Mahnič o osemkolesnikih: Odbor za obrambo ne bo mediator med Slovensko vojsko in ministrstvom za obrambo

Žan Mahnič

Za zaprtimi vrati so se sešli člani in članice parlamentarnega odbora za obrambo. Na seji so govorili o zapletih pri razpisu za nakup osemkolesnikov. Po seji pa je predsednik Žan Mahnič v izjavi za medije pojasnil, da so sejo prekinili in jo bodo nadaljevali enkrat v bližnji prihodnosti, saj “kar se tiče nakupa osemkolesnikov, smo priča različnim pogledom ministrstva za obrambo na eni strani in Slovenske vojske na drugi strani” .

“Ker pa se je seja odvijala tako kot se je, smo se poslanci soglasno in enotno odločili, da podpiramo projekt nakupa osemkolesnikov, vendar nismo poslanci tisti, ki bomo igrali vlogo mediatorja med generalštabom Slovenske vojske in ministrstvom za obrambo,” je po seji dejal Mahnič. Dodal je, da člani odbora za obrambo podpirajo transparenten projekt. “Sejo smo torej prekinili in se dogovorili, da ko se generalni štab Slovenske vojske in ministrstvo za obrambo uskladita, v kakšen nakup bomo šli, kakšne oklepnike sploh potrebujemo in kakšne so naše realne finančne zmožnosti, kar bi lahko bilo v roku dveh do treh tednov, nas potem ministrstvo za obrambo obvesti o tem,” je pojasnil predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič. Dodal je še, da bi se po uskladitvi obeh omenjenih poslanci glede nakupa seznanili na zaprti seji odbora za obrambo ter izrazil pričakovanje, da se “saga različnih pogledov in medijskih obračunavanj glede tega nakupa tudi zaključi”. 

Na dodatno vprašanje novinarke o tem, kako kaže tem usklajevanjem, pa je Mahnič odvrnil, da so se poslanci dogovorili, da ne bodo komentirali samega postopka in bodo dali izjavo po tem, ko bo več znano. “Lahko pa rečem, da bo potrebnih še kar nekaj usklajevanj. Nihče pa si ne želi, da bi na račun političnega preigravanja znotraj Slovenske vojske in ministrstva za obrambo trpel ugled Slovenske vojske,” je še pojasnil Mahnič. Dodal je, da si nihče od poslancev ne želi še ene afere patria, ko bo treba uveljavljati protikorupcijske klavzule, in bo Slovenska vojska tista, “ki bo potegnila kratko”. “Torej, ne želimo si, da bi bilo spet umazano ime Slovenske vojske in bi ostali brez prepotrebne opreme, kar pa so trenutno osemkolesniki.” 

C. Š.

 • Ana Job

  SV kupuje oklepnike Nexter. ha ha .. eden bo verjetno koštal “500 mio EUR” .. torej oklepnik 8 mio.. ostalo pa provizija! Cool.. torej bo par patrij, par Nexterjev, par Krpanov.. Noro!

 • Janez

  OBNOVIMO SLO VOJSKO V NORMALNO
  SLO DOMOLJUBNO VOJSKO KOT JO IMAJO V SOSEDNJI R. AVSTRIJI !
  Tisto
  od
  ŠE VEDNO NEGATIVNE EX KP, ZK = SD OZ. OD VELENJSKEGA SD- KONTIČA VSILJENO
  MINISTRICO PA
  S KAKŠNIMI “ROŽICAMI” UN TOLAŽILNIMI BESEDAMI,
  DA BO LEPO PASALA ZA “ŠPORGET”
  IN TAM PRAV OK IZGLEDALA !POSPREMITI
  VEN IZ AKTIVNE R. SLO POLITIKE ! L.r. J. KOMENDA

 • Viktorh

  Do problemov prihaja, ker nimamo obrambnega ministra!

 • Meho

  Nič bat. Bo Zdenko Pavček poslal Cmerarju pismo o zameri, pa bo stvar rešena. Sistemska tehnika bo izdelala šestnajstkolesnike z dvema rezervnima gumama. Je sicer vse še na papirju, Sistemska tehnika je šla medtem že rakom žvižgat, delavci na cesto, Pavček pa sedet v svoj jakuzzi, ampak za komunajzarsko murgeljsko đamahirijo tle ni nobenga problema.
  .

