Twitter odzivi na mazaško akcijo: Stranka SD hitreje od vseh novinarjev objavila slike popisanih simbolov komunizma – so bili na delu njihovi radikalci?!

Foto: Twitter

“Na dan je prišlo, kdo je vir fotografij olepšanih totalitarnih malikov v Ljubljani. Verjeli ali ne, medijem jih ni posredoval nihče drug, kot služba za odnose z javnostmi SD: ob pravem času na petih pravih mestih, hitrejši od novinarjev, hitrejši od policije,” je uporabnik Twitterja Libertarec tvitnil ob novici, ko so mediji in levica – predvsem stranka SD – pričeli s podtikanji sovražnosti desnici. A izkazalo se je, da so prav Socialni demokrati, vodilna stranka na področju omejevanja svobode izražanja, prvi v javnosti objavili fotografije z vseh lokacij, ko preostalim še ni bilo jasno, kaj se sploh dogaja. Ob tem so se na socialnih omrežjih množično razpisali, da so bili pri tem dejanju na delu prav radikalci iz vrst SD.

Ko so v sredo neznanci popisali (ne gre za vandalizem, saj gre za protinarodne simbole, ki delijo) šest komunističnih spomenikov z barvo v spreju na Trgu republike, okoli predsedniške palače in v Rožni dolini, je bila to prva novica na naslovnicah in v informativnih oddajah večine medijev. Vsi so tekmovali, kdo bo dejanje bolj obsodil.

SD so v medije prvi poslali slike, pred novinarji in policijo!
Mediji so se sicer na široko razpisali o skrunitvi komunističnih spomenikov, v članke so vključili tudi ogorčene odzive glede vandalizma s strani levega političnega pola, kako gre pri skrunitvi za sovražno dejanje, napad na zgodovino naroda in tako naprej. Ob tem pa se vendarle poraja vprašanje, če je skrunitev vendarle predstavljala obliko provokacije, ki jo je potreboval levi politični pol; glede na to, da je služba za odnose z javnostmi Socialnih demokratov tista, ki je v medije prva poslala vse slike z različnih lokacij, in to pred novinarji in policijo. Dogodek so ostro obsodili, posebej pa sta se odzvala tudi na primer zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalni Milan Brglez.

Državljani nimajo razumevanja za čaščenje komunistov in njihovih simbolov
V nasprotju z mainstream mediji in levičarskimi politiki večina državljanov nima razumevanja za čaščenje komunistične preteklosti. Tako so nekateri ostro zavrnili oznako, da je šlo pri dejanju za vandalizem, pač pa so to opisali kot aktivizem, prav tako pa so jasno povedali, da pri tem ne gre za oskrunitev. Poleg tega so mnogi izrazili prepričanje, da ti spomeniki sodijo na odpad. Tako se je zgodilo v številnih pokomunističnih državah, kjer so sprejeli ustrezne zakone o dekomunizaciji in so izvedli lustracijo. Ne nazadnje, komunizem in njegovi simboli so po vsem svetu zakrivili prek 100 milijonov smrtnih žrtev!

https://twitter.com/llisjak/status/1146382828038475778

https://twitter.com/Pika_So/status/1146408251950546947

https://twitter.com/janezsnoj/status/1146437702969151488

Pahor s svojim odzivom ponovno popolnoma zgrešil
Predsednik republike Borut Pahor je, namesto da bi se ob tej priložnosti jasno zavzel za spravo, ki bi vključevala tudi umik simbolov zločincev, ki delijo narod, izrazil mnenje, da je šlo pri dogodku za vandalizem, in tako poudaril, da gre za “nesprejemljivo in prepovedano obliko izražanja političnih prepričanj”. A prav samo postavitev in obstoj teh spomenikov bi lahko opisali z istimi besedami!

Na koncu pa še resnica Libertartca, kako postopati do totalitarnih simbolov. Nemci so z nacizmom temeljito opravili. Enako bo potrebno nekoč s komunistično dediščino.

Rok Krajnc

 • Antonius

  Ker so spregledali najbolj pomemben spomenik, naj zdaj opozicija vrže krvavo barvo na grobnico poleg parlamenta, da dokonča površen napor SD.
  Mislim, da SDS slik sploh ne bo treba objaviti, ker bodo nemudoma za objavo poskrbela veleizdajalčeva trobila.

 • hle

  Lahko da so bili tisti ki so napravili ta vandalizem celo levaki kdo ve akcija rodi reakcijo drek pa prileti na nasprotno stran ampak tega povprečni janševik ne bo mogel doumeti konec koncev pa so tiste besede vklesane v kamen o tem kaj je bilo vpisano v Slovensko ustavo ravno tisto kar bi jim mi desničarji morali danes zabrisati v obraz ampak z sovražtvom zaslepljena sds tega ni sposobna in to je za moje pojme Slovenska tragedija današnjega časa

 • pajot

  Škoda,da jih niso kar podrli. Da se kasneje ne bo treba nam matrat.

