SD vošči vesele novoletne praznike z rdečo zvezdo na smrečici

Foto: Twitter.

Socialni demokrati so v soboto zjutraj na svojem uradnem Twitter profilu in na uradni spletni strani stranke objavili voščilnico svojim podpornikom, ki neposredno razkriva ozadje politične ideologije vladne stranke. V voščilu ni nobenega govora o božiču, SD voščijo samo novoletne praznike, najbolj sporna pa je grafika, saj je na sredinski izmed treh novoletnih smrečic naslikana velika petkraka rdeča zvezda. Zanimivo, Socialni demokrati so letos praznovali 120 let svojega obstoja, saj so po svoji interpretaciji nasledniki socialnih demokratov iz leta 1896, čeprav so to stranko komunisti v Jugoslaviji vmes prepovedali, v samem vrhu SD pa so danes številni vidni politiki iz bivšega enopartijskega sistema.

“Novo leto, nov začetek. Naj vam leto 2017 prinese prijetne, dragocene in vesele trenutke. Vesele praznike in srečno 2017,” so pri SD-ju zapisali na svoji novoletni voščilnici s tremi smrečicami v obliki stožcev in veliki petkraki rdeči zvezdi. Zvezda predstavlja totalitarni simbol bivšega zločinskega režima in nima nobene veze s krščanskim praznikom, ki so ga na božični večer in v nedeljo po vsem svetu praznovali kristjani.

Sicer pa so komunisti v Rusiji po prevzemu oblasti v 20. letih prejšnjega stoletja božično zvezdo na vrhu smrečice zamenjali z rdečo zvezdo, božično praznovanje pa spremenili v novoletnega. Represijo so občutili tudi v nekdanji skupni socialistični državi Jugoslaviji, saj je bil božič kot državni praznik ukinjen leta 1953 in nato ponovno uveden šele leta 1991 ob osamosvojitvi Slovenije. Posloviti sta se morala tudi Miklavž in Božiček, ki so ju nadomestili s socialističnim Dedkom Mrazom iz Rusije, ta pa je darila nosil na novega leta dan.

Iz voščilnice je jasno razvidno, da pri SD-ju božiča ne praznujejo, prav tako ne dajejo nobenega pomena 26. decembru, ki je praznik samostojnosti države, vseeno pa ne bodo prikrajšani, saj si je vlada za 2. januar 2017, ko bo Zahodna Evropa že v polnem delovnem zagonu, omislila še en dela prost dan.

“Božič je že praznik za tiste, ki jim ta dan s svojo kulturno in drugo vsebino pomeni praznik. Mislim, da ni potrebe, da bi bil dela prost dan,” je za Delo leta 1987 dejal zadnji šef komunistične partije, Milan Kučan.

Socialdemokrati ne poznajo lastne zgodovine
Še naprej pa Socialni demokrati vztrajajo, da letos praznujejo 120 let svojega obstoja. Stranka, ki jo zdaj vodi Dejan Židan, ima v imenu besedo socialdemokracija, nima pa nobene zgodovinske povezave s socialno demokracijo, ki se je začela oblikovati konec 19. stoletja. Politična predhodnica stranke SD je namreč Zveza komunistov Slovenije (ZKS) oziroma Komunistična partija Slovenije (KPS).

Slovenski socialdemokrati so se namreč v slovenskih deželah, ki so tedaj spadale v Habsburško monarhijo, strankarsko organizirali leta 1896, ko je bila v Ljubljani ustanovljena Jugoslovanska socialdemokratska stranka (JSDS). Takšno ime so si slovenski socialdemokrati izbrali zato, ker je stranka nastopala na volitvah tudi v hrvaških deželah Habsburške monarhije – hrvaškem delu Istre in v Dalmaciji.

Enopartijski sistem je to stranko kot vse druge, ki se niso združile s komunisti, prepovedal.

L. S.

 • rubec

  “Višina smrečice naj ne gre čez dva metra da bo tistim članom stranke ki nimajo za lojtro zvezdo lahko montiral naše prvo teslo predsednik židan” zaključijo sporočilo v SD.

 • Silka

  Ko so imeli nekaj strahu med nogami zaradi Romunskuh dogodkov je ortodoksni komunist Smole je vsaj Vesel Božič voščil. Sedaj pa, ko so spet trdno zajedeni v kot rak v telo skupnosti, pa se spet pripravljajo na revolucijo. Tudi na RTV SLO je podobno.

  • Darth Vader

   ja ja…..ponavad k se tardeči napenjajo nimajo niti za 5dg sirovih žemljic……in z odhodom Hilary Clinton, se je tudi obseg kreditnih sredstev za rdečo talibanijo v sloveniji močno zmanjšal…..pravzaprav so rdeči doživeli fenomenalen poraz v Sloveniji, saj jih nihče več ne občuduje, nihče več jih pod prisilo ne spoštuje, vaškim jugonostalgičnim gnidam se je narod prenehal klanjat in kar je najbolj pomembno…..neke floskule okoli NOB so se razbile v smislu, da so se borili za svojo denarnico in svoje privilegije, ne pa za narod, kot lažnjivo razlagajo….in v luči vse te blamaže, so rdečkoti za mene…..zgodovinski poraženci

 • Tetka iz ozadja

  Rdeča zvezda ne bo zamrla

  • Darth Vader

   brez skrbi da bo…..tko kot so vsi do sedaj šli na smetišče zgodovine, tako bodo tudi jugonostalgiki, socialisti in komunisti pristali tam…….

   • komar marko

    edina škoda je v tem, da SLO takrat ne bo več. Da bo zaradi njih razprodana. Je pa tukaj uteha, ker bodo tujci zaščitili SLO jezik in bodo prepovedali z ustavo rdečkarje.

    • Darth Vader

     eh to če poslovne sisteme razprodajajo pomeni, da lahko pride samo do boljšega upravljanja in večje mase pobranih davkov in višjo zaposlenost (seveda če to niso ameriški in liechtensteinski skladi, ki držijo umazan nakraden Udbaški denar v tujini)…..v sloveniji je potrebno delat, da se človek preživi…..v nemčiji je dovolj da si državljan, pa se lahko brez dela preživiš :) v Sloveniji to ne gre :D in to progresivcem in liberalcem ne gre v glavo…..aja pa men verjem da vsaj ene par km2 slovenije ne bomo nikoli prodali ;) komej pa čakam dan, ko se bo prodal Telekom in NLB :)

   • Tetka iz ozadja

    Verjemi da bo šla prvo SDS na smetišče zgodovine.Še dvoje troje volitve pa ne bo nihče več vedel zanjo.Zvezda bo pa ostala.

    • Darth Vader

     ti pa nisi ravno na tekočem z dogajanjem po Sloveniji :D

     • Tetka iz ozadja

      O verjemi,verjemi mi levičarji poskrbimo za vse.

  • AlojzZ

   Da res je. Laž in umor ne bosta izumrla do konca sveta.

 • AlojzZ

  Imajo vso pravico:
  – voščiti samo Novo leto in
  – izbrati komunistični simbol za svojega ter
  – seveda nastopiti na volitvah.
  In volivci imajo vso pravico izvoliti jih.

  Še kaj komu ni kaj jasno? Razen tega, zakaj je glavni funkcionar stranke, ki vabi kristjane v svoje vrste, glasoval za višjo pokojnino zadnjemu šefu komunistične partije, namesto da ga bi poslal pred sodišče.

  • dež

   Se strinjam z vsem kar si napisal.
   Bi pa pričakoval, da niso dvolični in svojih čestitk ne objavljajo na Božič (poglej današnji twitter), če ga ne marajo. Naj čestitajo po Božiču ali na začetku veselega decembra, npr. po Miklavžu.

 • Anton

  Priženil sem se v tipično slovensko socjalistično družino. Vsi imajo zakramente in razglabljajo kako je to zgrešeno, postavijo jaslice in se norčujejo iz molitve.
  Pri *božični* večerji pa si podarjajo darila s komunističnimi simboli. Obvezna tema je tudi o veliki rusiji, kakšne vere so gor, al pa v srbiji… Težko je gledat tako pohabljen narod.

  • Franc Šink

   Res ti mora biti neugodno.

   • Anton

    Saj gremo danes k mojim da si potolažim dušo…

 • Vstajnik

  S tem pač kažejo, da so najbolj zaostala stranka na svetu. Saj tega ne vidiš nikjer drugje. Po celi bivši Jugi so ponosni na svoje zastave, samo tile še vedno vlačijo okoli rdeče zvezde.

 • MEFISTO

  Z rdečo zvezdo se njihove želje ne morejo uresničiti.

  Še Božiča se jim ni zdelo vredno poimenovati.

  No, pa se je slabo končalo staro in začelo novo leto.

 • centurion

  “….Naj vam leto 2017 prinese prijetne, dragocene in vesele trenutke….”
  Tipično komunistično.
  Predvsem dragocene. DUTB, DRUGI TIR, NLB….
  Kar iskreni in direktni so v namerah in željah.
  Krvava zvezda je pač njihov blagoslov za zločine in je bila vedno
  kot kokarda v žepih teh banditov

 • črnaovca

  Za pivce je to simbol dobrega piva, drugim ki so se vdajali svastiki gre v nos, nikoli ni prav a v demokraciji ima vsak pravico do svojega mnenja

  • centurion

   A si spet včeraj v sod Heinekena padu?
   Se boš spet treznil na forumu s vojimi nebulozami. Hik,hik…

  • komar marko

   Ne nabijaj NOROSTI in ne izrablaj PIVOVARJA za pisanje NOROSTI, ki ti je stopila v podstreho!

 • FORT WORTH

  Potvorba in prilagajanje zgodovine za trenutne potrebe.
  Tako lazejo,da si bedniki sami sebi verjamejo. Cisto nic jim ni sveto.
  Na proslavi so bili v prvi vrsti sami protidrzavni elementi.
  Ce bi tako govorili in delovali proti yugovini,kot proti drzavi Sloveniji bi jih enopartijski sistem naplavil na goli otok,kamor tudi v resnici spadajo !

 • ptr

  Ker je leto 2016 praktično že zgodovina, se bodo v zelo kratkem času nehali šlepati na socialdemokrate iz 1896. Do aprila bodo že nabijali 80. obletnico, najbrž jo bodo proslavili kar v Čebinah.

  • komar marko

   Njet, začeli bodo v LAŽGOŠAH kjer na bodo predstavili bodoče koordinatorje lopovov!

 • slosin

  SD – Stranka Drekačev…

 • resnicaboli

  Po 25 letih spet kažejo pravi obraz se še spomnite kako so se potuhnili v združenem listju vse barve so nasrali samo rdeče so se bali sedaj izgleda da jih ni več strah da bi jih poslali na smetišče zgodovine mogoče pa bodo tam pristali v kratkem. Vesel Božič.

 • Novakec1

  Če bi bila rumena bi bilo pa v redu?

 • Olga

  Izognili bi se radi svoji ZLOČINSKI zgodovini! Tito in rdeča zločinska zvezda so njihov simbol! Delovanje pa ilegalno in zločinsko! Od zločinov se nikoli niso distancirali in jih obsodili! Z Islamisti in komunisti nikoli ne moreš sodelovati, saj vidimo, kaj so pustili za sabo! Smrt, ruševino in revščino!

  • Franc Novak 1979

   Rdeča zvezda je tudi simbol Heineken piva. A ga je za Božič prepovedano piti?

   • komar marko

    Ne piši neumnosti če ne poznaš zgodovino pivovarja.

    • Jovo Jamnica
     • komar marko

      Zgodovina PIVOVARNE je samo ena in ne kot pri nas ko jo pišejo ZMAGOVALCI. Bil v pivovarni in si ogledal stvari in vse prebral!

     • Jovo Jamnica

      Torej, na flaši Hajnekena ni rdeča, ampak zelena zvezda?

     • komar marko

      zdajle bom videl več zvezd, ker jem hruško iz viljamove flaše, ha, ha, ha

   • Olga

    Mislim, da so ga SD-jevci preveč spili, ko so oblikovali čestitko! Kar srce polno je, to usta govore! V resnici so nadaljevalci zločinske tradicije!

   • Lokomotivführer

    za časa hladne vojne so spremenili barvo zvezde, začasano.

    • Franc Novak 1979

     Kdo, pa v kaj?

     • Lokomotivführer

      Heineken(Henkel po taranteli) iz rdeče v zeleno.

     • Franc Novak 1979

      A ja, hvala, sem pobrskal in našel tole: Med hladno vojno je bil izvirni simbol spremenjen, da bi se izognili povezavi s komunizmom (zamenjala ga je bela zvezda z rdečo obrobo).

   • dob

    Ne ni. Pojdi ga pit v Barbara rov, tam je pir bolj hladen.

