fbpx

Velenjski Knapi jezno sporočajo velenjskemu županu: “Kontič odje*i”

Foto: Fb

Navijaška skupina velenjskega kluba Rudar Velenjski Knapi je pred stadionom razprla transparent z napisom o nasprotovanju vzpostavitvi izpostave Azilnega doma v Velenju. Ker jih policija ni spustila na tekmo, so dodali še napis “Kontič odjebi”.

Velenjski župan Bojan Kontič pa je očitno povsem gluh na mnenje lastnih občanov, saj se zdi, da je povsem preslišal pobude in pozive občanov proti vzpostavitvi izpostave Azilnega doma v tej mestni občini. Poleg Civilne iniciative za Velenje so mu to po sobotni nogometni tekmi med Rudarjem in Gorico jasno in glasno povedali navijači kluba Rudar Velenjski Knapi. Kot so zapisali na svoji Facebook strani, jim je policija, ki naj bi jo po njihovem mnenju obvladoval župan Kontič, prepovedala vnos transparenta, na katerem piše: “Proti azilnemu domu” na stadion, nato pa so dodali še napis “Kontič odjebi”.

Velenje je ena izmed tobčin v Sloveniji, kjer so na široko odprli vrata nezakonitim migrantom in prižgali zeleno luč za vzpostavitev izpostave Azilnega doma za 150 migrantov. Vse, odkar je na plano pricurljala informacija glede pogovorov o vzpostavitvi izpostave Azilnega doma v Velenju, se Civilna iniciativa za Velenje na pobudo številnih občank in občanov na vse kriplje bojuje proti temu v velenjski občini, s čimer nasprotujejo tudi 23 občinskim svetnikom iz koalicijskih SD, SMC in DeSUS, ki so vzpostavitev doma podprli.

Se župan Kontič boji glasu ljudstva?
Po naših informacijah naj bi bilo v pogodbi zapisano, da naj bi najemnina za prazen objekt azilnega doma, ki lahko sprejme do 150 azilantov, znašala devet tisoč evrov na mesec. Ko pa se bodo ekonomski migranti v velenjskem azilnem domu dejansko vselili, pa naj bi najemnina na račun davkoplačevalcev znašala 15 tisoč evrov na mesec.

Župan Velenja Bojan Kontič (foto: STA)

Civilna iniciativa je zaradi teh razlogov zahtevala razpis referenduma o umestitvi azilnega centra v občini Velenje, vendar jim je župan Kontič to preprečil, zato so vložili tožbo na Upravno sodišče RS, ki je pritrdilo iniciativi in dovolilo njegov razpis, vendar pa ga velenjski župan in člani koalicijskih strank SMC, SD in DeSUS vseskozi preprečujejo. Zaradi nespoštovanja odločbe so v civilni iniciativi vložili ponovno tožbo, ki pa najverjetneje ne bo drugačna od prve, saj sodna praksa jasno zapoveduje, da župan v primeru pobude za naknadni referendum ni pristojen in te ne sme zavrniti kot neutemeljene.

M. P.