 • Olga101

  Tudi nacisti so se preoblekli v Poljake in napadli lastno radijsko postajo, da so lahko napadli Poljsko in začeli drugo svetovno vojno! Podobnost ni naključna!

 • Olga101

  Mogoče lahko tudi te slike predstavi tovarišica Fajon (rdeča Sorosova Tanja) v evropskem parlamentu?

 • est

  Prav zanima me, kako je včeraj Marakovićka komentirala “to sprevrženo dejanje” kolegov pod rdečo 5 x bodičasto zvezdo. Če ni omenila SDS-a in Janše vsaj enkrat v negativnem kontekstu potem je bila proslava brez veze.

 • Ryuk

  Kar naenkrat vse levake tako briga pieteta. Neverjetno.

 • Povprečen Državljan

  Pravoverni….Ah,nič.Ni vredno.

  • macon

   Ti častiš te “spomenike”, torej si fašist. To je povsem enostavno, to te določa.

 • Franc Šink

  Umetnost na komunistični način.

 • sloustava

  Kdor zagovarja Kidrica in njegova dela, morijo Kardelja, morijo komunistov, ki is so svoje mladice kotili in jih se kotijo , je neclovek! Niti zverina ni, kajti zver ubija samo toliko kot rabi za prezivetje. Taki tipi nimajo naziva, imajo pa ime in priimek in so vredni edino prezira, gnusa in pozabe! A ne v Sloveniji, tu pozabe ni, tu se pozabi na cloveka, Slovenca, oceta, mater, sina hcer ! Tu vlada kucanizem, -izem tistega in tistih, katerih samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija! Volivec, bednik, potegnil si ves narod v jugovino, krajo, lakoto, perverzijo in presstitucijo! Tu uspeva idiotizem!

  • Observer

   “Niti zverina ni, kajti zver ubija samo toliko kot rabi za prezivetje.”

   Ja no, saj komunisti so pobili toliko kolikor so rabili za preživetje svoje revolucije v Sloveniji.

   P.S.: Komunisti so produkt Francoske revolucije Jakobincev. Ustvariti hočejo raj brez Boga. Brez Stvarnika vsega kar vidi oko, kar je norost. Kot bi telo hotelo živeti brez hrane in bi zavračalo hrano. Takšen “raj” že samo zaradi dejstva, da se ga trudijo postaviti brez Boga, bo vedno postavljen na temeljih strahu, nasilja, sovraštva, prisile, zatiranja, ropanja, popolnega nadzora, itd. Skratka vse kar je kontra Bogu in identično Satanu. Ker tudi ostali ljudje zavračajo Boga in njegov zakon in ljubezen po Kristusu, je takšen pokvarjen narod možno nadzirati samo preko tiranije. če namreč zavračaš Božje zapovedi, ki temeljijo na “samoupravljanju” v ljubezni do svojega bližnjega, jih boš moral drugače prisiliti, da te ubogajo. S tiranijo. In to je komunizem in vsi fašistični sistemi, ki stojijo na istih temeljih, in vsa kraljestva pred tem.

   Po drugi strani tistim, ki se trudijo graditi raj na zemlji po Božji besedi, ni potrebno uporabiti nasilja in prisiliti svojih ljudi, da živijo v tem raju, zato ker ga gradijo na temelju ljubezni, prostovoljnosti, svobodne izbire, kakor je učil Jezus Kristus. Primer Valdenzev v temnem veku, obkoljenih s sovražniki, primer Ženeve pod Johnom Kalvinom, primer Hugenotov v Franciji, primer Puritancev v Angliji, itd. in nenazadnje primer primer Protestantov, Baptistov in vseh ostalih v ZDA in njihove Ameriške revolucije.

   In ker Komunizem na nek način poizkuša kopirati krščanstvo vendar Jezusa Kristusa zavrača bo vedno temeljil na ravno obratni formuli in njegov produkt bo vedno gora pobitih ljudi, ki se z njimi ne strinjajo in jih niso zmogli prisiliti in prepričati, da sprejmejo njihov “raj”.