  • Franc Novak 1979

   Še nekaj Olgica, A veš, če križu polomiš krake za 90 stopinj v desno, kaj dobiš? Zločinski simbol ! In tega bi rada rehabilitirala, kenede?

 • domovina mili dom

  Prišli so do točke, ko so pokazali svojo “intelektualno veličino”, da komunisti pokazali ste kdo ste.
  Na praznik kristjanov ste si dovolili žaliti vernike s simbolom, ki ne paše v to obdobje.
  Žalili ste padle za Slovenijo.
  Žalili ste vojne invalide v borbi za Slovenijo.
  Naj vam bog pomaga v vaši preproščini tam zgoraj, kjer bi moralo biti bogastvo.

  • komar marko

   Pa saj problem je v tem, da BOŽIČA še vedno ne omenjajo, praznujejo pa dan OF na ZLAGANI DAN. Preprosto ker PIF je bila ustanovljena ker je bil PAKT RIBENTROP MOLOTOV in je 26 aprila SOVRAG obiskal TOTO mesto na dan ustanovitve PIF, Vsaka slučajnost je zgolj naključna! Kanede!

   • Lokomotivführer

    Od toliko resnic na kupu pa že nekatere zgaga peče.

 • dr Janez Sveti

  Imajo popolni svobodo, da na svojih voščilnicah namalajo, karkoli si želijo.
  DR Janez Sveti demokrat

  • komar marko

   Ja sam morajo upoštevati KULTURO Slovencev, ki izkaja iz krščanstva, ta pa je vedno praznovalo BOŽIč! Prav!

   • dr Janez Sveti

    Zakaj? Očitno tebi razumevanje demokracije ne gre dobro.
    DR Janez sveti genij

    • komar marko

     DEMOKRACIJA in kultura se prepletati. Ni demokracije brez kulture. Kvazi kulturniki pa v lutkovnem gledališču trdijo, da je demokracija KUR…..! Prav!

     • dr Janez Sveti

      Poglej. Vem,da nisi dovolj pameten, da bi razumel, kaj pišem, ker tvoje sovraštvo do vsega kar ni takšno, kot s zamišljaš v svojih okvarjenih možganih je preveliko. Vedi pa, da nimaš nobene pravice NIKOMUR ukazovat karkoli. Naj ti še pojasnim, da nisem bil nikoli komunist, kakor je bila večina vas bolnikov.
      DR janez SVeti genij

     • komar marko

      Kje pa si videl kako sovraštvo. A če zahteva KULTURO je to preveč. samo poglej koliko iz proračuna dobijo za ta namen. kam gre ta denar, da se po 25 letih še vedno niste podučili od kje naše korenine? kako vam je težko dojeti RESNICO. Zakaj to besedo tako sovražite?

     • dr Janez Sveti

      Sem vedel, da ti ni nič jasno. Naj ti pomagam? Torej! Nisem pristaš politike, ki jo ti tako sovražiš, čeprav za tvoje slabo življenje ni nihče drug odgovoren, kakor ti! Če te moti kam gre denar, naj ti zaupam, da tudi mene. Priznam pa da sem sam kriv, ker nič ne naredim, da bi spremenil to kar mi ni všeč. Tako preprosto je. Da pišete neumnosti po spletu ne pomaga.
      DR Janez Sveti genij

     • Za Slovenijo

      Zakaj bi se na Božič ukvarjali z neuravnovešenci? Ni nobene potrebe.

     • Jovo Jamnica

      Nekaj sem ti našel. Bodi možak in nam zaupaj tvoj rezultat testa…

      http://hudo.com/si/2016/12/22/najkrajsi-iq-test-vseh-casov-v-katero-smer-se-vrti-plesalka/

     • komar marko

      Želim ti lepe praznike, blagoslovljen božič, novo leto pa ti naj prinese vsaj malo pameti, nikoli ni prepozno!

     • Jovo Jamnica

      Hvala enako. Ker sem agnostik, mi blagoslovljen Božič ne pomeni veliko. Tudi dedek mraz mi je bližji, kakor ameriški božiček. To pa zato, ker cenim tudi del naših poganskih prednikov…

     • komar marko

      Ha, ha, ha. DEDEK mraz je del poganskuh prednikov. ha, ha, ha, od kje si pa to pobral. Pa kaj PEPI centrala producira laži 25 ur na dan. Mi je pa všeč, da BOŽIČ pišeš z veliko, te je strah. Pravopis SLO jezika pravi, da se piše z malo. Naslednjič ti bom podučevanje zaračunal!

     • Jovo Jamnica

      Jaz ga vedno pišem z veliko začetnico. Toporišićev pravopis mi, kot zavednemu Slovencu, služi le kot orientacija. Slovenci smo starejši od Kristusa. Od tam, koder se je naša kultura začela, smo se veselili skupaj z ljudstvi (plemeni) današnjega Baltika. Primer:

      http://inktank.fi/how-joulupukki-the-finnish-santa-went-from-naughty-to-nice/

     • komar marko

      ha, ha, ha. Uživaj še naprej in išči svoja plemena. Prišel boš do tja, kjer še vedno hodijo iz hoste in še malo kasneje iz nekih debelih stebel. Tu je problem!

     • Jovo Jamnica

      Del Slovencev, ki je v šestem stoletju zašel iz tistih mrzlih krajev, sem pod Alpe, je bil nepismen. V domovini, okoli jezera ILMEN, pa so že dolgo znali zapisovati dokumente na brezovo lubje.
      http://www.wikiwand.com/en/Birch_bark_letter_no._292

     • komar marko

      a je to del URADNE zgodovine zmagovalcev, kot tvoj POGANSKI dedek mraz?

     • Jovo Jamnica
     • komar marko

      ha, ha, ha. Še mal žgancev! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Le smeši se. Ta link, ki sem ga prilepil, je link iz ZDA. Znanstvenica, ki se ukvarja s to temo je:
      http://bonniesmyre.appspot.com/

     • komar marko

      Tukaj sem trenutno ker nima nič pametnejšega, vsaj se mi ne da!

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Da se ti pa bedarije pisat, ki nimajo z dejstvi nobene zveze?

     • komar marko

      katera bedarija, a tista o dedku mrazu? A tisto o naših prednikih. Razlag o prednikih je več in ne samo ena. To sem ti hotel dopovedati!

     • Jovo Jamnica

      Preberi si Noriško Kraljestvo… za začetek. Prolog se začne: Črno jezero, 202 pr.Kr.

     • komar marko

      Sedaj grem počivat. Dovolj je bilo! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Prav… LOL

     • Lokomotivführer

      In tisti, ki verjamete tej velikonemški propagandi, ste ob letnicah 623-658, ko je trajala Samova država (nekje od Karlobaga oz Senja pa vse do Münchna) malo v zagati. V manj kot stotih letih so se šele preselili, pa jih je toliko in tako močni, da zavzemajo srednjo Evropo. Ali se jih je naenkrat priselilo sto tisoč, oz. so imeli eksponentni naravni prirastek,(miši v ugodnem letu se lahko skijejo), ni mi jasno, razen, če so bili tu že par tisočletij…
      Najbolj žalostno je, da so vsi naši zgodovinarji kot papige ponavljali za nemškimi, katerih cilj je bil, ožigosati nas za prišleke, da nismo tu doma, dasto ni naš dom in nas lahko ozemeljsko upravičeno preganjajo…zato razmišljaoč človek pozabi na šesto stoletje…

     • Jovo Jamnica

      Če ti misliš, da so za etnogenezo zadosti le raziskave zgodovinarjev, se krepko motiš. Pri nas manjka povezanosti med antropologi, lingvisti, etnologi, arheologi in zgodovinarji. Šele vsi skupaj so verodostojni soditi o kontinuiteti neke nacije. Zadnje čase so v veliko pomoč tudi izsledki DNK analiz. Toda pri nas temeljijo le na 500 odvzetih vzorcih, kar je premalo za končno sodbo.

     • sprehajalec

      Dedek Mraz je pravoslavni Niklaus, Miklavz. Cirka 14 dni ima zamika za nasim Miklavzem in je po starem koledarju. Pri nas pravoslavnega posljejo svojim otrokom v Javnem sektorju in nekaterih drzavnih firmah, ki se niso propadle. Ko se lastnistvo zamenja pride Miklavz ali pa Santa Claus, ki je evangelican.

     • Rožle

      Če bi se vrtela v obratni smeri urinega kazalca, bi cepnila na betico….

     • Jovo Jamnica

      Ti ni dano, da bi zaznal vrtenje, obratno smeri urinega kazalca?? Samo vprašam.

     • Rožle

      Će bi se vrtela ….
      ti ni dano…

     • Jovo Jamnica

      …klikni na pušcico “play”…

     • Rožle

      Ah…ne štekaš…

     • Jovo Jamnica

      Štekam, da si na horizontalni osi, samo, res me zanima… :-)

     • Rožle

      Tega pa že nisem reku, da se valja … :)

     • Jovo Jamnica

      Verjamem. Valjanje stoje je zahtevno…

     • Rožle

      Le kaj bi brez domišljije :)
      https://www.youtube.com/watch?v=4j64PFkz6vE

    • Za Slovenijo

     torej, doktor, bom jaz nalimal kljukasti križ! In potem bodo ravno ti, srdeči vragi z SDja začeli gonjo proti temu? Al je to po tvoje: Imajo popolni svobodo, da na svojih voščilnicah namalajo, karkoli si želijo.
     BUTL DREČI!!!

     • komar marko

      ne dojame, da je EU obsodila vse tri totalirizme razen V SLO, ker so na oblasti in še vedno hodijo v banke v stilu marksizma, ker VZAMEŠ KOLIKOR RABIŠ!

     • dr Janez Sveti

      Eden tak te je naredil. Torej. Dokler ni nekaj z zakonom prepovedano je dovoljeno, pa če je tebi všeč ali pa ne. Ti je je jasno ali ti narišem pobarvanko? Da ti je kljukasti križ všeč mi je jasno. Saj je vsem, ki nimajo pameti. Osebno mi je svastika všeč, ker vem od kje je in kaj v RESNICI pomeni. Žal pa je postala simbol zla, zaradi takšnih kot si ti.
      Zapomni si star pregovor: “Kar seješ, to žanješ!”
      DR Janez Sveti genij

 • Za Slovenijo

  Banda rdeča!!!

 • Franc Novak 1979

  Tudi nova24 vošči z zvezdo, če prikazuje take slike. mogoče je to en iz SD od Heinikena kopiral.

  • komar marko

   Ne enači Hainekena in našo zvezdo. Prav? če poznaš zgodovino pivovarne tega ne bi zapisal, prav tako kdo drug!

   • bednick

    A mogoče veš, zakaj peterokraka zvezda?

    • komar marko

     Uporaba zvezde v logotipu uporabljajo od ustanovitve pivovarne leta 1873. razlaga je ob ogledu pivovarne, da je bila rdeča zvezda simbol varilcev piva (petih prstov na roki),ki , zagotavljajo kakovost njihovega piva.

     • bednick

      Tako dobr pir, da si oblizneš vseh 5 prstov.

     • komar marko

      Vsak dežela ima svoje pivo. Varili so ga začeti menihi in je včasih imel tudi do 40 % alkota. Drugače pa se pije lokalno pivo, tisto ki ga proizvaja dežela v kateri se nahajaš! zato ajz doma pijem samo UNION ali občasno LAško!

     • centurion

      Odličen pir, ima prav poseben okus, res. Si mislil na to?

      http://reporter.si/clanek/slovenija/okus-po-barbarinem-rovu-462071

   • Franc Novak 1979

    A to je vaša zvezda?

 • centurion

  Mislim, da se bomo strinjali vsi s predlogom:
  Na vrhu smreke naj visi Kučan.
  Komunisti bodo veseli.
  Smreka naj bo dovolj visoka, in štrik naj bo dovolj kratek.
  Antikomunisti in demokrati bomo tudi veseli.

  • Jovo Jamnica

   In potlej se mi @Baldeagle čudi, zakaj ne stopim na volišče…

   • bednick

    Kaj pa elektronsko štetje?
    A so tudi možne goljufije?
    A poznaš kaj več?

    • Jovo Jamnica

     Štetje me sploh ne zanima.

  • KIKI

   To bilo bi res veselje,
   izpolnjene vse moje želje,
   pozabljeno vse to trpljejenje;
   v duši moji končno mir
   za življenje moje vir!

   (Škoda bi bilo samo smrekice!)

 • Unikatna

  Še na ta praznik se prepirate!! Žalostno!

  Kakor z roko v roki skozi snežno gaz,
  gremo skupaj skozi čas.
  Kam se nam tako mudi?
  Kaj je cilj vseh nas, vseh ljudi?
  Sreča, zdravje, blagor, mir!
  Vedno znova nove želje,
  tokrat božič in novo leto 2017 vsem vam naj pripelje!

