fbpx

Marjan Podobnik: Prisiljen sem razmišljati o tem, da se ponovno izpostavim

Foto: STA

”Na glasovanju o zaupnici na glavnem odboru SLS je predsednik SLS Marko Zidanšek dobil 61 glasov (nekaj prisotnih članov je bilo vzdržanih) od okoli 230 glasov članov glavnega odbora, ki imajo glasovalno pravico. Odbor torej skoraj zanesljivo ni bil sklepčen, saj je glasovala komaj dobra četrtina članov, sklepčnosti pa pred glasovanjem tudi niso preverjali,” pojasnjuje Marjan Podobnik.  

Spor sicer traja že nekaj dni, vse odkar sta se na kongresu podmladka SLS sporekla Marko Zidanšek in Marjan Podobnik. Ta je nato na glavnem odboru SLS predlagal organizacijo izrednega volilnega kongresa, kjer bi kandidiral za predsednika, a mu ni uspelo. Glavni odbor je z glasovanjem o nezaupnici Zidanšku njegovo mesto na predsedniškem mestu le še utrdil.

Na dogajanje znotraj Slovenske ljudske stranke pa se je Marjan Podobnik sedaj odzval s pismom. ”Če bi mi kdajkoli nekdo rekel, da bo prišel čas, ko se me bo hotelo izključiti iz SLS in s tem namenom predhodno nizkotno diskreditirati, ne bi verjel. A ravno to se mi je zgodilo na zadnji  seji glavnega odbora SLS,” je pismo začel Podobnik.

O ozadju spora smo že poročali, v pismu pa Podobnik podrobneje razlaga, kaj se je dogajalo na glavnem odboru stranke. ”Predvsem Marko Zidanšek je razlagal, da sem v zadnjih 15 letih odgovoren za vse slabo, kar se je stranki in v stranki zgodilo, da sem postavil in uničil vse predsednike, vključno s pokojnim prof. Zagožnom, da sem stranki skušal ukrasti 312 evrov,”  je zapisal Podobnik.

Podobnik: obrožbe so bizarne
Te obtožbe Podobnik označuje kot bizarne, saj se je več let na svoje stroške vozil na stotine občnih zborov in druga srečanja, kot navaja, pa je sam prispeval tudi več sredstev za ohranitev slovenskega ozemlja in morja. Joško Joras je ob zgroženosti nad podlostjo obtožb povedal, da sem mu deset najtežjih let njegovega boja za pravično mejo tudi finančno pomagal, da je zdržal,” je še dodal.

S predlogom o izrednem kongresu je Marjan Podobnik tako ponovno izrazil pripravljenost, da se postavi ospredje. Kot pojasnjuje, se je za to odločil predvsem zaradi očitkov, da je kriv za vse slabe stvari v SLS v zadnjih nekaj letih.

Podporo Zidanšku naj preveri kongres
”Če moram ob bolj ali manj posrečenem delovanju vodstva stranke sprejemati odgovornost za njen rezultat, ki ni nujno, da bo ravno dober, potem sem skoraj prisiljen resno razmisliti o možnosti, da se  ponovno izpostavim za boljšo prihodnost SLS in Slovenije, pa tudi za zaščito ljudi, ki so se v preteklosti izpostavljali za SLS in za Slovenijo,”
je dejal in poudaril, da bi bilo potrebno podporo Marka Zidanška preveriti na kongresu, ki je edini za to pooblaščeni organ.

M. G.