 • Osti jarej

  …Zloraba proračunskih sredstev za financiranje referendumske kampanje, poziv koalicijskim poslancem k obstrukciji seje parlamentarnega odbora za obrambo, desant na košarkarsko igrišče v Carigradu, bizarno bilateralno srečanje s premierjem Butana v palači Združenih narodov … povsod en in isti igralec, predsednik vlade Miro Cerar. Ker mu oportunistični mediji v glavnem gledajo skozi prste, opozicija pa spi kot kralj Matjaž nekje globoko v polpretekli zgodovini, se marsikdo sploh ne zaveda, da je to, kar počne predsednik slovenske vlade, v bistvu hoja po robu ustavnosti in zakonitosti. /D.S:/

 • Osti jarej

  …Dejstvo je, da niti Hrvaška niti Slovenija ni pripravljena niti zmožna za kakšno večje vojaško posredovanje. »Vojaki obeh držav so slabo plačani in slabo opremljeni in preprosto niso sposobni izvajati večjih vojaških operacij, razen znotraj zveze NATO, kjer oboji sodelujejo z manjšimi enotami,« je povedal hrvaški vojaški analitik Igor Tabak in gotovo kar dobro opisal razmerje v obeh vojskah.

  novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/59c124aa22e32/slovenska-in-hrvaska-vojska-sta-nesposobni-za-vojno-druga-z-drugo

 • Osti jarej

  … spet en kup teorije,ko pa je praksa povsem drugačna…v slomafijandžiji,predvidevam,en sam državni posel “ne gre skozi” ,brez korupcije

 • luckyss

  Mahnić….počasi, postopoma..najprej zavrzi lego kocke, potem pa se loti moških zadev…

 • Osti jarej

  …s takimi politiki,je res,kot bi bili v butanu

  • xtc

   J Kučan,Erjavec,Cerar,b,Drnovšek,Moderni Dolfle,Murgljeva, itd res poosebljajo leve Butale.

 • xtc

  Levaki ,bi spet naročili 1390n oklepnikov,kot so jih že za časa Ropa,pri LDS firmi Sistemski tehniki in ,ki bodo verjetno nov TEŠ.

 • MEFISTO

  Srbi, ki so jih v nedeljo premagali Srbi, imajo Prvovenčanog, mi imamo pa po zaslugi Žana Mahniča Prvoizbačenog.

 • luckyss

  Raje nam vrnite tistih sto kontejnerjev kalašnikovk in municije zanje….
  Da se bo lahko narod branil sam, kot smo se ob osamosvojitvi…

  • MEFISTO

   Kje si pa ti kot major JNA branil narod in kateri narod.

   • luckyss

    Kot teritorialec sem prav to orožje branil ….da ga je potem lahko za “keš” v markah prodal vaš pastir…

    • MEFISTO

     Dokaži!

     • luckyss

      Ja, seveda…naj ti skeniram in pošljem povelje, ki je med drugim vsebovalo termin “mrtva straža”..
      Nima smisla, ker ne morem dokazati…Je pa bilo to največje takšno skladišče v okolici Celja…Tri dni in noči sem ležal v tisti gošči medtem ko so nas prletavali helikopterji JNA…
      Ti priznam, da mi ni bilo vseeno ;) Ali kako se že lepše napiše, če te je strah ;)

     • Osti jarej

      …nič nas ni strah…..saj sta janko in žanko z nami…..

     • xtc

      He,he,he skladiščeje že bilo,samo tebe ne tam doma pr mamic ko te je futrala al pa si mogoče obležal pijan kje v grmovju pa si že misli ,da je v njem vojaško skladišče.

    • xtc

     He,he, si bil kot oni partizančki iz NOB pravljic,ki so za sabo puško vlekli?In to tisto,ki jih niso imeli.Preveč risank gledaš.

 • Osti jarej
  • xtc

   Hja,verjetno se mu vrača spomin zaradi Iveka.

 • Osti jarej

  …ajme….mamka božja…kam smo mi to prišli…..

 • MEFISTO

  Prav je, da so leta 1991 kalašnikove prodali Hrvati, ki so jih vsaj znali koristno upoabiti.

  Vsak strel je zadel, kamor je bilo treba.