  • bednick

   na koncu se ti niti ni izšlo dobr.

   • Unikatna

    Vsaj hvala bi lahko napisali… :)

    • bednick

     Mislim, da je poudarek bolj na rimi kot na željah.
     Sreča, zdravje, blagor, mir,
     v hiši vedno bo prepir!

     • Unikatna

      Naj bo uspešno, lahko malo grešno.
      Naj bo bahavo, norčavo in zdravo.
      Naj bo mirno kot nebo večerno.
      Minljivo in večno, preprosto SREČNO.

     • bednick

      Mi je všeč, ker ni predolga.
      Bi se jo pa dalo še skrajšat, tako po dolžini kot po širini.
      In posledično po diagonali.

 • bednick

  Kristusa so križali Rimljani ( če ni to samo legenda), zato ker jim je hodil po živcu- se je vtikal v politiko.

  • sprehajalec

   Rimljani so ga res krizali, o tem danes ni dvoma. Obstaja veliko pric. Krizali so ga pa na zahtevo judovskih svecenikov, ker je predstavljal groznjo obstojeci religiji in ne politiki.

   • bednick

    Verjamem, tam dol je bila , je in bo, vedno kolobocija .

    • Jovo Jamnica

     Ja. Mel Gibson je bil nad kolobocijo tako navdušen, da je deset let po prvencu…
     The Man Without a Face… končno našel obraz.

 • Aron

  Like the four-pointed star, the five-pointed star symbol in Christianity is also known as the Star of Bethlehem and represents
  Jesus’ birth and incarnation.

  Also known as the Epiphany Star, it is used especially for church decoration during the Advent and Christmas seasons.

  SDjevci so subtilno voščili vsem vesel božič :D

  • komar marko

   Ah sedaj si pa vse pomešal. Od rojstva do treh kraljev.

 • rubec

  Če se kdaj spečaš s to kradljivsko SD tolpo te v opomin tvojim otrokom lastoročno obesim na smreko ki sem jo verbala po pokojnem možu Ferdinandu, bog mu daj mir in pokoj so mi med božično večerjo zagrozili stara mati in z dvigom rok pokazala da ima še vedno dobre mišice. To da ji jaz že vrsto let kradem penzion ji še mar ni.

 • tarantela

  Brez potrebe se zapletate s tole zvezdo. Ko se pa pojavi tukaj komentator Adolf Hitler s svojim kljukastim križem, pa ne vidite! No mogoče bi pa še obiskali Križanke, kamor je pokojni Plečnik umestil zvezdo in srp in kladivo. Na dva stebra. Še vedno so tam in prav je tako!

  • tramal

   Hitler je bil socijalist tako kot morilec tito ,stalin in vsi komunistični voditelji.

 • Osti jarej

  ….s kakšno pa naj bi voščili?…s sionistično?!

 • Osti jarej
 • centurion

  V tej stranki je še najmanjši problem rdeča zvezda.
  Problem je komplet članstvo.

  • janez cepec

   problem je luzer, sorry lider stranke

 • tarantela

  Polovica v SDS je itak bivših rdečih, samo kratico stranke so malo spremenili iz SD so postali SDS…

  • janez cepec

   ja učas so mel kratico SDSS, pa je mau preveč na eno biušo SS spominala, pa so jo spremenj, čeprou bi ljubljeni vodja rad tko delu, al pa tko dela, kot prej omenjena združba. ma isti so

  • tramal

   Blagor tistim ki so spoznali resnico in se spreobrnali in odšli od krvave zvezde.Ponosni so lahko tisti ki priznajo svojo zmoto in napake.

   • janez cepec

    ja vaš ljubljeni vodja tega glih ne przna., najrajš bi pozabu

  • Olga

   Vas je sram lastnih? Borcev vas bo tudi sram, ko izkopljemo vse njihove žrtve!

 • KIKI

  Če bomo ponovno prešteli in registrirali in komunajzarje, bomo vsakemu na
  rit vžgali eno peterokrako!

  • Osti jarej

   ..več jih je,kot v rusiji

  • janez cepec

   a si predstavlaš Janšata z zvezdo na rit? zakuga pa ne, sej je biuši komunajzar

   • KIKI

    Najlažje si predstavljam Kučanovo široko, od Zvezdinih (slaščičarskih) tortic zamaščeno rit! Tako bi tovariš Kučan lahko papcal tortice z rdečim prelivom (lahko tudi kri) pri slaščičarni Zvezda, z rdečo zvezdo na riti! Usklajeno do konca, a njee?

 • Osti jarej

  …rdeče,zeleno,belo,črno….itak se pri koritu slovenija vse pogliha,zgliha inu pobrati

 • dob

  V čem je pomen Božiča in božičnega razmišljanja.

  Imamo dva človeka in z njima tudi dva tipa razmišljanja. Prvi razmišlja: Sovraštvo je samo odsotnost Ljubezni in prav nič več kot le to!
  Nobene mistike: Sovraštvo je odsotnost Ljubezni. Pika.

  Drugi tačas razmišlja takole: Maščevanje mi je bliže, me bolj razsveseljuje kot nekakšna prazna obljuba »Ljubezni«. Kdo mi bo torej govoril, kaj je zame dobro?!

  Sovraštvo je ravno tako stanje duha, kot tisto kar drugi imenujete Ljubezen, predvsem pa je samostojno. In to »samostojno« dvakrat podčrtam!!!
  Ljubezen je namreč ves čas od nekoga odvisna, jaz pa odvisnosti ne maram. Zame svoboden biti pomeni biti neodvsien od kogarkoli in česarkoli, predvsem pa od suženjstva Ljubezni.
  Kaj me briga Ljubezen, ki mi nikoli nič prinesla! Ljubezen prosi – sovraštvo si preprosto vzame! Sovraštvo ne prosi nikogar, zato mi Ljubezen ne pomeni nič.
  Razveseljujejo me pa druge reči! Vse je relativno in vse, kar si izmislim, ima enako pravico obstajati, ne le vaša “Ljubezen”. Sovraštvo je neodvisno od Ljubezni in se ji ne pusti vleči za nos, zato sem se odločil, da je to zame pomembneje kot odvisnost od negotovosti Ljubezni, ki mi bo pogojevala življenje. Zato: če kaj potrebujem, vzamem, ne prosim!

  To je v človeški naravi in v naravi velja nekaj le zmagovalec. Drugi so pa “plazilci”, ker plazijo ponižno po tleh in so zame vredni prezira in posmeha…

  Bistvo pa je, da je težava tistega prvega rešljiva, tega
  drugega pa ne, In je zato ta slednji obsojen na tavanje v iskanju izpolnitve
  svoje »potrebe« in na neskončno ponavljanje istega, brez zadovoljstva, kajti
  luknja pomanjkanja je iz dneva v dan večja, in ne manjša.

  Prvemu bo Ljubezen pomanjkanje izpolnila sama s sabo in mu
  vnaša smisel v življenje v življenje. Drugi bo pa smisel življenja meril s
  številom pobitih in premganih – in s tem ponižanih! – sovražnikov, oziroma
  nasprotnikov takega razmišljanja. Vedno bo nesrečen in bo zaradi tega imel občutek,
  da je okraden. Ker se bo vedno počutil oropanega, se bo hotel nekomu maščevati.

  Maščeval se bo pa komurkoli, saj tak ne izbira. Zato tudi
  nima drugega cilja kot prevladati, premagati nekoga, parazitirati, izsiljevati,
  ves čas biti v premoči in ohranjati položaj moči.

  Drugega mu ne ostane, kot da je ves čas ofenziven in
  pripravlja obrambo, tudi ko mu nihče nič noče. Napetost je v njem in je od
  zunaj ni mogoče olajšati.

  Božič samo pravi, da Ljubezen je.

  • bednick

   Božič je biznis,
   Amen.

   • janez cepec

    bo držau

   • dob

    kučan se piše z malo začetnico.

 • janez cepec

  sploh nism prebrau članka, ker predvidevam , de je brrez veze. aja, sorry, blagoslovlen Božeč usemm prisotnim in prisebnim. zdej pa tkole, pa kva vas use mot ta rdeča zvezda. mislem, de ste uglavnem, al pa usaj večina vas, z LJUBLJENIM vodjem na čelu, ponosno nosli pionirčkove kapce z zvezdo, bli verni Titovi mladinci, vaš prerok je clo kandidiru za predsednika ZSMS, u vojsk ob zakletvi , verjetn s figo u žepu, tko kot, baje domobrančki ob prisegi Dolfetu, so tud nosli rdečo zvezdo. usi taglavni osamosvojitelji, od polcaju, Beznik etc, vojske in TO, Krkovič, ki se mimgrede še skoz predstavla za generala, čeprau to ni, glede na izobrazbo, ki jo ma tud brigadir ne bi mogu bit. skratka mau sm se zgubu. pounočnca pa take stvarti. usi ste bli rojeno pod rdečo zvezdo, ta vas je h kruhu spraula, uglavnem ste bli komunajzarji, dej ste pa., kao demokrati, pa se neki pizdite. aloooo

  • centurion

   Lepe pozdrave tudi tebi s foruma Nova24TV
   v ustanovo. Ste na sprehodu?

   • janez cepec

    tele te pa ne zastopm?

    • centurion

     Prašaj tovarišico zdravnico.
     Ti bo razložla. Lepu, počas.
     Sej nauš razumu, pa vseen….

     • janez cepec

      aja, tko kt so teb razlagal u pomožn šol, pa si pou pozabu. zdej pa, če ti ni jasn, pa dohtarja u Begnah , tam kjer si, upraš, pa boš zvedu

     • centurion

      tebi ti hitr (prehitr) pride, če ti pride sam v taspodnji glavci.
      Zgoraj pa nikakor,…..
      Si razumu? Ne, vseen prou.

     • janez cepec

      ženo prpel, poj mo pa vidl kerm hitr pride. mrbit maš pa tok grdo, de mi sploh nau pršvo

     • centurion

      cepec, qwa krčiš no.
      A ti srajčko z gumbi na hrbtu oblačijo?
      Je že cajt.

     • janez cepec

      a u Begnah beljo, de so te vun spustl, al si čez ograjo spizdo?

    • tramal

     Seveda ne zastopiš ,če si cepec.

     • janez cepec

      dobr de je teb use jasn, tabletkar, očitn si že tko deleč, de ti tud klena beseda ljublenga vodje ne pomaga več, de se morš drogirat

   • rubec

    Tipe njegovega kova sprehajajo samo ponoči in še to samo v megli.

  • montyamp

   Kje pa je svastika , butl ????
   Stalin je pod zvezdo poklal 68 mio. ljudi v 75 letih .
   Pogrešam svastiko , ker je pod njo umrlo dosti manj NORMALNIH .
   Komunisti naj še malo izzivajo , Nemci so dva YU-UDBOPARTIJCAže zaprli , DOSMRTNO .
   Kandelabri čakajo .

  • Anthon

   Maloumno! Kakšna beda mora biti tvoj božič. Morda bo kdo kdaj zmolil zate kakšen očenaš.

   • janez cepec

    ja maš prou, resnica boli. teb pa tvojim zaplankanim ovcam, pa tud Očenaš (piše se z velko, če še ne veš), ki bi ga vaš ljubljeni vodja, bivši komunajzar zmol., če ga sploh zna, ne bo pomagu

    • Anthon

     Lahko pišeš tudi z malo, saj je to v slovničnem smislu molitev, se pravi občno ime.

     • janez cepec

      če bi biu taprau Kristjan, bi že vedu, zgleda pa, de si ti tud prebarvan komunajzar, po potrebi

     • Anthon

      Ne spoščaj se v stroko, raje ostani na svojem osnovnošolskem nivoju in lastni nevzgojenosti. Tam si edino suveren.

     • janez cepec

      ne sodi človeka po sebi

 • Antonius

  Zanimiv poizkus partijskega oblikovanja, ki sprenevedavo zlorablja krščanski simbol, novoletno jelko.
  Praznična jelka okrašena s posušenimi sadeži se je začela pojavljati v krščanskem svetu v 16. stoletju. Povezana je z začetkom daljšanja dne in rastjo sonca. Zimski solsticij je sončev obrat na zemeljski poti okoli sonca in s tem dnem je človek tedanjih dni povezoval odhod zime in prihod težko pričakovane rasti, odvisne od toplega sonca.

  Komunisti pa, kot komunisti. Božiča sicer ne priznajo, ukradejo pa krščanski simbol rasti, zimzeleno jelko in jo v obliki slovenskega Triglava s krvavo zvezdo na vrhu, priliznjeno pritaknejo h krščanskemu prazniku.
  Če bi hudič opravljal, kar mu je naročeno, bi komuniste že davno nazaj nagonil tja, kamor sodijo. Ampak ne, slovenski hudič sebe ne bo metal in gonil tja kamor sodi, vse kar je naredil je, da se je preimenoval in preoblekel. Danes beloovratno okravatan sedi v kleptomanskem forumu enaidvajsetih, izvoljen vodi vlado in se preseda v parlamentu. Oljka na vrhu gnile slovenske hudičeve šlamastike se pa celo na prihodnjih volitvah ponovno poteguje za predsedniški mandat.

