milijonskih prevar klientov! Bo izgubila licenco, ali ji bo kdo od “vplivnežev” skočil na pomoč?

Milan Kučan in Tjaša Andree Prosenc (Foto: Mediaspeed)

Saga o odvetnici Tjaši Andree Prosenc, ki se je obogatila na račun milijonskih prevar se nadaljuje. Saj niti ni čudno, uči se od “najboljših”, znana je namreč po tem, da je prijateljica Milana Kučana in Janeza Kocijančiča. Najbolj razvpit primer prevare lastnih klientov je zloraba zaupanja družine Mayer Pignatelli, katere je na več različnih načinov oškodovala za več milijonov evrov. Od tega, da si je sama prodala njihovo stanovanje na Wolfovi 1 za smešen denar, na svoj račun v švicarski banki je celo nakazovala iz njihovega osebnega računa. Svoji prijateljici pa je sklenila neprofitno podjemno pogodbo za stanovanje, ki sploh ni njeno ampak od družine Mayer Pignatelli in jih tako dodatno oškodovala. Družina in Prosenčeva bijeta sodne boje tudi v več državah, sedaj pa jo pesti še ena obtožba. Družina jo je namreč prijavila Odvetniški zbornici, zaradi kršitve načel in pravil Kodeksa odvetniške poklicne etike. Odvetnica je namreč večkrat prekoračila pooblastila. Bo odvetnica izgubila naziv, ali ji bo kdo od “stare garde vplivnežev” skočil na pomoč?

V prijavi odvetnice Tjaše Andree Prosenc zaradi kršitve načel in pravil Kodeksa odvetniške poklicne etike je družina Mayer Pignatelli navedla več spornih dejanj. Kot odvetnica Mayerjeve je z Evo Matjašič “brez ustreznega pooblastila za sklenitev najemne pogodbe, sklenila najemno pogodbo za stanovanje v stanovanjski stavbi na naslovu Wolfova 1 v Ljubljani za neprofitno najemnino do katere Matjašičeva ni bila upravičena skladno z določili slovenskega prava in tako je zavestno kot strokovnjak na področju prava delovala v škodo Federica Pignatellija, ki je pravni naslednik prejšnje lastnice, njegove mame ga. Doris Mayer“. Glede na to da sta Matjašičeva in Prosenčeva prijateljici, ji je protipravno uredila stanovanje in s tem premoženjsko korist  v višini med tržno najemnino ter dejansko plačano neprofitno najemnino.

Tjaša Andree Prosenc in Frederico Pignatelli (Nova24tv)

Tjaša Andree Prosenc in Frederico Pignatelli (Nova24TV)

Oškodovanje nastaja mesečno in odvetnica Prosenc, tudi po ugotovitvi, da je povzročila oškodovanje zaradi lastnega protipravnega ravnanja, ni storila ničesar, da bi se oškodovanje zmanjšalo, vse to je naredila brez vednosti lastnikov stanovanja. Poleg tega, odvetnica sploh ne bi smela skleniti najemne pogodbe za neprofitno najemnino, saj v skladu z veljavno zakonodajo ni bila upravičena do neprofitne najemnine, kar pa je Tjaša Andree Prosenc kot odvetnica in pravna strokovnjakinja zelo dobro vedela.

Grdo izkoriščanje in nesprejemljive grožnje starejše gospe, ki je v preteklosti izjemno trpela
Doris Mayer
je odvetnico Prosenc pooblastila kot svojo odvetnico na podlagi priporočila svojega prijatelja iz otroških let, Petra Krisperja, ki ji je dejal, da lahko ustrezno pravno pomoč nudi le ona, saj ima ustrezne in zadostne povezave s sodišči v RS in vodilnimi politiki. Mayerjeva je bila v času druge svetovne vojne izgnana, njeni družini pa je bilo zaplenjeno vse premoženje. Oče je bil po dolgotrajnem mučenju ubit. Naslednji primer, zaradi katere bi Prosenčevi nedvomno morali vzeti licenco za odvetnico je, da je vse njene pravne storitve zahtevala, da ji plačajo z gotovino, in za to ni izdala nobenega računa ali potrdila o prejemu gotovine. Meyerjevi sta tako Krisper kot tudi Prosenčeva grozila, “da lahko le ona poskrbi, da bo Mayerjeva dobila povrnjena zaplenjena zemljišča v okolic Ljubljane, v vrednosti 4-5 milijonov evrov in da ji oblasti lahko poberejo vse, tudi hišo na Wolfovi 1 v Ljubljani”.

