Marko Perković Thompson – Medijski konstrukt Večera in politike

(Foto: Skandal24.si)

Dejstvo, da je šlo v primeru prepovedi prvega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona na slovenskih tleh – 20. maja bi moral nastopiti v mariborski zasebni dvorani Lent, a so državni organi koncert prepovedali – za medijski konstrukt in hobotnico, lovke katere segajo do vladajoče državne strukture, je povsem jasno.

Kako drugače razumeti prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona, ki mu očitajo ultranacionalistično usmerjenost, kar sam zanika, a hkrati priznava, da je domoljub, ter veliko podporo drugemu frontmanu skupine Riblja Čorba Borislavu Bori Đorđeviću, ki je Slovence in Slovenke njega dni oklical za ”dunajske konjušarje” ter se javno deklariral za četnika? Dokaz za to je tudi njegov zadnji koncert v Stožicah, 18. novembra, ali tisti, ki je bil na isti dan, ko bi v štajerski prestolnici moral nastopati prepovedani Thompson.

Vloga Večera
Medijska zasluga, da je bil Thompson uspešno “pregnan” še preden mu je sploh uspelo nastopiti, gre predvsem štajerskemu Večeru, ki je konec maja delal ne samo (z)večer, ampak tudi ponoči in podnevi, vse do krivičnega razpleta. Zakaj krivičnega? Ker naj bi to, kar v Sloveniji velja za Thompsona, po rodu iz splitskih Čavoglav, veljalo tudi za vdovo paravojaškega vodje, Svetlano Ražnatović – Ceco iz srbskega Žitorađa, ki je vojnemu zločincu rodila dva otroka, in za Borislava Boro Đorđevića, čigar korenine so v Čačku.

(Foto: Skandal24.si)

Časnik Večer je uspešno zavajal javnost in sistematično rušil kredibilnost hrvaškega glasbenika Thompsona, hkrati pa je bil medijski sponzor (!) Boru Đorđeviću iz Riblje Čorbe, zapriseženemu četniškemu vojvodi; medtem pa za Thompsona ni niti enega samcatega dokaza, da na koncertu svoje občinstvo res poziva k sovražnosti. Nasprotno – je tisti, tako pravijo njegovi poslušalci, ki občinstvo poziva, naj na prizorišče njegovih koncertov ne prinašajo ustaških simbolov ali vzklikajo parol, ki širijo nestrpnost med ljudmi.

V Sloveniji vedno toplo sprejeta vdova vojnega zločinca Arkana paradira v četniški uniformi. (Foto: Skandal24.si)

Konstrukt Thompson je projekt, za katerega bi morali snovalci Večera odgovarjati. Najprej pred bralci, ki so jih tako fino zapeljali, da niso vedeli, v katero smer gre karavana, in nato pred Novinarskim častnim razsodiščem ter pravosodnimi organi. Ne nazadnje bi morali odgovarjati tudi uredniki s svojim položajem ter novinarji zaradi kršenja kodeksa s prepovedjo pisanja in opravljanja kakršnegakoli poslanstva, s katerim bi imeli vpliv na javnost. “Z veliko močjo, ki jo imajo mediji, pride tudi velika odgovornost.” Večer tej odgovornosti v primeru Thompson-Riblja Čorba ni bil kos.

Odpovedan koncert že na sodišču
Menedžer odpovedanega Thompsonovega koncerta, mariborski glasbenik in organizator Milan Trol, je zaradi povzročene poslovne škode že vložil tožbo: “Postopek zaradi prepovedi koncerta je že od pomladi na Upravnem sodišču. Po Evropski konvenciji o človekovih pravicah bi Upravno sodišče moralo odločiti že takoj spomladi, a ignorira evropsko pravo in zavlačuje. Poslali smo že več urgenc in prejšnji teden tudi nadzorstveno pritožbo. Morda lahko pokličete na Upravno sodišče in vprašate, zakaj to tako traja in zakaj še niso sklicali niti obravnave. Imamo pa še drugi postopek. V tem sem vložil tožbo zaradi kršitve človekovih pravic; Vrhovno sodišče je poleti odločilo, da mi je sodnica Vlasta Švagelj Gabrovec z Upravnega sodišča kršila pravice, in prepričan sem, da bo na koncu tudi v postopku o prepovedi koncerta potrjeno, da je bila prepoved koncerta nezakonita,” je v izjavi za Škandal24 povedal Trol.