  • Osti jarej

   ..Božič je praznik luči, saj je solsticij pomembna prelomnica – odtlej je vsak dan malo daljši in slutnja nove pomladi je živo prisotna.
   In to je razlog, da praznujemo. Praznujemo prihod svetlobe, vnovične vrnitve dneva in luči.

   *********************************************

   okinčani,ovešeni,zlagani,pogoltni,brezsrčni,neempatični,grabežljivi,pokvarjeni lažnivci,pa že 2000 let ,milijone naivnih vlečejo za nosove…..pa še za kaj drugega

   • janez cepec

    ja fajmoštri radi potegnejo tud kej druzga, maš prou

   • Antonius

    Fuzbal brcate v temi, za povrh pa še malo pejorativnega čez 2000 letno zgodovino krščanstva in izročila njegove kulture.
    Temelj na katerem je zrasla krščanska jelka je starejši od krščanstva. Poganska ljudstva so v takratnem spremljanju sonca že vedela, kdaj se začne sonce “na poti okoli zemeljske plošče” ponovno dvigati. Zimzelene veje so jim v znak pričakovanj in hvaležnosti služili, da so z njimi obeleževali dni počasnega poslavljanja od zime.
    Jaz sebe ne uvrščam med vso tisto pokvarjeno smetano, ki ste jo navedli. Uvrščam se med vse ostale ljudi, ki v srcu pošteno živijo in dobro mislijo.
    Ker itak vse veste, vam zagotovo ni treba nič več utrudno misliti. Ne zaradi vas, kar tako, ker sem poreden, bom k zapisanem dodal, da se bo današnji dan podaljšal za 18 sekund. Za celo MINUTO bo jutri več sonca čez dan.
    Ker sebe uvrščate med inteligentne, vam ne bom dopovedoval in razlagal razlik, ki jih med institucionalno cerkvijo in verovanjem opazimo vsaj za silo razmišljajoči.
    Ostanite še naprej inteligentni, razmišljanju se pa izogibajte.
    Vas ne rabijo vleči za nos, ker okinčana vi to z odliko počnete drugim.
    Namesto Bog z vami se vam bolj prilega, “pa s titom naprej.

 • tramal

  Vsem kristjanom želim vesel Božič,komunistom pa spreobrnenje ali pa cvrenje v peklu.

  • Osti jarej

   ….jp…le kam bodo šli vsi cerkveni pedofili?!?

   • janez cepec

    biće gužve, dol u peklu, ti povem

   • Anthon

    Ker si naturno gledano poptvjevec/ka, si lahko tam prebra/la o dejanskih topoglednih škandalih v nogometu. Kakšne baže pa so oni?!

    • Osti jarej

     ….ajde,no…res močan argument…njim/nogometašem, se ne klanjate,kot farjem,ki pasejo vaše nedolžne ovčice…mojih ne in jih ne bodo….ne eni in ne drugi

     • Anthon

      Ejej, samo pomislil sem na vaš liberalni in “svobodni” svet, ker gre pri fuzbalu za strogo ateistične in anticerkvene naveze. Žogobrci so bolj malo pri maši in raje nabijajo žogo, če se ne motim. Njihovi atiji im mamice, strici in tete in sorodstvo so pa……….

     • Jovo Jamnica

      Niti enkrat nisem bil pri maši. Sem zato fuzbaler?

     • Anthon

      To pa je vrhunska logika!

     • Osti jarej

      …tvoja,tvoja…ta je šele vrhunska…kot bi se je v semenišču učil…laži in diskreditiraj one,ki so spregledali….bacek

     • Anthon

      Jasno je, da proticerkvena propaganda uporablja skrajno primitivno logiko. Kdor z njo operira, kot tale Osti jarej, je na tem nivoju in ga človek težko resno jemlje.
      Tu pa smo naleteli na problem, ki potrjuje to sveto preproščino, da je logika tako slaba, da se razleti ob vsakem škandalu, ki ni s cerkvenega področja. Potem pa priletijo takšni kot ti, ki se zavedajo pomanjkljivosti in tudi lažnivosti proticerkvene propagande in rešujejo neznalice, ki so obtičale na suhem.

     • Osti jarej

      ….jah…spelji vodo na drug mlin in spet laži….fuzbalerji se ne proglašajo za božje poslance na zemlji,ki bi naj živeli poJezusovih postavah,kot to počno strici iz ozadja /vatikana/ in,če imajo slednji tud pri tem kaj besede,se storilcem nič hudega ne bo zgodilo….vse svinjarije,zlasti med svojimi, pod tepih pometajo in branijo storilce…..sicer pa;koliko milijonov so plačali za svoja umazana dela?…ko niso mogli več tajiti,kakšni prasci so?!?

 • xtc

  Božič je bil v Yugi deloven dan;zvečer pa so vašk špiclji;špicljali;kdor postavlja jaslice in božično drevo ter tožarili na komiteju in udbi:
  Zadeva z rdečo zvezdo pa pri nekomunistih in krivico;ki jim je ta simbol komunizma povzročil;vzbuja enake občutke kot pri Judih ;če bi jim namesto zvezdice na jelkah zaželel srečno novo leto z HackenKreutzom tam:
  Skratka norčevanje in poniževanje:

 • Pevec

  Kdor je od SD pričakoval kaj drugega na vrhu Triglava, je bebonja!!

 • Anthon

  Psihološko gledano, ker pač ljudje niso neumni, mora biti tole sprenevedanje, laganje, falsificiranje, zelo deprimirajoče za članstvo.

  Si predstavljate neko prednovoletno srečanje, ko si normalen človek lahko kaj poštenega zaželi, kaj pomodruje o svojem življenju, posluša drugega in podobno. No, in tile sdjevci morajo tam lagati, hinavčiti, bluziti ali pa zmerjati domnevne krivce za svoje težave. Nič od tega človeka ne pomirja, tako da morajo biti takšni ljudje med najnesrečnejšimi na svetu in jim sploh ne zavidam.

  • janez cepec

   pa kdo ti je reku, de sm SD ejevc, nikol in nikdar, nism pa prepričan, de vas večina tle prisotnih ni bla učaseh trdih komunazarjov, dons pa silneh demokratov. kdo misleš, de ma bolj mirn Božeč?

   • Osti jarej

    …mogoče se še kakšen bivši udbovec klele znajde??

    • janez cepec

     ja Vikterh je eden od njih, preverjeno, sam zdele j šu h maš

     • Osti jarej

      ..hhahhaa…to sem pa že nekje drugje zasledila

    • Anthon

     Poleg vaju dveh, itak! Morda je kdo od vaju le wanna be udbovec.

   • Anthon

    Že to, da trdiš, da nekaj nisi, pisariš pa v skladu s totalitarnim diskurzom, pove vse o tebi. V Sloveniji resni ljudje ne izbirajo strank, kot izbirajo tv programe. Kdor to počne, je vaše sorte in ga nihče resen ne more zgrešiti. Bila je modra mravljica, šest rdečih nog je imela……..

    • janez cepec

     zgleda, de je luna nate močn uplivala, al si pa že po defoltu prfuknen?

     • montyamp

      Najtanjša knjiga na svetu : : :
      Komunist genij : 0
      Blokada vakuuma .

     • janez cepec

      povej, kolko krat si jo prebrau, pa ti še zdej ni nč jasn

 • željudin

  pakt molotov-ribbentrop komunisti nikoli niso preklicali, tako da bi bilo prav če bi zraven zvezde nataknili še hitlerjev kljukasti križ…

  • Osti jarej

   ….a je bil pakt cerkvenih “dostojanstvenikov” z nacisti kdaj preklican?…so se kdaj opravičili ?….

   • željudin

    a je bil kdaj podpisan ? navedi datum…podpisnike…tako kot je znano za ribbentrop-molotov…

    • Anthon

     Sem že drugje videl in spoznal, da čudaki tipa Osti jarej najverjetneje niso zlezli skozi karkoli drugega kot največ skozi kakšno osnovno šolo. Gonijo ene in iste floskule, argumentirati niso sposobni….. Boš videl, kaj bo zdaj naumil/a.

     • janez cepec

      a veš kdo je glih tak, vaš ljubljeni vodja, k klobasa že četrt stoletja eno in isto stvar

     • Osti jarej

      ..zmoli 10 zdravihmarij ,osemnajst očenašov in se pokori za svoje grehe…superbia je smrtni

    • Osti jarej
     • željudin

      ni kaj raziskovati
      vem pa kaj si tvoji infantilni možgan predstavljajo :

      potem ko je vojska kraljevine jugoslavije kapitulirala, bi moral škof rožman okupatorja napasti z nožem in vilicami…

     • Osti jarej

      …..še na misel mu ni prišlo,medtem,ko so tako imenovani gošarji ,skoraj na tak način začeli boj za svobodo …rožman je paktiral z njimi,ker je podpiral fašizem in nacizem,kot vsi ,v rimski trdnjavi…in spovedoval bratomorilce in jim v imenu boga,odpuščal grehe in delil podobice…

     • željudin

      partizani so šli v hosto, da bi branili moskvo…stalinovi hlapci…

 • Osti jarej

  …in kako laže šele oni,ki si bojda ,švedre sam kupuje in namesto zlatega,nosi plehnat križ in se vozi z avtobusi…hinja….le komu bo on odgovarjal za svoje grehe?….baponetu?

 • Osti jarej

  …v jajce…še kaj marširate?!

  • janez cepec

   ja ljubljeni vodja je za dan republike 29 nov dva avtobusa vernikov dol pelu, pa so spomine obujal, na leta, k je ekskurzije dol vodu

 • toxico

  pri nas ima babica tudi rdečo zvezdo nad jaslicami je potem tud komunist

  • Anthon

   Lahko da je, ne vemo. Nobenega hudojamca še niso zaprli.

 • Osti jarej

  ….samo bedaki in konji,ter osli oprani, se delijo inu ponosen narod slabijo….medtem se pa”izbrani od ljudstva” fajn imajo in nič jim ne manjka….ste,pravi verniki,že odnesli kaj potice in ostalih dobrot sosedovim otrokom,ki ničesar nimajo?….ja,gotov!!

 • montyamp

  KOMUNIST- HUDOJAMSKI ČLOVEK , nima od svojega uma drugo pokazati kot napol pokopane žrtve norosti rdečega fašizma , češnjice na tortici , pa rafalni bankroti držav vsak dan .
  Podalpski svet , okužen z HUDOJAMSKO sorto pramajmunov , ki rinejo pod repe Rusom , je rezultat strpne drže NORMALNIH , ki so poklali premalo morilcev .
  Smrekico so krvavordeči SD-jevci ukradli kot vse ostalo , zvezdo imajo pa od Stalina .
  Imajo kaj svojega ???
  Samo neizmerno topoglavost , ki je posledica morilske vzgoje NKVD maturantov .
  Na nek način se mi otroci ovaduhov im zločincev smilijo , saj morajo , če hočejo ostati pri koritu , montirano s privat murglokrivosodjem zapirati NEDOLŽNE , ki opozarjajo , da je HUDOJAMSKI ČLOVEK napačna izbira .
  GORJE NARODU , DOKLER BODO HUDOJAMSKI RDEČI UDBO-MAJMUNI NA OBLASTI

  • Osti jarej

   …a to velja tud za prefarbane?!?

   • sumljivislon

    tudi Trump se rokuje z Rusi in obratno….;)

 • montyamp

  KOMUNIST- HUDOJAMSKI ČLOVEK , nima od svojega uma drugo pokazati kot
  napol pokopane žrtve norosti rdečega fašizma , češnjice na tortici , pa
  rafalni bankroti držav vsak dan .
  Podalpski svet , okužen z
  HUDOJAMSKO sorto pramajmunov , ki rinejo pod repe Rusom , je rezultat
  strpne drže NORMALNIH , ki so poklali premalo morilcev .
  Smrekico so krvavordeči SD-jevci ukradli kot vse ostalo , zvezdo imajo pa od Stalina .
  Imajo kaj svojega ???
  Samo neizmerno topoglavost , ki je posledica morilske vzgoje NKVD maturantov .
  Na
  nek način se mi otroci ovaduhov im zločincev smilijo , saj morajo , če
  hočejo ostati pri koritu , montirano s privat murglokrivosodjem zapirati
  NEDOLŽNE , ki opozarjajo , da je HUDOJAMSKI ČLOVEK napačna izbira …
  GORJE NARODU , DOKLER BODO HUDOJAMSKI RDEČI UDBO-MAJMUNI NA OBLASTI

 • Jovo Jamnica
 • Kučko pod pručko

  Vesel božič vsem skupaj

  Vsem prijateljem in domoljubom, pa tudi tistim, s ketrimi se največkrat ne strinjamo, želim vesel božič ter kar največ sreče v letu 2017.

