fbpx

[Video] Radikalno izključevalni in radikalno nesposobni levičarji

Foto: STA

Že vrsto let stranke z levega političnega pola pred sestavljanjem nove vlade igrajo na karto strašenja pred “radikalno desnico” in s populističnimi izjavami, kako so vedno odprti za sodelovanje z vsemi, strpni do vseh in da vse sprejemajo. A vsakič znova pokažejo, da to zdaleč ni resnica in da so oni tisti, ki so izjemno izključevalni. Pomena radikalnosti pa očitno sploh ne poznajo. Tudi tokrat so se pokazale prave barve stranke SD in Dejana Židana, ki spet forsirajo enako kot pred vsakimi volitvami. Pred slovensko javnostjo se že smešijo z izjavami, kot so “Janšo lahko premagamo le na volitvah. Si z nami?” Čeprav stranka SD že leta ni dobila več glasov kot stranka SDS. Z “igro”, kdo bo koga premagal, Židan jasno kaže, da sploh ne razume smisla politike.

Spomnimo na blamažo Dejana Židana na enem izmed soočenj pred parlamentarnimi volitvami leta 2018, ko mu je Janez Janša nalil čistega vina, ko je stranko SDS označil za radikalno. “Gospod Židan, če smo mi radikalni, smo radikalni pri zaščiti slovenskih interesov, pri zaščiti slovenskega gospodarstva, pri zaščiti blaginje Slovencev. Nismo pa radikalni v smislu, o katerem ste vi govorili, ste pa vi radikalno nesposobni, kar ste dokazali,” je dejal Janša.

Kdo je v resnici radikalen?
Že rezultati prejšnjih volitev so pokazali, da ljudje ne nasedajo več takšnim podlim taktikam, kot so izključevanje strank, in si želijo sodelovanje za skupen cilj in to je blaginja Slovenije. Že pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 so predsedniki parlamentarnih strank javno naznanjali, da se z Janezom Janšo ne bodo povezovali. Marjan Šarec, Karel Erjavec, Miro Cerar, vsi so igrali na to karto, in kam jih je to pripeljalo? Šarca k odstopu, prav tako Cerarja kot predsednika stranke, Erjavcu pa so se odpovedali lastni delegati. Dejan Židan pa se še kar smeši pred slovensko javnostjo. Več kot očitno Židana še kar ni izučilo, da stranka SDS ni radikalna, so pa prav zares radikalni sami v svoji izključevalnosti.

Lana Božič