   Mimogrede tudi Katoliška cerkev je v temnem srednjem veku ravnala enako kot ti levi (in desni) fašisti in to počne še danes, samo bolj prikrito in zvito. Sedaj uvaža papež islamofašistične ilegalne migrante v Evropo, za ta namen. Da pokonča še zadnje protestantske ostanke na zahodu, poleg pravoslavcev, itd. Kolikor katolikov pa bo poleg umrlo, bodo pa zanj samo kolateralna škoda kot vedno v zgodovini. Enkrat uporabi boljševike, drugič naciste, tretjič islamofašiste. Cilj opravičuje sredstva. Da končno doseže nov svetovni red, ki je v resnici stari svetovni red srednjega veka z modernim pridihom tehnologije. Za ta namen pa ima na vseh vodilnih pozicijah držav svoje hlapce za predsednike, ki se mu pridejo poklonit v Vatikan iz vsega širnega sveta. Od Trumpa, do Putina, do našega nepomembnega Šarca. Prav tako tudi kralji in kraljice.

   VSE POTI ŠE VEDNO VODIJO V RIM.

   Razodetje 17

   13 Ti so enumni in izročajo svojo moč in svojo oblast zvéri.
   14 Ti se bodo bojevali z Jagnjetom, a Jagnje jih bo premagalo, ker je Gospod gospodov in Kralj kraljev, in z njim vred tisti, ki so poklicani, izvoljeni in zvesti.«

 • Janez Novak

  Mazaška akcija je v bistvu demokratična reakcija na postotalitarni režim, ki še vedno časti krvnike slovenskega naroda in drugih jugoslovanskih narodov. Ti ljudje, revolucionarji, so bili zločinci, ne heroji.

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA spet iščejo težave .
  Ušivih in garjavih zločincev ki so se med WW2 skrivali po gozdovih in ropali ter pobijali slovenske kmete , mladiči , so bili vzgojeni v ljubezni genocida nad slovensko inteligenco .
  Cerebralna paraliza z avantgardnim sindromom sekularne segregacije , je iz teh dvonožnih žrtev svojih prednikov , naredila neobvladljivo izkrivljene neuravnovešence , ki so normalni družbi sprejemljivi kot pasji iztrebki namesto češnje na torti .

 • montyamp

  To so UDBOVSKI MLADIČI sami razmazali .
  Takih zmazkov najbolj ftrgan desničar ne more narediti , lahko jih naredi samo parazitsko nastrojen gošarski naslednik , s kumrovškim šnelkursom .

  • pajot

   Tako kot v Italiji in Avstriji za časa jugovine. Organizirala UDBA. Mi pa smo verjeli,da to počnejo fašisti. Ja,pa kaj še!

 • montyamp

  CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLOVENIJE — SD , ki ima gnezdo v ukradeni hiši , moralnega kompasa ni izgubil , ker sploh ne ve kaj to je .
  KRI NI VODA .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO NKVD HLAPCEV VAJENCI NA OBLAST .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE

  V SLOVENIJI :

  1. Predno so si spremenili ime v

  —————–SD—————-

  , so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS so začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  SD
  je naslednica ZLSD, prej so bili ZL , združili so se SSS , SZDL , DESUS , ZKS-SPD .
  Predsednik DESUS – a SKOJ-evac LDS pralni stroj .
  SSRNJ – SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA YUGOSLAVIJE
  ZL — SDP STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE
  ZKS — SDP .. ZKJ — ZVEZA KOMUNISTOV YU

  ZKJ —— KOMUNISTIČNA PARTIJA YUGOSLAVIJE
  je mati SD .

 • montyamp
 • macon

  Še Rusi so socialistični drek pospravili v muzeje, pa so nekaj predstavljali kot država.

  Levi režim nam s temi skulpturami sporoča, da je glavni in da mu nič ne moremo, da lahko odkrito časti najbolj zavržene morilce.

  • Nata

   + + + + No, tole si pa dobro zadel ! Bravo.
   Glavni so in nič jim ne moremo. . . . . .razen ?
   Vržemo jih lahko s prestola !!

 • Joško

  Že vrabci po drevju čivkajo, da je to delo podmladka SD.

 • sveta preproščina

  Seveda, sami so slike sproducirali. Tako kot tiste napise ob volitvah, ko ste se potem zgovarjali, a ne Nora24tv?
  Bomo videli odziv, ko bodo vaši spomeniki padlih narodnim izdajalcem na Šentjoštu in v Grahovem ‘Performance art iz ciklusa Jebal jim bom rdečo zvezdo’ (beri – domobransko) oz. dejanje ‘političnega akrivizma’.
  Potem bo pa spet jok in stok.
  Slovenski domoljupi – sramota zavednega slovenskega domoljubja.