  Voščilo velja tudi uredništvu Nove24TV in vsem njenim sodelavcem, ki celo leto skrbijo, da lahko preberemo marsikaj, kar drugje ne bi mogli.

  Za to priložnost sem pripravil tudi voščilo v sliki in lepi slovenski božični glasbi …

  http://shrani.si/f/1m/14/4LloQeb8/bozic201617kpp.jpg
  https://www.youtube.com/watch?v=ebozIppfCp8

  Vaš Kučko pod pručko

  • Anton

   Boglonaj za voščilo!

  • Hribouc

   Lepo si to spedenou, Kučko! Lepo od tebe.
   Mat’kurja, lepa punca lepo poje!Mejduš de res!

   • Nata

    Pa pobc tud ni kar taku !!!

  • domovina mili dom

   Hvala tudi tebi.

  • karpelec

   Lepe želje hvaležno sprejemam in še lepša vračam.

  • Vrhovni sodnik

   Najlepša hvala, enako želim tebi in tvoji družini !

 • dob

  Kaj ni čudno, da komunistične božične čestitovke zvenijo kot grožnja?

  • rubec

   Kaj boš rekel za čestitko ko bo namesto zvezde s smreke bolščala Potratina finka?

   • dob

    Raje to, kot Möderndörferjeva danka. Po rusko: asshole blažičkaja.

 • Hribouc

  Nam je BOŽIČ sveta Misel, je sveta Beseda in vesoljni pomen in bistvo vseha Stvarstva, to je vseh znanih in neslutenih vesolij z vso njihovo vsebino.

  Nam je sveta 100% kristalno čista ena Resnica, ena Pravica in ena Svoboda!
  Nam je sveta Beseda, ki je bila na začetku in nam je sveta Ljubezen , ki sta obe v Bogu in je Bog v njima.
  Torej dragi moji ljudje imejte vsega, zgoraj naštetega, drugega ne znam, ja pa Zdravja imejte !
  Seveda, draga NOVA 24TV, naše pribežališče grešnikov, Bog naj ti nakloni obilo energije, dobre volje in umetja kako preživeti med lačnimi zvermi v zverinjaku Agitpropa571. Hvala, da Vas imamo !

  ——————————————————————————————————————————–
  Onim, ki niso moji ljudje in nikdar ne bodo, pa naj se meljejo v svojih postulatih krvavosvinjske revolucije 1941 in naj se še naprej napajajo in živijo v nasladi laži, sprenevedanja in kraje ter – zagovarjanja zločina nad lastnimi ljudmi svojega naroda na hrbtih, torej nategnjenega in pozabljenega
  ljudstva, ki so ga vedno imeli za sredstvo, ki posvečuje njihove najbolj ubijalske cilje skozi zgodovino.
  Oni-Sd – pa nasledniki Socijalne Demokracije 1996 ? A , dejga srat. Še ena svinjska rdečuharska LAŽ. Svojat tatinska, lažnjiva in zahrbtna, sprijena do fundamenta.
  IZGINI HUDIČ IZ SLOVENIJE!

  Kučko pod pručko , imej se lepo, Božičkano in bodi zdrav!
  Kuga pa Štefka pod pručko, ti je skuhala Božično južino?

 • Iza Demos

  Vesele praznike vsem, ki to berete in ena luštna zgodbica pobrana iz interneta. Nič političnega.

  “Rokavice za Bozička

  Nekoč je živel mlad fant, ki je šel v mesto kupiti rokavice za svojo novo punco.Ker sta bila skupaj šele kratek čas, se je odločil, da ji kupi rokavice- romantično, a ne preveč osebno darilo.

  V spremstvu svoje mlajše sestre je šel v trgovino in kupil par belih rokavic.Sestra je zase kupila ene spodnjice. Pri zavijanju se je prodajalka uštela in je oba artikla zamenjala. Tako je dobila sestra rokavice, mlad fant pa spodnjice.Na poti domov je fant stopil do pošte in v paket z darilom priložil še kratko pismo za svojo najdražjo:

  Draga moja,
  Za to darilo sem se odločil, ker vem, da jih nikoli ne nosiš, ko greva skupaj ven. Sam bi se bil odločil za dolge z gumbi, pa je moja sestra rekla, da so te boljše, ona jih tudi ima in pravi, da se jih lažje sname.Vem, da je barva zelo občutljiva, ampak gospa, ki mi jih je prodala mi je pokazala svoje, ki jih zdaj nosi že tri tedne, pa sploh niso umazane.Prosil sem jo, da si je nadela tvoje, pa je res izgledalo čudovito. Želim si, da bi ti jih lahko sam oblekel, ampak mislim da preden se bova zopet videla se jih bo dotaknilo že veliko rok.Ko jih boš slekla, ne pozabi pihniti vanje, kajti verjetno bodo malo vlažne od nošenja.Samo pomisli, koliko krat jih bom v prihodnjem letu poljubil.Upam, da jih boš v petek zvečer oblekla zame.

  Z ljubeznijo, tvoj ….

  P.S: Po zadnji modi se nosijo rahlo podvihane, tako da pliš malo ven gleda”

  No in sedaj premišljujem kako le se je odzvalo dekle. Ga ni več pogledala, si jih je oblekla…….

  Drugače pa jaz imam letos tudi na drevesu rdečo zvezdo, ker si je naša sedemletnica zaželela smrečico v rdeči barvi (tudi pošprejana je v rdeče). Jejžešna, kaj pa če je komunistka? Ma ne, saj ne more bit ali pač, ampak doma je pa z očkom postavila jaslice. Pravzaprav pa to danes na tak dan sploh ni pomembno. Če bo imela pri tridesetih, ob možnem vstopu v politiko, zaradi tega kake težave,pa lahko reče, da je bila zavedena s strani novoletno božične mode iz ZDA.

 • Hribouc

  Barabe.
  Barabe v zločinskih nakanah!

  Voščiti z rdečo krvavo zvezdo, ki je simbol največjega in najobsežnejšega zla, ki je kdajkoli vladalu svetu in ob življenje v grozovitih mukah v grob spravilo daleč iznad sto miljonov ljudi samo v Evropi,
  protičloveško dejanje.
  Ker je to definitivno, de facto in de jure protičloveško dejanje je s tem avtomatično protizakonito dejanje.
  Prvo :
  Rdeči oligarhi, zagovorniki in častilci zločinov proti človečnosti ,vedite, da se stresno biža čas, ko bo
  še z zakonom prepovedano in kaznivo to, ker počenjate!
  Drugo:
  Naredili bomo vse, kar je v človekovi moči, da se bo to iz prve, udejanilo čimpreje.

  Židanisti, streznite se.

 • FRANC3

  Nekajkrat sem že zapisal in vseeno ponavljam: Enkrat pijanec, vedno pijanec. Enkrat komunist, vedno komunist!!
  Komunistom in levičarjem lahko 100 X dokažeš, da komunizem ne funkcionira nikjer v svetu. Toda ortodoksni komunisti tega nočejo razumeti in neprestano ponavljajo mantro o demokratičnem komunizmu. Lepo se sliši in zato ljudje nasedajo. Tem ljudem lahko dokazuješ, da bi v komunizmu slabše živeli. Odgovor je vedno enak:”Saj so nam rekli, da bo bolje in da bo bolj demokratična družba”. Bolje ne bodo živeli, ker komunistična družba ustvari vsaj za 40% manj dobrin, demokratična družba pa zagotovo ne bo, saj je preveč tistih, ki jemljejo, kot pa tistih, ki polnijo državno blagajno. Dokaz neučinkovitosti so SSSR s svojim Vzhodnim blokom, SFRJ, Kuba. Kitajska, Severna Koreja, Albanija, Severni Vietnam, Venezuela, po malem pa tudi države z občasnim socialističnim vodstvom: Češka, Madžarska, Portugalska. Vsi ti dokazi levičarje ne prepričajo.
  O Milanu Kučanu pa je škoda izgubljat besed Predlagam, da NOVA24TV ne objavi nobenega komentarja o Kučanu, Tako bo najbolj prizadet.

  • Kučko pod pručko

   Kar naj veleizdajalec in največji zlikovec slovenskega naroda prebere, kaj si o njem mislijo domoljubni Slovenci!!!

 • indijanka

  Si pobral vse zvezdice z neba? Smrk..smrk.

  • Rožle

   Nč bat, mal sm jih pustu še za seme :)

   • karpelec

    …da bo zasejala še več novih in svetlejših. Hvala.

 • Aresnica

  Nič novega-_- Jugoslovanska banda vošči vesele novoletne praznike z rdečo zvezdo na smrečici.
  ______________
  Lep pozdrav


  P.s.:Norca se delajo .. …

 • if

  Prvič!
  Z voščilom SD dokazuje, da demokracija in samostojna Slovneija nista njeni domeni!

  Drugič! SD-ju vračam voščilo.
  V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalega. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a TEMA je ni sprejela!

 • Osti jarej
 • von Rhein

  SD vošči vesele….Pa kaj? Vošči jih svojim članom,ki so vzgojeni in prepričani,da mora simbol viseti ali biti nalepljen povsod,tako kot oni. Meni niso voščili in tudi,če bi mi, bi jih poslal tja od koder so se izlegli.Z zvezdo vred.

  • Jovo Jamnica

   Zakaj pa potem huda kri?

   • von Rhein

    Kje?

    • Jovo Jamnica

     Ja, to se tudi jaz sprašujem…

     • von Rhein

      Sprašuj se.Moj komentar je bil samo na to,da nimam z njimi nič.Nič pri čestitkah in nič pri njihovih seansah.

     • Jovo Jamnica

      No, očitno ima Nova, da je to voščilo delila z nami. Štej, koliko je komentov.

     • Rožle

      A nis ti na đojntu..?

     • Jovo Jamnica

      …vmes…

 • garfi

  želim jim vse najslabše in da na volitvah spokajo kufre

  • von Rhein

   Brez kufrov.Če bi pokali kufre bi bila v njih sama nakradena roba.

   • garfi

    Janša pravi, da če dobi sd v upravljanje Saharo bo zmanjkalo peska

    • Jovo Jamnica

     Jako pameten možak…

     • garfi

      res je, pameten je

     • Jovo Jamnica

      Sreča zate, da ga imaš…

     • garfi

      hvala

     • Nata

      Hi…….hi……….,. a te je ???

     • Jovo Jamnica

      Ne,ne! Jaz sem privoščljiv, v nasprotju s stereotipom o Slovencih…

    • von Rhein

     Dvomim,da bi ga požrli.Da bi ga prodajali pa tudi ne,so preleni za transport.

  • dob

   Cilj naslednjih kučanističnih vlad bo zlagoma odpraviti Božič kot praznik in ga izriniti s praznovanjem “kučanove osamosvojitve”. Ali pa ga vsaj razvrednnotiti in ga zabrisati. Nato pa vrniti praznike kot je 25. maj, 29.november in 22. december.
   Drugo itak ni pomembno, recimo kompetentno vodenje in upravljanje države.

   • Hribouc

    Do takrat, ko ti sanjaš bedarije, bo krota že na Žalah.

   • garfi

    mladina se raje izseli kot pa da hodi na volitve in se bori
    za demokratično in pravno Slovenijo
    premalo nas je aktivnih domoljubov

    • dob

     Mlad človek ve, da je so naslednja tri desetletja v Sloveniji izgubljena. Slovenija je tipični komunistični parazit in normalen mlad človek ve, da bo v tujini plačan za svoje delo, doma pa ne.
     Tako bo drugje lahko poskrbel za svojo družino in za tiste, ki jih ima rad, ne pa da mora s svojim zaslužkom vzdrževati lopove komuniste in hordo socialističnih penzionistov, ki vladajo parlamentu. Potem, ko so gradili socializem in jim je firma SFRJ d.o.o. propadla, ker so jo zagonili, zdaj vseeno hočejo jurja penzije in zato imajo stranko v skupščini in seveda v vsaki vladi.

     Biti patriot v službi kučanističnega pohlepa po denarju je čisto zapravljanje časa. Zato je prav, da gredo mladi ven. Vedno so Slovenski izseljenci bolj cenili slovenstvo kot pa Slovenci doma, ki slej ko prej (p)ostanejo jugoslovenarji.

 • Jovo Jamnica
  • komar marko
   • Jovo Jamnica

    Lepo. Samo, da sem jaz te materije prebral veliko. Poleg vsega pa nisem študent zgodovine in mi ta del zgodovine ni posebej privlačen. Bolj me zanima, kaj je do teh deviacij pripeljalo. Recimo, da začnemo z Immanuelom Kantom.

