fbpx

Izjava tedna: Mediji pomagajo vladi na poti v bankrot

Podjetnik in raziskovalec dr. Aleš Štrancar (Foto: STA)

Aleš Štrancar, podjetnik, znanstvenik in ustanovitelj mednarodno uspešnega podjetja BIA separations, okoli katerega so se svoje čase zbirali levi politiki, da bi se z njim slikali in sončili v njegovi slavi, je na začetku tedna napisal ostro pismo slovenskim medijem, v katerem kritizira prav njihovo delovanje, in opozoril, da so ravno oni sokrivci trenutnega stanja, ki vlada v državi. Pisma mediji, pričakovano, niso objavili. 

Seveda je utopično pričakovati, da bodo pismo objavili večinski mediji. Ne boste o njem brali na portalu 24ur ali gledali poročilo o njem na RTV Sloveniji. Štrancar, eden najuspešnejših evropskih podjetnikov, namreč ni vreden toliko kot brezposelni anarhisti in socialisti, zbrani v ljubljanskem politkolesarskem protestniškem gibanju – ko oni kaj objavijo ali želijo javno sporočiti, so megafoni večinskih medijev tam, preden sploh zgolj pridejo na sceno. Kot dobro koordiniran balet.

Štrancarjevo pismo bo večinoma ostalo neprebrano. Da ne bo povsem tako, bomo poskrbeli na našemu portalu in še na nekaterih spletnih kotičkih, kjer se skriva prava medijska svoboda. Pismo zato objavljamo v celoti.

VSEM slovenskim medijem:
Mediji naj bi bili ena od vej oblasti. V Sloveniji ste se svoji oblasti že zdavnaj odrekli.
Spoštovani!
Spremljamo vesti o napovedani stavki zdravnikov, shizofrenijo vlade ter “županovanja” mestne občine Ljubljane. In kdo je za to najbolj kriv. Moje mnenje je, da ste za to najbolj krivi mediji, vsi po vrsti, od leve do desne, ker ste postali sužnji PR služb (in Ruske dače na radiu Ognjišče). Novinarstva že dolgo v Sloveniji ni več. Kaj šele iskanja resnice. Pišete po nareku, velikokrat laži ali polresnice. Po navodilih Kučana, da je resnic več. Pa ni tako. Resnica je vedno ena sama. Pišete po nareku t. i. civilne iniciative, ki vam jo financira Obama, čeprav Američane tako sovražite. Še ena shizofrenija.

Napadate sindikate zdravnikov: ste se vprašali, kakšne so plače in pogoji dela navadnih zdravnikov, medicinskih sester?! Pišete o bajnih plačah nekaterih zdravnikov, ste pogledali, kakšne so plače v Avstriji. Primanjkuje medicinskih sester, osebja za strežbo. Vi pa brez najmanjše kritike povzemate mesečnike z idejo o 30-urnem delavniku. Vam ni zasvetilo, da to pomeni, da bomo imeli za 30 % manj zdravnikov in medicinskih sester čez noč.

Vrtite raznorazne resničnostne “šove” (tudi to je neke vrste prostitucija) ter s tem učite mlade generacije, kako se na lahek način živi brez dela. In mislite, da bodo problem delovne sile rešile ilegalne migracije. Pojdite v Nemčijo, Francijo,… in preštejte, koliko takih migrantov dela.

Če vam že ni mar za resnico, se mogoče vsaj vprašajte, kaj bo z vašimi bližnjimi. Večina od vas ne bo dobila niti drobtinice iz bogatih tajkunskih miz. In če želite, da se Slovenija v kratkem ne znajde v popolnem kaosu, začnite s spremembo pri sebi. Dajte na črno listo vse, kar vam pošiljajo STA in PR službe ter začnite iskati RESNICO!

Konec koncev ste prav vi in vaši bližnji najbolj odvisni od dela zdravnikov, medicinskih sester, inženirjev, zidarjev, ljudi, ki ustvarjajo dodano vrednost. In vsi ti kadri bodo zlahka našli službo čez mejo. Kdo bo pa vas vzel v službo, ko bo Slovenija bankrotirala?! Ste opazili, da je nova zelo uspešna vlada pravkar najela 1,5 milijarde kredita, da se s tem omogoči tajkunizacija slovenskega elektrogospodarstva. Mislite, da bodo slovenski izvozniki plačevali še višje davke?

Vse dobro,

Aleš Štrancar

Pri tem naj opozorimo še na to: če ne bo neodvisnih portalov, kot je naš, ki ne pišejo, kot da so PR bilten vladajoče koalicije, bodo tudi takšna pisma vpijočih v puščavi obstala v predalih uredništev, zvestim Gibanju Svoboda, Socialnim demokratom in Levici.

Andrej Žitnik