Kadunc udaril po Svetu RTV

Foto: STA

“Razmišljam, ali je to sploh mogoče? Da je javna RTV postala neko tajno društvo PGC! Da ne objavijo javno sklica seje Sveta, da pod točko razrešitev v.d. direktorja TV ne posredujejo gradiva ali vsaj povzetka razlogov za razrešitev. To je še tako osovraženi Andrej Grah Whatmough zmogel narediti!” je novi Svetu RTV komentiral Igor Kadunc, aktualni direktor STA in nekdanji generalni direktor RTV. 

Aktualni direktor Slovenske tiskovne agencije in nekdanji generalni direktor RTVS Igor Kadunc, je razočaran nad novim Svetom javne hiše. Svoje mnenje je delil na Facebooku. Kot pravi, institucija deluje kot tajno društvo PGC, saj javno niso objavili sklica seje Sveta in pod točko “razrešitev v. d. direktorja TV” niso posredovali gradiva ali vsaj povzetka razlogov za razrešitev. Kadunc: “To je še tako osovraženi Andrej Grah Whatmough zmogel narediti! In potem šok: Tajna seja Sveta! O čem? O načrtih in prioritetah uprave RTV Slovenija za leto 2024!”.  

Kadunc se na zadeve preveč spozna, da bi ga RTV zelenci imeli za norca!
Pod to točko naj bi govorili o poslovnih skrivnostih, osebnih podatkih in drugih občutljivih informacijah, toda Kadunc še toliko pozna zadeve, da pod to točko ni in ne more biti govora o osebnih podatkih, občutljive informacije pa po njegovem tako in tako ne morejo biti razlog za zaprtje seje za javnost. Da pa bi uprava v svojem razmišljanju razkrila kakršno koli informacijo blizu poslovne tajne za leto 2024, pa močno dvomi. Dopušča, da bi lahko želela skriti programsko shemo TV za 2024, ampak potem bi zaprla samo ta del seje. “Razen v tem delu so besede predsednika Sveta, da naj bi jim takšno ravnanje celo “nalagal zakon” čista bedarija,” je prepričan bivši generalni direktor.[/color-box]

Foto: Fb

Kadunc: “To, da naj bi interes javnosti zadostili z “javno objavljenimi sklepi” je pa sploh nevredno kogarkoli! Me prav zanima, koliko vrstic bo imel sprejeti sklep. No, namesto spremljanja dela Sveta, smo dobili tajno sejo!” V njegovem mandatu je bila zaprta za javnost ena sama točka, kjer je Kadunc podal pojasnila članom sveta, ki so bila “res delikatna” in je bilo dogovorjeno, da ne gredo v javnost. Tudi Peter Gregorčič si tajne seje ni dovolil! Kadunc upa, da je to prvič in zadnjič. Za informiranje članov Sveta pa naj uprava povabi člane na predstavitev, kjer je normalno, da javnost ni prisotna. “PS.: Če prav razumem, bo 2. točka prenašana na MMC. Kako bomo pa vedeli, kdaj bo konec tajne seje?” se je za konec vprašal.

Foto: Fb

Domen Mezeg