    • komar marko

     uf prosim ne. Ti si v penziji. Dolgo časa si doma in imaš čas! Se motim! Ne maram Kanta!

     • Jovo Jamnica

      Nisem v penziji. Sem izvršni delavec.

     • tohuvabohu

      Torej eksekutor, hehe.

     • Jovo Jamnica

      Kar človeku pride narpred na misel, je posledica lastnih travm…

     • tohuvabohu

      Jah, zaenkrat sem še živ …
      Sicer pa je to dvoje eno in isto. Sinonim, če hočeš. Tako da kakšne hude izkušnje niso potrebne.

     • komar marko

      očitno tudi glede na dokazana dejstva o stanju rdećkotov jih ti še vedno zagovarjaš vključno z ropanjem bank, ki so ga izvedli. Ali pa spet prikrojevate zgodovino in dejstva, preiskave o bankah pa ovirate!

     • Jovo Jamnica

      Nikoli v svojem življenju nisem zagovarjal rdečkotov… Če pa ti moja mnenja tako dojemaš, ti ne morem pomagati.

     • komar marko

      čudno da si po cele dneve za PC? Čudno!

     • Jovo Jamnica

      Nisem cele dneve. Samo takrat, ko sem naloženo mi delo, opravil. Včasih me ni tukaj po več dni skupaj. Če bi bil naprimer, vratar v firmi in bi imel dostop do spleta, bi tudi veliko visel na spletu…

     • komar marko

      In naj bi bil izvršni delavec. Čudno?

     • Jovo Jamnica

      Bodi dovolj. Ker me veliko ljudi pozna, ne bom izdal več podrobnosti.

     • komar marko

      ha, ha, ha. IZVRŠNI DELAVEC. Ko mu dajo nalogo, ga veliko časa ni! Ha, ha, ha. A mora potem sosed doma obdelati in porihtati da je mir pri bajti?

     • Jovo Jamnica

      Ne morem verjet, da mi zavidaš…

     • komar marko

      samo sosed se mi smisli!

     • Jovo Jamnica

      Kaj si topli?

     • komar marko

      logiko imaš pa hudo! Ni čudno če si izvršni!

     • Jovo Jamnica

      Glavno, da lahko ti komandiraš. Hvala Bogu, da ne mene…

     • komar marko

      Ja zahvali se mu, ker bi drugače v petih minutah končala,

     • Jovo Jamnica

      Tudi v tem primeru bi se mu zahvalil…

    • komar marko

     a nisi ti Rajko??

     • Jovo Jamnica

      Ne. Imam slovensko ime.

     • tohuvabohu

      A potem si pa Rajmund?

     • Jovo Jamnica

      To ni slovensko ime.

    • stajerc5

     Pol slovenceljnov je na kantu, ti pa se za Bozic ne das miru s tem!?

     • Jovo Jamnica

      Nismo na kantu, temveč na kanti (robniku)…

     • stajerc5

      Opa bato, za tisto kanto smo se drzali en cas, sedaj smo ze v prostem padanju, nje?

     • Jovo Jamnica

      Si že kdaj skakal s padalom?

     • stajerc5

      O ja! Ta zadnjega mi je apsolutna sivilja sesila, je bil pa hudic, ker ji je zmanjkalo “tajma” za kontrolo…

     • Jovo Jamnica

      Kaj ti se tudi iz tujine oglašaš, tako, kakor oni @montyamp iz Švice?

     • stajerc5

      Cuj, rabis kej frankof, sej ste u istem sranju z evrotim kot prej z tistim WC dinarckim, nje?

     • Jovo Jamnica

      Rabim… Ti napišem konto?

     • stajerc5

      Si pa brihta, ni kej! Najprej me razkrinkas na tajni misiji, boga ti, zdej bi pa rad se profitiral!? Ce nebi mel ze poln zep kontov pr seb od Nasih, ker jih morem rest sranja, bi ti se lahk kej pomago. No ja, mogoce bo kej s kamijona padl, pol se lahk menma. Sam, bod srecen, ce se se sploh kdaj cujema, ker ze slisim sirene na mojem rancu.
      Mater, sluzbo pr udbi sem ziher zgubo…

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Zakaj bi se pa sprenevedal in se delal heroja. Po pravici sem ti odgovoril in to je vse…

     • stajerc5

      Ne fuflaj, prej sem bil pri “njih” kot ti!
      Hoces naslednji IP iz Hawaiev?

     • Jovo Jamnica

      Zakaj le. Tudi sam znam nastavit TOR…

  • Hribouc

   Ko je SFRJ komunizmu tiktakala zadnja ura so se spomnili Smoleta-Božička , kreature človeške rdeče spake, ki “si upa” voščiti Božič – Komunajzar s človeškim obrazom in srpskim pivom.
   Pezde je bilo ravno toliko rdeče in hinavsko zagamano glih en tolk, kot tisti bandit, ki mu je naročil naj vošči Božič. Izbrali pa so ksiht, ki je bil ravno dovolj butasto ljudski, da so mislili, da jim , pizdunom, verjamemo. Krote, rdečefašistične alias Bratovščina krvavih krempljev.

   • komar marko

    in Božiček je trdil, da so novinarji družbeno politični delavci, kiporajo pisati v skladu z navodili Lenina in Marksa. Posledice so vidne še danes. Usmeritev 100% deluje in poneumlja.

   • Jovo Jamnica

    Bip pir je bil že takrat namenjen redneckom…

 • orsa

  Taka voščilnica je res sramota, se sploh ta stranka SD zaveda, koliko gorja je naredila ta rdeča zvezda.

 • Kučko pod pručko

  To sem pa objavil na Kurah. Da tardeči malo penijo. …

  Vsem poštenim in zavednim Slovencem želim vesel božič. Pa tudi tardečim, da ne bo zamere!!!

  • centurion

   Kučko, rdečkotom je mar do prostega dne, sicer pa tako ali
   drugače so jim vsi, tudi delovni dnevi-zabušantski. Ni razlike v efektu.
   Prost dan jim pomeni samo to, da zopet ne zamudijo službe…

   Kučko, poslušaj me, jaz dvigam na tvoje zdravje in zdravje vseh
   forumašev Nova24Tv, za uredništvo portala ob božičnih pesmih v ozadju
   kozarec pristnega primorskega Refoška.
   Na zdravje Slovenija, Slovenci in domoljubi!

   • Kučko pod pručko

    Lepo si povedal. Tudi jaz nazdravljam tebi ter vsem zavednim Slovencem. Ali si poslušal božično pesem narodnozabavnega ansambla Storžič, ki sem jo pripel nižje? Vsaj meni je lepša kot vse skomercializirane ameriške skladbe. Čudovita je!!!

    In še enkrat … https://www.youtube.com/watch?v=ebozIppfCp8

    • stajerc5

     Hvala ti za cudovit prispevek veselju praznovanja nasega Bozica v krogu druzine!
     Tudi tebi in druzini zelim lep in vesel Bozic!

  • Hribouc

   Kučko, pazi, de nouš šou predaleč.
   Kuga pa majo tardeči z Božičem ?
   2300 napadov na Katoličane v zadnjih letih ? A je to to?

 • Vrhovni sodnik

  A si ti še živ, mal sem po bolnicah spraševal, poštar te je iskal.

 • tarantela
  • stajerc5

   Prihajajo se samo najbolj osladni predpenzionisticno usmerjeni grebatorji zadnjih penezov nasih spufanih Babic.

   • tarantela

    Teb tud nč ni prov!

  • Kučko pod pručko

   To bo pa top prireditev enega največjih svetovnih glasbenih zvezdnikov!!!

 • Prihajam Slovenija

  Vsem Slovenkam in Slovencem želim blagoslovljen Božič in da se končno osvobodite, Donald vas ima rad !

  • komar marko

   jaz pa raje vidim Melanijo! Sam kaj ko pada na zelence.

   • Prihajam Slovenija

    Ne bodi nesramen in se opraviči za zadnje besede.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Še moj sosed se je pridušal, ko je to prebral…

     • komar marko

      sam pazita, da se ne boste preveč krohotali. Rdečkoti se pripravljajo na Lažgoše, kako bodo jurušali iz hoste!

     • stajerc5

      Spet si se za-za! Ne IZ hoste, imajo ze genetsko programirano; vedno V hosto!!!

     • komar marko

      glede genetike se strinjam. Imajo v krvi!

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa Pohorski batailon?

     • komar marko

      pokopan v AVSTRIJI ker so tako hoteli, da odstranijo resnico. Enaka resnica kot pri TIGROVCIH na neki Gori pri Ribnici!

     • Jovo Jamnica

      Tam so pokopani borci Pohorskega batailona. Nihče se ni v neenakem boju predal. To je bil legendaren boj, kar so priznali tudi Nemci.

     • komar marko

      BATAILON? a si ti malo čudnega izvora?

     • Jovo Jamnica

      Rad včasih napišem kaj po nemško…

     • centurion

      Bravo.
      vod 30-40 OBOROŽENIH vojakov,
      četa 4 vodi ali 120-160 vojakov,
      bataljon, 4čete cca 480 do 600 vojakov brez
      dodanih enot za lahko artilerijsko podporo, enot izvidnice etc.

      Pohorski “bataljon” je bil zbir gošarjev, grupacija banditov, ki
      je ustrahovala in ropala bližnje in bolj oddaljene kmetije.

     • Jovo Jamnica

      Tudi 87. pešpolk je izkrvavel v WWI, pa mu ni pomagala številčna popolnjenost po takratnih formacijskih merilih.

     • centurion

      Čak mal, čak.
      Ti mešaš i PRIMERJAŠ 87. uniformirani slovenski pešpolk-KuK infanterieregiment z ušivimi gošarskimi zločinskimi bandami, ki
      so enoto 68 ljudi z nekaj flintami nekaj metki v žepu, ki so služili
      za usmrtitve kmetov in otrok in so se skrivali po Pohorju?

      87.celjski SLOVENSKI pešpolk je štel preko 2000 vojakov, ki so branili
      v ključni fazi zadnjih ofenziv soške fronte pobočja Škabrijela.
      Ne mi tu prosim nalivati motnega vina, ker ta del zgodovine in
      postrojbo 87. regimenta predobro poznam in je sramotno te velike
      Slovence in heroje primerjati s skrivači s Pohorja.
      Eni so bili Štajerski izmečki, drugi pa ŠTAJERCI!

     • Jovo Jamnica

      Samo število sem primerjal. Ja. 185 jih je preživelo.

     • centurion

      Jovo, poslušaj.
      Vsaka enota je imela in bo imela, če se, in se, popolnjuje
      po teritorialnem načelu več padlih, ranjenih in pogrešanih, kot
      jih po formaciji mora imeti na številčnem stanju.
      Če jih mora imeti npr 2000, jih lahko v vojnem obdobju izgubi
      tudi 5000. Padle zamenja, popolnjuje iz resursov teritorija, ki mu pripada.
      Tudi 87. pešpolk je bil večkrat “zreduciran” in vedno popolnjen.
      S Štajerci.
      Prve svetovne vojne ni preživelo le 185. vojakov Štajerske…

     • Jovo Jamnica

      Vem. Gre izključno za preživele po bitki na Škabrijelu.

     • centurion

      Lepo je, da, kljub temu, da sva verjetno na nasprotnem bregu, neke
      stvari pripeljeva do konca.
      In lepo, da poznaš kar dobro del zgodovine, ki je ne pozna 90%
      Slovencev.
      Kriv je šolski sistem, ki ni dovolil vedeti dela zgodovine, v katerem
      so Slovenci v okviru AO vojske bili superiorni
      srbskim vojski in oficirjem.
      Borojević fon bojna je pa svetel primer vojaka, ki je opravljal
      dolžnost, kot jo je v nemški kasnejši feldmaršal Erwin Rommel.

     • Jovo Jamnica

      No, Borojević je bil izjemen obrambni strateg in edini feldmaršal iz krajev, ki so bili nekako v drugem planu K&K monarhije. Prevladovali so Avstrijci, Nemci, Madžari in Čehi. Sem pa proti spomeniku, ki so ga pred kratkim postavili Borojeviću v čast. Slovenci, kot nacija, mu niso pomenili nič, razen v dejstvu, da je vedel, kdo bode goreče branil pred Lahi, domačo grudo.

     • centurion

      Titu, Kidriču, Mačku, Kardelju in vsej ostali rdeči kamarili je pa bilo
      za Slovence hudo mar, mar ne?
      Kupi dreka, ki imajo spomenike in strašijo otroke na javnih mestih po Sloveniji.
      Če že, raje Borojeviću, ki je hote ali nehote držal mejo slovenstva
      na zahodni fronti.
      Tejle NOB norci pa 90% banditi.

