fbpx

[Razkrivamo] Kučanovo odvetnico Tjašo Andree Prosenc prijavili Odvetniški zbornici zaradi milijonskih prevar klientov! Bo izgubila licenco, ali ji bo kdo od “vplivnežev” skočil na pomoč?

Milan Kučan in Tjaša Andree Prosenc (Foto: Mediaspeed)

Saga o odvetnici Tjaši Andree Prosenc, ki se je obogatila na račun milijonskih prevar se nadaljuje. Saj niti ni čudno, uči se od “najboljših”, znana je namreč po tem, da je prijateljica Milana Kučana in Janeza Kocijančiča. Najbolj razvpit primer prevare lastnih klientov je zloraba zaupanja družine Mayer Pignatelli, katere je na več različnih načinov oškodovala za več milijonov evrov. Od tega, da si je sama prodala njihovo stanovanje na Wolfovi 1 za smešen denar, na svoj račun v švicarski banki je celo nakazovala iz njihovega osebnega računa. Svoji prijateljici pa je sklenila neprofitno podjemno pogodbo za stanovanje, ki sploh ni njeno ampak od družine Mayer Pignatelli in jih tako dodatno oškodovala. Družina in Prosenčeva bijeta sodne boje tudi v več državah, sedaj pa jo pesti še ena obtožba. Družina jo je namreč prijavila Odvetniški zbornici, zaradi kršitve načel in pravil Kodeksa odvetniške poklicne etike. Odvetnica je namreč večkrat prekoračila pooblastila. Bo odvetnica izgubila naziv, ali ji bo kdo od “stare garde vplivnežev” skočil na pomoč?

V prijavi odvetnice Tjaše Andree Prosenc zaradi kršitve načel in pravil Kodeksa odvetniške poklicne etike je družina Mayer Pignatelli navedla več spornih dejanj. Kot odvetnica Mayerjeve je z Evo Matjašič “brez ustreznega pooblastila za sklenitev najemne pogodbe, sklenila najemno pogodbo za stanovanje v stanovanjski stavbi na naslovu Wolfova 1 v Ljubljani za neprofitno najemnino do katere Matjašičeva ni bila upravičena skladno z določili slovenskega prava in tako je zavestno kot strokovnjak na področju prava delovala v škodo Federica Pignatellija, ki je pravni naslednik prejšnje lastnice, njegove mame ga. Doris Mayer“. Glede na to da sta Matjašičeva in Prosenčeva prijateljici, ji je protipravno uredila stanovanje in s tem premoženjsko korist  v višini med tržno najemnino ter dejansko plačano neprofitno najemnino.

Tjaša Andree Prosenc in Frederico Pignatelli (Nova24tv)

Tjaša Andree Prosenc in Frederico Pignatelli (Nova24TV)

Oškodovanje nastaja mesečno in odvetnica Prosenc, tudi po ugotovitvi, da je povzročila oškodovanje zaradi lastnega protipravnega ravnanja, ni storila ničesar, da bi se oškodovanje zmanjšalo, vse to je naredila brez vednosti lastnikov stanovanja. Poleg tega, odvetnica sploh ne bi smela skleniti najemne pogodbe za neprofitno najemnino, saj v skladu z veljavno zakonodajo ni bila upravičena do neprofitne najemnine, kar pa je Tjaša Andree Prosenc kot odvetnica in pravna strokovnjakinja zelo dobro vedela.

Grdo izkoriščanje in nesprejemljive grožnje starejše gospe, ki je v preteklosti izjemno trpela
Doris Mayer
je odvetnico Prosenc pooblastila kot svojo odvetnico na podlagi priporočila svojega prijatelja iz otroških let, Petra Krisperja, ki ji je dejal, da lahko ustrezno pravno pomoč nudi le ona, saj ima ustrezne in zadostne povezave s sodišči v RS in vodilnimi politiki. Mayerjeva je bila v času druge svetovne vojne izgnana, njeni družini pa je bilo zaplenjeno vse premoženje. Oče je bil po dolgotrajnem mučenju ubit. Naslednji primer, zaradi katere bi Prosenčevi nedvomno morali vzeti licenco za odvetnico je, da je vse njene pravne storitve zahtevala, da ji plačajo z gotovino, in za to ni izdala nobenega računa ali potrdila o prejemu gotovine. Meyerjevi sta tako Krisper kot tudi Prosenčeva grozila, “da lahko le ona poskrbi, da bo Mayerjeva dobila povrnjena zaplenjena zemljišča v okolic Ljubljane, v vrednosti 4-5 milijonov evrov in da ji oblasti lahko poberejo vse, tudi hišo na Wolfovi 1 v Ljubljani”.

Dr. Janez Kocijančič in Tjaša Andree Prosenc sta si zelo blizu. (Foto: Mediaspeed)

Česar ne opravijo organi v Sloveniji, opravijo toliko boljše organi v Avstriji
Ta primer poznajo tako v Avstriji kot v Italiji, na slovensko sodstvo pa pušča črn madež. Proti Krisperju in Prosenčevi je bil v Avstriji sprožen tudi kazenski postopek, saj sta protizakonito dvigovala denarna sredstva iz osebnih računov Doris Mayer in si prenakazovala denar na osebni račun, tudi na račun Prosenčeve v Švici, s čimer sta oškodovala Mayerjevo za več kot milijon evrov. “Tako je na svoj osebni račun v Švici prejela dne 15.5.2007 99.567 evrov, dne 22.5.2007 znesek 6.015 evrov, dne 7.10.2014 znesek 19.520 evrov. ” O tem smo že poročali in mora omenjen zneske Prosenčeva tudi vrniti.

Grožnje in izsiljevanje Prosenčeve
75-letna Doris Mayer je na sodišču dejala, da je bila vedno psihično in čustveno podrejena Tjaši Andree Prosenc in Petru Krisperju “tudi zaradi strahu, da bi ponovno izgubila vse po tem, ko sem že kot dekle vse izgubila po vojni. Bila sem v silnem strahu, da bi bila ponovno revna, kot sem že bila in Prosenc me je vedno opominjala, da bi brez nje izgubila vse, nikoli ne bi dobila nazaj tega, kar mi po pravici pripada, ker je ona poznala sodnike in je vedela, kako jih “obračati”. Poleg tega mi je Peter Krisper vedno zabičal, naj poslušam samo Prosenc, ki je edina oseba, ki me lahko zaščiti v Sloveniji, državi, ki jo je on definiral kot nevarno.”

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Boj proti stari gardi vplivnežev
Boj med družino Mayer Pignatelli in Prosenčevo se bije že nekaj let in družina upa, da bo pravici vselej zadoščeno, in da Prosenčeva kljub temu, da ima podporo “od zadaj”, bo kaznovana za svoja dela. Pignatelli pravi, da je to “boj proti stari gardi vplivnežev, ki imajo še nekaj moči v Sloveniji, in proti temu se je treba boriti. Proti korupciji se je treba boriti. Proti tem ljudem, ki prinašajo korupcijo, se je treba boriti”. Še več! Tjaša Andree Prosenc naj bi mu razložila, kako se posli sklepajo v Sloveniji: “Da se da denar pod mizo, preko vez, vse to je osebno povedala moji mami in meni,” ni varčeval z besedami Pignatelli.

Uvod v 13 strani dolgo prijavo odvetnice Tjaše Andree Prosenc Odvetniški zbornici.

Anita Gužvič