fbpx

Se bo Odlazkov novinar opravičil poslanki SDS? Javno jo je obtožil lenobe, medtem ko ta okreva po operaciji!

Poslanka SDS Anja Bah Žibert. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Odlazkovi mediji res nimajo meje. Tokrat je novinar Svet24 poslanko SDS Anjo Bah Žibert obtožili slabega opravljanja poslanske službe. Poslanka je namreč izpolnila le 27 odstotkov delovne obveze, zaradi česar se je vrli novinar vprašal, kako dolgo bi ostala v kateri drugi službi, če bi toliko manjkala na delovnem mestu. A če bi se novinar dejansko pozanimal pri poslanki, kot pravi sama, bi izvedel, da je septembra hudo zbolela, zaradi česar je morala oktobra prestati operacijo, po kateri še vedno okreva. 

“Pisca tega prispevka pravzaprav pomilujem, da se je spravil na nečloveški nivo in obračunal z bolnim človekom. Sama sem drugačna! In želim si, da takšna drugačnost prevlada. Tako piscu kot celotni ekipi časopisa želim obilico zdravja,” je zapisala poslanka Anja Bah Žibert na Facebooku.

Odlazkov medij Svet24 je danes objavil prispevek z naslovom “Poslanka SDS navzoča le pri četrtini glasovanj”. Avtor članka Mihael Korsika je v članku napisal, da je poslanka svojo delovno obveznost opravljala le 27 odstotkov časa, pri tem pa se spraševal, kako bi kak drug delodajalec, razen Državnega zbora, ravnal, če bi poslanka toliko manjkala. Pri tem ni pozabil, tako poslanka, stare laži, da je varuška Janševih otrok in skrbnica njegovih nakupov. “V svoji diskreditaciji gre celo tako daleč, da namiguje, da to počnem tudi sedaj in zato ne prihajam v službo v Državni zbor RS. Vse to samo dodatno kaže na zlonamernost prispevka brez kančka profesionalnosti, objektivnosti in izključni želji po žrtvovanem jagnjetu. Je pisec tega članka sploh pomislil, da človek lahko tudi zboli in da bi bilo etično in moralno, da to prej vsaj preveri? Zagovarja celo to, da bi zaradi bolniške odsotnosti delodajalci morali odpuščati zaposlene, kar je tudi ustavno sporno,” je Odlazkovemu novinarju zabrusila Bah Žibertova.

Poslanka pojasnjuje: Septembra sem pristala na bolniški
Poslanka SDS nato v svoji objavi na Facebooku pojasni, da so jo zdravstvene težave septembra presenetile, nato pa je še pristala v bolniškem staležu. Oktobra je morala biti hospitalizirana, prestati operacijo oktobra, po kateri še danes okreva v domači oskrbi. “Upam, da se čim prej vrnem nazaj v poslanske klopi. Kaže dobro, za kar sem neizmerno hvaležna. Hvaležna pa sem tudi za mnoge spodbudne besede in želje, da se čim prej vrnem v državni zbor, ker me pogrešajo. Posebej me je razveselil klic in izkazana podpora političnega kolega iz druge politične opcije, ki kaže, da politiki smo in znamo biti ljudje,” je zapisala.

Foto: SDS

Poslanka v svojem zapisu nadaljuje, da bi bila mnogo raje v Državnem zboru, kot doma. Ob tem dodaja, da je kljub bolniški odsotnosti v vmesnem času pripravila kar nekaj poslanskih vprašanj, vseskozi spremljala delo v Državnem zboru in bila v stiku s tistimi, ki so jo izvolili.

Ne bo tožila, zahteva pa opravičilo!
Poslanka, glede na to, da je članek poln neresnic na njen račun, začenši z naslovnico, ki je njo in njeno družino globoko prizadel, pričakuje opravičilo! Novinar bi lahko izkazal profesionalno novinarsko držo in naredil vsaj osnovno spletno poizvedbo o razlogih za poslankino odsotnost. O tej so namreč pred časom pisale Slovenske novice, pa tudi nekateri drugi mediji, če že ni hotel stopiti v stik s poslanko.

“Mnogi mi svetujejo, da za tovrstno klevetanje vložim tožbo zoper novinarja in časopis. Ne bom se odločila za to! Delati prispevek na račun bolezni je že samo po sebi tako sprevrženo, da se bo človek, če ima vsaj kanček morale, močno zamislil nad svojim ravnanjem in naslednjič dvakrat premislil, preden bo udaril. Res je, ni lahko prenašati takšne napade in žalitve, a očitno je za obračun s predstavniki SDS dovoljeno vse – diskvalifikacije, diskreditacije, grožnje, psihični in fizični napad. Se kot družba sploh zavedamo, kam to pelje in kaj nam govori temna stran zgodovine?!,” zaključi poslanka. 

G. K.