Poraz pravosodja so pospremile grožnje sodnikom in delavcem RTV

Igor Pirkovič (Foto: Polona Avanzo)

Sporna odločitev ustavnega sodišča, da prekliče lastno zadržanje verjetno protiustavne novele zakona o RTV, je izzvala raznovrstne odzive. Od tistih premišljenih do tistih malo manj, pa tudi do povsem sovražnih in maščevalnih. Takšnih, ki kličejo “razanju” nepriljubljenih in pogromu zoper uslužbence javne ustanove, ki jim niso po godu. Nekateri nedemokratično razpoloženi komentatorji si očitno želijo ponovitve t. i. črnih kadrovskih seznamov, ki jih je naročila vlada Roberta Goloba nemudoma po tem, ko je prevzela oblast. 

“Rotim bodoče vodstvo TVS, da skensla Igorja Pirkoviča in njegovo oddajo Arena. To je moja prva in največja želja. Ta človek je res totalno neprimeren za na televizijo. Moja druga do tretja želja je povezana z Jožetom Možino. Držim pesti, da bodo ukinili njegovo oddajo Pričevalci, ker je negledljiva in negledana ter duhamorna in depresivna. Možino je treba nevtralizirati, ker nacionalni informacijski servis ne sme prodajati alternativnih zgodovinskih resnic kot državotvornih vrednot,” je napisal kolumnist Marko Crnkovič. Slednji je pred časom javno izpričal, da je naklonjen vladi.

Crnkovičeva prošnja predsedniku vlade pa je v primerjavi z drugimi levimi političnimi komentartorji in uporabniki socialnih omrežij še relativno miroljubna. Denimo spletna uporabnica se je pridružila Crnkovičevem mnenju, da se resnično “delo” šele začenja. Kako naprej? Temelje javnega medija smo (volivci) MORALI ubraniti. A zdaj se šele začenja delo. RTV se mora pobrat, kar pa ni izi Job done-#naprej #nikogarsnjihlapci

Spet neka druga uporabnica je svoje politične nasprotnike, predvsem pa svoje državljane označila za golazen.

Še posebej toksičen profil je JJ13003305, ki sistematično retvita najhujše možne žalitve in sovražni govor, uperjen proti sodržavljanom, kar ga je najti na slovenskem spletu.

Svoj komentar pa je pristavil tudi nekdanji poslanec skrajne stranke Levica Boštjan Koražija, ki ne poziva k preiskavi očitnih pritiskov, pod katerimi so se očitno znašli oblasti uporni ustavni sodniki. Nasprotno, Koražija se med vrsticami sprašuje, zakaj niso bili bolj podložni oblasti in hkrati poziva policijo, da se pritisk nad sodno vejo oblasti vrši še naprej!

Novinarka RTV, ki se je z vsemi močmi, a neuspešno, lotila kanadskega psihologa Jordana Petersona, tudi ni skrivala veselja ob zmagi oblasti nad vladavino prava. Za razliko od večine slovenskega prebivalstva, ki je že davno nehalo plesati, se ples na javno sponzorirani RTV očitno šele začenja.

ž

Gal Kovač