Dr. Janez Kocijančič in Tjaša Andree Prosenc sta si zelo blizu. (Foto: Mediaspeed)

Česar ne opravijo organi v Sloveniji, opravijo toliko boljše organi v Avstriji
Ta primer poznajo tako v Avstriji kot v Italiji, na slovensko sodstvo pa pušča črn madež. Proti Krisperju in Prosenčevi je bil v Avstriji sprožen tudi kazenski postopek, saj sta protizakonito dvigovala denarna sredstva iz osebnih računov Doris Mayer in si prenakazovala denar na osebni račun, tudi na račun Prosenčeve v Švici, s čimer sta oškodovala Mayerjevo za več kot milijon evrov. “Tako je na svoj osebni račun v Švici prejela dne 15.5.2007 99.567 evrov, dne 22.5.2007 znesek 6.015 evrov, dne 7.10.2014 znesek 19.520 evrov. ” O tem smo že poročali in mora omenjen zneske Prosenčeva tudi vrniti.

Grožnje in izsiljevanje Prosenčeve
75-letna Doris Mayer je na sodišču dejala, da je bila vedno psihično in čustveno podrejena Tjaši Andree Prosenc in Petru Krisperju “tudi zaradi strahu, da bi ponovno izgubila vse po tem, ko sem že kot dekle vse izgubila po vojni. Bila sem v silnem strahu, da bi bila ponovno revna, kot sem že bila in Prosenc me je vedno opominjala, da bi brez nje izgubila vse, nikoli ne bi dobila nazaj tega, kar mi po pravici pripada, ker je ona poznala sodnike in je vedela, kako jih “obračati”. Poleg tega mi je Peter Krisper vedno zabičal, naj poslušam samo Prosenc, ki je edina oseba, ki me lahko zaščiti v Sloveniji, državi, ki jo je on definiral kot nevarno.”

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Boj proti stari gardi vplivnežev
Boj med družino Mayer Pignatelli in Prosenčevo se bije že nekaj let in družina upa, da bo pravici vselej zadoščeno, in da Prosenčeva kljub temu, da ima podporo “od zadaj”, bo kaznovana za svoja dela. Pignatelli pravi, da je to “boj proti stari gardi vplivnežev, ki imajo še nekaj moči v Sloveniji, in proti temu se je treba boriti. Proti korupciji se je treba boriti. Proti tem ljudem, ki prinašajo korupcijo, se je treba boriti”. Še več! Tjaša Andree Prosenc naj bi mu razložila, kako se posli sklepajo v Sloveniji: “Da se da denar pod mizo, preko vez, vse to je osebno povedala moji mami in meni,” ni varčeval z besedami Pignatelli.

Uvod v 13 strani dolgo prijavo odvetnice Tjaše Andree Prosenc Odvetniški zbornici.

Lana Božič

 • cosmosjasnovidec

  Ne,da bi se iz koga norčeval ampak vsekakor je ta Tjaša garantirano od pokojne sramote hči.
  Na njenem mestu se jaz zaradi takega grdega antipatičnega ksihta kot ga ima ne bi upal kazati v javnosti.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • JANEZ GUS

   Vsak človek v stari dobi postane grd več ali manj.Rdečuhi pa zaradi svojih pokvarjenih,lakomnih svinjari še toliko bolj pridejo do izraza.

 • Jan Kovalski

  Popravite, Doris Mayer ima 93 let in je bila lansko leto pričevalka, vredno ogleda, izredno zanimivo pričanje zelo šarmantne gospe.

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174583517

  PRINCESA DORIS MAYER VON SAMASSA
  PRIČEVALCI

  Datum predvajanja*: 6. avg. 2019
  Dolžina: 1 ur 24 min. 10 s.