Vladajoča garnitura Thompsona ne mara, samooklicani kontroverzni četnik in srbska vdova turbofolka Ceca pa sta ji po volji. (Foto: Skandal24.si)

Do zaključka redakcije pa nam do izjave Bore Đorđevića, ki je v tem mesecu za “dunajske konjušarje” organiziral veliki koncert pozabe oziroma 40 let Čorbe, ni uspelo priti.

Thompson pa je dejal: “Navedbe, da naj bi kjerkoli širil ultranacionalistične ideje, niso točne! Sem glasbenik. Odpoved koncerta v Sloveniji in laži, ki so se širile, so me zelo prizadeli.”

Skandal24.si

 • Rožle

  Malo me begajo teli četniki in ustaši…
  Mogoče pa prihaja čas, ko se združi KRIŽ za obstanek krščanskih vrednot in v boju proti novim islamskim imperialistom …
  za katere smo vsi neverniki in katerim ni nić sveto razen njihovega alaha …

 • Franc Šink

  Kaj bi dal,če bi slišal Thompsona peti serenado Jankoviću pred ljubljanskim magistratom.

  • Franc Šink

   Oooo sole mio…

  • domovina mili dom

   Sva že dva.

  • Asterix in Obelix

   Za nekaj tisoč evrov, skupaj z Danijelo. Potonut ču ali Čavoglave.
   Saj sta oba to že pela skupaj.

 • Zima prihaja

  Včeraj so me ubili ,jutri je njihov pogreb.
  Tako nekako to funkcionira

 • VERRZIFIKATOR

  Marko Perko

  VEČERNE BLODNJE

  Selektivno se bolezen javlja,
  nič ne vidi, včasih nič ne sliši,
  to je bojda igra slepih miši,
  pod večer s simptomi se pojavlja.

  Blodnje vsak dan hujše so večerne,
  bolj ko dan se pod večer preveša,
  večje se laži na zvon obeša
  in čedalje bolj so vse nezmerne.

  Blodni duh, glej, v bran tem blodnjam stopa,
  češ da boj je vendar brez izgledov,
  vajen pač večernih je izgredov,
  v mlaki podlosti da se okopa.

  A večerne vse bolj so izdaje
  z blodnjami oblastnimi posute,
  zadnjice se ližejo nadute,
  kjer lepljivo je, prav tam najraje.

  Pod večer bo redko kdo še trezen
  blodnje te zlagane vse prenašal,
  kdor zvečer tako se bo obnašal,
  Kljukca lažnega ima bolezen.

  Se Münchhausnova ta imenuje,
  je resnično silno progresivna,
  slednjič bo do sebe agresivna,
  saj bolezen se samo stopnjuje.

  • Soave

   + + + + + ” Blodni duh, glej, v bran tem blodnjam stopa,”

 • macon

  Bora je dober rock glasbenik, medtem, ko je Thompson navaden brezveznik. To je bistvena razlika med njima.

  • Olga_10

   Zato rine v Butale, ker je popolnoma propadel?

  • Steiermark

   bora je dober rock glasbenik – na balkanu in za balkance! V Evropi in pri Evropejih pa nima šans, takšne četniški čoban, kot je….

  • Bald Eagle

   Dobri rock glasbeniki so v USA in GB ter Canada.

 • tarantela

  Predlagam, da si ga pripeljete v Bovec na pasulj, ko boste spet imeli piknik; vam bo še malo prepeval.

  • Olga_10

   Predlagam, da se izselite v Beograjski pašaluk!

   • Steiermark

    samo “domov”naj grejo, na balkan, kjer bodo brez sramu lahko kazali svojo čobansko srbsko kulturo!

 • Olga_10

  Tožba proti vsem lažnivcem, skupaj z Večerom! Đorđevicu, ki hodi na UE Ljubljana, pa dati nogo, saj je ščuval proti “Dunajskim kočijažem” in podpiral kot četnik klanje svojih po Balkanu!

