fbpx

Mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl v božični poslanici nagovoril tudi našo domovino: “Želim ji, da ohranja vrednoto miru, se veseli življenja otrok in družin ter spodbuja medsebojno spoštovanje.”

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl. (Foto: STA)

V božični poslanici je mariborski nadškof, metropolit in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl zapisal, da se kristjani spominjamo, da se je “Bog v božični noči rodil kot človek in nam ponuja roko ter nas vabi na skupno pot. Božič je tako vabilo, da odpremo svoja srca Bogu in ljudem okoli sebe, še posebej ubogim, bolnim in osamljenim”. Ob tem vsem polaga na srce in dušo, da si vzamemo čas drug za drugega: “Starši za otroke, otroci za starše in stare starše ter vsi za sorodnike.” Spomnil pa se je tudi na vse Slovence, ki živijo izven meja svoje domovine: “V tej noči ste še posebej povezani z domovino, ki ji želim, da ohranja vrednoto miru, se veseli življenja otrok in družin ter spodbuja medsebojno spoštovanje.”

Celotno božično poslanico mariborskega nadškofa, metropolita in podpredsednika SŠK msgr. Alojzija Cvikla preberite tukaj:

Kristjani se spominjamo, da se je Bog v božični noči rodil kot človek in nam ponuja roko ter nas vabi na skupno pot. Božič je tako vabilo, da odpremo svoja srca Bogu in ljudem okoli sebe, še posebej ubogim, bolnim in osamljenim.

Vam, ki praznujete božič, želim, da bi začutili Božjo ljubezen in veselje do življenja, ki nam je podarjeno. Tega veselja želim še posebej vsem, ki praznujete božič kot družinski praznik ter ohranjate krščanske običaje in tradicije. Vzemite si čas drug za drugega: starši za otroke, otroci za starše in stare starše ter vsi za sorodnike.

Želim, da bi v božični noči upanje napolnilo tudi srca vseh vas, ki vas pestijo težave, preizkušnje, bolezen, skrbi in razočaranja. Zavedajte se, da vas Bog ne bo nikoli zapustil in vam je vedno blizu.

Božičnega veselja želim tudi vam, rojakom zunaj naše domovine, v zamejstvu, zdomstvu in izseljenstvu. V tej noči ste še posebej povezani z domovino, ki ji želim, da ohranja vrednoto miru, se veseli življenja otrok in družin ter spodbuja medsebojno spoštovanje.

To voščilo je namenjeno tudi našim bratom in sestram v Evangeličanski in Pravoslavni cerkvi. Želim vam, da bi bili v božični noči še posebej povezani v naši veri v Jezusa Kristusa.

Na koncu vam v novem letu želim Božjega varstva in zdravja. Naj bo polno globoke vere, v kateri smo vedno povezani z Bogom in ki jo pogumno izpovedujemo v življenju, javnosti in naših družinah. Želim vam, da bi bili v novem letu še bolj povezani med seboj in iskali to, kar nas povezuje in nam prinaša skupno dobro.

M. S.