 • IZBIRA

  Tanja Fajon: “Žalostno, nedopustno, nedogovorno.
  Kaj se dogaja naši družbi, zakaj taki nizkotni udarci, zakaj žaljenja, podlosti, kje sta zdrav duh in razum, tudi dostojanstvo do umrlih? Ne moremo boljše? Na nas je!”
  O čem piše???? O sebi! Ne more boljše le nizkotno, žaljivo, podlo brez zdravega razuma in dostojanstva do pobitih in na njen je ali bo lahko boljša. Težko kdaj!

 • janez

  Ja res je čudno, da SD mladiči tako hitro, bi rekel naenkrat, našli in poslikali vse rdeče inštalacije.

 • sveta preproščina

  Na vseh original fotkah se vidi, da je policija že na delu. Seveda so jih ‘grafični oblikovalci’ na Nora24tv malo porezali, da se jih ne vidi. Ampak, to je že klasičen modus operandi tega (ne)medija, zaposratreporta in demokracije.

 • karpelec

  Za svoje umetnine so porabili petrolovo barvo, a je to slučaj ali namera?

 • RATATA

  Milo za drago nam dajte komunajzarji…. tistim, ki poznamo resnico in ne verjamemo vašim lažem…!!;
  preimenujte ulice, kasarne, knjižnice po Sloveniji.
  Pliberk so že itak hrvati preimenovali v Blajburg,
  v Trbovljah je pa še vedno Banditenštrase od prvega maja 1941, ko ste s švabskimi nazzional-socialističnimi zavezniki proslavljali praznik dela.

 • rrrrr

  Nikogar. K sreči mu je tako namero preprečila SV..

 • macon

  Mrlak je bil oficir JLA v vojaškem helikopterju z vojaškimi oznakami in na službenem letu nad ozemljem, kjer je nova vlada samostojne Slovenije prepovedala vse lete. Če tega ni vedel, je bil to njegov problem, če bi samo logično razmišljal, ne bi letel tam čez.

  V vojni z jokanjem in razneženostjo ne premagaš sovražnika. Po tvoje bi verjetno lepe mladenke s cvetovi obsule JLA-jeve oklepnike na cestah proti mejnim prehodom in ti bi se potem osramočeni od moralne premoči Slovencev sami obrnili nazaj v kasarne.

 • Skrajno Desni

  Vidim da se po mestu sprehaja mladina v majicah z jugoslovanskim grbom pa se nihče ne zmeni za to, bom poskusil z majico Adolfa Hitlerja in svastiko me zanima če se bo kdo spotaknil.

  • Drago

   Poskusi, samo potem ne jokaj, če ti bo kdo razbil nos.

 • milanček

  kaj je treba to mazat, podreti, material pa prodati za predelavo, tuso velike količine in bo kar zaslužek! strojani, navalite!

 • macon

  Po večletnem rožljanju z orožjem JLA in Miloševića je bil miren razhod nemogoč.

  Najmanj se mi smilijo OFICIRJI sovražne vojske. Tisti, ki so najbolj plačani, najbolj fanatični in po pravilu ženejo navadne vojake v klavnico.

 • rrrrr

  Že, ampak kozel Lisec ni bil izdajalec svoje kozlovske rodbine. To bi dober Maistrov poznavalec lahko vedel. Spet odvračaš pozornost ?

 • Common Sense

  Komunisticni spomeniki sodijo kvecjemu v muzej novejse zgodovine. Odstraniti bi jih morali ze davno tega.

  • Janez Korenjak

   …na odpad, ne v muzej.

   • Common Sense

    Zaradi mene tudi

 • rrrrr

  Razgaljanje fake news? In da bi to zmogel nekdo, ki navdušeno Lima članke iz Mladine, Dela in Portalplusa, Sozda za izdelavo, predelavo in distribucijo laži starorežimskih tajkunskih prdcev? Jovo, no passaran

 • Sonce

  To me spominja na ukrajinsko ekstremno desnico preden so začeli nasilnim pučom

 • rrrrr

  Tudi gospod 0,88 bo kmalu razgaljen. In razstavljen na praFaktorje. Reporter dobiva konkurenco…in kaj boste potem počeli navadni troli ( trolius vulgaris udbogonoreansis ) ?

 • sveta preproščina

  Libertarec? A to je un 250-kilogramski buzi, ki ni prenesel, da ga je Virant prevaral z Ircem in zdaj živi pod mostom v Londonu? Oh, dear …

  • xtc

   A te bolo resnica ,ki je nujno potrebna levi buzi?.

 • Beličič

  Lahko Tita v rit porašiš!Še vedno je Tito!Oče,kateri te je rad imel!

 • xtc

  Skratka tole NOB krasmo oz NOB pasje drekce je treba odstranit z buldožerji ,mlini in šterci,kot nacional socialistično ropotijo,kateri so identični into po celi SLo z Murskosoboškim Leninom vred.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!