fbpx

Rep med noge, ponovno! Golob je zadnji hip odpovedal intervju na Odmevih in se podal na prijateljsko POP TV

Predsednik vlade Robert Golob (Vir: zajem zaslona, RTV)

Enkrat smo že poročali, da je predsednik vlade Robert Golob izognil soočenju z Janezom Janšo. Zdi se, da se je tudi danes pripetilo nekaj podobnega. Prihod predsednika vlade v Odmeve naj bi v njegovem kabinetu potrdili že v ponedeljek, nato pa v zadnjem hipu, ponovno, odpovedali. Zakaj? Po naših podatkih se je Golob hotel izogniti neprijetnim vprašanjem, hkrati pa mu je propadel plan uzurpacije RTV. 

Golob je namreč svojim volivcem sporočil, da bo RTV do novega leta “depolitizirana”, trenutnega direktorja javnega medija pa na njej ne bo več. Več kot očitno mu to ni uspelo, njegov prihod pa bi bil de facto priznanje poraza kljub zmagi na referendumu, kjer so se volivci odločili, da želijo ponovno politizacijo medija, kot je ta obstajala pred t. i. Grimsovim zakonom. A to ni bil glavni razlog, zakaj je Golob odpovedal nastop na RTV.

Preberite še: Rep med noge!? Robert Golob odpovedal nocojšnje soočenje z Janezom Janšo v Tarči!

Bistveni razlog oz. razlog za dokončno odpoved je v bistvu še trivialnejši. Do odpovedi je prišlo, ker so v kabinetu predsednika vlade, ki ga vodi Petra Škofic, izvedeli, da bi Odmeve vodil “napačen” novinar in napačni urednik. Kdo? Novinar Luka Svetina in urednik Martin Nahtigal.

Predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA)

V kabinetu vlade so bili namreč prepričani, da bo Odmeve vodil režimski novinar in da bo urednik današnjih Odmevov Aleš Malerič.

Kasneje je bilo na spletnih omrežjih opaziti napoved, da bo na odmevih nastopil poslanec SDS Žan Mahnič.

Svetina v preteklosti tarča napadov Golobovih soborcev
Tako Nahtigal kot Svetina sta bila v preteklosti deležna številnih napadov s strani izrazito levo opredeljenih in aktivističnih novinarskih kolegov in sodelavcev. Predsednik vlade pa očitno deli sentimente teh aktivistov in jih ne ločuje po kakovosti, temveč po tem, kje so v preteklosti delali in kakšni so (domnevno) njihovi intimni pogledi na svet.

G. K.