Golobova “milica” med TV-maratonom nadleguje goste Nove24TV?!

Poslopje Nove24TV ponoči (Foto: STA)

“Dragi policiji predlagam, naj rajši pošlje več patrulj v Ivančno Gorico, kjer morajo biti domačini na vaških stražah, kot da ponoči v času TV-maratona Borisa Tomašiča prežijo v okolici Nove24TV in (po “naključju”) ustavljajo gledalce in druge, ki so v živo spremljali TV show,” je zapisal TV-voditelj Jože Biščak. 

Ljudje ustanavljajo vaške straže (denimo v Ivančni Gorici), da bi ponoči zaščitili svoje premoženje, policija pa se rajši posveča gledalcem na Novi24TV, kjer poteka neprekinjena maratonska oddaja z namenom podiranja svetovnega rekorda (tukaj). V njej sicer sodelujejo številne znane osebnosti iz politike, športa in kulture idr. Kot je zapisal TV-voditelj Jože Biščak, policisti ponoči pred poslopjem medijske hiše “po naključju” ustavljajo gledalce in druge, ki v živo spremljajo maratonsko TV-oddajo.

Spomnimo: veliko se je že poročalo o podrejanju policije s strani Roberta Goloba (tukaj in tukaj). Določena ravnanja pripadnikov uniformiranih enot je včasih težko pojasniti drugače kot s politično kontaminiranostjo. Nova24TV je Golobu namreč že dolgo trn v peti, ker opozarja na njegova škodljiva ravnanja oziroma politične pregrehe (tukaj). O podobnih policijskih akcijah smo v preteklosti že poročali denimo v primeru kmetov, ki so se udeležili protestov v Ljubljani (tukaj in tukaj).

TV-voditelj Boris Tomašič v maratonski oddaji podira svetovni rekord. (Foto: Nova24TV)

Je “svojo milico” nad Možino poslal Kučan?!
Prav tako smo nedavno poročali, da sta dva policista na RTVS iskala zgodovinarja in novinarja Jožeta Možino. Pojavili so se tudi namigi, da naj bi bila zadeva povezana z oddajo Intervju, v kateri je gostil pisatelja Ivana Sivca (tukaj). Po nekaterih informacijah naj bi svojo “milico” nad Možino poslal kar užaljeni Milan Kučan, zaradi blamaže pa je policija zadevo skušala naknadno “zapeljati na stranski tir”, rekoč da ni iskala Možine (tukaj). 

Odgovor policije: “Glede vaših vprašanj pojasnjujemo, da policija zagotavlja javno varnost tako na območju Ivančne gorice kot celotne Policijske uprave Ljubljana in mesta Ljubljana. Zagotavljamo razporejenost patrulj glede na varnostno oceno in tekočo problematiko in se z dinamičnimi oblikami dela prilagajamo in odzivamo na zaznane varnostne pojave.

Lahko pojasnimo da na območju Zupančičeve jame, v času minule nedelje in ponedeljka, nismo opravljali poostrenih nadzorov, smo pa enako kot drugod na območju celotne policijske uprave in tudi mesta Ljubljana zagotavljali stalno prisotnost policije v največji možni meri. Policisti so skrbeli za preprečevanje kriminalitete, javni red in prometno varnost ter izvajali zakonsko prepisane ukrepe v primeru zaznanih ali naznanjeni kaznivih ravnanj. V kolikor je bila naša vidnost zaznana je to eden izmed pokazateljev, ki potrjujejo naše navedbe o stalni prisotnosti.

Odločno zanikamo namigovanja posameznikov, da bi bile naše naloge in ukrepi kakorkoli ciljno usmerjeni proti kakršni koli skupini ljudi. Iz do sedaj dostopnih podatkov evidenc ne izhaja, da bi bili na območju Zupančičeve jame v izpostavljenem času sploh izvedeni kakšni represivni ukrepi s področja javnega reda ali prometne varnosti. Verjamemo pa, da so policisti na terenu opravljali naloge v skladu s pričakovanjem javnosti in v okviru rednih policijskih nalog.”

Domen Mezeg