Tomašič napovedal, da bo morala Mojca Šetinc Pašek svoje “neumnosti” pojasniti na sodišču

Mojca Pašek Šetinc bo morala svoje lažne obtožbe zagovarjati na sodišču. (Foto: STA)

Mojca Pašek Šetinc, izključena iz Gibanja Svoboda, je bila zadnje dni izredno kritična do svojih nekdanjih strankarskih kolegov. A njen resnični nasprotnik so še vedno opozicijski mediji. Tokrat je ugotovila, da so nekatere gospodarske družbe oglaševale v medijih, ki so kritični do oblasti oz. naj bi bili blizu SDS. Prosto po Marjanu Šarcu bi se jih oglaševalci morali izogibati. Ker se jih niso, so postali tarča politične levice, ki sedaj trdi, da so gradbena podjetja oglaševala v medijih v zameno za pridobitev koncesije. Na žalost poslanke pa ta še vedno ne loči med plačilom za oglaševanje in financiranjem. 

Na navedbe izključene poslanke se je včeraj odzval predsednik SDS Janez Janša, z ironičnim zapisom: “Vsi oglasi v Mladini so nakazila denarja mediju, ki ni le blizu stranki SD, ampak je njihov organ. #žilnaopornica”. Mojca Šetinc Pašek je očitno prepričana, da so plačila za oglaševanje v medijih, ki so naklonjeni tranzicijski levici, plačila za oglaševanje. Kadar pa neka družba plača oglaševanje v medijih, ki tranzicijski levici niso naklonjeni, gre za financiranje opozicije.

Zadevo pa je komentiral tudi Boris Tomašič v oddaji “Kdo vam laže”. “Zvito, pritlehno in bojazljivo ne omeni konkretnih medijev, ampak govori o nekih medijih, ki so SDS-ovi ali stoji za njimi SDS. Neumnost. Ta komisija je bila ustanovljena zato, da bi diskreditirala SDS in ves čas to počne,” je povedal Tomašič.

Odzval pa se je tudi na navedbe, da naj bi podjetja oglaševala v SDS-ovih medijih: “SDS-ovi mediji ne obstajajo. Če govorimo o Novi24TV ali Novi24TV.si ali čemer koli, je pogojno SDS-ov medij Nova obzorja, ker ima tam stranka še manjšinski 30-odstotni delež. Ta komisija se redno ukvarja z nami. Meče nam polena pod noge, podtika. Svoje javne izjave oz. “neumnosti”, kot se je izrazil Tomašič, pa bo poslanka očitno morala zagovarjati na sodišču.

Tomašič: Tožite me!
Na delovanje preiskovalne komisije pa se je v oddaji “Kdo vam laže” odzval že prejšnji mesec, ko je poslanko pozval, naj ga vendarle povabijo na sejo preiskovalne komisije. Povabila še namreč ni dobil. “Saj vem, zakaj ne. Ker se bojite, bojite se resnice, draga moja Mojca Pašek Šetinc, Nataša Sukić, Soniboj Knežak. Bojite se, da bom povedal tisto, kar je res, ker vam je vse drugo milo, samo resnica ne,” je povedal. Poslanko pa je pozval, naj ga toži. “Tožite me! Bomo počakali na kazensko preiskavo, ki ne bo ugotovila nič drugega, kot da ste nezakonito pridobivali podatke o naših naročnikih, o našem celotnem poslovanju in javno šikanirali ljudi, ki so oglaševali pri nas, je zatrdil Tomašič. Več – TUKAJ.

S. K.