Dominantni mediji so sodelavca Hamasa prekrstili iz slovenskega državljana v Slovenca

Datum:

Včeraj smo poročali o slovenskem državljanu, aretiranem v Bolgariji zaradi suma povezave s palestinskimi teroristi v Hamasu. Na plan prihajajo nove informacije – aretirani Elvis Alibegić je izginil že več kot 20 dni nazaj. Tedaj so namreč njegovi (očitno zaposlovalci) v Bosni obvestili medije o njegovem izginotju. Po drugi strani je nekatere zmotilo, da so dominantni mediji osumljenca razglasili za Slovenca. Alibegić je evidentno slovenski državljan, ni pa etnični Slovenec. 

Tako so ga denimo iskali na GP Maljevac, bosanskem informativnem portalu: Elvis Alibegić iz Cazina, ki živi in ​​dela v avstrijskem mestu Wels, je izginil 6. novembra.”

Nato so še zapisali: “Od ponedeljka se ne javlja v podjetju, niti ga ne morejo priklicati na mobilni telefon. Primer so prijavili lokalni policiji, ki je v stanovanju našla mobilni telefon, a ga tam ni bilo. Če imate podatke, se lahko obrnete na nas ali na najbližjo policijsko postajo.”

Novinarji nacionalne RTV in 24ur so ga kljub vsemu razglasili za Slovenca.

RTV je slovenskega državljana, osumljenega teroristične dejavnosti, prekrstila v Slovenca. (Vir: zajem zaslona, RTV)

Izkrivljeno poročanje RTV ne preseneča, saj je to na uzurpiranem javnem mediju pravilo. Razloge je mogoče iskati v sami “depolitiziranosti” medija, pa tudi v idejnem svetu, ki je obsedel duhove tamkajšnjih poročevalcev. Slovenski državljan bi se lahko ležerno prelevil v etničnega Slovenca zaradi kakšne izvedenke kozmopolitske ideologije ali preprosto naklonjenosti teroristični organizaciji Hamas. Prekrstitev Alibegića v Slovenca bi lahko delovala tudi kot “homage” ideološkemu soborcu.

Kakor koli že, stranpota javnega medija niso ostala neopažena. Nekdanji politik, zdravnik in politični komentator Federico Potočnik je denimo zapisal: “Slovenski mediji večkrat v prispevku ponavljajo, da so zaradi Hamasa aretirali “slovenskega državljana E. A.”, celo rojenega v Ljubljani. Ampak poglejte, Elvisa Alibegića si lastijo tudi v Bosni.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...