Na vodilna mesta Radia in TV Slovenija ter MMC-ja postavljajo leve “aktiviste”

Kaja Jakopič prihaja na vrh MMC. (Foto: STA)

RTV Slovenija se vrača v čase socializma in novinarji bodo kmalu samo še družbeno politični delavci? Tako bi lahko s preprostimi besedami opisali dejansko stanje na naši nacionalni televiziji.

Golobov zakon o RTV je na našo nacionalko prinesel levi absurd. Pod krinko nevladnikov, se je politika umaknila z RTV, v bistvu pa se je tja naselila skrajno levičarsko-radikalna odločevalska skupina posameznikov.

In ker RTV potrebuje nove šefa na radiu, televiziji in spletnemu portalu, prihajajo na čelo tisti, ki so bili še v času vlade Janeza Janše najbolj glasni nasprotniki. Kot bi dejal Marcel Štefančič, bo tako tistih “levih” na RTV-ju res kmalu “jebeno” več. Kot piše portal Požar report bodo kmalu ustoličili Tatjano Pirc, sicer dolgoletno radijsko novinarko informativnega programa in vidno članico različnih vodstev Društva novinarjev Slovenije, kjer so se aktivistično popolnoma po levi radikalizirali.

Poleg Pirčeve prihaja Ksenija Horvat na čelo TVS in Kaja Jakopič na vrh MMC. Glavni (najstrožji) kriterij oziroma pogoj za direktorska mesta na javnem mediju pa je držanje transparentov proti zamenjanima Andreju Grahu Whatmoughu in Urošu Urbaniji, po možnosti še proti Janši.

Gledalci, zaradi katerih je nacionalna televizija sploh postavljena, pa bodo očitno spet potegnili kratko. Kot se sliši, naj bi se na nacionalki odrekli tudi narodnozabavni glasbi. Tako letos niso snemali znamenitega Ptujskega festivala narodnozabavne glasbe, ukinili so festival polka valček, kot je slišati, naj bi ukinili tudi oddajo V petek zvečer.

Na naše novinarsko vprašanje, ali se bo to res zgodilo, pa odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Vanja Vardjan ne odgovarja.

E-Maribor