     • komar marko

      In spomenika nima niti tisti stotnik, ki se je pri današnjem GOZDU MARTULJKU aprila 41 uprl NEMCEM. Tudi tega ni v šolskih knjigah.

     • Jovo Jamnica

      Stotnik se je uprl Nemcem. Ta je pa dobra. Za kaj pa so vojaki v službi domovine (države)? Zaradi lepšega ali, da domovino (državo) branijo, če jo kdo napade? In pravilno slovensko je: Gozd Martuljk…

     • Jovo Jamnica

      No, če Nemci ne bi neupravičeno napadli Kraljevine Jugoslavije, tudi komiji pri nas ne bi imeli spomenikov.

     • Vrhovni sodnik

      In edini, ki so ga izvedli partizani na naših tleh, pa še to so bili izdani od svojih komunistov.

     • komar marko

      in Šarh ni nikoli nosil zvezde, pa čeprav mu jo sedaj na vsaki sliki dodajo. LE ZAKAJ?

     • Jovo Jamnica

      Šarh je bil simpatizer četnikov in ni maral Nemcev.

     • komar marko

      in zato mu sedaj dodajajo zvezdo? ker ni bil simpatizer četnikov? MODRA misel!

     • Jovo Jamnica

      Alfonz Šarh je bi leta 1953, z ukazom Josipa Broza, imenovan za narodnega heroja. Na svojem pokrivalu je nosil rdečo zvezdo, ne kokarde. Politično ni bil blizu komunizmu. Pohorski batailon je premogel veliko slovenskih rodoljubov. Zato je bil med komiji v nemilosti med in tudi po WWII. Ni pa to dokaz, da so ga komiji tudi izdali. Rodoljubi smo bili v socializmu obravnavani kot šovinisti in separatisti. Tudi danes nismo spoštovani. Spoštovani so domoljubi, ker jim gre v prvi vrsti za dobrobit države.

     • komar marko

      Zgodovino so pisali zmagovalci. Resnica je začela prihajati po 70 letih na dan. Čaka se Beograjske arhive. Klede Kokarde je bolje da je ne bi omenil. Problem pa je v tem, ker so bili RODOLJUBI.

     • Jovo Jamnica

      Beseda “kokarda” je francoskega izvora in pomeni v temelju, okroglo značko na pokrivalu ali uniformi, kot razpoznavni znak pripadnosti določenemu gibanju. Šarh je bil rodoljub v razmerju do Nemcev. Njegovo politično prepričanje na to čustvo ni imelo vpliva.

     • komar marko

      ha, ha, ha. Pa saj sem zapisal, da je bil RODOLJUB in ni imel politične usmeritve kar je bilo v neskladju s PISCI ZGODOVINE in takratnih dejanj in posledic. O tem pišem in nekateri so prepričani da je RESNICA pobita pri TREH ŽEBLJIH. Le zakaj so pokopani v AVSTRIJI in ne dovolijo prenosa v SLO. To še nisi odgovoril!

     • Jovo Jamnica

      Kdo ne dovoli prenosa v Slovenijo? V Avstriji so jih pokopali Nemci.

     • komar marko

      Naši ta zavedni s 120 letno tradicijo!
      Kot drugo mi zapiši zakaj ta bataljon ni napadel tovarne motorjev v TEZNEM, napadel pa je tovarno lepenke, katere lastnik je bil SLO državljan?

     • Jovo Jamnica

      Tovarne, kjer so izdelovali propelerje za Messersmithe, ni uspelo uničiti niti 12.700 ton bomb, ki so jih zavezniki odvrgli nad moje rojstno mesto. Kako bi to uspelo stotniji pešakov???

     • komar marko

      No glede na filme o MIRKU in SLAVKU se prav čudim, da to ni uspelo pešadiji niti niso poskušali. Uničili pa so nezaščiteno tovarno. Tako kot so bežali iz LAŽGOŠ, prebivalce pa prepustili SOVRAGU! To so bili pravi MAČOTI. kapo dol pred dejanji!

     • Jovo Jamnica
     • centurion

      Rdeča drhal.

     • Jovo Jamnica

      Eh. Saj so pokopani v svoji rodni grudi Štajerski. Dvomim, da jim je hudega…

     • Steiermark

      Malo žgancev še boš moral pojesti in veliko prečitati, se poučiti, če boš hotel spoznati resnico in jo tudi razumeti!

     • Jovo Jamnica

      Če bom nadaljeval z žganci, tam kjer si ti končala, potem bode moja perspektiva zagotovo zapečatena…

     • Steiermark

      On je bil jugo-kraljevi oficir, torej četnik!

     • Jovo Jamnica

      O tem bi se dalo razpravljat. Neposrednih dokazov ni. Ugibanja so premalo. Preučeval sem njihovo tragedijo že v zgodnjih osemdesetih. Vse kaže, da so bili izdani, ker so zanemarili redne patrole v okolici postojanke. V snegu so zato spregledali sledi zalezovalcev.

     • komar marko

      uf . sledi v snegu, le kdo jih je videl po bojU? Lwe kako vedo naši vrli ZGODOVINARJI za sledi?

     • Jovo Jamnica

      Pred bojem…

     • komar marko

      ha, ha, ha. in to so si vestno ZAPISALI! ha, ha, ha A so zapisali Šarhovi borci ali tisti zunaj! Ha,ha, ha

     • Jovo Jamnica

      O tem sem prebral veliko. Veliko je bilo dokumentov, tako nemških, kakor poročil Franca Rozmana Staneta, Mitji Ribičiču. Rozman ni vedel, kje točno je Pohorski batailon prezimoval. Pohorje ni mačji kašelj in takrat je bilo še precej neraziskano, razen če nisi bil Pohorc.

     • komar marko

      Torej so si glede sledi zapisovalinborci. malo se umiri glede naših dokumentov. Enako kot so dan PIF prestavili na 27 ker je 26 SOVRAG obiskal TOTO mesto.

     • Jovo Jamnica

      Sledi so zabeležene v nemških dokumentih.

     • komar marko

      Enako kot Na gORI pri Ribnici, ker so še včeraj tdili eno, danes je RESNICA DRUGA! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Čuj, ne vem vsega. Pohorski batailon je štel recimo 70. duš, ki so mogle vsak dan, dat kaj pod zob. Torej, nabava živeža je bila pomembna. Če pa tovoriš živež v postojanko takrat, ko zapade sneg, moreš paziti, da sledi ne odkrije oni, ki te zalezuje. Nemci so zalezovalce plačevali.

     • Steiermark

      Nehaj že enkrat nakladat in se delat pametnega. Tele, ki jih vi imenujete partizane, nikoli niso vedeli za partizanstvo, za komunizem, ker poleg tega, da so bili “kraljeva vojska” jugovine, so bili navadni skrivači in teroristi, ki so ropali oz. kradli živež okoliškim ljudem, nadlegovali ženske, sami pa imeli redne zabave v svoji postojanki – pravi razvrat! Nemci jih nikoli niso preganjali, ker so pač bili tile pasivni in jim nikoli niso povzročali skrbi, so jih pa “zatožili”, njih in njihove namere, ravno komunistična sluzasta drhal, ki je Nemce tudi popeljal, do njihove postojanke. Nekaj dni, pred dokončnim obračunom z njimi, je pa “pohorskem bataljonu” izginilo nekaj “borcev”, ker so bili obveščeni od svojih, rdečuhov, kaj se pripravlja! Tisti komunist, ki je pa po nalogu komunajzlov izvedel izdajo teh, ki niso hoteli prestopiti h komunistom, ter sam, osebno, vodil Nemce, na Osankarico!

     • Jovo Jamnica

      O Gretica iz Caleka. Kako kaj? Si praznovala Božič v krogu družine, ali sama?

     • Prihajam Slovenija

      Zakaj jih je major Mitja 14 dni pred pokol obiskal.

     • Jovo Jamnica

      Nič ne vem o tem. A v postojanki?

     • Vrhovni sodnik

      Da si je lokacijo zapomnil.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Je imel GPS…, da je Nemcem lahko referiral koordinate…

     • radames

      Kdo je izdajalec
      Komunistične izdaje v Sloveniji:

      Komunisti so kmalu po italijanski okupaciji Italijanom izdali okoli
      600 oficirjev in podoficirjev kraljeve jugoslovanske vojske, da so jih
      Lahi pohopsali in internirali.

      Komunist je Lahom izdal položaj TIGR-ovcev na Mali gori nad Ribnico, da so jih Italijani napadli

      Komunist je Nemcem izdal partijsko šolo v Ceknem, da so jih Nemci precej pobili
      Komunist
      je neosnovano na Lajšah nad Cerknim pobil 12 ali 14 nedolžnih ljudi, ki
      naj bi “izdali” partijsko šolo v Cerknem. (eden [Bavcon] je preživel,
      ker so ga samo obstrelili in se potem rešil iz brezna).

      Komunist je izdal Pohorski bataljon Nemcem, da so ga uničili.

      In komunisti so izdali na tisoče Slovencev, da so jiz Italijani odgnali v taborišča.

      Aleš
      Stanovnik, ki je bil pred Kocbekom voditelj kršč. socialistov je bil
      maja 1942 izdan Italijanom od VOS-a in ustreljen, kot talec. Njegovo
      skrivališče je bilo namreč globoka tajna. Kocbek je ob tej novici menda
      govoril, da se ne sme ogroziti zavezništva s komunisti, na podlagi
      stvari, ki ni čisto jasna.

      Pesnik Tone Čokan je bil umorjen s
      strani komunističnega komisarja Urbana Dermastje. Ko so preiskovali
      njegov umor je komisiji OF njegova žena povedala naj bi ga ustrelila
      ona, ker je preveč politiziral in kartal.

      Profesor Kociper je bil
      junija 1942 zaprt, ker, da je preveč propagiral smernice kršč. skupine v
      OF ( ki so bile sicer na ravni politike IOOF ). Zapreti ga je dal Ivan
      Maček-Matija. Ker ni bilo konkretnih dokazov je bil izpuščen, vendar z
      Mačkovo pripombo, da je ostal ”potuhnjen nasprotnik partije”.

      Kasneje
      je umrl v zelo čudnih okoliščinah. Med hajko Nemcev je izgubil stik s
      svojo enoto. Terenci v neki vasi so ga zvezali in predali Nemcem, ker da
      so ga sumili, da je ”izvidnik gestapa”. Ti so ga ustrelili kot talca.

     • Jovo Jamnica
     • radames

      Takoj na vrhu linkane strani piše Ali ste vedeli? Gre za dinozavrove sledi.
      Pred mnogimi leti sem si postavil bajto kake 3 kilometre od teh sledi. Niso na Zalarjevem vrhu blizu Idrije, ampak Na Pesku nad Godovičem, ki tudi spada pod idrijsko občino. Če pa že gre za kakšen vrh, je pa najbližji Jelenšek.
      In potem naj imam zgodbo o Pohorskem bataljonu na tej strani za verodostojno?

     • Jovo Jamnica

      Niti sanja se mi ne o dinozavrih na nekem Jelenšeku. Takšne neumnosti me ne zanimajo.
      http://www.visit-idrija.si/si/object/436/dinozavrove-stopinje/

     • radames

      Mnogokrat sem bil tam. Samotna kmetija na čudovitem, kar velikem planotastem svetu. Kakšnih 5 ha, s čudovitim pogledom na oddaljene Julijce. Dinozavrove sledi so na belih skalah, ki komajda segajo čez nizko travo. Moj takratni pes, novofundlanec, je mislil, da je sneg in je zašibal proti tistim skalam in razočarano ugotovil, da ni sneg.
      Idrijo poznam dobro, tudi živel sem tam, čeprav sem Ljubljančan. En moj sin je še zmeraj tam.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Prebral sem si tudi o morskih pseh, ki so po moje takrat, pred 20. miljoni let tudi lajali, zato jih tudi imenujemo morski psi. Ta popotnik dinozaver pa je vandral celo pred 200 milijoni let. Očitno je imel takrat kožo, odporno na lavo, ki se je hladila po izbruhu bližnjega vulkana… Res me ne zanima!

      http://www.lokalno.si/2011/03/03/58247/aktualno/dl_morski_pes_v_vinogradu_pod_gorjanci/

     • centurion

      —pa prosim legenda, no…
      menda je v vseh vojnih enciklopedijah…
      pa v taktikah vseh vojaških učbenikov.. West Point pa to..
      Gošarji pa ende!

     • komar marko

      seveda so legende. najprej jih izdajo, nato trdijo kako so bili LEGENDE. In SOVRAG jih pokoplje v Avstriji, ker jih naši nočejo. JJ je predlagal prenos ostankov, pa so se uprli. Le zakaj in kdo?

     • Jovo Jamnica

      Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni…

     • Artur

      Rdeči lubadarji ne morejo iz svoje kože .

