“Depolitizirani” novinar RTV dobil posebno darilo gledalca

Datum:

Lustrirani novinar RTV Igor Pirkovič je dobil posebno darilo gledalca – značko, ki predstavlja “janšiste” – tiste, ki jih preganja oblast Roberta Goloba na način, kot so to nekoč nacisti počeli z Židi. 

Novinar RTV Igor Pirkovič je bil eden prvih “odstreljenih” novinarjev v političnih čistkah, takoj po sporni uveljavitvi novega zakona o RTV, ko so nato po hitrem postopku zamenjali vodstvo največje javne hiše. S tem pa tudi urednike in novinarje, ki so ustvarjali do aktualne vlade kritičen program. Spomnimo, da je Pirkovič vodil oddajo Arena, njegove lucidne komentarje smo lahko poslušali v rubriki Utrip.

Danes lahko žal na nacionalni televiziji gledamo le še enoumne prispevke in oddaje, kar ne bogati našega prostora. Gledalec je zato novinarju Pirkoviču poslal posebno darilo – značko z napisom “janshist” v Davidovi zvezdi, ki je simbol preganjanih Židov iz časov Hitlerjeve Nemčije.

Image

Kot je gledalec pripisal v priloženem pismu, je priponka odziv na izjave predsednika vlade o “čiščenju”. Beseda “čiščenje” nas spominja na neke zelo hude, temne čase iz preteklosti. Zato je po njegovem tovrstno govorjenje in razmišljanje nesprejemljivo za politika demokratične države in vredno vsakršne obsodbe.

M. P.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...