Poglejte si kompetence dveh novih članov uprave RTV

Novoimenovana člana uprave RTV Simon Kardum in Andrej Trček (Foto: RTV)

Svet RTV Slovenija je tako Simona Karduma kot Andreja Trčka z 12 glasovi potrdil za člana uprave RTV. Z današnjim dnem so imenovani trije člani uprave, četrtega bodo izvolili zaposleni na volitvah.

Na 4. izredni seji Sveta RTV Slovenija sta se danes predstavila Simon Kardum in Andrej Trček, ki ju je za člana uprave predlagal predsednik uprave Zvezdan Martić. Svetniki so predlagana kandidata potrdili z 12 glasovi.

Spomnimo, da je Martić napovedoval, da bo upravo popolnil s strokovnjaki s področja organizacije, prava in financ, ker naj bi po njegovem na teh področjih najbolj “šepalo”. Kot smo že poročali, noben od novih dveh članov uprave RTV ni strokovnjak iz omenjenih področjih, niti nista dobra poznavalca medijskega prostora in tako velikih medijskih sistemov, kot je RTV.

Spomnimo, da je Kardum bizaren lik in človek Zorana Jankovića, ki je s polhovko na glavi vodil center Kino Šiška. Svoj življenjepis delovnih izkušenj je napisal kar na četrtini strani A4-formata.

kardumcv

Tudi Trček ravno ne ustreza têrminu “pravni strokovnjak”, saj nikoli ni delal v pravosodju in nima pravniškega državnega izpita. Njegov življenjepis pravi, da je deloval predvsem znotraj pravne pisarne RTV in je bil zadolžen za varstvo osebnih podatkov.

trčekcv

RTV Slovenija bo vodila in upravljala uprava, ki jo bodo sestavljali štirje člani. Vodi jo predsednik uprave. Četrti član uprave pa bo delavski direktor, ki ga bodo izvolili zaposleni. Prvi krog volitev bo 25. julija 2023, morebitni drugi krog pa 16. avgusta 2023.

Mandat nove uprave RTV Slovenija se začne z izvolitvijo četrtega člana uprave.

Sara Kovač