Tomašič Mojci Šetinc Pašek: Vaše početje ni zgolj neprimerno in poniglavo, ampak nezakonito in protiustavno

Foto: STA/Nova24TV

Boris Tomašič, direktor Nove24TV, je pisal poslanki Gibanja Svoboda in bivši novinarki RTV Slovenija Mojci Šetinc Pašek, ki od Nove24TV v fašističnem slogu zahteva poslovno dokumentacijo – torej dokumentacijo zasebnega podjetja, ki jo bodo politični predstavniki izvršilne oblasti pregledovali in presojali njeno ustreznost – gre vsekakor za evropski, če ne že svetovni precedens vsaj v demokratičnih državah. Pismo objavljamo v celoti.

Spoštovana gospa Mojca Šetinc Pašek

NTV24.si d.d. je zasebno podjetje, ki deluje skladno s veljavno zakonodajo. Vaša preiskovalna komisija se ukvarja s preiskovanjem politične odgovornosti. Zato niti podjetje niti vodilni v družbi ne moremo in ne smemo biti preiskovanci, kar pomeni, da iz tega naslova niste upravičeni do zahtevanih podatkov. Sicer pa je vaša zahteva klasičen “fišing”, ki ji ne smem ugoditi. Zahtevate lahko zgolj podatke, ki se nanašajo neposredno na vašo preiskavo oziroma preiskovanca. Vseh podatkov kar povprek pa ne smete pridobiti.

Zato predlagam, da o vaši zahtevi presodi sodišče.

Ob tem izkoriščam priložnost in vas opozarjam, da z vašimi zahtevami bankam, da vam posredujejo vse finančne transakcije našega podjetja, kršite zakonodajo in so vse vaše zahteve neupravičene in nezakonite.

Prav tako vas opozarjam, da je vaše početje zloraba preiskovalne komisije in da z njim kršite 39. in 74. člen ustave Republike Slovenije, ki zagotavljata svobodo izražanja in informiranje ter svobodno gospodarsko pobudo. Predvsem je nedopustno, da kot poslanka vladajoče stranke poskušate utišate edine medije, ki so kritični do trenutne oblasti. Vaše početje ni zgolj neprimerno in poniglavo, ampak nezakonito in protiustavno.

Za zaščito naših interesov bomo sprožili ustrezne sodne postopke in o vaših zlorabah obvestili mednarodne inštitucije.

Boris Tomašič,
izvršni direktor NTV24.si d.d.

Andrej Žitnik