fbpx

Kar seješ, to žanješ! Bo novinarka Carlova zaradi vdora v studio ostala brez službe na RTV?

Znana aktivistična novinarka Eugenija Carl. Vir: STA

Eugenijo Carl, zagotovo najbolj aktivistično nastrojena novinarka na nacionalni televiziji je v poštnem nabiralniku pričakalo negativno presenečenje. Iz Ljubljane, natančneje iz RTV, je prispelo pismo – opomin pred odpovedjo!

Družbenopolitičnih delavcev na nacionalni televiziji že dolgo ne bi smelo biti, a nekateri zaposleni imajo še vedno želje po pristranskem poročanju v stilu nekdanje komunistične vladavine prejšnjega režima. RTV Slovenija je nacionalna televizija, plačana od Slovenk in Slovencev. Torej gre za televizijo, kjer veljajo drugačni standardi, kot na primer na komercialnih ali privatnih televizijah. Očitno se tega Eugenija Carl ne zaveda.

Vodstvo RTV je izpolnilo svoje obljube, Carlova pa očitno že joče? Pokazala je namreč obvestilo direktorja, ki je priromalo na njen elektronski naslov. Kot je povedala, je zadevo že posredovala odvetnikom. “Opomin pred izključitvijo zaradi vdorav studio. Vsi smo obsojeni na dve leti pogojno. Domov pejd, Carlova, pa čao,” je zapisala na spletu.

Znana aktivistka z RTV je opomin pred izključitvijo objavila na spletu. (Vir: STA)

Ja, tako je to, če je novinarska miselnost še vedno v letu 1945.

E Maribor