fbpx

Mariborski mestni svetniki izstopili iz skupine župana, ki pleni in politično kadruje

Andrej Fištravec (Foto: STA)

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca. “Ne moremo več nemo spremljati, kako se ladja našega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu,” sporočajo za javnost.

Kot so zapisali, so presenečeni nad potezo mariborskega župana Fištravca, da razpusti koalicijo, saj se na ravni svetniške skupine o tem nikoli niso pogovarjali. Prepričani so, da gre zgolj za še “en zameglitveni manever in iskanje nekih drugih krivcev za porazno stanje v Mariboru.”

Če bi šlo za izsiljevanje svetnikov, bi župan ta dejanja moral prijaviti pristojnim organom, so navedli. S to potezo pa je župan zgolj še enkrat več pokazal, da se je najverjetneje pripravljen za vsako ceno oklepati oblasti v občini, so dodali.

Fištravec, kje so predvolilne obljube?
Prav tako so zapisali, da so župana večkrat opozarjali na nedopustna dejanja posameznikov iz njegove najožje ekipe in da se je v dveh letih in pol popolnoma oddaljil od predvolilnih obljub. “Zato je na mestu vprašanje, ali je šlo na volitvah za veliko volilno prevaro posameznikov, ki so izigrali Mariborčane in ugrabili župana, ki žal vedno bolj postaja orodje v njihovih rokah,” so dodali.

Nadaljevali bodo v novi svetniški skupini
Kot so še napovedali, bodo ustanovili novo svetniško skupino Za napreden Maribor in delovali v korist Maribora. “Enostavno pa ne želimo več biti soodgovorni za stanje v mestu, ki so ga ustvarili župan s svojo najožjo ekipo in dragi zunanji svetovalci, ki jih je vedno več. Mesto si tega ne zasluži. Zato je čas za spremembe na bolje, kjer bomo delovali za dobro mesta in ljudi, ki živimo v njem,” so zapisali.

Prepričani so, da Maribor nujno potrebuje razvojne projekte in nova delovna mesta. “Le ta pa nam zaradi nesposobnosti odgovornih bežijo iz Maribora, da o tovarnah baterij in mednarodnih univerzah raje sploh več ne govorimo kot o realnih obljubah,” so dodali.

Župan, ki pleni in politično kadruje
Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta ter političnim kadrovanjem in začnejo delati za dobro ljudi. Sicer pa napovedujejo, da bodo sodelovali z vsemi svetniki in podpirali vse, kar je dobro za razvoj mesta.

M. P., STA