  Neverjetno zanimiva zgodba sedaj 92-letne Doris, ki se ji med pripovedovanjem pridruži tudi sin Federico, je med Pričevalci nekaj posebnega. Do maja 1945 je s starši živela v družinski Mayerjevi palači, ki jo je oče Emerik Mayer zgradil konec tridesetih let prejšnjega stoletja ob Tromostovju v Ljubljani. Komunistične oblasti so ob »osvoboditvi« hišo popolnoma izropale, očeta so oznovci odpeljali, mamo in hčere pa tudi kmalu strpali v zapor. Za očeta so prosili številni njegovi delavci ter s podpisi jamčili, da je v času vojne pomagal njim in OF. Nič ni pomagalo. Krivde mu niso dokazali in so ga kljub temu odpeljali na Pohorje, slekli in zverinsko ubili – kot je družini nekaj let kasneje sporočil njegov sozapornik, ki se je uspel rešiti v Švico. Doris pa so z mamo, sestro in skupino drugih ujetnikov na Silvestrovo leta 1945 nagnali čez mejo po visokem snegu tako, da mnogi niso preživeli. Markantna Doris se je poročila v staro italijansko plemiško družino, iz katere izhajajo številni kardinali in celo papež Inocenc XII. Postala je mis Capri in se pozneje uveljavila kot uspešna športnica. V oddaji nastopa tudi njen sin Federico Pignatelli della Leonessa, ki je poslovno izredno uspešen, saj je lastnik največjih fotografskih studiev v New Yorku in še vrsto drugih podjetij. Živi na posestvu, ki ga je odkupil od igralca Michaela Douglasa. Kljub bremenu zgodovine se Mayerjevi počutijo tesno povezane s Slovenijo. Hišo na Tromostovju so dobili nazaj, a njihov boj za popravo krivic in proti korupciji v Sloveniji še traja. Pričevanje je pomemben zgodovinski spomin in opomin, najbolj uspešne meščanske podjetniške družine, ki jih je Titov režim uničil, kar je imelo katastrofalne posledice za razvoj slovenske družbe, ki segajo še v današnji čas. Pričevanje princese Doris Mayer je bilo posneto na njenem domu v vasici Vallochia nad Spoletom kot tudi v Celovcu in v Ljubljani.

  • čopkovseved

   Žalostno, kako zlagana je naša zgodovina in naši otroci že v osnovnošolskem programu zavedeni glede resnice!

  • Rožle

   A na MMC-ju za ogled arhiva moram biti sedaj prijavljen ..
   samo tega pa ni bilo prej ..?

   • Jan Kovalski

    Res je

 • Antonius

  Prosenčevo rešijo sodnega debakla in sramote samo večna lovišča. Pištolo naj si nabavi in za spremstvo v ljubezni s seboj vzame še 1,65 m velikega cverglna, ki ga na zgornji sliki drži pod roko.
  Če rabi več, naj pa za prijetno in družabno odpotovanje še Kocko pokliče.
  Hokejisti jo bodo zagotovo ohranili v lepem in trajnem spominu.

  • TopGun

   Strara radodajka.

   • zokispoki

    Lajdra !

    • milanček

     kurbetina!

  • pajot

   A samo hokejisti,he,he,he?

   • TopGun

    No, ne bi v podrobnosti, tudi iz drugih športov ki so trenirali v Tivoliju pa še kdo hehe.

 • a je kdo od vas dojel, da se je v zadnjih 48 zgodil izbruh nekega korona virusa….Wuhang coronavius…..kitajska je 11 miljonsko mesto zaprla v karanteno, trenutno skoraj 20 mrtvih….prvi potrjeni primeri v washingtonu st.petersburgu, bangkoku…..mi pa v mehurčku preteklosti jadramo na krilih retardov slovenske politike…..tej državi ni več pomoči…..

  • Andrej

   Ja, kar pošlji vse svoje retarde h Kitajcem. To bo odlična pomoč Slovencem.

   • a je avion s slovensko vlado že odletel na krizni sestanek v Wuhan, glede na to, da Kitajske oblasti dovolijo samo zasebna letala na letališče v Wuhanu, ves ostali javni prevoz pa so prvič od leta 1946 ustavili?

    11 milijonsko mesto v karanteni….

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/coronavirus-infections-climb-473-china-hong-kong-confirms-first-case

    • Andrej

     Zasebno letalo Falcon bi morda lahko prišel tja. Saj bi svoji k svojim na obisk prišli. In lahko tam tudi ostanejo.

     • kaj pa če bi naredili poljsko varianto? kjer vso rdečo falango nabašemo na avion, ta pa pomotoma v zraku eksplodira iz neznnih razlogov? posledično temu so poljaki ustoličili top vlado in tako močni, kot so danes niso bili še nikoli :)

     • Andrej

      Ne zagovarjam takega nasilja, ker bi kazalo na to, da smo enaki. Jaz zagovarjam LUSTRACIJO.

  • maček ivan

   … prepare your self to die…
   … the darknes is coming, horror and death is every where….apocalypse, caos, suffering,… žag, žag, …škripp, škripp,….
   zraven pa dobri težko metalni kitarski rifi…. death metal.

