fbpx

Šarčeva vlada postavila svetovni rekord! Seja, ki je imela 44 točk dnevnega reda, je trajala zgolj deset minut!

Foto: Vlada RS

V četrtek, 16. januarja je imela vlada Marjana Šarca 57. redno sejo, na kateri so obravnavali 44. točk dnevnega reda, sprejeli so tudi Uredbo o načinu priprave kadrovskih načrtov posrednih uporabnikov proračuna in metodologiji spremljanja njihovega izvajanja za leti 2020 in 2021. Ne boste verjeli, vseh 44 točk so uspeli obdelati in jih potrditi v rekordnih desetih minutah, poleg tega pa so sprejeli celo omenjeno uredbo.

Da bi se vlada Marjana Šarca lahko zapisala v Guinnessovo laknjigo rekordov smo že pisali, saj je njihova četrtkova seja trajala celih deset minut, a takrat še nismo vedeli, da so na dnevnem redu imeli kar 44 točk. Fascinantno je, kakšne “sposobne in hitre” ljudi imamo v naši vladi. Ali pa, kar je bolj verjetno, ministri sploh ne vedo kaj sprejemajo.

“Na dnevnem redu zadnje seje Vlade RS, ki je bila v četrtek, 16. januarja, je bilo 44 točk”, so zapisali in svoje kratko delo, ki ga davkoplačevalci drago plačujejo opravičili, da so bile točke medresorsko usklajene in pred sejo vlade najprej obravnavane v vladnih odborih. “Ker so bile točke predhodno usklajene, na sami seji vlade ni bila potrebna dodatna vsebinska razprava. Zato je bila seja vlade temu primerno kratka in učinkovita, saj so bile potrjene vse točke dnevnega reda.”

Na seji o točkah niso vsebinsko razpravljali
Z malo domišljije si lahko predstavljamo njihovo sejo. Šarčevo trinajsto slovensko vlado namreč sestavlja sedemnajst članov. Polni idej in vsi pripravljeni, kot se to od njih pričakuje, sedejo v udobne stole za mizo, pred njimi so kupi listov, na katerih je 44 točk dnevnega reda katere morajo uskladiti. Da jim bo lažje govoriti in povedati svoja mnenja imajo pred seboj več vrst pijače. Predsednik vlade Marjan Šarec pozdravi vse, vpraša “ali se strinjate z vsemi 44 točkami, katere moramo danes sprejeti?” (verjetno jih vseh niti ne prebere, ker bi vzelo preveč časa). Vsi prikimajo. Vpraša jih tudi, če so vsi za sprejetje uredbe – vsi se strinjajo. Tako, “učinkovite” seje, kot so jo sami poimenovali, je konec.

Res so super učinkoviti, le da državljani tega še ne vemo in občutimo.

Anita Gužvič