  • luckyss

   Ja, denar od njih pa je “izpuhtel”;))

   • MEFISTO

    Seveda, če pa rdečkarji vse skanalizirajo v svoje žepe in v vzporedno državo

    • luckyss

     Bolj v svoje žepe ;))
     Kaj češ..enkrat komunist – vedno komunist ;))

     • Osti jarej

      …hehhhehheee

     • MEFISTO

      Mar niste nič delili z vzporeno državo?

     • luckyss

      Ne razumem vprašanja…si prepričan, da si ga namenil pravi osebi ?!

     • MEFISTO

      A se ne ravnate komunisti po načelu, vsi za enega in eden za vse.

     • luckyss

      Saj pravim, da si zgrešil naslov…Omenjeni stavek pa je napisal A.Dumas in ne K. Marx..:)

     • Osti jarej
 • Osti jarej

  Atomska bomba HAARP

  Obe svetovni velesili, ZDA in Rusija imata nemoralno zločinsko orožje v obliki ustvarjanja vremenskih razmer. A za zdaj so pri uporabi močno v ospredju Američani s svojo NATO vojsko, ki uničujejo deželo za deželo. Zdaj je že javna skrivnost, da so HAARP postaje vojaško orožje, da obstajajo in so v lasti vojske, kot pri nas Pasja Ravan. Ta zločinska tehnologija sega že 50 let v zgodovino, Američani so jo uporabljali pri svojih pokolih v Vietnamu. Z umetnim zbiranjem oblakov so podaljševali monsunsko obdobje in tako preprečili Vietnamcem napredovati k izgonu Američanov. Zanimivo je tudi, da so leta 1977 sprejeli v NWO podružnici OZN deklaracijo, ki prepoveduje uporabo orožja s katerim bi spreminjali vreme. Pa so to deklaracijo kasneje, leta 1992 v Riu spremenili in je od takrat nedosegljiva za javnost. Od tega datuma jo NATO vojska uporablja po celem svetu, Amerika pa to orožje uporablja celo doma. Še nikoli ni bilo toliko vremenskih katastrof kot zadnja tri leta in Slovenija ni nobena izjema. Dež s snegom ob koncu poletja je res nekaj normalnega le za bebce, toča poleti, pozebe spomladi v tedenskem ponavljanju je stvar človeškega zločina, ki ga bo novi stari predsednik podpiral, zato ima podporo. Tako Vatikana kot NATO sedeža. Naivna javnost po svetu vremensko orožje še vedno jemlje kot naravno dogajanje, pa ne pomisli, da je načrt s tem orožjem narediti revne in jih nato iztrebiti. Orkani zadnjih mesec dni, ki se ponavljajo kot kakšne limonade na TV, je skrajno resen dokaz za te načrte. koliko dežel je že uničenih in koliko novih orkanov je v pripravi. Dež v Sloveniji pa presega vse meje, ga ustvarjajo tri mesece z napravami, ki s severa prinašajo fronte v ravnih črtah, jih nato malce zavijejo in čez nekaj dni spet ponavljajo. A tega niti na ARSO ne dojamejo, saj je plača odvisna od kvalitete laganja. Le zakaj bi potem Pentagon vremensko orožje razglasil za Orožje za vojne brez meja? Afganistan je najlepši primer Ameriških vremenskih zločinov. Že leta 1999, torej dve leti pred načrtovanim 9/11, so ustvarili sušo, ki je trajala štiri leta, da po lažnem 9/11 zasejejo propad kmetijstva in razcvet makovih polj. Zahodna Evropa seveda ni izjema, saj črna vlada v ozadju zahteva uničenje stare celine in poleg migrantov je vreme najlepši način. Kmetijstva ne bo več, kajne Slovenija in kaj sledi? /virHumansAreFree/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/320308/atomska-bomba-haarp

  • traktor

   Jebemti,ti pa maš domišljijo. Ob tebi je stari Jules Verne čisti amater. Dej,ko si tolk pameten eno prognozo za Slovenijo. Za enih 10 let naprej,prosim.

