Mednarodni škandal: STA z naslovno sliko Palestincev, ki teptajo izraelsko zastavo! Oglasil se je izraelski veleposlanik

Slika, ki jo je STA objavil za naslovno sliko (Foto: FB)

STA je ponovno poskrbel za škandal, ki bo odmeval in že odmeva v mednarodni javnosti. Objavili so članek z naslovom “Slovenija pozdravlja premirje na Bližnjem vzhodu” z naslovno sliko Palestincev v sandalih, ki teptajo izraelsko zastavo. Izbira slike je požela val ogorčenja in neodobravanja.

Oglasil se je tudi Izraelski veleposlanik pristojen za Slovenijo Eyal Sela, ki je dejal, da so za članek izbrali zelo slabo sliko, ki tepta izraelsko zastavo. To je vsekakor poteza, ki je s strani “neodvisne” STA skrajno neprimerna in ruši ugled Slovenije in odnos med državama.

STA, ki zbira donacije za “obstanek” je ponovno dokazal, da si davkoplačevalskega denarja ne zasluži. Nekateri v odzivih na to potezo pa so prepričani, da bi direktor Veselinovič moral že zaradi tega škandala odstopiti.

Takšna slika sploh ne sovpada z naslovom in ne spodbuja mirno rešitev, ampak še bolj podpihuje in neti vojno. Takšni STA naj bi financirali iz proračuna? Fotografijo so kasneje odstranili, a je bila škoda že narejena.

Anita Gužvič