fbpx

Poglejte si to dvolično poročanje POP TV o prvih 100 dneh Janševe in Golobove vlade!

Janez Janša, Robert Golob. (Foto: Vlada RS, sta)

100 dni Janševe vlade: prvi v EU premagali epidemijo, vzpostavili delujoče gospodarstvo, ohranili delovna mesta. 100 dni Golobove vlade: ena najvišjih inflacij v EU, politične čistke in načrti za energetski “lockdown”,” se je na dvojna poročevalska merila portala 24ur odzval poslanec SDS Andrej Hoivik. 

POP TV oziroma njegova spletna stran 24ur sicer nista državna medija, kot je RTVS, toda kljub temu bi človek pričakoval kanček več resnicoljubnosti, manj dvojnih meril, ko gre za poročanje o tretji vladi Janeza Janše in vladi Roberta Goloba. Takšno poročanje je po svoje razumljivo, če vemo, da naj bi uredniško politiko (iz ozadja) usmerjal stric Drago Kos (ključen akter iz afere Depala vas, ko se je skušalo uničiti Janšo). Spomnimo, da je Marta Kos, sestra Draga Kosa, podpredsednica vladajoče stranke Gibanje Svobode. Gre za klan globoke države oziroma t. i. “leve privatizerje” medijske sfere …

Njegova žena Tjaša Slokar Kos pa urednikuje na POP TV (informativni program), še en tovariš – Jure Tepina pa urednikuje na hujskaškem, politikantskem portalu. Pa naštejmo nekaj resničnih dosežkov Janševe vlade: protikoronski paketi so zajeli vse državljane Republike Slovenije, bonitetne ocene so zgodovinsko visoke, izboljšanje črpanja evropskih sredstev, dvig povprečnine slovenskim občinam, povečana aktivnost slovenske diplomacije, izboljšanje položaja Slovenske vojske, debirokratizacija in digitalizacija Slovenije.

100 dni obeh vlad: opazna je razlika v poročanju o Janševi in Golobovi vladi. (Foto: Twitter)

Po drugi strani pa Golobovo vlado bremeni ena najvišjih inflacij v EU, brutalne politične čistke, napovedani zimski energetski lockdown za podjetja, katastrofalen boj s koronavirusom (Slovenija se je znašla na 1. mestu v Evropi po 14-dnevni incidenci), Golob pa namesto, da bi spodbujal k cepljenju, rajši prodaja zgrešene šamanske nasvete z morsko slano vodo, soncem in vitaminom D. Prav tako bi gospodarstvo in potrošnjo dušili z novimi davki (minister Klemen Boštjančič). Spomnimo tudi na odstranjevanje ograje na meji in posledično enormno krepitev ilegalnih migracij.

Vlada je protislovenska: Mesec načrtno spodbuja katastrofalno demografijo!!
Spomnimo še na ukinitev prepotrebnega Urada za demografijo s strani Luke Mesca, čeprav Slovenijo pesti demografska zima, razmere pa so skrajno zaskrbljujoče tudi zaradi relativno majhnega populacijskega bazena. Spomnimo tudi na zgrešeno energetsko politiko – pomanjkanje električne energije bi reševali z zapiranjem termoelektrarne TEŠ 6 in izgradnjo sončnih elektrarn, ki problema ne rešujejo. Rešitev so termoelektrarne, jedrske elektrarne in hidroelektrarne. Levica skrb za okolje, zamenjuje s škodljivo levičarsko zeleno agendo, ki jo opuščajo celo v Nemčiji, kjer je bila izjemno priljubljena.

Domen Mezeg