 • Osti jarej

  ..Kako preprosta je formula ustrahovanja in obvladovanja ljudstva je pokazala Velika Britanija s svojo komično lutko Thereso May, ljudstva pa tega ne dojemajo. Po posvetih z Netanjahujem je ubrala njegovo priporočeno pot. Uprizorila je teroristične napade, ki so jih izpeljali v ISIS teroriste oblečeni uslužbenci MI6, govorila o izjemnih nevarnostih, ki prežijo VB, zato je treba poslati vojsko na ulice. Zdaj jo imajo, vojsko, ki ne čuva naroda ampak vzpostavlja red in pokoro po ukazih elite. Pa se ljudje še vedno ne zavedajo, da so jih zgolj ustrahovali z namenom poslušnosti in ubogljivosti. Da opravičijo svoj peklenski načrt ti vojaški policaji, oboroženi kot za spopad z vesoljci, lovijo pripravljene Islamiste, ki proti plačilu odigrajo vlogo morebitnega napadalca. Prav zaradi gledaliških predstav pa imajo dovoljenje, da kogarkoli lahko ustrelijo z orožjem za vojni spopad v 3. svetovni vojni, kar je razlog, da so mnogi vojaški specialci zdaj začasno v službi policije. Spremljajo jih ženske policajke, da izgleda lepše, orožje pa je polavtomatsko in lahko streljajo dokler ni pobitih dovolj. In množice bodo počasi, a zanesljivo delale le še kar jim vladarji dovoljo! Pri tem pa je VB zgolj ena od držav starega Zahodnega nasilnega sveta, ki uvaja isto svojemu narodu, kar so narodom po svetu stoletja! /virNSP/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/320211/in-vb-ima-nacrtovano-vojsko-na-ulicah

 • Osti jarej

  ..ste kdaj gledali kakšen film,v katerem v kakor čarobni krogli zlonamerneži gledajo,kaj počno njihovi podložniki??!!

  no,tako je tudi v reali

 • Osti jarej

  …mahnič pa o nakupu enega železja…zakaj že

 • Osti jarej

  Prihodnji mesec, natančneje 26.oktobra, bi morala CIA po 25 letih javno razgaliti vse dokumente, ki so jih do leta 1992 zbrali v povezavi z umorom JFK Kennedyja. Sicer mnogim v javnosti nesprejemljiva laž o Lee Harveyju Oswaldu, ki naj bi storil zločin, še danes uradno počiva v zaprtih sobah. Z drogami zasvojen marinec Harvey naj bi s puško dvakrat ustrelil Kennedya, v glavo in v vrat, a so prikrite analize pokazale, da je bilo to nemogoče. Seveda sta bili obe žrtvi, torej Kennedy in Oswald , skrbno izbrani. Kennedy, ker ni hotel izpolnjevati vseh ukazov nadrejenih in je že javno objavil, da bo zaprl Fed reserve ali Rothschildovo Zvezno banko, Oswald, ker je bil povsem postranska škoda na mamilih. Z njim naj bi skrili resnične morilce in vzrok, kot z Osamo bin Ladnom 38 let kasneje v New Yorku na znamenitem 9/11. A glej hudiča, ki se v enaki obliki pojavlja neštetokrat. Tudi tokrat je CIA že izjavila, da se je zelo veliko dokazov nerazumljivo izgubilo neznano kam in je zato objava nemogoča. Kako naj razkrijejo, da je avtor izvedbe CIA, naročniki pa Rothschildi? Da pa so to napako zatemnili, so isti snovalci umora Kennedya poimenovali orkan z imenom Harvey, ki je opustošil Teksas, kajti umor se je zgodil 22. novembra 1963 v Teksasu in z orkanom bodo ljudje manj razmišljali o Kennedyjevem umoru. /virFreeThoughtProject/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/320066/cia-bo-skrila-dokumente-o-umoru-kennedya

  • luckyss

   Primer Kramberger je bil podoben…naši pač ne slovijo po izvirnosti..

 • MEFISTO

  Oasti jarej, vprašaj pri ustanovi, ki se ji pravi CIA, če tudi pri nas načrtuje kak atentat!

  Če ne, jih prosi, da naj pohitijo, sicer Slovenija ne bo zdržala niti do volitev.

  • Osti jarej

   …jp….in tudi po njih ne…..bo zdržala……pravijo;če ne/volitve/….bomo šli po poti grčije,tam pa folk boljše živi,kot v slomafijandžiji

  • xtc

   Hostni Jaro je zopet požrl nekaj halucigenega,hja dež je bil in mušnice ženejo.

