Javni medij molči o obglavljenih, zažganih in ugrabljenih izraelskih otrocih

Zažgani izraelski otroci (Foto: x)

Osvobojena RTV Slovenija zelo selektivno poroča o vojni v Izraelu in barbarskih pokolih Hamasa. Namesto da bi poročala objektivno skladno s svojim poslanstvom, se postavlja na stran teroristične organizacije. Ne poroča o civilnih žrtvah in brutalno umorjenih, na drugi strani pa je ogromno prispevkov o izraelskih napadih na Gazo in pobudi Mateja T. Vatovca vladi, da je treba priznati Palestino in bojkotirati izraelske izdelke.

V Izraelu je skupno umrlo že 1200 ljudi, v Gazi pa je smrtnih žrtev izraelskega obstreljevanja prek 900.  V kibucu Kfar Aza, eni od izraelskih skupnosti ob meji z Gazo, naj bi še v torek zjutraj potekali spopadi s pripadniki Hamasa, ki so v soboto zjutraj vdrli na izraelsko ozemlje. Zvečer so nato od tam začela prihajati poročila o njegovih prebivalcih, ki so jih brutalno ubili teroristi. Od približno 400 prebivalcev jih je bilo umorjenih najmanj 100, med njimi 40 dojenčkov in otrok, prizore pa so primerjali s tistimi “iz apokaliptičnih filmov”. Kako je o tem poročala RTV? Sprva so poročali o umorjenih dojenčkih, kmalu pa naslov spremenili v: Različna poročila glede pokola v kibucu Kfar Aza.

Teroristom, ki so zažgali več domov, pobijali celotne družine, otroke celo obglavljali in žive zažgali, pa RTV imenuje borce in napadalce.

RTV o teh pokolih ne poroča, poroča pa o tem, da se “nadaljujejo siloviti napadi Izraela na Gazo, kjer so razmere v bolnišnicah “nepopisne”, objavili pa so tudi zavržni komentar profesorja obramboslovja Rok Zupančič, ki pravi, da moramo “zavržni Hamasov teroristični napad” razumeti tudi skozi kontekst “trpljenja palestinskega ljudstva”. Njegovo izjavo “Tako sem trpel, da sem moral dojenčku odrezati glavo”… je komentiral tudi politični komentator Mitja Iršič: “Ne vem, če je kdor koli v zgodovini kadarkoli izrekel kaj takega. Sicer tega tipa osebno poznam in mi gre na bruhanje, kakšne zombije je naš izobraževalni sistem naredil iz povsem normalnih ljudi.”

Raje kot o civilnih žrtvah s strani Hamasa pa RTV raje promovira poslanca Levice Mateja T. Vatovca, ki vladi predlaga začetek postopkov za priznanje Palestine, uvedbi sankcij proti Izraelu in prepoved izraelskega blaga iz “okupiranih” palestinskih ozemelj. Pravi, da je Hamasov pokol bila le “vojaška operacija”, v resnici pa poskus genocida, ki bi ga zagotovo dokončali, če bi lahko. Sicer pa vse obtožbe na račun Izraela ne zdržijo, naj si poslanec in RTV novinarji preberejo spodnji zapis.

A. G.