   • khm….najbrž si imel v mislih tole:

    Illuminati You’ve come to take control You can take my heartbeat But you can’t break my soul We all shall be free
    Illuminati You’ll never take control Your new world order Will lead to none at all
    We all stand before you as one Heaven is for everyone To be free from the dark

    Someone is out there, he’s watching what I do From far in the distance, his eyes everywhere

    I look around me, there’s no one that I see But still I feel someone controlling my mind

    Save your breath and run You can’t escape the one Time has come, the world lies dying

    Our faith has gone, our souls are crying Resurrecting paradise, cry for freedom

    Killing pain, a million lies, dethrone tyranny …. https://www.youtube.com/watch?v=oZbgyCi8w6Q

  • Andrej

   Pomagaj si sam in “mali mož” ti bo pomagal v arest , moč slovenske pravne
   ureditve !

   • bolj kot mali mož je nevaren veliki brat, ki stoji izza malega moža….ta veliki brat ideološko gledano sega v radikalno levo krilo ameriške demokratske stranke, tja nekje, kjer se plasirajo Alexandria Ocassional Cortex, Rashida Tlaib in ilhan omar….izza njih stoji globalistična internacionala povezana z združenimi narodi…nato pa to repliciraj v slovenijo in vkolikor malce spremljaš politične akterje vsaj nekih 20 let…bi lahko sestavil videomontažo “best of UN wankers”…na čelu katerih je Cmerar…pa še vsi ostali, ki so uspeli outsourcat ustavne pravice v neke mednarodne globalistične sporazume, katerh ni nihče prebral…..v ameriki, če bi se to zgodilo pod clintonovo, bi bila v tem trenutku državljanska vojna…..mi smo pa kje?

    • Rožle

     Avtohtoni neandertalec oz. Večni Srb ..
     šele zdaj vidim, da si to ti

     • a imaš kaj proti srbom? jaz imam neko kremo, pa nič ne pomaga….

      tvoj komentar mi je full všeč :) samo ti ne veš zakaj :)

     • Rožle

      he he .. seveda vem .. ker sem te po fotki spoznal

     • nemogoče….na tej fotki, ki je v tem profilu sem veliko mlajši, pa še brke sem imel pod nosom :) ne seri klamf, povej po resnici, kako si ugotovil, da sem Avtohtona Srbija oziroma Neandertalec Srb?

  • Janez

   Pa se ta “korona virus ” ne da prenesti v Ljubljano,ali pa vsaj v Slovenski parlament?

   • dogaja….

    Media reports claim that Chibi, a city with half a million Chinese,
    will be quarantined like Wuhan and Huanggang. Meanwhile, Ezhou, a city
    with 1 million people in Hubei, is seeing some transportation shut down.
    Meanwhile, officials in Beijing have joined several other Chinese cities in cancelling Chinese New Year celebrations.

    • Janez

     Ne delaj se bedaka .Piši v Slovenskem jeziku ali pa bosi tiho in ne zanemarjaj Slovenščine-

 • karpelec

  To je samo delček mamelade v katero so namakali svoje prste naši vrli pomembneži misleč, da imajo pravico do tega.

  • Andrej

   Beseda pravica je za tovarišijo pozabljena , g. Doris Meyer ni edina žrtev !
   Organiziran kriminal na visokem nivoju prevarantov !

 • bubamara

  Vsaka mafijska združba ima svojega odvetnika.

 • Ivan Simič

  Spoštovani!
  V zgornjem prispevku je naslednji zapis:
  “Vse dokumente in prevare odvetnice Tjaše Andree Prosenc je pregledal tudi pravni strokovnjak mag. Ivan Simič, ki je dejal, da je “njeno ravnanje v nasprotju z vso veljavno zakonodajo RS, ki zavezuje odvetnike v razmerju do njihovih strank, predvsem pa je njeno ravnanje zelo nemoralno, neetično in predstavlja grobo kršitev kodeksa poklicne odvetniške etike. Gre za najvišjo možno mero zlorabe zaupanja in namernega oškodovanja stranke, ki se je s svojim ravnanjem neupravičeno obogatila”.”
  Izjavljam, da navedeno nisem nikoli izjavil in želim, da Nova24 predloži dokaze za navedeni zapis. Moje ugotovitve sem zapisal v mnenju z dne 10.01.2019 in te zadeve nisem nikoli komentiral. Zahtevam opravičilo uredništva.
  Pozdrav.
  mag. Ivan Simič

  • zokispoki

   A ti je Tutanzokan morda povedal, kdaj bo postala castna obcanka ? Bi se pa ja spodobilo, de !

 • JANEZ GUS

  V Slovenistanu je taka prijava,pa še da bi obrodila sadove misija nemogočega.V Slovenistanu se policiska,tožilska,sodniška banda gravža že rdečemu ustavnemu sodniku.