   • Osti jarej

    …buuuuu

    • xtc

     Jaro?
     Ktero si danes snedel zeleno ali rdečo,s katere si preje pike spucal,ker so bojda strupene?

     • Osti jarej

      …a res….tega pa nisem vedela….si probal

     • xtc

      Jaro?
      Kako ne veš saj veš mi na CII vemo vse tudi to kako iz mušnic pucaš pike,da so nato užitne zate-no potem pa pišeš tule,če te preje ne preseneti orkan v kahli na kateri čepiš.

  • mujo

   Da ne bo Bavčarju postalo slabo v zaporu,.., no mislim na scenarij v zaporu/bolnišnici na Hrvaškem in slovenskemu zaporniku/žrtvi.

 • mujo

  Celoten nakup Patrij bi bil vreden samo polovice tiste provizije, ki jo je nekdo dobil v bolj nizki žep za odobritev pranja denarja v NLB. Ampak to so naši…

 • janez cepec

  a j dnarja JJ-u zmankjau, pa bomo nov pofl od PATRIJ kao naročl. pa bo padla provizija stranki ( pastirju )

  • xtc

   Gle bebo 139-osemkolesnikov je naročil Anton Rop LDS,predsednik vlade,pri Sistemski tehni,ki je bila hitro kupljena od LDS tajkuna Pavčka z denarjem NLB,ki jo je obvladovala takrat leva LDS.

   • janez cepec

    Bbo si ti

    • xtc

     He,he,bebo na laži smo te dobil ne samo ,da si cepc si lažnivi cepc.

  • MEFISTO

   Lepo od tebe, da hočeš upravičiti ime, ki ti ga je dal krstitel.

 • Osti jarej

  Že dolgo je znano, da je Fajonova, skupaj z Vajglom, na plačilnem seznamu Soroševe fundacije Open Society, zato po eni strani ne sme presenečati njeno povsem nemoralno obnašanje, po drugi pa se postavlja zelo resno vprašanje – kako je možno, da takšna iztirjena prodana oseba sedi v Bruseljskem EU parlamentu in predstavlja Slovenijo? Kar sem prebral včeraj na fb, njeno skopirano izjavo, je res fašizem, ki ga Soroš pelje po EUropi preko lažnih levih strank. Zanjo sta Asad in Putin zločinca, ki pobijata nedolžne v Siriji, ZDA in NATO pa njena velika prijatelja. Zločini, ki jih v resnici izvaja nasprotna stran preko ISISa in Izraela z Ameriškim orožjem je zanjo nekaj normalnega. Seveda, sicer je Soroš ne bi plačeval. Se je kdo v stranki SD že vprašal kako lepo sliko je ustvarila zanje, ko zagovarja vedno in povsod zgolj svetovno iztirjenost. Naj bo to LGBT, kjer je zelo visoko, naj bo to izjava, da so migranti nujni za preporod EU držav ali Nemec, s katrim je poročena, ker Slovenci niso nič vredni? Ji pa poleg moža tudi pedofil Clinton zelo odgovarja. In ta njena stranka je v Slovenski vladi, torej po nalogu Soroša in v službi korporacij, kar je celo umsko slepemu jasno kam nas to pelje. Poleg že naštetih iztirjenih dejanj dodajmo še podporo Črni gori ob vstopanju v NATO, Makedoniji za albanizacijo. Kako uspešna je pri svojih izdajalskih namerah pa pove podatek, da je v prirejenih vsakomesečnih anketah njena stranka, torej SD, kljub prestopu v fašizem, druga najbolj popularna v Sloveniji. Kaj se vam res ne zdi zelo nujno, da tako Fajonovo kot SD izbrišemo s seznama dovoljenih oseb in strank v Sloveniji? Biti lažni levičar, hkrati pa hujši izdajalec od tistih, ki jih poznamo iz 2. svetovne vojne, je zločin proti lastnemu narodu! /hvala Darko za dokument/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/320507/tanja-fajon-braun-v-sorosevi-stranki

 • xtc

  Ubogi Hostni Jaro,HAARP se mu prikrade vsakič pred oči takrat,ko sedi na kahli in mu v njej divja burja.

