fbpx

Zdaj tudi uradno – novi urednik portala Siol.net postal levičarski skrajnež Šuštaršič

Mihael Šuštaršič (foto: sta)

Kot smo poročali, si želi Golobova vlada podrediti še eno zadnjih oaz svobodnega novinarstva v državi –portal Siol.net. Od danes naprej lahko štejemo, da je utrdba sredinskega tiska padla – novi odgovorni urednik portala Siol je namreč postal levičarski skrajnež Mihael Šuštaršič, prej zaposlen na Slovenski tiskovni agenciji.

Kot poroča njegov prejšnji delodajalec, je bil na mesto odgovornega urednika portala Siol.net danes imenovan dolgoletni novinar in urednik na Slovenski tiskovni agenciji (STA) Mihael Šuštaršič. Delo bo začel 2. novembra, na glasovanju pa je dobil tudi podporo uredništva, so sporočili iz družbe TSmedia, ki je del skupine Telekoma Slovenije.

Šuštaršič je javnosti manj znano ime, kot pa smo poročali, velja v slovenskih medijskih krogih za skrajno levega aktivista, ki zna biti na tviterju neverjetno žaljiv, kar je tudi razlog, zakaj je zaprl svoj profil na tviterju in bo zdaj brisal vse grešne tvite iz preteklosti. Kot poroča predsednik televizijskega dela Uroš Urbanija, pa je v preteklosti kazal tudi znake agresije in potenciala za nasilje.

TS Medija je v 100-odstotni lasti Telekoma Slovenije in je še edini medijski vzvod državnega telekomunikacijskega podjetja, ki ga je leva politika plenilsko izkoriščala za propagando že desetletje. Planet TV, televizijski del nekoč iste medijske hiše je bil lani prodan tujemu lastniku.

Golobov pohod skozi institucije se tako nadaljuje. Zadnja postaja je seveda RTV Slovenija, kar pa lahko na srečo državljani 27. 11. 2022 na referendumu proti Zakonu o RTV preprečimo. Zato je še toliko bolj nujno, da se udeležite referenduma in preprečite Robertu Golobu, da iz Slovenije naredi Rusko federacijo in medijsko krajino povsem zasužnji s sebi zvestimi kadri.

Andrej Žitnik