fbpx

Mariborska elita na nogah: Fištravčeva pokojna žena je napisala knjigo, ki ne sme priti v javnost, saj razkriva homoseksualna razmerja na mariborski občini!

Foto: STA. Andrej Fištravec in bivša žena Irena Polak Fištravec.

V Mariboru so v četrtek popoldne pokopali Ireno Polak Fištravec, nekdanjo ženo aktualnega mariborskega župana Andreja Fištravca. A njena smrt v javnosti še vedno odmeva – kaj je pripeljalo nekdanjo prvo mariborsko damo do tega, da je v krožnem križišču na Malečniškem mostu s polno hitrostjo zapeljala naravnost v zid? Tisto, o čemer Večer in ostali slovenski mediji še vedno molčijo, pa je že v torek odkrito namigoval Bojan Požar na svojem blogu – Polak Fištravčeva naj bi storila samomor. Po naših podatkih je njena smrt močno razburila mariborsko elito, saj naj bi Fištravčeva zdaj pokojna žena pred smrtjo napisala knjigo, s katero razgalja notranje odnose v Mestni občini Maribor. Knjiga posega tudi v intimne odnose med zaposlenimi, razkrivala naj bi celo zapletena homoseksualna razmerja. Po naših podatkih naj bi ta še neobjavljena knjiga v mariborski politični in družbeni sceni povzročila tako velik pretres, da želijo v mariborskih elitnih krogih njeno objavo na vsak način preprečiti.

Po naših podatkih naj bi Irena Polak Fištravec pred smrtjo knjigo ponujala založnikom, a so jo vsi po vrsti zaradi (pre)občutljive vsebine zavrnili s obrazložitvijo, da si tega ne upajo storiti. Iz naših virov smo tudi izvedeli, da se je v t. i. mariborskih elitnih političnih krogih že začela bitka za to, da rokopis ne bi ugledal luč sveta. O tem rokopisu je sicer seznanjen tudi eden od mariborskih notarjev. Nekdanja Fištravčeva žena je namreč podrobnosti s to knjigo urejala tudi na notarski ravni. Čeprav zaenkrat podrobnosti niso znane, naj bi pokojnica odvetniku naročila, kaj mu je storiti z rokopisom v primeru, da se njej karkoli zgodi.

Naj spomnimo. O finančnih, prijateljskih in tudi intimnih mrežah se je v Mestni občini Maribor začelo govoriti že v prvem, krajšem Fištravčevem mandatu, še bolj pa v zadnjih letih, ko je Andrej Fištravec začel vladati precej samovoljno. Nasprotniki mu najbolj zamerijo, ker je na večino vplivnih položajev v drugem mandatu nastavil ozek krog prijateljev, razočarano pa so ga zapustili mnogi, ki so ga s pomočjo granitnih kock in mariborske vstaje postavili na ta položaj. Časnik Večer je v preteklosti tudi poročal, da je Fištravec nekatere, njemu neugodne ljudi, odstavljal v maniri trde roke.

Foto: STA. Če bi Fištravec padel, bi to pomenilo zmago Franca Kanglerja na naslednjih volitvah, česar pa se skorumpirane mariborske politične elite nadvse bojijo.

Po naših podatkih je bil to sicer že četrti poskus samomora Irene Polak Fištravec in prvi, ki je uspel. Požareport je pred dnevi pisal o doslej javnosti najbolj znanem primeru, ki se je zgodil sredi lanskega avgusta, ko se je v garaži hotela zastrupiti z ogljikovim monoksidom, vendar je nekdo od sosedov poklical policijo, policisti pa so nato še pravočasno preprečili njeno smrt. Zgodilo se je na Pobrežju, v hiši, kjer stanuje župan Fištravec, ki se je ravno takrat z otrokoma vračal z dopusta na Hvaru.

Po naših podatkih sicer Fištravca ščiti tudi mariborska policija, saj naj bi bilo proti njemu danih že več kot 200 ovadb, a ovadbe ležijo v predalih, saj bi predčasen konec njegovega mandata zagotovo pomenil zmago Franca Kanglerja na naslednjih volitvah, česar pa si levičarske mariborske politične elite nikakor ne želijo. Po naših zanesljivih podatkih pa za številne Fištravčeve sporne posle, prav tako opisane v zloglasnem rokopisu, ve tudi neimenovana kriminalistka, ki se je pred smrtjo s Polak Fištravčevo dobila na kavi. Kaj bo storila z informacijami, ki jih ima, se še ugiba.

T. F.