  • Osti jarej

   …nadvse duhovito…sicer pa…ne grizi,kuži,če ne veš v kaj grizeš…priden….na,na piškotek

   • xtc

    Jaro,kako kaj burja v kahli-hudo?
    Orkan katere stopnje?

    • Osti jarej

     …..tvoja mentalna slepota je brezmejna…volga ti pa ploska…torej,volgica…velja enako tudi zate

     • xtc

      Jaro?
      Ti samo mušnice ,a ne?
      Komentarji kažejo na to zopet HAARP in kahla?

     • Osti jarej

      …kahla,pa kahla in kahla…pa kaj imaš ti s to kahlo….seksualni odnos?….pa prideš do nirvane in srečaš sidarto ?

     • xtc

      Jaro ,vidim ,da je bilo mušnic premalo,nekam naprtsi-zopet pred burjo in čepenjem?

     • Osti jarej

      …vsak po sebi vatle meri…konec diskusije….pametnejši vedno odneha…čavči

     • xtc

      Ubogi Jaro,ko ni več argumentov pa beg,a po mušnice?

 • Olga

  Hrvati imajo osemkolesnike in sodobno oborožitev, izvajajo usposabljanje z Britanci…. Levicarji v Sloveniji perejo denar, kradejo, manipulirajo, sramotijo Slovenijo, razorožijo vojsko….Sramota!

  • Osti jarej

   …desničarji imajo pa levičarje,komuniste,tardečo bando in kučana,ki so krivi za vse….celo ,če v šentilju dežuje in ni sončka….jp

 • Osti jarej

  ..vprašajte jankota,koliko ve o planu depopulacije in kaj bo in je storil,da obvaruje vsaj svoje ovce vsega hudega….amen

 • Najplemenitejši

  A kdo tega odojka sploh jemlje resno? Zanima me, zakaj sta si odojek Mahić in odojek Kim Džong Un tako podobna? Najbrž sta sorodnika.

 • Osti jarej

  …cmero pa v kontakt z burundijem,s katerim imamo ene 3 jurje posla……tud lenčka in pahi nista toliko zblojena..majkemi

 • Jovo Jamnica

  Kaj je zaj to za en šmorn??? Hojs pa Janša sta prekinla pogodbo z finsko Patrio!!! Kaj bo zdaj Patria šla na novi konkurs??? Kaj pa če nebo izbrana??? Bojo uveljavli konkorenčno klauzulo al kaj??? Če Patrija ni dajala provizij, kere bi se lahko štele kot potkupnina, pol je bla pogodba prekinjena enostransko in proti pravilom. Gdo bo pol odgovarjo, če bo firma Patria tožla državo Slovenijo??? Ja, mi drugorazredni bomo šlamastiko plačali! Tak, kot vedno…

 • tarantela

  Kakšen Mahničev izgovor je pa to? Bom počakala, preden bom kupila mahničevanje.

 • samsara

  So že določili posrednike pri izvedbi posla?
  Saj brez posrednikov tovariši in tovarišice z obr. ministrstva še enega servisa za avion niso sposobni izvesti.
  Kakšen umetnik bi bil pravi. Morda celo glasbenik, za spremembo. Kakšen Zoran ipd.
  Bo treba kučana vprašat, kdo je zdaj na vrsti.

 • cosmosjasnovidec

  Slovensko vojsko se mora oborožiti do zob,ker Slovenijo teptajo že vsi po vrsti na račun zahojene komunajzarske sedanje vlade in predsednika.
  2.TIR nam ni potreben tako,da se naj namesto njega financira oborožitev vojske katero je nujno potrebno za obrambo še prej pa iz nje zmetati ven vso čefutarsko nesposobno izdajalsko kradljivo svojad.

 • Nowotny

  Tole je vseskup že noro. Edina uteha v tej neumnosti je, da se vsi strinjajo, da mora imet tudi deveto, rezervno kolo.

 • Janez

  BRAVO ŽAN MAHNIČ !
  SLOVENCI HOČEMO !
  NORALNO SLO NEPOPUSTLJIVO VOJSKO, DOMOLJUBNO !
  Dobro,
  SODOBNO OPREMLJENO. Tako kot jo ima R. AVSTRIJA. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  MINISTRICI NAJ KDO LE SUGERIRA?
  Da bi ji bolj pristajalo delo v kakem vrtcu, frizeraju ali za “šporgetom”. Se zdi.