Depolitizacija Siola z Niko Kovač dosegla vrhunec

Nika Kovač je nova kolumnistka portala Siol. (Foto: zajem zaslona)

Nika Kovač je nova kolumnistka portala Siol, na katerem ima vpliv trenutna vladajoča garnitura. Siol se od prevzema “svobodnjakov” sooča z upadom obiskanosti.

Bralci Siola, ki jih je sicer vedno manj, so danes presenečeno ugotovili, da je novo gostujoče pero postala politična aktivistka Nika Kovač. Do zamenjave je prišlo ne dolgo zatem, ko je odgovorni urednik portala Mihael Šuštaršič na hipokritski način prekinil sodelovanje s kritičnim intelektualcem Žigo Turkom. Za le-tega se je vedelo, da ne paše v novo uredniško politiko medija v lasti državnega Telekoma, zato je bila njegova “odstavitev” le še vprašanje časa.

In kaj nam ponuja Nika Kovač? V prvi kolumni piše o prijateljstvu, skupnosti, solidarnosti in izkušnji s svojo prijateljico Klaro. Ki je bila iz verske družine, da je lahko spoštljivo sobivala s socialisti pa se lahko zahvali javnemu šolstvu, ki vernike uspešno usmerja v pravo smer. Da smo lahko sploh še strpna družba. Ker sicer bi imeli najmanj klerofašizem.

Žiga Turk je razmišljal drugače. Kako država prevzema vlogo vzgoje in izobraževanja namesto družine. Da jih slučajno ne bi vzgojili v drugačne kritično misleče osebke kot socialistično misleča bitja. Ampak Turk je preteklost in sedaj nas bo s socialistično miselnostjo razodevala Nika Kovač. Ki so jo tako že polni ekrani vseh medijev.

Trg je zasičen z levimi mediji
Dobra stran političnega prevzema Siola je, da bralstvo prepoznava kvaliteto in vrednost pravih informacij, kar rezultira v padcu obiskanosti portala. Kot je razkril nekdanji odgovorni urednik Peter Jančič, je bil Siol še lansko leto konkurenčen najbolj obiskanemu portalu 24ur.com, po zamenjavi urednika in uredniške politike v bolj vladno smer, pa je že precej zaostal za prvim igralcem na trgu.

Andrej Žitnik