fbpx

Twitter odzivi na mazaško akcijo: Stranka SD hitreje od vseh novinarjev objavila slike popisanih simbolov komunizma – so bili na delu njihovi radikalci?!

Foto: Twitter

“Na dan je prišlo, kdo je vir fotografij olepšanih totalitarnih malikov v Ljubljani. Verjeli ali ne, medijem jih ni posredoval nihče drug, kot služba za odnose z javnostmi SD: ob pravem času na petih pravih mestih, hitrejši od novinarjev, hitrejši od policije,” je uporabnik Twitterja Libertarec tvitnil ob novici, ko so mediji in levica – predvsem stranka SD – pričeli s podtikanji sovražnosti desnici. A izkazalo se je, da so prav Socialni demokrati, vodilna stranka na področju omejevanja svobode izražanja, prvi v javnosti objavili fotografije z vseh lokacij, ko preostalim še ni bilo jasno, kaj se sploh dogaja. Ob tem so se na socialnih omrežjih množično razpisali, da so bili pri tem dejanju na delu prav radikalci iz vrst SD.

Ko so v sredo neznanci popisali (ne gre za vandalizem, saj gre za protinarodne simbole, ki delijo) šest komunističnih spomenikov z barvo v spreju na Trgu republike, okoli predsedniške palače in v Rožni dolini, je bila to prva novica na naslovnicah in v informativnih oddajah večine medijev. Vsi so tekmovali, kdo bo dejanje bolj obsodil.

SD so v medije prvi poslali slike, pred novinarji in policijo!
Mediji so se sicer na široko razpisali o skrunitvi komunističnih spomenikov, v članke so vključili tudi ogorčene odzive glede vandalizma s strani levega političnega pola, kako gre pri skrunitvi za sovražno dejanje, napad na zgodovino naroda in tako naprej. Ob tem pa se vendarle poraja vprašanje, če je skrunitev vendarle predstavljala obliko provokacije, ki jo je potreboval levi politični pol; glede na to, da je služba za odnose z javnostmi Socialnih demokratov tista, ki je v medije prva poslala vse slike z različnih lokacij, in to pred novinarji in policijo. Dogodek so ostro obsodili, posebej pa sta se odzvala tudi na primer zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalni Milan Brglez.

Državljani nimajo razumevanja za čaščenje komunistov in njihovih simbolov
V nasprotju z mainstream mediji in levičarskimi politiki večina državljanov nima razumevanja za čaščenje komunistične preteklosti. Tako so nekateri ostro zavrnili oznako, da je šlo pri dejanju za vandalizem, pač pa so to opisali kot aktivizem, prav tako pa so jasno povedali, da pri tem ne gre za oskrunitev. Poleg tega so mnogi izrazili prepričanje, da ti spomeniki sodijo na odpad. Tako se je zgodilo v številnih pokomunističnih državah, kjer so sprejeli ustrezne zakone o dekomunizaciji in so izvedli lustracijo. Ne nazadnje, komunizem in njegovi simboli so po vsem svetu zakrivili prek 100 milijonov smrtnih žrtev!

https://twitter.com/llisjak/status/1146382828038475778

https://twitter.com/Pika_So/status/1146408251950546947

https://twitter.com/janezsnoj/status/1146437702969151488

Pahor s svojim odzivom ponovno popolnoma zgrešil
Predsednik republike Borut Pahor je, namesto da bi se ob tej priložnosti jasno zavzel za spravo, ki bi vključevala tudi umik simbolov zločincev, ki delijo narod, izrazil mnenje, da je šlo pri dogodku za vandalizem, in tako poudaril, da gre za “nesprejemljivo in prepovedano obliko izražanja političnih prepričanj”. A prav samo postavitev in obstoj teh spomenikov bi lahko opisali z istimi besedami!

Na koncu pa še resnica Libertartca, kako postopati do totalitarnih simbolov. Nemci so z nacizmom temeljito opravili. Enako bo potrebno nekoč s komunistično dediščino.

Rok Krajnc