 • domovina mili dom

  Za Slovence je najbolj zdravo, da so balkanci doma v svoji očetnjavi. To je edina resnica. Tam naj prepevajo.
  Pošteno pa je, kar velja za enega, velja tudi za drugega.
  Kar se pa tiče sodišč, je značilno. Kadar je pravno nekaj, kar razgali lopovščino komunistov, zavlačujejo do onemoglosti.
  Tako dragi moji Slovenci prišli smo iz dežja pod kap. In to četniško kap.
  Vedno in vedno, nas jebejo v glavo balkanci.

  • Morala

   Če velja za enega, naj velja za vse!!

 • Asterix in Obelix

  https://ok.ru/video/3750824456 Ko boš videl tole od Sergeja Ljubavina ne boš več pravil, da imata Rodoljub Vulović Roki in Marko Perković Thompson nasilne pesmi.

 • Naj živi Izrael

  Edini konjušar je Dačić, ki Erdoganu poje pesem v Turščini in opeva turške junake, ki so klali po Srbiji. Potem je tiho kot riba, ko mu obsodijo Mladića, čeprav je Mladić v Haagu bral ta članek, ignoriral sodnike, potem si pa privoščil pečenkico in gledal nogomet.
  http://www.independent.co.uk/news/world/kosovo-reckoning-bin-laden-casts-a-shadow-over-sarajevo-summit-1109335.html

  MPT je pa glede Praljaka tiho kot riba, da ga naslednica Alkajde ISIS ne pride obiskat na koncert.

  • Asterix in Obelix

   Kaj Perkovićevega papeža so imeli za tarčo? https://m.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8 A Marko Perković je bil pa kar tiho? Ni vzel puške in opravil naloge, ker če bi opravil nalogo ne bi bin Laden spravil letal v nebotičnike.

 • xtc

  Dejstvo je ,da ljudje kot je Bora Čorba v Slovenijo sploh nebi smeli vstopiti zaradi žaljivih izjav,kot tudi podpore zločinskemu ravnanju opro srbske JNA,kot tudi zaradi širjenja velikosrbstva in pro srbstva-kdor želi naj te ljudi odide poslušat v Beograd in še kam ti ljudje zaradi svojih dejanj in izpadov splohnebi smeli oimeti vstopa v Slovenijo,kaj šele po EU.

 • Caetano

  Thompson in B. Đorđević sta bolj kot originalni četnik oz. ustaš delovala kot agitrop podpornika sodobne velikosrbske in velikohrvaške politike.

 • Asterix in Obelix

  http://www.blatata.com/songs/27640-sergey-lyubavin-volchonok-tekst-pesni.html

  To je besedilo pesmi, ki je bila zapeta pred polnim stadionom v Nemčiji. In mislim, da je precej bolj kvalitetna, domoljubna in nasilna kot katera koli od Perkovića ali njegovih srbskih konkurentov (Džordže Balašević, Bali Mali Kninđa, Ultra Srbin, Rodoljub Vulović Roki itd.).

 • Naj živi Izrael

  Diva Grabovcova je prav lepa pesem Marka Perkovića Thompsona. Samo jaz mislim, da Diva Grabovcova ni ravnala prav. V državi Izrael so zelo ugodni tečaji Krav Mage.

 • Ivan Friderik Novak

  Ja, Škandal je škandal.
  Škandal je zavzemati se za estradnika, ki javno poveličuje Pavelića.

  • xtc

   Če poveličuje velikosrbstvo in Tita je precej podobno.

 • Sadako

  Svoboda govora po Slovensko. Dejstvo pa je, da je to precej bolj nasilna pesmica https://www.youtube.com/watch?v=qpgTC9MDx1o

 • Meho

  Srbijanski nacionalist in ćetniški vojvoda bora đorđević pač ostaja svojim načelom zvest “Ostani đubre do kraja ….”.

 • Zavidajo mu

  Zavidajo mu, ker je bil vsaj nekaj let, zelo lep moški. Ker oni niso ne eno in ne drugo https://www.youtube.com/watch?v=zastA3Y5bo4

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!