 • Andrej

  Naše krivosodje tega nikoli ne bo pravično rešilo. Ne more. Take težave se lahko rešijo edino iz tujine.

 • althar

  Takole, v slogu Prosenc, se kaže ljubezen komunistov do slovenskih Judov. Posebej močno se izraža do njihovega premoženja.

  Vila Moskovič press

 • Jožefa Benko

  tovariška skromna večerjica borcev za enakovrednost, fotka v razmislek razmišljujočim slovencljev

 • WISKY 1000

  V Sloveniji jih je veliko zrelih za v rest in v Haag

 • JANEZ GUS

  Vsa ta banda si zasluži svojega partizanskega odvetnika,takega s kočevskih procesov,Teharij,Kočevski Rog in drugih 700 morišč.

 • Franc Šink

  Kučani pustijo povsod sledi, kot divjad na svežem snegu.

 • KAPIBARA

  Dokler bode Tjaša živela v vili na Wolfovi 1, okradeni od Mayer Pignatelli, je oni NE bodo dobili nazaj !!
  Pravdni postopek priti Prosen, je pa zopet ena navadna prozorna destilirana farsa za javnost.. ( s katero se prikriva nekaj večjega)..

 • von Rhein

  Ali je ta tudi ena izmed tistih,ki so diplomirale v Platani?

  • TopGun

   Ona pa nikakor, ona je ” POŠTENA “. Hehe..

 • to_mi_delaj

  Ja take vrste tici, skup letijo

 • mona lisa

  Gliha vkup štriha.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje:
  Spet je napočil čas za prezentacijo seznama rojenih v znamenju kozoroga .
  Omeniti je treba , da v otroštvu poškodovana psiha , projicira različne vzgibe v vedenje odraslega , zato imamo razklanost tudi v ljudeh in sicer polarizacijo med dobrim in slabim .
  Škoda , da zmaguje zlo nad dobrim in imamo državo uničeno zaradi mentalnih invalidov .
  KAJ JE NA OBLASTI , DOBRO ALI ZLO ???????????????
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Zmago Jelinčič , Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,
  ————————Tjaša Andrée Prosenc , —————————–
  Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • TopGun

   A ne bi bilo manj za tipkat če bi navedel seznam tistih normalnih in poštenih.

   • montyamp

    copy-paste

 • AlternativaZaSlovenijo

  Odgovor je vendar na dlani. Vse drugo bi bilo presenečenje.

  • Nata

   Huh. . . . . jaz pa imam občutek , da nadvse ljubimo presenečenja.
   In nam jih kar naprej pripravljajo.

 • milanček

  edino pravilno je, da čim hitreje pocrkajo ta golazen škodljiva!

  • bubamara

   Golazen ima vedno veliko potomcev.

   • Nata

    Če že potomcev ne , pa ima veliko priklekovalcev !!

 • tomven

  Prepričan sem da pajac, kocka, delaterra itd niso slučajno v dobrih odnosih z njo. vonj po starih školjkah je še kako močan, predvsem v spominih.

 • xtc

  Ja takole deluje kučan komunizem ,ki je na oblasti v Sloveniji.
  Vendar pa kljub temu vv mednarodnih sporih rdečo tatico ne bo mogel rešiti pred posledicami zagotovo pa ji ne bo hudega,da bi bila ob licenco ali morala v zapor kam,Kučan komunisti bodo poskrbeli na račun proračuna in prisile,da bodo Mayerjevi zadeve dobili poravnane in vrnjene-z pravnimi sredstvi pa bodo onemogočili bilo kake druge sankcije proti tatici,kot je npr,pdvzem liicence,katenski pregon ali izročitev v tujino.

  • TopGun

   Pa kaj, tudi če ji vzamejo licenco se ne bo dosti sekirala, dovolj si je n*****la, sicer bi pa coprnica stara morala bit že zdavnaj v penziji, tako ali tako pa tudi že zaudarja po črni zemljici hehe.

 • Nata

  Neverjetno !! Tole se pa že vleče , kot jara kača .
  Seveda, babnica ima denar , da se pritožuje in lahko vleče zadevo v nedogled !! Saj vse te silne takse malokdo pri nas zmore. In obupa, ker niti za tisto osnovno pritožbo denarja nima .

 • Garbage man

  Ministrica za krivosodje……….al pa vsa CSD direktorica

 • Simon Rožič

  Tu pa res ne bo nobenega problema; atek KUčan zavrti telefon
  in Tjaša, pravniška kurtizana je rešena!

 • Montana

  Kućanova mafija tiho in gotovo propada in gnije znotraj same sebe.

 • Kapodistrias

  V keho, za našo uteho!