fbpx

Mednarodni razpis za člana uprave SDH zahteva aktivno znanje slovenščine

Foto: STA

Slovenska javnost se ukvarja z migrantsko krizo, vlada pa išče nove upravljalce slovenskega premoženja. Na mednarodnem razpisu za člana uprave je zahtevano aktivno znanje slovenskega jezika, kar v neenak položaj postavlja prijavljene mednarodne strokovnjake.

Slovenski državni holding (SDH), družba v državni lasti, je odgovorna za upravljanje naložb države in vodenje postopkov prodaj kapitalskih naložb države. Člani uprave bi morali biti neodvisni strokovnjaki z vrsto kompetenc in mednarodnih izkušenj, ki bi bili sposobni upravljati slovensko premoženje.

Priložite fotokopijo dokazila o aktivnem znanju slovenskega jezika
A slovenska vlada si iskanje neodvisnih kandidatov z mednarodnimi izkušnjami predstavlja po svoje. V javno objavljenem mednarodnem razpisu za člane uprave SDH lahko med zahtevami zasledimo tudi znanje slovenskega jezika na višji ravni. Pri tem morajo prijavljeni kandidati priložiti fotokopijo dokazila o aktivnem znanju slovenskega jezika, v kolikor ta ni njihov materni jezik.

Nujno znanje slovenskega jezika postavlja v neenak položaj mednarodne strokovnjake, ki so za delo kompetentni, vendar nimajo ustreznega znanja slovenščine. Pogoji za prijavo na razpis dajejo vtis, da ne gre za iskanje najbolj kompetentnih oseb z mednarodnimi izkušnjami, pač pa za vnovičen poskus vladnega kadrovanja na nekatere najpomembnejše položaje.

M. G.