fbpx

Luka Svetina profesionalno vodil Odmeve, levičarji pa stopicajo na mestu in streljajo ad hominem žaljivke

Foto: Zajem zaslona

Prihod Luke Svetina, nekdanjega novinarja in voditelja na Nova24TV v Odmeve na RTVS, je v nekaterih medijih in tudi na sami javni televiziji zbudilo paniko. Zdaj po prvih Odmevih, ki jih je Svetina odvodil profesionalno ne glede na  pritiske levičarjev, so se na Twitterju vsuli razni negativni, pričakovani komentarji, kot je to za levičarje pričakovano.

“Hvala za vse pozitivne in vse kritične komentarje. Vse jemljem resno,” je bil odziv voditelja Odmevov Luke Svetina. Njegov zapis na Twitteju je bil odziv na negativne komentarje, ki jih je prejel po prvem vodenju Odmevov. Levičarji so namreč zagnali vik in krik, ko je prišla na dan novica, da bo nekdanji novinar in voditelj na Nova24TV vodil informativno oddajo na RTV Slovenija, ki so si jo levičarski aktivisti kar “prisvojili”. Metanje polen pod noge je pač nekaj, kar levičarjem leži.

Nekateri mu očitajo “propagandno” vodenje na Nova24TV, medtem ko se nekateri novinarji na RTVS bojijo, da bo posegel v njihovo dosedanjo samooklicano “nepristranskost”, čeprav so ravno oni tisti, ki so pravila nepristranskosti doslej večkrat kršili. Pa vendar se je po prvem vodenju Odmevov izkazalo, da je Svetina profesionalen, objektivni in nepristranski novinar, očitki o nasprotnem pa so popolnoma odveč. Levičarjem in pripadnikom levice je to seveda težko priznati, zato nadaljujejo z nesramnimi in negativnimi komentarji, saj je to njihova domena, namreč metanje polen pod noge.

Komentarjem levičarjev, ki mu očitajo pristransko vodenje v prid SDS, čeprav je bilo v njegovih oddajah večkrat moč videti tudi pripadnike leve opcije, seveda le tistih, ki so si povabilo upali sprejeti, saj je več pripadnikov leve opcije iz neznanih razlogov večkrat zavrnilo povabilo, pa so kljubovale tudi pohvale.

Ana Horvat