     • janez cepec

      uprašte ljubljenga vodjo, če bi enkrat za spremembo šu tud u dražgoše, ne de u sak let hod u Jajce po poteh Avnoja

     • komar marko

      to ga sam pobaraj. A ti nisi hodil v Jajce ali hodiš samo v hišo cvetja in v Kumbrovec?

   • janez cepec

    tiča ji pokaž, pa boš vidu koko bo skočiva

   • stajerc5

    Hej, Marko!?
    Marko skace, Marko skace, po zeleni travi…ooojjjooojjj…

    • komar marko

     ni travce , kodr stopijo rdečkoti, ta 100 let ne raste.

     • stajerc5

      Zato nas pa tako teptajo, ker mislijo, da se pod peskom vedno najde nafta!

     • komar marko

      kdo nas tepta. Mi teptamo sami sebe. Tu je point!

     • Jovo Jamnica

      No, pa sta se našla… :-)

     • stajerc5

      Ohhh, ti bogi pa kar sam…

     • Jovo Jamnica

      Se kar dobro počutim v svoji koži. Ne jamram.

  • Rožle

   Tvojga Postman-a sm sreču …

 • Hribouc

  Židan, tale rdeča zvezda v času Božiča je pa satanizem brez primere.

  Upam, da EU poslanci naših opozicijskih strank tole gledajo.
  RAČUNAM; DA SVINARIJO POKAŽEJO V BRUSLJU IN TERJAJO ODGOVORNOST.

  NA RDEČI ZVEZDI JE KRI 200 milijonov krščanskih Rusov in ostalih “sovjetskih ljudi” !

  NA RDEČI ZVEZDI JE KRI SKORAJ MILIJONA JUGOSLOVANOV, ŽRTEV NOREGA BROZA

  NA RDEČI ZVEZDI JE KRI NA DESETINE MILJONOV KITAJCEV, KAMBODŽANOV, VIETNAMCEV, KUBANCEV, AFRIČANOV, JUŽNOAMERIČANOV, ITD ITD!

  Terjam od poslancev slovenske desnice, da storijo, kar jim je storiti!

  Spravite ta gnus v parlementarno obsodbo in v EU – enako. STOP KOMUNIZMU!

  Komunizem je zločinski sistem, kjerkoli na svetu.
  Komunizem je protičloveškost v vsem svojem obsegu.
  Protičlovečnost in kršenje osnovnih pravic je strogo, ob nulti toleranci, PROTIZAKONITO.

  Jasno, Banda se je na zunaj pokazala kot socialna demokracija 1996 – ki jo je komunizem zatrl.
  Hkrati, kot znajo le oni, ki jim nič ni sveto, z vsemi sredstvi in z lažjo – pa dajo na smrekico krvavo zvezdo!

  To mora pred Zakon in v obsodbo !

  NOVA24Tv- pripeljite sogovornike pred kamere in razgalite hudiča in naj poslaci povedo kaj bodo storili.Nujno. Šifra ” Rdeči satan- Božiček Smole is back!”

  • centurion

   To je nekaj podobnega, kot šivilje Bratuške
   Bandiera rossa.
   Lepo copy-paste in via evropski parlament.
   Bandita rossa….

 • albusa aquilae

  kaj vam ni jasno? Heiniken…

  • komar marko

   Če bi bilo v skaldu s tvojo teorijo, bi tudi Haineken že bil prodan in izropan, Drugače, pa ta pivovar dela ovinek, čim zavoha rdečkota!

   • albusa aquilae

    itak…a znajo še kej druzga…?

   • Georgi

    ja seveda alkohol pa res loci barve…ko je denar v igri sodelujejo levi, desni, rdeci, beli, kodrlajsasti…

 • albusa aquilae

  groza…

 • garfi

  ne pozabimo izobesiti Slovenske zastave
  murgelska mafija jutri predvaja partizanski film
  kućkoslavija-tretja jugoslavija

 • janez cepec

  teb se pa vid, de si totalno zblojen. Dolina miru, če misleš ta partizansk film, je edn boljšeh slovenskih filmov, ni jugoslovansk, tko kot piše u eneh vašeh butasteh cajtngah, edin k ni Slovenc u tem filmu je Amer. tok u vednost.

 • Hribouc

  Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y
  Borrás, known in English as George Santayana

  Said in 1917:

  “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it”

  »Tisti, ki ne poznajo preteklosti, so obsojeni na to, da jo ponovijo«

  “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it”,

  »KTO NIE PAMIETA HISTORII SKAZANY JEST NA JEJ PONOWNE PRZEŽYCIE«

  »Wer die vergangenheit nicht kennt ist dazu verurteilt, sie zu wiederholen !«

  Njegove besede so javno izpostavljene v taborišču Auschwitz/Oswiencim in v eni od nemških podzemnih postaj železnice.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  Kučan hara po SD seniorjih in jaha čudovito Slovenijo s svojim rdečim satanističnim zmajem!

  Ko bodo dobili priliko v novi hudi nesreči naroda, bodo spet zajahali konja rdeče apokalipse in bodo spet pobijali nas in naše otroke.

  SPOZNAJTE PREVARO NOB Revolucije, ki je skoraj popoln mit, zgrajen na popolni Laži !
  preko 700 morišč in desettisoči mučenih in pobitih tuli o krivici v nebo, podobno kot 200 milijonov pobitih Rusov in ostalih sovjetskih ljudi. GROBO VI TULIJO V MILIJONIH !

 • KAPIBARA

  Reklamiranje alkohola, brez ministrovega opozoria o njegovem škodovanje, je prepovedano..

 • Brutus

  Ja, izdajalci so med nami!

 • radames

  Boljševiki socialnih demokratov niso mogli prenašati. Še iz Leninovih časov. Za boljševike so bili hujši sovražniki kot pa nacisti, s katerimi so celo sklenili prijateljstvo. Zato je govorjenje v SD, da proslavljajo 120 letnico socialnih demokratov čista hipokrizija. SD so komunisti, ne pa socialdemokrati.

  • Jovo Jamnica

   Lenin je smrt storil leta 1924, Hitler pa prišel na oblast leta 1933…

   • radames

    Baje so socialdemokrati obstajali še po Leninovi smrti. In po njegovi smrti tudi boljševiki.
    Ker si me sprovociral, bom napisal še 50-tič.
    V Nemčiji so se za usodne volitve 1933 nemški komunisti hoteli povezati z nemškimi socialdemokrati, da ne bi drobili glasov. Seveda je bila nemška KP pod patronatom SZ. Stalin zaradi sovraštva do socialdemokratov ni dovolil povezovanja. Na volitvah torej levica ni nastopala usklajeno, glasovi so se drobili, zmago je odnesel Hitler.
    Lahko rečemo, da je Stalin posredni krivec, da je prišel Hitler na oblast.
    Amen!

    PS
    Komunisti (boljševiki) dolgoročno zajebejo vse, česar se lotijo.

    • Jovo Jamnica

     Stalin je bil na oblasti pred Hitlerom, med Hitlerom in za Hitlerom…

     • radames

      Za Božič se ne pije!

     • Jovo Jamnica

      Kommunistische Partei Deutschlands (KPD) bei der Reichstagswahl vom 5. März 1933 12,3 Prozent, die Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) 18,3 Prozent sowie die Parteien der bürgerlichen Mitte, Zentrum und Bayerische Volkspartei (BVP), 13,9 Prozent der Stimmen, während die Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) und die Deutschnationale Volkspartei
      (DNVP) auf 43,9 Prozent bzw. 8 Prozent kamen und demzufolge zusammen eine rechte Regierung bildeten….

      https://www.bundestag.de/parlament/geschichte/parlamentarismus/drittes_reich

     • radames

      Kar sem napisal zgoraj za nemške volitve, sem že zdavnaj prebral v biografiji Stalina, zgodovinarja Isaac-ka Deutscher-ja. Izšla je še za časa Juge. Zato sem napisal po spominu, spomnim pa se, da pisec ni razdelal rezultatov po procentih, zapisal je le, da bi vse združene leve stranke premagale NSDAP. Tudi to je zapisal, da je Stalin posredno kriv, da je zmagala NSDAP.

     • Jovo Jamnica

      Levo združeno je bilo samo 30,6 %. Tako cifre…

     • radames

      Gre za volilno taktiko. Zaradi Stalinove prepovedi so se glasovi drobili. Združeni levičarji v neko začasno koalicijo, bi sigurno dobili več glasov, kakor je znesel seštevek dejanskega rezulata. Zgodovinar je to v knjigi še dodatno pojasnil in Stalina obdolžil, da je posredno pomagal NSDAP do zmage.

     • Jovo Jamnica

      Torej bi mogel Stalin, po logiki, vzpodbujati KPD, da se povežejo z NSDAP. Zakaj je bil proti NSDAP, če pa je pozneje videl v njej zaveznika. SPD tukaj so pač bili v Stalinovih očeh – manjševiki.

     • stajerc5

      Rdeci ga vsaki dan zlampajo, ker vidijo, da jim bije zadnja ura!

 • cosmosjasnovidec

  Kako pa naj drugače levaška čefutarska komunajzerska drhal praznjuje?Slovenskega grba ne bodo dali gor tako,da jim je ostale le zvezda katera je ponos čefutarske zahojene golazni katera ima popolnoma prazne betice in misli,da še vedno traja komunajzerski diktatorski režim.

  • Jovo Jamnica

   “Slovenski” grb je sešil iz barvnih krp šaman in ga potlej umestil na rusko trobojnico, kakor da bi želel na njej z zaplato sanirati rastrganino…

 • tečnež

  Kučanova deca,keri pa drugi…

 • mojadezela

  Simbolistika na tej čestitki je malo globja in na Novi se niste potrudili, kaj v celoti ta voščilnica pomeni, ampak ste videli samo rdečo zvezdo.

  3 smrečice simbolizirajo Triglav. To pomeni, da si SD želi deželo pod Triglavom narediti spet komunistično!

  • janez cepec

   še skoz bi bloo bolj, kopt pa de nam tačrni zavladajo

   • centurion

    Tebi in tvoji debilni mami taneumni vladajo od nekdaj.
    Pa tut naredu te ni ta pameten.
    Lep dan še naprej v USTANOVO.

 • montyamp

  Hudojamski človek – komunist , ne sme več pobijati kristjanov .
  Zato voščilnice z grozečo zvezdo .
  Banditi se ne bodo odrekli načelom prednikov , ki so največji izdajalci današnjega časa in podalpskega prostora .
  Ližejo se z zvezdasto Rusijo , ker ima UDBOPARTIJA GORE DENARJA pri Putinovi mafiji , Slovencem pa voščijo s figo v žepu in z lopovi na prostosti .
  Haha , Nemci udbovce že zapirajo .
  Panika u murglama.
  Kako kaj arhivi v BG ???
  Kandelabri že čakajo .

 • Adolf Hitler

  Zdaj so se pa izdal komunaizerji da je to izmišljen Praznik komunaizerjev

 • Silka

  Tudi na RTV Slo pri dnevniku 25.12. 2016 je imela banda rdečekljuna podobno smrečico z rdečo zvezdo.

  • radames

   Mislil sem, da nakladaš. Pa ni res. Preveril sem. Grafika na video.wallu v ozadju je s smrečico in z rdečo zvezdo na vrhu smrečice (24:08-24:22). Zelo prefrigano so jo podtaknili Zagrebčanom.

   http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174445626

  • janez cepec

   so what?

 • nevera

  London, Božič, lani, restoran na vrhu nebotičnika popularno imenovanega “the Walkie Talkie”.
  Impozantana smreka, okraski, na vrhu pa rdeča zvezda. Pravijo, tradicija pač !
  Nobenemu ne pade na pamet, da bi v njej videl karkoli Ruskega, Yugo, ali nasploh “komunističnega”.
  Je pač okrasek-zvezda na vrhu smreke, in je pač srčno rdeče barve…
  Če imaš od sovraštve (levega ali desnega -isti šmotn) zakrvavljene oči, jo vidiš pač krvavo, drugi, ki jim je en klinc mar tvoje sovraštvo, pa vidijo tako, kot gledajo Londončani. Je rdeče, je dobra želja, je Božič in sovraštvu pod in okrog smreke ni prostora… Pa se postavi na glavo, dol mi visi, živim v nekem drugem svetu in mi je zato fajn, ti se pa požri…

 • janez cepec

  pa kva je, idijoti,a a si nej komunajzarji na smrekco križ obesjo, al pa ne klič hudiča žiidovsko zvezdo?

  • Olga

   Lahko kljukasti križ, saj je enakovreden Zvezdi!

 • Olga

  Prijaviti SD zaradi propagiranja totalitarnih simbolov!

 • Viktorh

  Pa kaj, ta komunistična mladež pač ne da nič nase.Tudi njihovi starši si bili takšni…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!